A Máltai Selyemkutya Bemutatása

Szelíd és félelmet nem ismerő kutyafajta, mindenkit barátként üdvözölnek. Selymes fehér szőrzetük igazi előkelő külsőt ad nekik.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Ezek a fürge, energikus kutyusok nemcsak igazi társak, hanem remek terápiás állatok és szinte bármely sportágban helytállnak. A legjobban az embereikkel szeretnek időt tölteni. Még kezdő gazdiknak és lakásban élők számára is jó választás lehet ez a kutyafajta.

A Máltai Selyemkutya Részletes Bemutatása

A történelmük során számos nevet kaptak már ezek a kutyák, például: Máltai kutya, Az Ősi Máltai kutya, rómaiak kutyája, a vigasztaló, a gyengéd spanyol, a bichon, a máltai oroszlánkutya és a máltai terrier. Manapság pedig máltai selyemkutyaként emlegetik őket.

Ez az elegáns törpe kutyafajta a selymes, hosszú, fehér bundájáról híres. Egyenes és sűrű, szőrzetük egészen a padlóig leér. Sok évvel ezelőtt több színben is láthattuk őket, de manapság már szinte minden máltai kutyus fehér. Amikor egy ilyen kutya sétál, olyan mintha egy felhő suhanna el az emberek lába alatt. Mivel nincs duplaszőrzetük, így viszonylag keveset vedlenek. Sokan hipoallergénnek is tartják a fajtát.

De ezek a kutyusok sokkal többek, mint selymes felhőgombócok. A képet az enyhén kerekített fejük, a fekete orruk, a lefelé konyuló füleik, a sötét és éber szemeik, a rövid lábaik és pici farkuk teszi teljessé. Kedves, intelligens kutyák, akik ragaszkodnak a szeretteikhez. Mivel az egyik legkisebb testű kutyafajtáról van szó, jól alkalmazkodnak egy kisebb lakásban való élethez is. Bárhol is legyenek, nagyon éberek és figyelmesek, ezért termetük ellenére, remek házőrzők.

Bár kecsesnek és előkelőnek tűnnek, valójában nagyon energikusak is tudnak lenni. Gyorsan tanulnak, ha az erőfeszítéseikért jutalmat kapnak. Mivel hosszú idők óta társkutyákként élik életüket, nagyon sok emberi figyelmet igényelnek, ha elhanyagolják őket kialakulhat náluk szeparációs szorongás is.

Egyetlen fajta sem tökéletes. A máltai selyemkutyák például néha eléggé intoleránsak a kisgyerekekkel vagy más kutyákkal szemben, főleg akkor, ha az embereik túlságosan elkényeztették őket kölyökkorukban. Ilyenkor túlságosan védelmezővé válnak, sokat ugatnak, sőt harapnak is, ha fenyegetést észlelnek.

A kisgyermekes családok számára azonban még egy türelmesebb, toleránsabb máltai selyemkutya sem ajánlott, mivel olyan kicsik, hogy könnyen megsérülhetnek.

A Máltai Selyemkutya Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Bár szeretnek az emberek kedvében járni, nehéz őket szobatisztaságra nevelni. A ketrechez szoktatás elengedhetetlen számukra.

  • Hajlamosak a kihűlésre, különösen akkor, ha enyhén nedves vagy nagyon vizes helyen sétálnak.

  • Fehér szőrük miatt a bőrük könnyen leéghet a napon.

  • Néhány máltai selyemkutya emésztőrendszeri panaszokkal küzdhet, illetve elég válogatósak is tudnak lenni. Fog- és ínyproblémák jelentkezésekor is előfordulhatnak evési zavarok.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A málati selyemkutyának a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A máltai selyemkutyák az egyik legősibb törpe méretű kutyusok. Történetük legalább két évezredre nyúlik vissza. A művészek, a költők és az írók is megörökítették valamilyen formában ezt a kutyafajtát. Többek között az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak is megemlítik ezt a fajtát. Még Arisztotelész is említést tett róluk. A görögök síremléket emeltek elhunyt máltai kutyáiknak, míg az ókori egyiptomi leletek arra utalnak, hogy ezeket a kutyákat akkoriban hatalmas becsben tartották. Az egyiptomiak és évszázadokkal később több európai kultúra is úgy vélte, hogy a máltai kutyák képesek meggyógyítani az embereket, emiatt előfordult, hogy a beteg emberek párnáira helyeztek egy-egy máltai selyemkutyát. Ez inspirálta a „Vigasztaló” becenevüket.

A történelemben betöltött kiemelkedő szerepük ellenére a máltai selyemkutyák pontos eredete nem ismert. Sokan úgy vélik, hogy a fajta a Földközi-tengernél található Málta szigetéről származik. Mások szerint pedig Olaszországban jelentek meg először. Egy harmadik elmélet szerint Ázsiából származik ez a fajta.

Bárhonnan is jöttek, a máltai selyemkutyák egyre népszerűbbek lettek. A 15. századra biztos helyet találtak a francia arisztokraták karjaiban és szívében. VIII. Henrik uralkodása idején érkeztek az első máltai selyemkutyák a brit szigetekre. A 16. század végére a máltai selyemkutyák a nemes és királyi hölgyek kedvenc háziállatává váltak. Ezek a kiskutyák I. Erzsébet királynő, Mária skót királynő és Viktória királynő kedvencei voltak. Számos festő, köztük Goya és Sir Joshua Reynolds is szerepeltette ezt a fajtát munkáikon.

Bár túlélték a Római Birodalom bukását és a sötét középkort is, a 17. és 18. században a fajta majdnem kihalt, amikor megpróbálták őket mókusméretűre tenyészteni. E majdnem katasztrofális kísérlet után a tenyésztők uszkárokat, törpe spánieleket és kelet-ázsiai törpe kutyákat kevertek a fajtával, hogy megmentsék a teljes kihalástól. Ez azt eredményezte, hogy a máltai selyemkutyák olyan változatosak lettek, hogy még több fajta alakult ki. Sokan úgy vélik, hogy ezek a kutyák a bichon frisé, bolognai és havanese fajták ősei.

Az angol tenyésztők érték el, hogy a máltai selyemkutyák úgy nézzenek ki, mint ma. A ma az Egyesült Államokban élő máltai selyemkutyák közül sokan az angol importra vezetik vissza származásukat. A máltai selyemkutyákat először az 1800-as években láthatták az amerikaiak.

Az AKC által regisztrált máltai selyemkutyák száma az 1950-es évekig nagyon lassan nőtt. Azóta viszont a fajta elég népszerűvé vált. Manapság az egyik legnépszerűbb kutyafajták közé tartoznak a kutyakiállításokat illetően.

Méret

Egy máltai selyemkutya általában nem több, mint 3 kg. A tenyésztők és a szakemberek szerint az ideális súlyuk a 2 kg. Hímek 21-25 cm magasak, míg a nőstények kicsivel alacsonyabbak 20-23 cm.

Kerülni kell azokat a tenyésztőket, akik „tenyérnyi” méretű máltai selyemkutyákkal reklámozzák magukat. A 2 kg-nál kisebb testsúlyú kutyák hajlamosabbak genetikai rendellenességekre, és általában nagyobb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve apró termetük miatt.

Személyiség

Természetes, élénk, vidám kutyusok. Az emberközpontúságuk miatt nagyon könnyű nevelni, tanítani őket, hiszen legfőbb céljuk az, hogy az embereket boldoggá tegyék.

A félelmet nem ismerő máltai selyemkutyák mindenkiről azt feltételezik, hogy a barátjuk (legyen az egy teljesen idegen állat vagy személy). Édesek és aranyosak, arról is ismertek, hogy mindig megkapják, amit akarnak, még azoknál az embereknél is elérik ezt, akiknek esze ágában sincs elkényeztetni ezeket a kutyákat.

A temperamentumot számos tényező befolyásolja, ideértve a genetikát, a képzettséget és a szocializációt. A jó temperamentumú kölyökkutyák kíváncsiak és játékosak, hajlandóak közeledni az emberekhez, elviselik, ha hozzájuk érnek. Ha választani kell egy alomból, mindig a középutat kell választani: ne is azt vidd haza, aki a legtöbbet bunyózik a többiekkel és ne is a sarokban megbújó kiskutyát válaszd.

Ha teheted, nézd meg a kölyökkutya szüleit – általában az anyát mindig meg lehet nézni – hiszen tőlük örököl a kutyus minden tulajdonságot. Ha elégedett vagy velük, valószínűleg a kiskutyával sem lesz gond mire felnő.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Sajnos ezeket a kutyákat sem kerülik el az egészségügyi problémák, betegségek. Az alábbiakban a leggyakoribb egészségügyi problémák rövid ismeretterjesztői találhatók, hogy már a kezdeti tünetek kialakulásakor megkaphassák a szükséges kezelést a kutyusok.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek.

Portoszisztémás sönt: rendellenes véráramlás, a hasüregi szervektől a vér a máj megkerülésével közvetlenül a szívbe jut, így a szisztémás keringésbe kerül. Ha ez bekövetkezik, a máj nem tudja eltávolítani a káros anyagokat, így azok közvetlenül a keringésbe kerülnek, ezzel további betegségek is kialakulhatnak (pl.: májenkefalopátia). Tünetei: rossz egyensúly, egyensúlyvesztés, étvágytalanság, letargia, vakság, depresszió, gyengeség, görcsrohamok, zavartság és kóma. A kutyus étrendjén való változtatás is segíthet a problémán, de nem ritka a műtét sem.

Progresszív retina atrófia (PRA): ez egy olyan szembetegség, amely a retina fokozatos romlásával jár. A betegség korai szakaszában az érintett kutyáknak éjszakai vakság alakul ki, majd a betegség előrehaladtával teljesen elvesztik a látásukat. A betegséggel küzdő kutyák viszonylag jól alkalmazkodnak a korlátozott vagy teljesen elvesztett látáshoz mindaddig, amíg környezetük változatlan marad.

Hipoglikémia: ezt a betegséget az alacsony vércukorszint okozza. Tünetei közé sorolhatjuk a gyengeséget, zavarodottságot, a bizonytalan járást és a rohamokat. Érdemes felkeresni egy állatorvost a megelőzési és kezelési lehetőségekről.

„White Dog Shaker” szindróma: ez a rendellenesség elsősorban a fehér szőrű kutyákat érinti. Ilyenkor a kutyus egész teste remegni kezd. Ezek az epizódok általában hat hónapos és hároméves kor között kezdődnek, ha a kutya nagyon stresszes vagy túlságosan izgatott. Ez az állapot egyáltalán nem fájdalmas, és nem befolyásolja a kutya személyiségét, életvitelét.

Légcső összeomlás: légzőszervi betegség. Tünetei közé tartozik a száraz, megerőltető, rohamszerű köhögés, nehézlégzés, hörgés.

„Fordított tüsszentés”: Nem kimondott betegség, de akkor fordulhat elő ilyen, ha az orrváladék lekerül a kutya szájpadlására, vagy egész egyszerűen valami bekerült a kutya orrába, ami irritálja őt. Sokkal rosszabbul hangzik, mint ami valójában. Gyógyszeres kezelés nélkül elmúlik ez a jelenség.

Gondozás

A máltai selyemkutyák szeretik a rendszeres sétákat és a kiadós játékokat a szabadban. A legtöbb kutyus még időskorára is ugyanolyan aktív és játékos marad. Mivel bent is elég aktívak, így nem igényelnek sok mozgást, nem kell nagy erőfeszítéseket tenni ahhoz, hogy jó kondiban maradjanak.

Érdemes megvárni, amíg a kölykök 8 hónaposak lesznek és csak azután indulni velük hosszabb sétákra. Életük első 8 hónapjában ugyanis még mindig fejlődnek a csontjaik, nagy terhelés hatására sérülhetnek. Hagyni kell a kölyköket a saját tempójukban játszani egy bekerített udvaron, amíg nem érik el azt a kort, hogy szabadon lehessen velük mászkálni.

Kifejezetten benti kutyák, nem tűrik jól a szélsőséges hőséget és hideget.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni.

Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Gyönyörű, fehér, selymes és egyenes szőrük egészen a földig ér. Nem vedlenek sokat, nincsen aljszőrzetük.

A gyönyörű fehér bunda hátránya az, hogy minden egyes piszok meglátszik rajta.

Naponta kell óvatosan átfésülni a szőrüket, még akkor is, ha rövidre vannak nyírva. Ezzel sokkal könnyebb tisztántartani a szőrüket. Bármennyire is szép a fehér bundájuk, hogy ragyogó színe megmaradjon, hetente kell őket fürdetni.

Ha a kutyusok szőrét hosszúra hagyják, először érdemes ujjal „átfésülgetni” őket, majd speciális hajlazító spray vagy olaj használata után fésűvel is át kell kefélni szőrüket. Nem érdemes egyből fésűvel nekiállni a folyamatnak, mert könnyen kihullhat tőle a szőrük.

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

A könny- és egyéb foltok az arcon nagy problémát jelenthetnek a legtöbb gazdi számára. A könnyfoltosodás általában a kölykök 4-5 hónapos korában jelentkeznek. Az alábbi tippeket érdemes kipróbálni a foltok megelőzésének érdekében:

  • a könnyfoltok elkerülésének érdekében naponta tisztítani kell a kutyusok szemét meleg vízzel
  • étkezések után meg kell mosni a pofijukat
  • meg kell tanítani a kutyát vizes palackból inni
  • rozsdamentes acélból készült tálkából érdemes etetni őket. A kerámia és/vagy üveg tál is elfogadható, de semmiképp se legyen műanyag! Minden etetés után el kell mosni a kutyusok tálkáját.

Ha ezekkel a trükkökkel sem tűnnek el a könnyfoltok, érdemes állatorvoshoz fordulni. Az eltömődött könnycsatornák, az allergia vagy egyéb más egészségügyi probléma is okozhatja a túlzott könnyezést.

Bár a piacon számos olyan termék kapható, amely fehéríti a kutyák szőrét, de ezekkel nagyon óvatosan kell bánni. Sok kutya érzékeny lehet ezekre a szerekre, ezenfelül még károsíthatják a szőrüket és bőrüket is.

Sok gazdi összeköti a máltai selyemkutyusaik szőrét a fejük tetején, hogy távol tartsák a kusza szőrszálakat a szemektől. De vannak olyanok is, akik inkább rövidre nyírják kutyáik szőrét, hogy kevesebb gondjuk legyen az ápolásával.

Ha a máltai selyemkutyák aranyos fekete orra rózsaszínűvé válik, akkor lehet, hogy azok a kutyusok nem kapnak elég napfényt. Ilyenkor ki kell vinni őket a napra, de ha túl hideg van odakint, akkor egy rövid kocsikázás is megteszi. A pigmentváltozást még az is befolyásolhatja, hogy az adott kutya milyen tálból eszik és iszik. Ha műanyag, azonnal ki kell dobni. Ha a szukák tüzelnek, akkor is rózsaszínné válhat az orruk.

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A legtöbb máltai selyemkutya tenyésztő nem ad el kiskutyákat kisgyermekes családoknak. Egy kisgyerek túl könnyen megsebesítheti az apró máltai selyemkutyát. Ledobhatják őket, rájuk léphetnek, túl erősen szorítják stb. Sokkal jobban érzik magukat egy olyan otthonban, ahol csak nyugodt, idősebb gyerekek és felnőttek vannak, akik kellő gondoskodással bánnak velük.

A máltai selyemkutyák nagyon jól kijönnek más kutyákkal és macskákkal, ha már fiatal korukban szocializálták őket. Apró termetükkel azonban nincsenek tisztában, egy tízszer-hússzor nagyobb kutyával is képesek kötekedni.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt egyenesen Imádjuk 👍

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt is szereti kutyusom, de lehetne kis szemű és nem csak extra kisszemű

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti Niki kutyám

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szeretik a tacskóink,mert könnyebben meg tudják rágni mint a nagyobb szemű tápot és nem utolsó sorban ízlik is nekik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Mária Borbála
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
György Keresztes
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus nagyon szereti, úgyhogy megmaradunk fogyasztónak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Izabella Gál
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Zoltán
1
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A konzervvel és a táppal együtt nagyon bejött a kutyusunknak🥰

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessynek (staff keverék) a táp is nagyon ízlett, a konzervért plusz még hisztizett is, hogy még....🤣🤣🤣

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessy kutyus ( staff keverék) 2 pofira falta a tápot, nagyon bejött Neki! Köszönjük szépen!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28402 vélemény