Az Óriás Schnauzer Bemutatása

Az óriás schnauzereket bizonyos feladatok elvégzéséért hozták létre, ezért van akkora lendületük és intelligenciájuk. Hűséges és bátor társai lehetnek olyan emberek számára, akik képesek biztosítani számukra a szükséges nevelést, mozgást és figyelmet.

Ezek a kutyák Németországból származnak, ahol olyan munkákat végeztek, mint a szarvasmarha hajtása, hentesüzletek, raktárházak és sörfőzdés őrzése. Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Ezek a kutyák imádnak játszani és rengeteg energiájuk van. Egy olyan helyen érzik legjobban magukat, ahol rengeteg lehetőségük van a mozgásra. A lakásélet nem nekik való, és kezdő gazdiknak sem ajánlott ez a kutyafajta.

Az Óriás Schnauzer Részletes Bemutatása

Az óriás schnauzer a legnagyobb a három schnauzer fajta közül. Méltóságteljes megjelenésük és masszív testfelépítésük van. Sztoikus megjelenésük mellett a szemük csillogásából az is kiderül, hogy igazi huncut, játékos kutyák lélekben.

Nagy kutyák, nagy személyiséggel. Energikus, intelligens társak, akik önálló gondolkodásukkal és játékosságukkal teszik érdekessé a mindennapokat. Nem egyszerű velük az élet, még a tapasztalt gazdiknak is meggyűlik néha a bajuk a huncutságaikkal. Ennek ellenére remek társak és bátor házőrzők.

Egy jólnevelt óriás schnauzer számára nincs akadály. Bármelyik kutyasportban megállják a helyüket (legyen az agility, obedience, terelés, nyomkövetés). Eredetileg szarvasmarhák piacra hajtására alkalmazták őket, de rendőr- és őrkutyaként is jeleskedtek. Manapság pedig kábítószer-felderítéssel, kutatással és mentéssel foglalkoznak. Van azonban egy gyengéd, szerető oldaluk is, aminek köszönhetően remek terápiás kutyák.

Egy óriás schnauzerrel való sikeres élet kulcsa a megfelelő képzés, szocializáció, valamint a fizikai és mentális stimuláció. Az óriás schnauzereknek ezekre mind szükségük van ahhoz, hogy jól nevelt kutyákká váljanak.

A fajta intelligenciája széles körben ismert, és könnyen képezhetők, ha határozott és következetes emberek tanítják őket. Vétek lenne nem tanítani őket. Figyelni kell arra, hogy mindig le legyenek foglalva valamivel.

Nem szabad engedni nekik, hogy unatkozzanak. Az unatkozó óriás schnauzer egy pusztító schnauzer. Az unalom megelőzésének elengedhetetlen része a testmozgás. Egy óriás schnauzernek naponta legalább egy óra intenzív mozgásra van szükségük. Szeretik a hosszú sétákat és a kocogásokat.

A lakások nem ideális lakóhelyek az óriás schnauzerek számára. Sokkal jobb nekik, ha egy tágas udvar is a rendelkezésükre áll. Nem kizárólag kinti kutyák, ezért be kell engedni őket a házba is, hogy együtt tölthessenek egy kis időt a családjukkal.

Az óriás schnauzerek a dominánsabb fajták közé tartoznak, ezért nem a legjobb házikedvencek kisgyermekes családoknak. Igazából 12 éves kor alatti gyerekek mellé egyáltalán nem ajánlott ilyen kutyát tartani.

A szocializálásukat már nagyon fiatal korukban el kell kezdeni, hogy minél több emberrel, állattal ismerkedjenek meg még kölyökkorban. Az óriás schnauzerek általában tartózkodóak és gyanakvóak idegenekkel szemben, ezek a tulajdonságok remek házőrzőkké teszik őket, viszont megfelelő nevelés nélkül ez túlzott agresszióhoz is vezethet.

Az óriás schnauzereknek számos jó tulajdonságaik vannak, de emellett rengeteg kihívást jelentő ismérveik is vannak. Mielőtt a fajta mellett döntenél, mérlegelned kell az előnyöket és hátrányokat. Ezek a kutyusok nem szelíd óriások. Szorgalmas, energikus kutyák.

Az Óriás Schnauzer Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Energikus kutyafajta, naponta legalább két hosszú sétát vagy 30-60 perces intenzív mozgást igényelnek.

  • Megfelelő mozgás és mentális stimuláció nélkül nehezen kezelhetővé válnak.

  • Az óriás schnauzerek nem ajánlottak kezdő vagy félénk gazdik számára. Erős vezetőre van szükségük, aki világos és következetes szabályokat állít fel anélkül, hogy erőszakot alkalmazna.

  • Méretük és erőteljes személyiségük miatt nem ajánlottak kisgyermekes családokba.

  • Az óriás schnauzerek remek házőrzők.

  • A lakásélet nem nekik való. Szükségük van egy nagy, bekerített udvarra, ahol biztonságosan játszhatnak és futkározhatnak kedvükre.

  • A szocializálás elengedhetetlen ennél a fajtánál. Agresszívak lehetnek olyan emberekkel, kutyákkal és más állatokkal szemben, akiket nem ismernek. Gyanakvóak az idegenekkel szemben. Hozzá kell szokniuk az új emberekhez és helyzetekhez.

  • Igazi társkutyák, de nem benti kutyusok. Ettől függetlenül akkor érzik magukat legjobban, ha a szeretteikkel lehetnek.

  • Az óriás schnauzereket hetente legalább kétszer-háromszor át kell fésülni. A bundájukat pedig időnként nyírni kell, hogy mindig szépek legyenek.

  • Az óriás schnauzerek intelligens kutyák, akik gyorsan tanulnak és remekül teljesítenek különböző feladatokat. Határozott, következetes gazdikra van szükségük. Az óriás schnauzerek ugyanis gyorsan kiszúrják, ha következetlenek az emberek és ezt ki is használják.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Az óriás schnauzereknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A három schnauzer fajta közül a legnagyobbat, az óriás schnauzert, Németországban hozták létre szarvasmarhák hajtására, majd később hentesüzletek és raktárak őrzésére. Néhányan még a sörfőzdékre is vigyáztak.

Az óriás schnauzerek valószínűleg a schnauzerek és nagyobb simaszőrű kutyák, német dogok keresztezésével jöttek létre. A flandriai pásztorkutyák is szerepet játszhattak a fajta létrejöttében.

Az 1900-as évek elején az óriás schnauzereket rendőri munkákra képezték ki Berlinben és más német városokban, majd ez is lett az elsődleges feladatuk. Az egyetlen ok, amiért Amerikában nem lettek népszerű rendőrkutyák az az, hogy a németjuhászok megverték őket.

Az Amerikai Óriás Schnauzer Klubot 1962-ben alapították. Az Egyesült Államokban ritka kutyafajta maradt az óriás schnauzer. Az Amerikai Kennel Klub népszerűségi listáján meglehetősen alacsony helyen állnak.

Méret

A kan óriás schnauzerek marmagassága kb. 63-70 cm, súlyuk pedig 27-36 kg között van általában.

A szukák valamivel kisebbek, mind marmagasságot mind pedig súlyt illetően. Természetesen vannak az átlagnál nagyobb és kisebb óriás schnauzerek is.

Személyiség

Az óriás schnauzerek nyugodt, imádnivaló természetük van, aminek köszönhetően nagyon jó társak. Emellett pedig a magabiztosságuknak, merészségüknek és energiájuknak hála, kiváló házőrzők is.

Komolyan veszik a feladataikat, védik otthonukat és családjukat bármi áron. Bizalmatlanok az idegenekkel szemben.

Intelligenciájuk azonban nagy kihívást jelenthet a tapasztalatlan gazdik számára. Az óriás schnauzerek következetes és határozott nevelést igényelnek. Ha hagyják őket önállóan gondolkodni, könnyen átveszik az irányítást a háztartás felett.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Sajnos az óriás schnauzereknél is jelentkezhetnek egészségügyi problémák. Az alábbiak a leggyakoribb betegségek, amelyek ennél a kutyafajtánál jelentkezhetnek.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Porcelhalás (OCD): a porcok helytelen növekedése okozza a problémát. Fájdalmas ízületi merevséget okoz, olyannyira, hogy a kutya még csak behajlítani sem tudja a könyökét. Kutyáknál már 4-9 hónapos korban kimutatható. Helytelen tápok fogyasztása („növekedés elősegítő tápok”) hozzájárulhat a probléma kialakulásához.

Autoimmun pajzsmirigy gyulladás: pajzsmirigy alulműködéshez vezető, kutyáknál örökletes betegség. 2-5 éves koruk között jelentkezik általában ez a probléma. A kutyusok akár évekig is egészségesek lehetnek, és később alakulhat ki a pajzsmirigy alulműködés. A pajzsmirigy alulműködés a pajzsmirigy által termelt hormon kórosan alacsony szintjét jelenti. A betegség egyik jele lehet a meddőség is. Nyilvánvalóbb jelek közé tartozik az elhízás, a mentális tompaság, a lelógó szemhéjak, az alacsony energiaszint és a rendszertelen tüzelési ciklusok. A kutya szőrzete durvává és törékennyé válik, majd elkezd kihullani, a bőr pedig kemény és sötét lesz. A pajzsmirigy alulműködést gyógyszeres kezeléssel lehet orvosolni. A pajzsmirigy problémával élő kutyusok teljes és boldog életet élhetnek, ha megfelelően kezelik őket.

Laphámrák: ez a rák a sötét színű kutyák, köztük az óriás schnauzerek lábain, lábujjain alakulnak ki. Ha a kutya a sántaság jeleit mutatja mindenféle látható ok nélkül, akkor érdemes megkérni az állatorvost, hogy nézze meg a kutya mancsait. Az érintett lábujj eltávolítása növeli a túlélés esélyét, hiszen így a rák nem tud a mellkasi üregbe terjedni.

Gondozás

Az óriás schnauzereknek nem való a lakásélet. A társasházakban sem érzik túlságosan jól magukat. Akkora energiájuk van, hogy kint és bent is rengeteg helyet igényelnek, ahol levezethetik energiájuk egy részét. Amikor kellő időt töltöttek kint a szabadban (ideális esetben a bekerített udvaron) szeretnek behúzódni a házba, hogy együtt pihenhessenek a család többi tagjával.

Az óriás schnauzereknek legalább egy óra testmozgásra van szükségük egy nap. Szeretik a hosszú sétákat, túrákat, de egy kiadós játéknak sem tudnak ellenállni. Mindig le kell őket foglalni valamivel, különben saját maguktól találnak valamilyen elfoglaltságot (általában a kertet túrják fel, vagy szétrágnak valamit).

Ez a kutyafajta igényli a munkát. Szeretnek trükköket tanulni, segíteni a ház körül és hasonlók. Nem szeretnek unatkozni, intelligenciájuknak köszönhetően pedig hamar beleunnak a játékokba, trükkökbe, ezért mindig valami újjal és érdekessel kell készülni nekik.

Határozottan és következetesen kell őket nevelni. Makacsok is lehetnek, de a gazdiknak még makacsabbnak kell lenni. Egy jó gazdi képes arra, hogy vezető szerepet töltsön be a kutya életében fizikai bántalmazás és kemény szavak nélkül is.

Ezekhez a kutyákhoz kifejezetten javasolt egy hivatásos oktatóval együtt dolgozni. Szakértők segítségével minél több és érdekesebb nevelési technikát sajátíthatnak el a gazdik, a kutyusok pedig csak örülnek a változatosságnak.

Egyéb igényeik közé tartozik a fogápolás és körömápolás. Hetente legalább kétszer-háromszor meg kell mosni a fogaikat a fogkőlerakódások és szennyeződések eltávolításának érdekében. A napi fogmosás még jobb!

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Nagyon óvatosnak kell lenni, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 350-600 gramm jó minőségű táp, több adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak.

A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer-háromszor adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy egyszerű trükk, amivel ezt ellenőrizheted!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Az óriás schnauzereknek drótszerű, kemény, sűrű szőrük van. Alatta egy puha aljszőrzettel. Az arcukon durva szakáll és szemöldök található, ami a védjegyükké is vált az idők során.

A szőrük só-bors színűként híresült el. Nemcsoda, hiszen a fekete és fehér szőrszálak úgy fonódnak egymásba, mintha a sót és a borsot összeöntöttük volna. Messziről szürkének tűnhet ez a különleges színkombináció.

Az óriás schnauzerek dupla bundáját hetente legalább háromszor át kell fésülni egy kemény sörtéjű kefével, hogy ne csomósodjon össze. Minden étkezés után meg kell mosni az arcukat.

A normál schnauzerek bundáját általában kézzel „strippelik”. Bár erre akkor van igazán szükség, ha kiállításokra és bemutatókra készülnek a kutyusok. A háziállatokat meg lehet nyírni géppel is.

Arra viszont fel kell készülni, hogy ha a gépi nyírásra esett a választás, akkor a kutyus bundájának textúrája és színe is megváltozhat. Nagyon puha lesz a szőr és jobban fog hullani. A nyírástól pedig a só-bors szín inkább egy ezüstösebb, szürkésebb árnyalattá változik.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

Méretük, energiaszintjük és impozáns természetük miatt az óriás schnauzerek nem javasoltak kisgyermekes családokhoz. A 12 évnél idősebb gyerekekkel viszont már elég jól kijönnek, hiszen ezek a gyerekek már elég idősek ahhoz, hogy tudják, hogyan viselkedjenek egy nagy kutya jelenlétében.

Mindig meg kell tanítani a gyerekeknek, hogyan kell megközelíteni és megérinteni a kutyákat. Mindig felügyelni kell a gyerekek és kutyák közötti interakciókat, hiszen akár egy szempillantás alatt bekövetkezhet a baj.

Meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy alvó és evő kutyához nem szabad hozzányúlni. Az eledelüket és játékukat pedig szigorúan tilos nekik elvenni a kutyusok elől.

Az óriás schnauzerek nem igazán haverkodnak össze más kutyákkal, különösen az azonos neműekkel, és ez igaz a többi állatra is.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 20 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény