A Whippet Bemutatása

A Whippet kutyafajta a vadászok legjobb barátja volt, gyorsan utánaeredt a nyulaknak és más apróvadaknak. Ma a fajta rengeteg versenyszámban elindul – agility, flyball, rally, engedelmességi – emellett nagyon jó terápiás kutyák is.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A fajta egyedi természete, barátságos személyisége és stílusos megjelenése miatt hamar a családok kedvence lett, de a kiállítási ringben is kedvelt. Még akár lakásban is remek háziállatok lehetnek, bár sok mozgást igényelnek, és nem szeretik, hogy ha túl sok ideig maradnak egyedül otthon. Nem biztos, hogy ez a fajta a legmegfelelőbb a házőrzői feladatok ellátására, mivel nagyon ritkán ugatnak. Ettől függetlenül egy imádnivaló társat kap az, aki ezt a fajtát választja.

A Whippet Részletes Bemutatása

A „szegény ember agara” néven emlegetett, elegáns, mégis erős whippetek valószínűleg valamikor a 18. század végén jöttek létre, hogy az orvvadászok nyulak és már apróvadak keresésére használják őket. Igazán azonban akkor váltak népszerűvé, amikor felfedezték, hogy szinte minden után rohannak, hajkurásszák a legkülönbözőbb dolgokat is. A whippet-versenyzés nagyon népszerűvé vált a munkásosztálybeli férfiak körében.

Ennek a közepes méretű kopónak, rövid, sűrű, különböző színű és mintájú szőre van, amely az egész áramvonalas testét borítja. A whippetek nem miniatűr agarak. Ezeket a kutyákat először terrierek és agarak keresztezésével hozták létre, majd később olasz agarakkal keresztezték őket. Ennek eredménye lett egy karcsú, gyönyörű, szelíd és ragaszkodó fajta lett.

A whippeteket gyakran jellemzik tökéletes, mindenre alkalmas kutyáknak. Nagyon lelkes versenyzők. Bár független személyiségükről ismertek – ami kihívássá teheti a versenyekre való felkészülést – sok whippettel találkozhatunk ügyességi, engedelmességi versenyeken.

A whippetek általában jól kijönnek más kutyákkal és az emberekkel is, bár a korai szocializálás – a különböző emberekkel, látványokkal, hangokkal és helyzetekkel való találkozás – szükséges ahhoz, hogy ne váljanak túl félénkké, félőssé. Egy macskarajongó számára egyáltalán nem javasolt egy ilyen kutya tartása. Ennek a fajtának nagyon erős a zsákmányszerzési ösztöne. Bár néhány whippet békésen együtt tud élni a macskákkal és más kis szőrös háziállattal, de sajnos előfordult már olyan, hogy a család cicáit elkapták és megölték. Nagyon fontos figyelni az állatok közötti interakciót, hiába van szocializálva rendesen a kutya az ösztöneit nem tudják kiölni belőle.

Ugyanez a zsákmányszerzési vágy az, ami alkalmatlanná teszi őket a pórázon nélküli sétáltatásra is. Üldözőbe vesznek minden kisállatot, amit csak meglátnak. Még a nagyon jól kiképzett és megnevelt kutyák is figyelmen kívül hagyják az emberek parancsait, ha meglátnak egy kismókust a parkban. Ha üldözőbe vesznek egy állatot, akkor senki nem éri utol őket, ezért fontos, hogy mindig pórázon legyenek!

A whippeteknek szükségük van a napi sétákra, nagyon örülnek neki, ha egy nagy udvar is a rendelkezésükre áll, ahol bármikor rohangálhatnak kedvükre. A föld alatti elektromos kerítések sem állítják meg őket abban, hogy üldözőbe vegyenek egy kisállatot.

Otthon szelídek és szerények, csak az embereik társaságát szeretnék élvezni. A gyerekekkel játékosak és pajkosak. Vékony bundájuk miatt és ragaszkodó természetük miatt nem alkalmasak arra, hogy kint éljék le az életüket. Ezek a kutyák nagyon szeretnek összebújni a kanapén a gazdáikkal egy aktív nap végén.

A Whippet Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

 • A whippetek alkalmasak a lakásban való életre, ha van egy biztonságosan bekerített terület is, ahol futhatnak. A whippetek a lakáson belül nem túl mozgékonyak, de ha mozgásigényüket nem elégítik ki, akkor destruktívak lesznek.

 • Ha a whippeteket nem szocializálták megfelelően, félénkek és stresszesek lehetnek a környezetükben bekövetkező változások miatt. A megfelelően szocializált whippetek udvariasak, szerények, jól kijönnek az idegen emberekkel és kutyákkal egyaránt.

 • Ezek a kutyák nem túl jó házőrzők, mivel elég ritkán ugatnak és szinte mindenkivel barátságosak.

 • A whippeteknek napi testmozgásra van szükségük. Jó, ha van nekik egy nagy hely, ahol szabadon futkározhatnak.

 • Ezeket a kutyákat nem szabad póráz nélkül sétáltatni.

 • Hatalmas vadászösztön lakozik bennük, akár hosszú kilométereken keresztül is üldözik kiszemelt prédáikat.

 • A whippetek nem vedlenek túlságosan, a heti fésülés segít abban, hogy szőrük és bőrük is egészséges maradjon.

 • Ezeknek a kutyáknak nagyon vékony bőre van, ami rendkívül érzékeny a karcolásokra, szakadásokra és horzsolásokra.

 • Napi testmozgás nélkül ezek a kutyák is destruktívvá válhatnak. Ha mozgásigényük ki van elégítve, általában nyugodt, csendes állatok.

 • A whippetek nem kinti kutyák, be kell engedni őket a házba az emberekhez. Szenvedhetnek akár szeparációs szorongástól is, ilyenkor általában rombolnak. Fontos, hogy töltsenek velük időt az emberek, engedni kell nekik, hogy szobáról szobára követhessék a gazdáikat.

 • Bár a whippetek nagyon jól elvannak több kutyás háztartásokban, előfordult már, hogy megtámadták és megölték a család cicáit. Vannak olyan whippetek is, akik boldogan élnek a macskákkal együtt, de ehhez nagyon komoly nevelés kell, amit már kölyökkorukban el kell kezdeni. Ha kutyán kívül bármilyen más háziállat is van a családban, számolni kell azzal, hogy ezek a kutyák megkergetik és legrosszabb esetben megsebesíthetik azokat.

 • A whippetek nagyszerű társai a gyerekeknek. Ennek ellenére fontos, hogy a gyerekek is megtanulják hogyan kell rendesen viselkedni kutyák közelében.

 • Ezek a kutyák hamar megfáznak. Érdemes nekik beszerezni pulóvereket és kabátokat a hideg, nedves, havas időkre.

 • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A whippeteknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A whippet egy meglehetősen modern kutyafajta, nem sokkal több, mint pár száz éve ismert a létezésük. Észak-Angliában, pontosabban Lancashire-ban és Yorkshire-ban kezdték tenyészteni őket, valószínűleg az 1700-as évek végén, agarak és gyors, hosszú lábú terrierek keresztezésével. Az eredmény egy kitestű, gyors kutya lett, amelyet az orvvadászok gyakran nyulak és más apróvadak elejtésére alkalmaztak.

A whippetek elég népszerűvé váltak az észak-angliai munkások körében, akik szabadidejüket azzal töltötték, hogy megnézzék kinek a whippetje tudja a legtöbb nyulat vagy patkányt elfogni és megölni, illetve kié a leggyorsabb kutya. A whippet-versenyek általában egyenes pályán zajlottak, utak és mezők mellett húzódott. A whippetek egy rongyot vagy ruhadarabot kergettek, ezért a rongyverseny név is elterjedt.

Míg a munkásosztály tenyésztette és tökéletesítette a fajtát, úgy vélik a felsőbb osztály tökéletesítette igazán a fajta mai megjelenését, némi olasz agár hozzáadásával a kifinomultság érdekében. Az Angliai Kennel Klub 1891-ben ismerte el a fajtát. Az első whippet, amelyet az Amerikai Kennel Klub jegyzett be, egy Jack Dempsey nevű kutya volt 1888-ban.

A whippetek ma is csodálatot váltanak ki stílusos megjelenésükkel, sokoldalúságukkal és odaadó társaságukkal. Az AKC által elismert 155 fajta között a 60. helyen állnak a népszerűségi listán.

Méret

A kan whippetek kb. 48-55 cm marmagasságúak, a szukák pár centivel alacsonyabbak. Súlyuk átlagosan 15 kg, bár a nőstények kisebb termetűek.

Személyiség

Kedves, barátságos, csendes és szelíd kutyák, ha otthon vannak, de a vadászterületeken nagyon intenzívek. Pórázra és bekerített udvarra is szükségük van, amelyek megakadályozzák, hogy elszaladjanak egy-egy zsákmányuk után. Nem ugatnak sokat, de éberek és viszonylag jó megfigyelők. Na de házőrzés?! Az nem igazán nekik való feladat, mert még egy betörőnek is örülnek, olyan barátságosak az idegenekkel szemben is.

A temperamentumot számos tényező befolyásolja, ideértve a genetikát, a képzettséget és a szocializációt. A jó temperamentumú kölyökkutyák kíváncsiak és játékosak, hajlandóak közeledni az emberekhez, elviselik, ha hozzájuk érnek. Ha választani kell egy alomból, mindig a középutat kell választani: ne is azt vidd haza, aki a legtöbbet bunyózik a többiekkel és ne is a sarokban megbújó kiskutyát válaszd. Ha teheted, nézd meg a kölyökkutya szüleit – általában az anyát mindig meg lehet nézni – hiszen tőlük örököl a kutyus minden tulajdonságot. Ha elégedett vagy velük, valószínűleg a kiskutyával sem lesz gond mire felnő.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek. A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

A leggyakoribb egészségügyi problémák a következők:

Érzéstelenítő érzékenység: néhány kutyák – beleértve a whippeteket is – érzékenyek az érzéstelenítésre és néhány más gyógyszerre. Az agár méretéhez hasonló méretű kutyáknál szokásos dózis, akár meg is ölheti az érzéstelenítésre allergiás kutyákat. Olyan orvost kell keresni, aki ezzel a lehetséges érzékenységgel tisztában van. Műtétek előtt mindenképp utána kell járni, hogy az adott kutya bírja-e az érzéstelenítést.

Süketség: nem túl gyakori a whippeteknél, de alkalmanként előfordul. A süket kutyáknak speciális kiképzési és kommunikációs igényeik vannak, de számos segédeszköz van a piacon (pl.: rezgő nyakörv), amelyek megkönnyítik a süket kutyusok életét.

Szembetegségek: egyes whippeteknél különböző szemproblémák alakulhatnak ki. A tenyésztőknek rendelkeznie kell mindkét szülő elmúlt egy éven belüli szemvizsgálatával, amellyel igazolni tudja, hogy szemük teljesen egészséges, így a kölykök nem örökölhették a betegségeket.

Von Willebrand szindróma: Embereknél és állatoknál is jelentkező vérbetegség. A von Willebrand-faktor csökkenése miatt a vérben az alvadási folyamat megváltozik. Egy von Willebrand szindrómával küzdő kutyusnál jelentkező tünetek közé tartozik az orrvérzés, fogínyvérzés, műtét utáni hosszabb vérzés, hosszantartó vérzés kölykezés után. Esetenként még a székletben is található vér. Ezt a betegséget általában 3-5 éves korukban diagnosztizálják a kutyáknál, és sajnos gyógyíthatatlan. Ugyanakkor kezelésekkel (seb kiégetéssel, összevarrással, műtét előtti von Willebrand-faktor transzfúzióval) és bizonyos gyógyszerek elkerülésével lehet enyhíteni a betegségen.

