A Kínai Shar Pei Bemutatása

Bár a kínai Shar-Pei csupán csak a 134. Amerikai Kennel Klub által elismert kutyafajta, már több száz éve létezik. Őrzésre, vadászatra, terelésre nevelték őket, majd később sajnos harci kutyákká tették őket az emberek. Ma jellegzetes, ráncos bőrükről és családjuk iránti odaadásukról ismertek leginkább.

Hiába fajtatiszta kutyák, sajnos őket is meg lehet találni a menhelyeken és a kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ha örökbe is fogadhatsz egyet!

Manapság már igazi szeretett társként élvezik az élet minden napját. Akár a lakás-élethez is alkalmazkodnak, bár a szomszédok nem biztos, hogy értékelnék a kutyák hangos ugatását. Kezdő kutyagazdiknak igazi kihívást jelenthetnek ezek a kutyák. Határozott, következetes irányításra van szükségük erős akaratuk miatt. A szocializáció rendkívül fontos, de kicsit több ideig kell szoktatni őket az új helyzetekhez, emberekhez, mint a többi kutyafajtát. Ha ezen igényeket ki tudod elégíteni gazdiként, akkor egy hűséges, védelmező, de elég makacs legjobb barátra teszel szert.

A Shar Pei Részletes Bemutatása

Nevének jelentése „homokbőrű”, utalva jellegzetes, sörteszerű bundájára. De nem csak emiatt különböznek a többi kutyától a Shar-Pei-ek. Az egész testük telis-tele van redőkkel, laza ráncokkal, amitől kicsit úgy néznek ki, mintha két számmal nagyobb öltönyt adtak volna rájuk. Aprócska fülük, nagy fejük, rövid orruk és lila nyelvük van.

Az biztos, hogy elég különös megjelenésük van ezeknek a kutyáknak és nagyon sok embert pontosan ez a külső ragad meg. Ettől függetlenül ezek a kutyák sokkal többek egy fura külsőnél.

Elég nyugodt kutyafajta ahhoz, hogy egy lakásban is eléldegéljenek. Önálló gondolkodású, néha zárkózott kutyák. Őrző- és harcikutya múltjuk miatt a mai napig kiváló házőrzők – olyannyira, hogy nekik azt kell megtanítani, hogyan ne gyanakodjanak számukra idegen állatokra és emberekre.

A korai nevelés elengedhetetlen az erős akaratú Shar-Pei számára. Olyan gazdira van szüksége, aki határozottan, de kedvesen bánik vele. A más beállítottsággal rendelkező gazdival hajlamos tiszteletlenségre. Gyorsan tanul, így a tanítása általában könnyű, bár nagyon makacs fajta, szóval ki kell használni minden alkalmat a tanulásra.

A Shar-Pei kutyák ápolása nagyon egyszerű. Természeténél fogva tiszta kutyafajta, nem szükséges és nem is ajánlott a gyakori fürdetés. A ráncok miatt azonban számos bőrproblémára hajlamos, ezért erre fokozottan oda kell figyelni.

A Shar-Pei már nem olyan népszerű, mint korábban, ami valójában jó a fajtára nézve. A megnövekedett népszerűséggel együtt nő a tenyésztés is, és sajnos számos esetben nem a jó szándék vezérli a tenyésztőket, ezért nem is foglalkoznak az állatok egészségével, személyiségével, felépítésével. Sajnos ez történt a Shar-Peiekkel az 1980-as években. A felelősségteljes tenyésztők azon dolgoznak, hogy visszanyerjék a fajta valódi jegyeit, ideértve a hűséges, szerető személyiséget, illetve próbálják megszüntetni vagy legalább csökkenteni a fajtára gyakori betegségek kialakulását is.

A Shar Pei Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A Shar-Pei egykor őrző- és harcos kutya volt. Ma már elsősorban hűséges társak, bár a küzdőszellem megmaradt bennük. Más kutyákkal és/vagy emberekkel szemben is agresszívek lehetnek, ezért nagyon fontos a kölyökkori közösséghez szoktatás.

  • A rövid orruk miatt hajlamosak a túlhevülésre. A nyári hónapokban ventilátorral vagy légkondicionálóval felszerelt helyiségben kell tartani őket. Más rövid orrú fajtához hasonlóan ők is hajlamosak horkolni és zihálni, és rettenetesen tudnak röfögni.

  • A csauhoz hasonlóan a Shar-Pei-nek is sötét nyelve van. Ez teljesen normális, sőt szinte már elvárás a fajtánál.

  • Fürdetés után mindig alaposan meg kell szárítani a bundájukat. A ráncok között könnyen kialakulnak gombás fertőzések.

  • Bár nagyon ragaszkodnak a családjukhoz, rettenetesen akaratosak és makacsak tudnak lenni. Már kölyökkorban tudatni kell velük, hogy ki a falkavezér és a későbbiekben is többször kell őket erre emlékeztetni.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A Shar Pei-eknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A Shar-Pei eredetileg Kína déli tartományaiból származik, ahol főleg vadászatra, terelésre, őrzésre és harcokra tartották. Egyes történészek szerint a Shar-Pei egy ősi kutyafajta, bár ennek alátámasztására nincs bizonyíték. Shar-Pei-re hasonlító Han-dinasztia korabeli szobrokat fedeztek fel, bár ezek szobrok nagyon hasonlítanak a csaura és a mopszra is.

A Kínai Népköztársaság megalakulását követően gyakorlatilag kipusztult ez a faj az országban. Hongkongban és Tajvanon azonban még tenyésztettek pár Shar-Pei-t- Matgo Law erőfeszítései nélkül valószínűleg teljesen kihalt fajról beszélnénk.

Neki köszönhetően 1973-ban pár Shar-Pei-t telepítettek az Egyesült Államokba, majd 1974-ben meg is alakították a Chinese Shar-Pei Club of America-t (Amerikai kínai Shar-Pei Klub). Az Amerikai Kennel Klub 1988-ban vette fel a fajtát az „egyéb” kategóriába, majd 1991-ben a „nem-sportoló” csoportba sorolták őket.

Méret

Marmagasságuk általában 46-51 cm, súlyuk pedig a 18-30 kg között mozog.

Személyiség

Éber és független kutya. Rendkívül odaadó a családja iránt, de tartózkodik azoktól, akiket nem ismer. Általában jobban élvezi az emberek társaságát, mint más kutyáét. Szeret sok időt tölteni a gazdájával. Nyugodt és magabiztos kutya.

Amilyen odaadó kutya, olyan független és erős akaratú is. Védi a családját – ezért kiváló házőrző – és azonnal reagál a fenyegetésekre. Mivel régen harcra nevelték a fajtát, így a mai napig agresszív lehet a többi kutyával szemben.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Hajlamosak bizonyos egészségügyi problémákra, különösen bőrbetegségekre. Nem minden kutya tapasztalja az alábbi problémákat, ezek csupán rövid ismeretterjesztők, hogy gazdiként minél előbb felismerd a betegségek jeleit, tüneteit, hogy minél előbb orvosi segítséget kapjon kutyusod, amennyiben erre szükség van.

Shar-Pei láz: a csánkízületek duzzadása. Mozgási nehézséget, hasi fájdalmat, hányást, hasmenést, nehézlégzést is okozhat. A kutyák ilyenkor egy vagy több megmagyarázhatatlan lázgörcsöt kapnak. Ez általában 18 hónapos kor után jelentkezik. Ez a láz akár 24-36 óráig is tarthat. A kezelés magában foglalja a láz és a fájdalom csökkentését is. 

Pajzsmirigy alulműködés: úgy gondolják ez a betegség felel az epilepszia, alopecia (szőrhullás), elhízás, hiperpigmentáció, pyoderma és más bőrbetegségek kialakulásáért. Gyógyszerrel és speciális étrenddel kezelik.

Rák: sebek, rendellenes duzzanatok, nem gyógyuló sebek, vérzés, légzési nehézségek is lehetnek rákra utaló tünetek. Kezelése általában kemoterápiával, műtéttel és gyógyszerrel történik.

Könyök diszplázia: egy örökletes betegség, amely a nagyobb testű kutyáknál gyakori. Úgy vélik, hogy ezt a kutya könyökét alkotó három csont különböző növekedési/fejlődési üteme okozza, ami ízületi lazasághoz vezet. Ez nagyon fájdalmas sántasággal járhat. Az állatorvos akár még a műtétet is javasolhatja ilyen esetek orvoslására, de számos esetben elég a fájdalomcsillapító kezelés is.

Demodikózis: Másnéven szőrtüszőatkásság, Demodex-atkásság. Minden kutya útitársként cipeli magával a demodex-atkákat. Még az anya adja át ezeket kölykeinek a születésük utáni egy-két napban. Ezek az atkák azonban más állatra, illetve emberre sem tudnak áttelepedni. Csak és kizárólag az anya kutya „adja” kölykeinek. A kutyák szőrtüszőiben élnek ezek az atkák, és általában nem okoznak nagy problémát. A problémák akkor jelentkezhetnek, ha a kutyusnak gyengébb az immunrendszere. A demodikózis lehet helyi és generalizált. Lokalizált demodikózis esetén a kutya bőrét kell alaposan átvizsgálni, piros, viszkető, már-már pikkelyes felületeket kell keresni, néhány esetben a szőr is kihullhat azon a részen. Leggyakrabban a fej, nyak és mellső lábak környékén található. A lokalizált forma általában kölyökkutyáknál jöhet elő, jóindulatú megbetegedés. Ettől függetlenül érdemes meglátogatni az állatorvost, ha ilyen probléma merül fel, nehogy generalizált formává fejlődjön tovább a betegség.

Seborrhea: pikkelyes bőr és avas szag jellemző erre az állapotra. Ez általában allergia, fertőzés vagy más betegség által alakul ki. Gyógy-samponos fürdetéssel és az alapbetegség kezelésével orvosolható probléma.

Pyoderma: egy másik bőrbetegség. Meglehetősen gyakori bakteriális fertőzés ezeknél a kutyáknál. Beszélhetünk elsődleges és másodlagos fertőzésekről; utóbbi általában egy másik betegség miatt alakul ki, pl.: allergia vagy pajzsmirigy alulműködés. A pyodermát antibiotikumokkal kezelik.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Gyomortorzió: puffadásnak is nevezik, életveszélyes állapot. Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, különben a kutyus elpusztulhat. Tünetek: gyomor gyors felfúvódása, hányinger, öklendezés, gyors pulzus, depresszió, levertség, gyengeség.

Porcelhalás (OCD): a porcok helytelen növekedése okozza a problémát. Fájdalmas ízületi merevséget okoz, olyannyira, hogy a kutya még csak behajlítani sem tudja a könyökét. Kutyáknál már 4-9 hónapos korban kimutatható. Helytelen tápok fogyasztása („növekedés elősegítő tápok”) hozzájárulhat a probléma kialakulásához.

Bőrmucinózis: a mucin egy olyan bőrben található anyag, amely a ráncosodásért felel. Egyes Shar-Pei-eknél a kelleténél több mucin halmozódik fel, ami miatt tiszta buborékok képződnek a bőrön, amelyek felszakadhatnak és szivároghatnak. Allergiával összefügghet. Szteroidterápiával kezelik.

Glaukóma (zöldhályog): a szemben lévő nyomás növekedése miatt fordulhat elő. Lehet örökletes, de kialakulhat egyéb szembetegségek mellékhatásaként. Tünetei: látásvesztés, fájdalmak. Kezelése függ a betegség típusától. Általában műtéttel vagy szemcseppel kezelik.  

Entrópium: szemhéjállási rendellenesség. Látásvesztést és irritációt okoz, általában egy éves kor előtt jelentkezik a kutyáknál. Kizárólag műtéti úton lehet csak korrigálni.

Ha kutyus vásárlás előtt állsz, mindenképp ügyelj arra, hogy olyan tenyésztőtől vásárolj, aki papírokkal igazolni tudja a kutyuson elvégzett orvosi vizsgálatokat és azok eredményét. Az a legjobb, ha a kölyök szüleiről is rendelkezésre állnak ezek az igazolások.

Gondozás

Ezek a kutyák nagyon jól érzik magukat városban és vidéken egyaránt. Ha a szükséges napi mozgás biztosítva van számukra, akkor nagyon jól viselik a kis lakásban való életet is. Nincs szükségük nagy udvarra, de szeretnek a szabadban lenni. Általában akkor a legboldogabbak, ha sok időt tölthetnek a gazdáikkal.

Már a legelső nap el kell kezdeni a társasághoz szoktatást és ez a tanulás akár életük végéig is tarthat. Folyamatos nevelésre van szükségük, mivel természetüknél fogva nem túl barátságosak idegen kutyákkal. A gazdiknak határozottnak és következetesnek kell lenniük, hiszen rendkívül makacs kutyákról beszélünk, ők akarnak a vezető szerepben lenni.

Ezeket a kutyákat érdemes rengeteg helyre elvinni, hogy minél több helyszínnel, szituációval, élménnyel, emberrel és állattal ismerkedjen meg. Ez segít megakadályozni a félénkséget vagy az agresszivitást. A harcos múljuk miatt az idegen kutyákkal legtöbbször ellenségesek, nyilvános helyeken mindig pórázon kell őket tartani.

Ezeket a kutyákat a rövidorrúak csoportjához sorolják (pl.: bulldogok, boxerek, mopszok). Rövid orruk rendkívül érzékeny a hőre, nem igazán jó társak a futáshoz. A hűguta megelőzésének érdekében a kutyákat ventilátorral vagy légkondicionálóval felszerelt helyiségben kell tartani a nyári kánikula idején.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A Shar-Pei-ek egyik védjegye a gyűrött, ráncos bőrük. Szőre rövid és egyenes, már-már drótszerű. Számos színűek lehetnek, ideértve a homokbarnát, krémszínt, tömör feketét, füstös feketét, vöröset, kéket, stb.

Bár természetüknél fogva tiszta kutyák, nem túlságosan büdösek, így csak egy kis ápolásra van szükségük, hogy jól nézzenek ki. Heti egyszer elég átfésülni a bundájukat, hogy az elhalt szőrök eltűnjenek. 3-4 havonta kell őket fürdetni, természetesen a sáros kalandok után kivételt kell tenni. A gyakori fürdetés azonban irritálja a bőrüket.

A fésülés és a fürdetés a két legegyszerűbb része a kutyák ápolásánál. A nehéz, de nagyon fontos rész pedig a fürdés utáni szárítás. Ha nincsenek rendesen megszárítva a kutyák, a víz könnyen a ráncok közé szorulhat, ahol bepállhat és gombás fertőzés alakulhat ki. Száraz törölközővel kell alaposan megtörölni őket a redők között, hogy minden nedvesség el legyen távolítva.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Más állatok és gyerekek

A Shar-Pei egy odaadó családi kutya, mindenáron megvédik családjukat, beleértve a gyerekeket is. Ahhoz, hogy a lehető legjobban kijöjjenek a fiatalabbakkal is fontos, hogy már kölyökkorban hozzászokjanak a közelségükhöz. Mivel nagyon független fajtáról van szó, inkább olyan családokhoz passzolnak, ahol legalább 10 évnél idősebb gyerekek vannak, akik már tudják, hogyan kell bánni a kutyákkal.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

Annak érdekében, hogy más állatokkal is jól kijöjjenek érdemes már kölyökkorukban elkezdeni a nevelésüket és a szocializálásukat. Harci múltuk miatt legtöbbször agresszívan lépnek fel idegen kutyákkal szemben, ezért ilyenkor mindig figyelnie kell valakinek a kutyákra.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltán B.hu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Sándorhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mi csak ezt adjuk kedvencünknek

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gyöngyi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szeretik a kutyusaim ezt a tápot, pedig elég válogatósak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 9 óra
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Az öntettel mèg nagyobb a sikere

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Sütikèm imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Bátorfiné Királyhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus azt mondta, fincsi :), s szerintem még egészséges is :(.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Sándorné Törőhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Gyors, precíz kiszállítás.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper! Evés után mosogatni nem kell.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A sok is kevés lenne belőle.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Csak a tőletek vásárolt karját eszik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Egyenesen imádja.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Barbara Csányihu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Szilviahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 4 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28197 vélemény