A Bulldog Bemutatása

A bulldogokat eleinte azért tartották, hogy marhákat tereljenek a piacra és, hogy a bull-baiting nevű véres sportban részt vegyenek. Ma már egy roppant barátságos kutyafajta.

Függetlenül attól, hogy fajtatiszta kutyákról van szó, bizony ők is számos esetben menhelyen, állatvédőknél kötnek ki. Ne vásárolj kutyát, inkább fogadj örökbe!

Egy rövid séta és lustálkodás a kanapén bőven elég nekik egy tökéletes naphoz. Nagyon jól alkalmazkodnak a benti élethez, és a kezdő kutyagazdiknak is ideális társak lehetnek. A család minden tagjával barátságosak és nagyon könnyű őket gondozni is. A nagy hőségtől óvni kell őket! Fontos a megfelelő mozgás biztosítása is, mert az elhízás kockázata sokkal magasabb a lustább kutyafajták esetén, a bulldogok pedig ide tartoznak.

Tudtad, hogy készül külön kutyatáp bulldogok számára? Tudj meg mindent erről a kutyafajtáról, olvass tovább!

Az Angol Bulldog Részletes Bemutatása

Mi a közös Angliában, az amerikai tengerészgyalogosokban, a Yale Egyetemben, a Georgia Egyetemben és még számos más iskolában? A választott kabalájuknak választották a bulldogokat. Úgy gondolták, hogy ez az állat jelképezi az ő erős, szívós karakterüket.

Az Angliából származó kutyafajta (ezért gyakran Angol Bulldogként is emlegetik) elég véres múltra tekinthet vissza. Ősei olyan harci masztiffok, amelyeket a rómaiak hoztak a Brit-szigetekre, hogy a bull-baiting nevű sportban versenyeztessék őket. Ma már szinte alig hasonlítanak a bulldogok az elődjeikhez. Na de vajon a vad, vérengző szellemiségüket megtartották az idők során? Nem, abszolút nem! A még mindig zord megjelenésükkel ellentétben, imádnivaló és nagyon barátságos kutyákká fejlődtek.

A bulldogokat nem lehet más kutyafajtával összekeverni. Közepes méretű kutyák, alacsony, de vaskos testtel. Nyomott orrú, testükhöz képest nagy, négyszögletes fejű kutyák. Széles válluk és mellkasuk van, végtagjaik pedig roppant izmosak. Az arcuk nagyon redős, ráncos. A bulldogok felső ajkai megereszkedettek, az állkapcsuk elhelyezkedése miatt az alsó fogak jobban kilátszódnak, mint a felsők. Állkapcsuk rendkívül erős és masszív, nem csoda, hiszen a harchoz nagy szükségük volt rá. Kerek, sötét szemük, kicsi és vékony fülük van. Rövidfarkú kutyák.

Testfelépítésük miatt a bulldogoknak elég jellegzetes járásuk van. Mivel lábaik szinte a testük négy „sarkában” helyezkedik el, így kevésbé tudják úgy mozgatni, mint más kutyafajták. Totyogáshoz jobban hasonlít a mozgásuk, mint sétához. A bulldogok vállban sokkal szélesebbek, hátrafelé haladva egyre jobban csökken ez a szélesség, ezért nagyon nehéz segítség nélkül egy nőstény bulldognak világra hozni kicsinyeit. Legtöbb esetben császármetszést kell alkalmazni, ezért is számítanak drága kutyáknak.

A mesebeli gonosz ábrázolásukkal ellentétben, a bulldogok a legbarátságosabb, legszerethetőbb kutyafajták. Az igaz, hogy határozottak és bátrak, de harcot sosem kezdeményeznének. Felnőtt korukban már egyfajta nyugodt méltóság árad belőlük, és bár nagyon barátságosak és játékosak, kissé makacsok és féltékenyek tudnak lenni. A bulldogok imádják az embereket, ha tehetnék, követnének minket mindenhová. A bulldogoknak már az is elég, ha a gazdája mellé lefekhet és közösen sziesztáznak egy jót.

Sajnos, sajátos testfelépítésük miatt hajlamosabbak olyan betegségekre is, amelyek nem jellemzőek nagyon más kutyáknál, pl.: légzési és ízületi nehézségek. Ha nincs meg a megfelelő mozgás, nagyon hamar elhíznak. A túl nagy felesleg pedig csak súlyosbítja a már létező betegségeit a kutyának.

Bár a bulldogok nagyon népszerűek, nem valók mindenkinek. Viszonylag kicsinek tűnnek, de rendkívül nehezek, ezért nem lehet csak úgy ölbe venni őket, és az állatorvosnál is nagy kihívás lefogni őket. A házon belül elég inaktív kutyák, legszívesebben csak aludnának és ennének. Szeretnek gyerekekkel lenni, de órák hosszat nem köti le őket a játék és a futkározás. Ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem szeretnek játszani, de hamar beleunnak és inkább a gazdi lába mellett elterülnek.

A Bulldog Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

 • A bulldogok elég lusták és makacsok tudnak lenni. A felnőtt bulldogok többsége egyáltalán nem vágyik a hosszú, kiadós sétákra, ettől függetlenül gazdiként erősnek kell lenni, és menni kell minden nap, hogy egészségesek maradjanak és hogy ne hízzanak el.
 • A bulldogok nem bírják a hőséget és a párás időt. Nagyon oda kell figyelni a túlhevülés lehetséges jeleire és az első gyanús tünetnél be kell vinni a kutyát a lakásba. Nyáron még a gyerekmedencét is jó ötlet feltölteni vízzel és hagyni, hogy a kutyus lehűtse magát benne. Ezek után nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a bulldogokat érdemes főleg lakásban tartani és nem kint az udvaron!
 • A bulldogok a hidegre is érzékenyek.
 • A bulldogok zihálnak, horkantanak, és horkolnak is. Hajlamosak alvási apnoéra is.
 • A bulldogokról köztudott, hogy sokat szellentenek, gyakran felpuffadnak. Ha már úgy érzed, hogy sokkal többször fordul ilyen elő a kelleténél, akkor keresd fel az állatorvost.
 • Rövid orruk miatt a bulldogok számos légúti betegségben szenvedhetnek.
 • Előfordulhat, hogy túl szűk orrlyukai vannak a kutyusnak, amitől sokkal nehezebben lélegzik. Sok esetben ezt műtéttel kell helyrehozni.
 • A bulldogok rendkívül mohók, hajlamosak túlenni magukat, ha adnak nekik erre esélyt. A bulldogok esetében még fontosabb a napi adagolás szabályozása és figyelése, hiszen hajlamosak az elhízásra.
 • Testfelépítésük miatt nehezebb világra hozniuk a kölykeiket, sokszor orvosi beavatkozás szükséges (pl.: császármetszés). Tapasztalatlan tenyésztőknek nem javasolt ezzel a fajtával foglalkozni!
 • Rövid orrú kutyafajtaként a bulldogok is érzékenyek az altatásra. Mielőtt bármilyen műtétet elvégeznének a kutyuson, mindenképpen beszélj erről az állatorvossal!
 • Soha ne vásárolj szaporítóktól, kisállatboltból, megbízhatatlan helyről állatot! Keress egy megbízható tenyésztőt, aki orvosi papírokkal is igazolni tudja a kiválasztott kutyus egészségügyi állapotát.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Bulldogoknak a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Bulldog Személyisége

Társaságkedvelő, aranyos kutyák, de bennük van az őrző-védő szellem is, amitől kiváló házőrzők lesznek. A bulldogok szeretetre vágynak és nem harcra. Méltóságteljes kisugárzásuk van, látszik rajtuk, hogy nem az élénk, ugráló típus. Alapvetően kedvesek, bár időnként makacs természetűek. Rendkívül barátságosak és jól kijönnek mindenkivel. Elég lassan tanulnak, de ha valamit megjegyeztek, azt sosem felejtik el! A bulldogok nem szoktak túlságosan ugatni. Általában egyedül a kinézetük miatt riadnak meg az idegenek.

A kutyák temperamentuma sok tényezőtől függhet, mint például: öröklés, szocializáció, nevelés. Az ideális temperamentumú kölyökkutyák játékosak és kíváncsiak, szeretnek közeledni az emberek felé és nem bánják, ha felveszik őket simogatni. Valószínűleg túlságosan temperamentumos lesz az a kutyus, aki a társait piszkálja. Az a kutyus, aki pedig megbújik a sarokban, valószínűleg felnőttkorára is félős marad. Ha teheted, mindenképp ismerkedj meg a kiválasztott kutyus szüleivel és/vagy testvéreivel is. Tölts el velük egy napot! Nézd meg, hogy a szülők viselkedése mennyire passzol hozzád, hiszen nagy valószínűséggel a kiválasztott kölyökkutya is örökölt egy-két dolgot tőlük.

A bulldogoknál is nagyon fontos a korai szocializáció, hogy minél előbb, minél több embert, látnivalót, szagot, hangot fedezhessenek fel. A korai szocializálás segít, hogy mire kölyökkutyád felnő egy sokkal szófogadóbb, talpraesettebb kutyává váljon.

A kutyamegőrzők, kutyaparkok, kutyafuttatók kiváló helyek arra, hogy új állatokkal ismerkedhessen meg kedvenced. Jó ötlet még ezen kívül rendszeresen vendégeket hívni magadhoz, emberekkel teli parkban sétálni, kutyabarát helyre vinni stb.

A Bulldog Egészségügyi Gondozása

A többi kutyafajtához hasonlóan, a bulldogoknak is számos betegséggel kell szembenézniük. Az alábbi felsorolás csupán tájékoztató jelleggel készült, nem garantálja, hogy minden bulldog ezekkel a betegségekkel küzdhet csak!

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Bulldogok esetében a legtöbb egészségügyi probléma csípővel, végtagokkal kapcsolatos, de érdemes a látásvizsgálatok eredményére is rákérdezni.

Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

A bulldogok csodás állatok, de sajnos számos betegséggel nézhetnek szembe sajátos testfelépítésük miatt. Mielőtt a bulldog mellett döntenél, gondold át, hogy tudod-e figyelni a legapróbb tüneteket is, és képes vagy-e finanszírozni az esetleges gyógyszeres kezeléseket, orvosi látogatásokat. A bulldogok leggyakoribb betegségei közé tartoznak:

„Cseresznyeszem” (Harmadik szemhéj mirigyének előesése): a bulldogok harmadik szemhéja a szem belső zugában található és előfordulhat, hogy rózsaszín duzzanat formájában jól láthatóvá válik. Nem súlyos betegség, de lehet, hogy az orvosnak el kell távolítania ezt a duzzanatot.

Száraz szemek: Akkor fordul elő, ha a természetes könnytermelés nem megfelelő. Jele lehet a kékes fátyol a szemeken. Állatorvosi vizsgálat segítségével könnyen kideríthető, hogy ezzel a betegséggel áll-e szemben a kutya vagy sem. Általában a gyógyszeres kezelés elegendő a gyógyuláshoz.
Entropion: egy olyan állapot, amikor a szempillák/szemhéjak befelé fordulnak, és ezek a szemhez dörzsölve irritációt okoznak. A korrekcióhoz műtétre van szükség.

„Fordított tüsszentés”: Nem kimondott betegség, de akkor fordulhat elő ilyen, ha az orrváladék lekerül a kutya szájpadlására, vagy egész egyszerűen valami bekerült a kutya orrába, ami irritálja őt. Sokkal rosszabbul hangzik, mint ami valójában. Gyógyszeres kezelés nélkül elmúlik ez a jelenség.

Brachycephalic szindróma: a „rövid fejű”, lapos arcú, rövid orrú kutyáknál előforduló betegség. A légutak bizonyos mértékig el vannak zárva, az ezáltal keletkezett probléma pedig lehet csupán a hangos légzés, de akár a légutak teljes összeomlásáig is fajulhat. A brachycephalic szindrómás kutyák többsége szuszog és horkol. A betegség kezelése függ a kutya állapotának súlyosságától, számos kutyának elegendő az oxigénterápia, de néhány esetben az orrlyuk kiszélesítő és szájpad rövidítő műtétek elkerülhetetlenek.

Fejrázások: Könnyen összetéveszthető a rohamokkal, de itt csak a kutyák feje rángatózik. A kutyusok akaratlanul mozgatják, rángatják a fejüket jobbra-balra, fel-le. Ez néha erőszakos is lehet. Mindeközben a kutya tudatában van annak mi történik. Ez a jelenség összefüggésben állhat a túlzott stresszel és az alacsony vércukorszinttel is. Ilyenkor tenyésztők mézet szoktak javasolni, amivel a kutya vércukrát normalizálni lehet, illetve még a figyelemelterelés is működhet! Ha szerinted kutyádnál nem a stressz és az izgatottság váltja ki a túlzott fejrázást, akkor a biztonság kedvéért konzultálj az állatorvossal, győződj meg róla, hogy kutyusodnak nincsenek fájdalmai ettől.

Demodikózis: Másnéven szőrtüszőatkásság, Demodex-atkásság. Minden kutya útitársként cipeli magával a demodex-atkákat. Még az anya adja át ezeket kölykeinek a születésük utáni egy-két napban. Ezek az atkák azonban más állatra, illetve emberre sem tudnak áttelepedni. Csak és kizárólag az anya kutya „adja” kölykeinek. A kutyák szőrtüszőiben élnek ezek az atkák, és általában nem okoznak nagy problémát. A problémák akkor jelentkezhetnek, ha a kutyusnak gyengébb az immunrendszere. A demodikózis lehet helyi és generalizált. Lokalizált demodikózis esetén a kutya bőrét kell alaposan átvizsgálni, piros, viszkető, már-már pikkelyes felületeket kell keresni, néhány esetben a szőr is kihullhat azon a részen. Leggyakrabban a fej, nyak és mellső lábak környékén található. A lokalizált forma általában kölyökkutyáknál jöhet elő, jóindulatú megbetegedés. Ettől függetlenül érdemes meglátogatni az állatorvost, ha ilyen probléma merül fel, nehogy generalizált formává fejlődjön tovább a betegség.

Generalizált demodikózis: súlyos, egésztestet elfedő bőrelváltozásokkal járó megbetegedés. Tünetei: szőrhiány, bőrgennyesedés, erőteljes korpázás, bőrfertőzések a kutya egész testén. A demodikózisos (legyen az lokalizált vagy generalizált demodikózis) kutyák nem szaporodhatnak, ugyanis nagy valószínűséggel genetikai problémával állunk szemben.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Farok problémák: a bulldogok farka lehet kurta, csavaros és ha nincsen megfelelően tisztítva, komoly bőrbetegségek alakulhatnak ki. A fertőzések kialakulásának elkerülése érdekében fordíts kellő figyelmet a kutyus farkának tisztítására is.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be.

A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek. Négy különböző szintjét különböztetjük meg a betegségnek, ahol az 1. szintű az esetenkénti ficamot, átmeneti sántítást jelöli, a betegség 4. szintjénél a sípcsont elmozdulása már olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás nélkül nem is lehet segíteni rajta. A kutyák ún. ó-lába is emiatt alakul ki.

Gondoskodás

Viszonylag inaktív kutyák, főleg a lakásban, és nincs is nagy mozgásigényük (de naponta sétáltatni kell őket, hogy ne hízzanak el!). Tipikus benti kutyák, jobban szeretik a nyugis, lazsáló napokat. 15 perc játék után rögtön el tudnának aludni. Ennek az alacsony energiaszintnek köszönhetően bármilyen háztartáshoz passzolnak. Nem számít, hogy egy kis lakásban élsz vagy egy nagy kertesházban. Napi 1-2 kilométer séta bőven elég nekik, de soha ne a legnagyobb melegben vidd ki!

Nyomott arcuk miatt a bulldogok nem igazán bírják a nagyon meleget és a nagyon hideget sem. A hőségben sokkal nehezebben lélegeznek, nem tudják eloszlatni a hőt. Hőgutára nagyon hajlamosak. Elég fél óra a tűző napon és már bekövetkezik a baj. Biztosítani kell számukra légkondicionált környezetet és rengeteg friss vizet. A bulldogok nem tudnak úszni, testfelépítésükből kifolyólag. Medencék és tavak környékén extra figyelmet kell fordítani rájuk, nehogy beleessenek a vízbe.

Nem feltétlenül jeleskednek tanulás terén a bulldogok, de ha egyszer megtanulnak valamit, azt sosem felejtik el! Az ismétlésre alapozott, játékos feladatokon keresztül tanulnak a leghatékonyabban, a pozitív megerősítés pedig elengedhetetlen számukra.

Etetés

Ajánlott napi adag: 100-200 gramm jó minőségű kutyatáp, két etetésre bontva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

A bulldogokat nagyon könnyű túletetni, ezt viszont nem szabad hagyni, mert számukra az elhízás további egészségügyi problémákkal is járhat. Tartsd formában kedvencedet, mérd ki pontosan a napi adagját és azt inkább oszd el két etetésre. Korábban írtunk pár cikket az elhízás első jeleiről, a megfelelő táp választásról, adagolásáról.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

A bulldogok szőre egyenes, rövid, finom textúrájú, sima és fényes. Puha, laza bőrük van, különösen a fejükön, nyakukon, vállukon. Arcuk kifejezetten ráncos.

A bulldogok elég sok színben pompázhatnak. Leggyakoribb színek közé tartoznak: fehér, csíkos, foltos, vörös, barna, őzbarna, zsemleszín, okker. A fekete nem gyakori és kerülendő is.

Hetente egyszer elég átfésülni őket egy speciális kefével. Az arcukat viszont mindennap érdemes enyhén nedves ronggyal áttörölni, különös figyelmet fordítva az arcredők közti tisztításra. Ezeket a redők közti részeket nagyon alaposan szárazra kell törölni, ezzel elkerülhető a fertőzések kialakulása. Sokan esküsznek a nedves törlőkendőkre is, főleg a lanolinos, aloe verás törlőkendőkre.

A bulldogok átlagos vedlők. Ha van időd hetente többször átfésülni a kutyusodat, azzal csökkentheted a vedlett szőr mennyiségét, így azok nem a bútorokon és ruhákon landolnak.

Az ápoláshoz még hozzátartozik a körömápolás és a szájápolás is. Havonta egyszer-kétszer kell körmöt vágni a bulldogoknál. Ha már hallod, hogy kopognak a körmei, akkor bizony itt az ideje levágni! Szoktasd hozzá a körömvágáshoz kutyusodat már kölyökkorában, így a kezdeti nehézségek után felnőtt korára már sokkal könnyebb lesz ez a folyamat.

Hetente legalább kétszer-háromszor meg kell mosni a bulldogok fogait a napi fogmosás a legideálisabb – a fogkő és baktériumok eltűntetése érdekében. Ezt is már kölyökkorban el kell kezdeni, hogy hozzá tudjon szokni kedvenced ehhez a rutinfeladathoz is.

Már kölyökkorban el kell kezdeni az ápolási rutin bevezetését. Eközben folyamatosan vizsgálni kell a kutya testén az esetleges elváltozásokat, sebeket, vágásokat is. Különös figyelmet kell fordítani a mancsok, a fülek és a száj megfelelő tisztítására. Fontos, hogy a kutya számára ez a rutin egy pozitív élmény legyen, így sokkal könnyebb lesz az állatorvosi rendelőben is egy rutinvizsgálat.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

Kedves, nyugodt természetük és méretük miatt a gyerekek kiváló társai a bulldogok. Még a legkisebbekkel is remekül kijönnek. Rendkívül jól tűrik, ha a kicsik piszkálják őket, ha már sokalják a dolgot, egész egyszerűen csak felkelnek és odébb mennek.

Ettől függetlenül a gyerekeknek mindig meg kell tanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap az ingerült kutyus. Hiába barátságosak mindenkivel a bulldogok, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és gyerek. A kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy mint a gyerekeket.

Természetükből kifolyólag a bulldogok szinte minden más állattal jól kijönnek. Idegen kutyákkal szemben lehetnek kicsit félénkebbek, barátságtalanabbak.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény