A Szamojéd Bemutatása

A szamojéd kutyafajtét eredetileg vadászatra, szánhúzásra és rénszarvasok terelésére tenyésztették ki, emellett nagyon értékes társnak bizonyultak az északnyugat-szibériai szamojéd nép számára. A fajta feladatai közé tartozott a falkában való túrázás, a nyomkeresés és a gazdájuk melegítése, utóbbit úgy, hogy éjszakénként gazdájukon aludtak.

A szamojédek időnként nagyon akaratosak lehetnek, de mindenekelőtt barátságos, szelíd és odaadó családi kutyusoknak számítanak. Szinte mindenkihez ragaszkodnak, az embereknek csupán annyit kell elfogadni, hogy egy kis simogatás után is tiszta szőr lesz a kezük.

A Szamojéd Részletes Bemutatása

Nagyon jó természetű, vidám kutyusok, akiknél az a bizonyos pohár mindig félig tele van.

A szamojédek ember iránti szeretete valószínűleg a szamojéd (ma neneckij) néppel való szoros kapcsolatból ered, akik évezredekkel ezelőtt a szibériai Taimír-félszigeten tenyésztették és nevelték ezeket a kutyákat. A kutyák szánokat húztak, rénszarvasokat tereltek, vadásztak, és megvédték az embereiket a ragadozóktól. A kutyák emellett együtt éltek az emberekkel és játszottak a gyerekekkel, és segítettek melegen tartani őket a hideg éghajlaton.

A mai napig is intelligenciájukról, méltóságukról híresek. Gyakran kiválasztanak a háztartáson belül egy személyt, akihez jobban ragaszkodnak, mint a többihez, egy ún. falkavezért választanak ilyenkor maguknak. Ez a fajta akkor a legboldogabb, ha a család teljesértékű tagja lehet. Szükségük van arra, hogy az emberek között legyenek.

A szamojédek egyik legmeghatározóbb vonása a vastag fehér szőrzet. A téli hónapokban olyan sűrű, hogy alig látszik alatta a bőrük – ez pedig azt jelenti, hogy tavasszal őrületesen sokat vedlenek. Akár hisszük, akár nem a szamojéd „gyapjú” a szövők kedvence. Meleg és gyönyörű ruhákat szőnek és kötnek belőle.

Bármennyire is gyönyörűek, ezt a szőrzetet nagyon nehéz ápolni. A gazdiknak szorgalmasan kell fésülgetni a kutyusok bundáját, hogy ne gubancolódjanak össze. Készülni kell arra is, hogy vedlés idején a ház minden apró szegletében, ruhákon, bőrön, bútorokon fehér szőr lesz, ami egyesek számára nyomasztó és frusztráló is lehet. Mindezek ellenére egy jól ápolt szamojéd tökéletes választás egy olyan gazdinak, aki nem rest törődni a kutyusával.

Bármennyire is barátságos és okos ez a fajta, a szamojédok tartása igazi kihívást jelenthet a gazdik számára. Nagyon beszédes fajta, tetszésüket és nemtetszésüket fújtatással, vonyítással vagy ugatással adják az emberek tudtára. Ha nincsenek kellőképpen lefoglalva, saját maguknak keresnek tennivalót, ami általában rombolással és piszokkal jár. Vadászösztönük erős, ezért nehéz megállniuk, hogy ne eredjenek kismókusok, nyulak vagy akár macskák után. Még egy jólnevelt szamojédet sem vihetünk ki póráz nélkül sétáltatni, azonnal elszaladna, ha meglát egy kisállatot.

A szamojédek nevelése szintén nagy kihívás. Okos fajta, nagyon gyorsan tanulnak, de nem mindegy, hogy milyen hozzáállással tanítják őket. Ismétléssel nem szabad untatni őket. Szeretik az ügyességi feladatokat és a nyomkövetős játékokat.

A Szamojéd Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A szamojédek fehér, pelyhes bundája kétségkívül gyönyörű, de ahhoz, hogy így is maradjon, rengeteg időt kell tölteni az ápolásával.

  • A vedlés akár a szamojédek középső neve is lehetne – évente kétszer vedlenek nagyobb mértékben. Egy vedlési időszak alatt minden nap érdemes átfésülni a bundájukat és ugyanilyen sűrűséggel kell a lakásban felporszívózni.

  • Ezek a kutyák nem szeretnek tétlenül üldögélni – szeretik, ha van számukra tennivaló. Sétákkal, játékokkal, kirándulásokkal, kutyasportokkal lehet őket aktívan tartani.

  • A szamojédok jellegzetes mosolya nagyon barátságos, jó természetről árulkodik. Különösen kedvelik a gyerekeket.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A szamojédeknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A szívós és kedves természetű szamojédot eredetileg vadászatra, rénszarvasok terelésére és szánhúzásra alkalmazták a szibériai szamojéd népek. Úgy vélik, hogy a szamojédok olyan kedvesen bántak ezekkel a munkáskutyákkal, hogy megengedték nekik, hogy a nehéz nap végén részt vegyenek a családi tevékenységekben. Ez a közelség teremtette meg a fajta bizalmát és hűségét az emberek iránt.

A szamojédok a 19. század végén és a 20. század elején hagyták el Szibéria területét először, hogy szánokat húzzanak a sarki expedíciókon, beleértve Sir Ernest Shackleton híres antarktiszi útját is. Ezek a kutyák a felfedezőkkel együtt szörnyű megpróbáltatásokat éltek át egy-egy út alatt. Ezeket az expedíciókat csak a legerősebb és legalkalmasabb kutyák élték túl.

Állítólag az Antarctic Buck nevű szamojéd volt az első, akit Angliába hoztak. Alexandra királynő rajongott a fajtáért, sok mai angol és amerikai szamojéd az ő kenneljéből származik.

A fajta első standardját 1909-ben fogadták el Angliában. Az eredeti Amerikai Szamojéd Klub 1923-ban szerveződött, ugyanabban az évben fogadták el az amerikai fajtastandardot.

Méret

Nőstények marmagassága 48-53 cm, hímeké 53-60 cm. Súlyuk akár a 30 kg-t is elérheti a hímeknél, nőstény szamojédek általában maximum 20 kg testsúlyúak.

Személyiség

Egy jólnevelt szamojéd intelligens, szelíd és hűséges. Barátságosak és ragaszkodók a családjaikhoz, beleértve a gyerekeket is. Élvezik, ha részt vehetnek a háztartási tevékenységekben.

A szamojéd nem egy „magányos farkas” típusú kutya. Élvezik a szoros kapcsolatot azokkal, akikkel együtt élnek. Szellemileg és fizikailag is alkalmatlanok arra, hogy egyedül legyenek egy kennelben vagy az udvaron. Hűségük és éberségük nagyon jó házőrzővé teszi őket.

Szívükben a szamojédek mindig vadászok maradnak. Ha meglátnak egy kisállatot azonnal utána erednek. Mindenki biztonsága érdekében jobb mindig pórázon tartani őket, amikor kiteszik a lábukat a házból.

A temperamentumot számos tényező befolyásolja, ideértve a genetikát, a képzettséget és a szocializációt. A jó temperamentumú kölyökkutyák kíváncsiak és játékosak, hajlandóak közeledni az emberekhez, elviselik, ha hozzájuk érnek. Ha választani kell egy alomból, mindig a középutat kell választani: ne is azt vidd haza, aki a legtöbbet bunyózik a többiekkel és ne is a sarokban megbújó kiskutyát válaszd.

Ha teheted, nézd meg a kölyökkutya szüleit – általában az anyát mindig meg lehet nézni – hiszen tőlük örököl a kutyus minden tulajdonságot. Ha elégedett vagy velük, valószínűleg a kiskutyával sem lesz gond mire felnő.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Glaukóma (zöldhályog): a szemben lévő nyomás növekedése miatt fordulhat elő. Lehet örökletes, de kialakulhat egyéb szembetegségek mellékhatásaként. Tünetei: látásvesztés, fájdalmak. Kezelése függ a betegség típusától. Általában műtéttel vagy szemcseppel kezelik. 

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik, vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Örökletes Szamojéd Glomerulopátia: ez egy genetikai vesebetegség. A kankutyáknál sokkal súlyosabb. A veseelégtelenség okozta halál általában 15 hónapos korban következik be. A nőstényeknél 2-3 hónapos korban enyhe tünetek jelentkezhetnek, de nem szenvednek veseelégtelenségben. A mai napig nem áll rendelkezésre genetikai szűrővizsgálat erre a betegségre, de a kutatás folyamatban van.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be.

Pajzsmirigy alulműködés: a pajzsmirigy által termelt hormon alacsony szintje. A betegség egyik jele lehet a meddőség. A nyilvánvalóbb jelek közé az elhízás, a mentális tompaság, a letargia, a leesett szemhéjak, az alacsony energiaszint és a rendszertelen tüzelési ciklus tartozik. A kutya szőrzete durvává és törékennyé válik, elkezd kihullani, majd a bőr is kemény lesz és besötétedik. A pajzsmirigy alulműködést napi gyógyszeres kezeléssel lehet orvosolni, amit a kutyának élete végéig csinálnia kell. A gyógyszerek szedése mellett azonban teljes életet élhetnek a pajzsmirigy alulműködéssel küzdő kutyusok.

Progresszív retina atrófia (PRA): ez egy olyan szembetegség, amely a retina fokozatos romlásával jár. A betegség korai szakaszában az érintett kutyáknak éjszakai vakság alakul ki, majd a betegség előrehaladtával teljesen elvesztik a látásukat. A betegséggel küzdő kutyák viszonylag jól alkalmazkodnak a korlátozott vagy teljesen elvesztett látáshoz mindaddig, amíg környezetük változatlan marad.

Szubvalvuláris aorta-szűkület: szívbetegség, amely ájulást, sőt hirtelen halált is okozhat. Szívbetegség gyanúja esetén az állatorvost azonnal fel kell keresni az állatorvost.

Rák: a tünetek közé tartozik a sebesedés, duzzanatok, nem gyógyuló sebek, vérzés a testnyílásokból, légzési vagy kiválasztási nehézségek. A rák kezelésének módszerei közé tartozik a kemoterápia, a műtét és a gyógyszerek.

Gondozás

Ennek az aktív fajtának egyáltalán nem való a benti élet. Egy nagy, biztonságosan bekerített udvarral rendelkező otthonra van szükségük. Mivel munkáskutyák kell nekik a hely, ahol kedvükre játszhatnak, futkározhatnak.

Folyamatos testmozgással, feladatokkal kell kordában tartani őket. Ha hagyjuk, hogy unatkozzanak, valószínűleg nekiállnak ásni, rágni, hogy szórakoztassák magukat, de az is lehet, hogy megszöknek otthonról. Fontos: a szamojédokat mindig pórázon kell tartani nyilvános helyen. Nagyon ritkán tudnak ellenállni a kis, szaladgáló állatok csábításának.

Skandináv örökségének köszönhetően a szamojéd kutyák természetes módon jól bírják a hideget. Ezzel szemben a nagy meleget már kevésbé szeretik vastag bundájuk miatt. Nyáron a hőségben nem szabad engedni nekik, hogy a szabadban futkározzanak, játszanak. A napi mozgást ilyenkor reggelre vagy estére kell ütemezni.

A szamojéd kutyák nevelésénél a szocializáció kulcsfontosságú lépés. Ha nem szocializálják megfelelően, nem ismernek meg több embert, állatot, helyet, szagot fiatalon, akkor nagyon félénkké válhatnak.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A szamojédok fedőszőre egyenes és hosszú, aljszőrzetük vastag és puha (amit gyakran gyapjúnak is hívnak). Lehetnek tiszta fehérek, krémszínűek, fehér-bézs színűek.

Ápolásuk elsőre ijesztően nehéznek tűnhet. Ha vedlési időszakban vannak, mindennap ki kell fésülni a bundájukat. Ha nem vedlenek, akkor is egy héten legalább kétszer érdemes őket átfésülgetni. Fürdetésre körülbelül 2-3 havonta egyszer lesz szükség náluk, kivéve, ha a sárban dagonyáztak, vagy valami büdös dologba hemperegtek. A szamojédek fürdetése is időigényes, mivel a szőrüket alaposan be kell áztatni, de ezenkívül a sampon kiöblítése és a bundájuk teljes megszárítása is elég hosszú folyamat.

Sok gazdi dönt úgy, hogy kutyusának szépségápolását profikra bízzák. Bár ez sokkal költségesebb, de segít levenni némi terhet a gazdik válláról. A rendszeres fésülés ettől függetlenül továbbra is a gazdik feladata marad.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.
Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A szamojédok nagyon kötődnek a családjukhoz, ebbe természetesen a gyerekek is beletartoznak. A megfelelően szocializált szamojédek igazán élvezik a kicsit figyelmét és társaságát, ha meg lettek tanítva, hogy bánjanak a kutyával. Méretéből és erejéből adódóan a szamojéd könnyen feldöntheti a kisgyerekeket, mindenféle szándékosság nélkül, ezért nagyon fontos figyelni a gyerekek és kutyák közötti interakciókat.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A kiegyensúlyozott szamojédek más kutyák társaságát is élvezik. Ez különösen akkor igaz, ha már kölyökkoruktól kezdve együtt nevelkedtek más kutyákkal. (Mint minden fajta esetében, az azonos nemű, nem ivartalanított kutyák nem biztos, hogy annyira toleránsak egymással szemben).

Nem szabad elfelejteni, hogy a szamojédek született vadászok és nem tudnak ellenállni a kisállatok kergetésének. A macskákkal és más háztartásban élő állatokkal való harmonikus együttéléshez elengedhetetlen a megfelelő nevelés, szocializálás és bemutatás. Ezt követően is fontos figyelemmel követni a két állat interakcióit.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Hajnalka S.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Kiskutyánk szívesen ropogtatja.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Tacskó kiskutyánk imádja!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
tibor vágó
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti a mopszim,ajánlom mindenkinek!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Viktória Virág
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Viktória Virág
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Viktória Virág
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
ÁGNES MAGYARI
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
#1 kép innen:Katalin K.
1
Katalin K.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Most kezdték enni a második 10kg-os tápot.
Mindkettőnek ízlik, még a nagyon finnyás is szívesen megeszi, mindenféle "feltét" nélkül.
Pár probléma még fennáll náluk (lábnyalás, lábrágás fűevés,....), remélem idővel ezek is javulni fognak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
László Meczner
Értékelő
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Gabriella
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Gabriella
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Károly Aradvári
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Úgy látszik jó

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Károly Aradvári
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szereti

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Károly Aradvári
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon jó

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Károly Aradvári
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Bevált

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Dezső Nagy
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 4 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Függetlenül ellenőrzött
40306 vélemény