Gondozás

A whippetek számára fontos a kényelem, ami annyit jelent, hogy egy szép, nagy, puha ágyra van szükségük, ahova bármikor elvonulhatnak pihenni. A hidegebb időkben is szükségük van a mozgásra, de mivel elég fázósak, jobb rájuk adni egy pulcsit vagy kabátot. Nem bírják elviselni, ha hosszabb ideig vannak kint a szabadban a hidegben.

Nagyon magas kerítésre van szükség, mivel ezek a kutyák elég nagyot tudnak ugrani és semmi nem tudja őket megállítani, ha meglátnak egy csábító kisállatot.

Naponta legalább 20-30 perces sétára van szükségük, kizárólag pórázon. Amilyen gyakran csak lehet, megpróbálnak túljárni az emberek eszén és megpróbálnak elszökni, főleg, ha a parkban meglátnak egy mókust vagy madarat.

Ügyelni kell arra, hogy a kölykök ne mozogjanak túl intenzíven. Nem szabad megterhelniük az ízületeiket és a szervezetüket. Általános szabály, hogy minden hónappal 5 perccel tovább mozoghat egy kutya. Tehát egy öt hónapos kutya legfeljebb 25 percig mozoghat intenzíven.

Ezeket a kutyákat viszonylag könnyű szobatisztaságra nevelni, a ketrec használata pedig sokat segít ebben. A ketrecük egyben egy olyan hellyé is válik számukra, ahová bármikor elhúzódhatnak, ha pihenni szeretnének. A kölyökkorban történő ketrechez szoktatás segít a kutyusoknak elfogadni a bezártságot, így nem fog a későbbiekben gondot okozni az sem, ha kutyapanzióban vagy kórházban kell tölteniük pár éjszakát. Egész napra azonban soha nem szabad őket bezárni! Pár óránál tovább ne legyenek bezárva, kivéve éjszaka, amikor alszanak.

Dicsérettel, türelemmel és pozitív megerősítéssel kell nevelni ezeket a kutyákat. Okosak és készségesek, de megvan a saját akaratuk is. Jutalomfalatokkal és dicsérettel kell őket megajándékozni, ha azt teszik, amire kérték őket. Soha nem szabad velük túl szigorúnak lenni, arra nem reagálnak jól. Érzékenyek és csak otthagyják a feladatot, nem lehet rájuk erőltetni, hogy csináljanak meg valamit.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 100-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A whippetek rövid, sima szőrzete szorosan a testükhöz simul. Bármilyen színű és mintájú lehet. Láthatunk fekete, fehér, vörös, őzbarna, kék, krémszínű, szürke és e színek kombinációját is a legkülönfélébb foltokkal.

Bundájukat heti rendszerességgel, gumi fésűvel kell átkefélni. Ez segíti a bőrt és a szőrt is épen, egészségesen tartani. Ezeket a kutyákat nem kell túlságosan gyakran fürdetni, csak ha nagyon büdösek és koszosak lesznek.

Vékony szőrzetük miatt a whippetek bőre nem olyan védett, mint más fajtáké. Bőrüket gyakran csípések, karcolások, sebek „díszítik”, néha még össze is kell varrni őket. Ezeknél a kutyáknál gyakran ellenőrizni kell a sérüléseket, hogy ne fertőződjenek el a sebek.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Más állatok és gyerekek

Ezek a kutyák nagyon szeretnek gyerekekkel játszani. Nem olyan nagyok, így nem tudják olyan könnyen feldönteni a kicsiket, és nem is olyan törékenyek, hogy a gyerekek tegyenek kárt bennük az óvatlan mozdulataikkal. Ennek ellenére az alapszabályokat jobb lefektetni a kutyáknál és a gyerekeknél is.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A whippetek élvezik más kutyák társaságát, ez segíthet abban is nekik, hogy ne érezzék túl magányosnak magukat, amikor gazdáik éppen dolgoznak. Azonban hatalmas ragadozó vágy van bennük, ami miatt nem igazán alkalmasak arra, hogy macskákkal osztozzanak az élőhelyükön. Egyes whippetek megtanultak békésen együtt élni a náluk kisebb háziállatokkal, de még így is felügyelni kell őket, nehogy bekövetkezzen a baj.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 22 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény