A Dalmata Bemutatása

A Disney 101 kiskutya meséjének köszönhetik hírnevüket, de valójában ez az elegáns és sportos kutyafajta többszáz éves múltra tekint vissza. Nagyon sok munkában segítették az embereket, ideértve a vadászatos, tűzoltást, de még cirkuszi előadókként is kitűnőek voltak.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Az életben éppolyan elbűvölőek, mint a filmekben. Gáláns tartásukat, viselkedésüket egy pillanat alatt leváltják a bohókásra. Szeretnek részesei lenni mindennek, amit a családjuk csinál. Nagyon nagy a mozgásigényük, folyamatos edzésre van szükségük. Ha kocogópartnert keresel, ez a fajta neked való!

A Dalmata Részletes Bemutatása

Fenséges megjelenésüknek és különleges pöttyeiknek köszönhetően mindenhol felismerik őket a világon. Sok embert vonz ez a külső és lendületesség, ami bennük lakozik, de határozottan nem való mindenkinek. Hiába szeretnek sok időt együtt tölteni a család minden tagjával, ezt főleg akkor értékelik, ha mozgással telik el a nap, így egy otthonülős családnak nem a legjobb választás a dalmata.

A dalmaták régen kilométereket futottak az arisztokraták lovaskocsijai mellett, szó szerinti útitársak voltak. Ezt tudva már nem is olyan meglepő, hogy honnan van annyi energiájuk nap, mint nap. Ideális társak a sport szerelmeseinek. Mindemellett lelkes versenyzőkutyák, számos sportágban remekelnek. A viselkedési problémák megelőzése miatt is fontos számukra a mozgás.

Ha dalmatát szeretnél, vedd figyelembe, hogy nemcsak egy rendkívül aktív fajtáról beszélünk, hanem egy nagyon intelligensről is. Már kölyökként szükségük van a tanulásra, képzésekre, hogy megtanulják a helyes viselkedési formákat, szabályokat, különben ők maguk alkotják meg a szabályaikat. A dalmaták kissé önfejűek tudnak lenni, ezért nevelés közben határozottnak és következetesnek kell lenni.

A dalmaták nagyon érzékeny kutyák, nem reagálnak jól a kemény bánásmódra. Pozitív megközelítésekre van szükségük a tanulás során. A jó viselkedésüket valahogy mindig meg kell jutalmazni. A dalmaták nem felejtik el, ha egyszer valaki rosszul bánt velük!

A süketség elég gyakori probléma ennél a kutyafajtánál. Poligén tulajdonságként öröklődik, és minden dalmata vérvonal továbbadhatja a süketséget utódjainak. A dalmaták körülbelül 8 százaléka teljesen süketen születik, 22-24 százalékuk pedig úgy, hogy csak egy fülükre hallanak.

Az Amerikai Dalmata Klub minden teljesen süketen született kölyökkutyának az eutanáziát javasolja. Ez azért van, mert a süket kutyusokat sokkal nehezebb tanítani, sokkal ijedősebbek ezért, ha megriadnak harapnak is. Ennek ellenére sok ember nem ért egyet a klub javaslatával, szerintük siket kutyák is tudnak teljeskörű életet élni, csak több odafigyelésre van szükségük.

Ha siket kölyökkutya vagy idősebb felnőtt kutya örökbefogadását fontolgatod, mindenképp tájékozódj a problémákról és minden lehetséges kezelésről, következményekről, gondozási követelményekről.

A dalmatáknak a kutyavilágban egyedülálló húgyúti rendszerük van, emiatt van is néhány speciális igényük az egészségügyi szövődmények megelőzésére. Táplálékuk soha nem lehet túl magas fehérjetartalmú, és mindig sok friss vizet kell inniuk. A dalmatáknak a szokásosnál több lehetőséget kell biztosítani arra is, hogy könnyítsenek magukon, hogy a húgyúti rendszerüket tisztítani tudják.

A dalmaták jól kijönnek a gyerekekkel és a háziállatokkal is, főleg, ha már kölyökkorban hozzászokott a közelségükhöz. A dalmaták csodálatos aktív játszótársai a gyerekeknek is (természetesen a megfelelő felügyelet mellett).

A dalmaták energiájával és lelkesedésével garantáltan lefárasztja a szintén energiabomba gyerekeket. Izmos, aktív és erős kutyák, a 6 évnél fiatalabb gyerekeket könnyedén feldöntik, megsérthetik. Nagyon figyelni kell rájuk, amikor együtt játszanak az udvaron vagy a lakásban.

Számos kutyasportban részt vehetnek adottságaiknak köszönhetően. Jól teljesítenek az engedelmességi versenyeken főleg akkor, ha meg van hozzá a kellő motivációjuk. Kiválóak az agility versenyszámokban is, nemcsoda, hiszen ezt a sportágat pontosan olyan testfelépítésű kutyákra alakították ki.

A dalmaták ezeken kívül még remek túratársak is, nagyon szeretnek frizbizni és labdázni. Egy jó adottságokkal rendelkező, jólnevelt, sportos dalmata garantáltan vinné a prímet a kutyakiállításokon.

Az Amerikai Dalmata Klub egy olyan programot is szponzorál, amely a fajta történetéhez hű carriage dog (szó szerinti fordításban: kocsi kutya, utalva ezzel arra, hogy régen mindig a lovaskocsik mellett futottak, kísérték azokat) cím megőrzésére törekszik. Ezt a címet olyan kutyák kapják meg, akik akár mérföldeket is képesek azonos tempóban megtenni, illetve kellően engedelmesek is. Ezeket a próbatételeket általában speciális bemutatókon kell teljesíteniük.

Bárhogy is döntesz kutyusod karrierjét illetően, garantáltan egy legjobb barátra, hű társra, aktív családtagra teszel szert.

A Dalmata Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A dalmatáknak napi testmozgásra van szükségük különben unalmukban pusztítani kezdenek.

  • A dalmaták hullatják a szőrüket! Gyakori és alapos fésülés segíthet kordában tartani a vedlést, de ettől függetlenül ez a fajta folyamatosan hullatja a szőrét.

  • Ahhoz, hogy jól beilleszkedjenek a családba alapos nevelésre van szükségük. Önfejűek is tudnak lenni, ezért következetes, határozott nevelést kell kapniuk, különben kezelhetetlenek lesznek felnőtt korukra.

  • A korai szocializálás segít abban is, hogy a többi kutyával, macskával, más háziállatokkal és a kisgyerekekkel is jól kijöjjenek.

  • A dalmaták nem szeretnek sokáig egyedül lenni. Akkor érzik magukat a legjobban, ha valaki mellettük van. Teljesen mindegy, hogy aktív vagy passzív tevékenységet végeznek közben.

  • A kisgyermekes családoknak figyelembe kell venniük azt, hogy egy rendkívül aktív és túlbuzgó kutyafajtáról van szó. Játék közben könnyen balesetet okozhatnak egy rossz mozdulattal.

  • A 101 kiskutya című Disney mesének köszönhetően hirtelen ugrott meg a népszerűségük. Sajnos vannak olyan emberek, akik csak a pénzt látták ebben és válogatás nélkül kezdtek el dalmatákat tenyészteni, nem törődve a kutyák egészségével és általános jólétével. Mindig óvatosnak kell lenni, alaposan utána kell nézni a tenyésztőknek egy-egy kutya vásárlása előtt.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A dalmatáknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

A Dalmata Történelme

A dalmaták eredete ismeretlen. Ezekről a foltos kutyákról azt vélik, hogy nomád románokkal, cigányokkal utaztak a világban. Azt nem tudjuk, hogy hol mutatkoztak először. A dalmata nevet a horvátországi Dalmácia tartományról kapta, amikor felbukkantak az Adriai-tenger partjain.

A dalmaták számos munkában megállták a helyüket, így nem is specializálódtak egyetlen területre sem. Dalmáciában őrkutyaként, pásztorkutyaként, retrieverként, de még cirkuszi kutyaként is foglalkoztatták őket.

Angliában váltak igazi kocsis kutyákká. Azért tartották őket, hogy a lovaknak utat csináljanak utazások során, illetve folyamatosan követték a lovaskocsit a kerék mellett vagy a tengelyek között. Ők őrizték a lovakat, amikor megpihentek útközben. Nemcsoda, hogy a dalmatáknak a mai napig megvan ez a különleges kapcsolatuk a lovakkal.

Ez az affinitás azonban más karriert tartogatott számukra az Egyesült Államokban. Amerikában tűzoltókutyákká avanzsálták őket, a lovakkal együtt futottak a tűzhöz, vigyáztak a felszerelésekre, sőt olykor még égő épületekből is kimenekítették az embereket. Amikor elmúlt a vészhelyzet, visszakísérték a tűzoltókocsikat az állomásra, és őrkutyaként folytatták a szolgálatot. Ma már a legtöbb dalmata nem végez ilyen feladatokat, de Amerikában rengeteg tűzoltóság kabalaállata lett ez a foltos kutya.

Méret

Marmagasságuk kb. 54-62 cm, súlyuk pedig a 24-30 kg között mozog. Természetesen ennél a kutyafajtánál is elmondható, hogy a hímek nagyobbak a nőstényekhez képest.

Személyiség

Futásra született, kifogyhatatlan energiájú kutyáról van szó. Szereti a figyelmet, ezért bármit megtesz, amivel az emberek érdeklődését felkeltheti. Pontosan emiatt nagyon könnyű nevelni, tanítani ezt a fajtát. A pozitív visszacsatolással – mint a jutalomfalatok, a dicséret és a játék – pedig még hatékonyabb a folyamat.

Okos, ravasz, komisz kutyafajta, mindent megtesz, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára. A dalmata rendkívül éber és minden iránt érdeklődik, ami körülötte történik. Ezenfelül pedig még kiváló őrzőkutya is.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Sajnos a dalmatáknál is előfordulhatnak bizonyos egészségügyi problémák. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb betegségeket és azok tüneteit, illetve lehetséges gyógymódjait, hogy gazdiként még időben észre tudd venni a problémákra utaló jeleket.

Olyan tenyésztőtől hozd el a kutyust, aki minden szükséges egészségügyi dokumentumot be tud mutatni a kiválasztott kutya szüleiről. Ezek az egészségügyi bizonyítványok igazolják a szülőkutyák állapotát, ezzel az örökölhető betegségekről is információt kapunk.

A süketség egy nagyon gyakori, örökletes betegség a dalmatáknál. Az egész dalmata vérvonalra jellemző állapot, bármelyik kutya születhet ezzel a betegséggel és tovább is adhatja az utódainak. A dalmaták körülbelül 8%-a születik teljesen süketen, 22-24%-a pedig csak az egyik fülükkel hallanak. Minden kutyus csukott füllel születik, és körülbelül 12-16 napos korban nyílnak ki. Az így született kutyáknál általában a fülkagylóban található, hangot észlelő idegsejtcsoport leépülése okozza a problémát.
Az otthoni „hallásvizsgálat” – mint a padló kopogtatása, serpenyők összeütögetése – nem megbízható, mivel a süket kölyökkutyák a rezgéseket érzékelik és nagyon könnyen alkalmazkodnak a hang nélküli élethez. Az egyetlen megbízható tudományos teszt a BAER (Brainstem Auditory Evoked Response). Bár a Baer-teszt nem mindenhol elérhető, de a legtöbb nagy szakrendelőben és oktatókórházban van erre lehetőség. Bármikor elvégezhető öt hetes kortól. A tenyésztőknél lévő dalmatáknál kivétel nélkül el kéne végezni a süketségvizsgálatot, beleértve a kölyköket is.
Húgyúti kövesség (urolithiasis): a dalmaták húgyúti rendszere egyedülálló. Vizeletük húgysavat tartalmaz, karbamid vagy allantoin helyett. A húgysav sóiból pedig kövek képződhetnek, amelyek lerakódhatnak a húgycsőben. A kisebb kövek a vizelettel együtt távoznak a kutyák szervezetéből. Ha a húgyutak teljesen elzáródnak és a kutyák nem kapják meg az azonnali kezelést, az akár végzetes is lehet. A dalmatáknak biztosítani kell a megfelelő vízmennyiséget. Ezenkívül hasznos lehet a purinszegény étrend is a kutyák számára. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a dalmaták vizeletét a háziorvossal.
Bőrallergia: Sok dalmata küzd ezzel a problémával. 3 fő allergiatípust különböztetünk meg: ételallergia, amely étrendváltással, speciális étrenddel kiküszöbölhető; kontaktallergia, ide tartozik pl.: ágynemű, bolhaporok, samponok és egyéb vegyszerek miatt jelentkező allergiás reakciók; és az inhalációs allergia, amelyet levegőben szálló allergének (pl.: pollen, penész, por) okoznak. A kezelés az allergia típusától függően változik. Kezelhető étrend váltással, gyógyszerekkel, környezeti változásokkal.
Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.
Írisz záróizom diszplázia: öröklött szembetegség, amely erős fényérzékenységet, rossz éjszakai látást, részleges vagy teljes vakságot és szürkehályogot is okozhat. Nem annyira gyakori a dalmatáknál, bár egyes tanulmányok szerint azért ilyen kevés a nyilvántartott betegségek száma, mert gyakran figyelmen hagyják az állatorvosok.

Gondozás

A dalmata nagyon aktív kutyafajta, rengeteg mozgást igényelnek. Gyorsak és kitartóak. Nem szabad őket póráz nélkül sétáltatni, mert hamar útnak indulnak, ha nem figyelnek rájuk kellőképpen. Szükségük van az emberek társaságára, nem viselik jól, ha hátul elzárják őket az udvaron. Sok időt kell velük tölteni, nem szeretik az egyedüllétet.

Az egyedülálló húgysav-anyagcsere miatt fontos figyelni a vizelési szokásaikat. Ugyanezen okból kifolyólag gondoskodni kell arról, hogy mindig legyen számukra elérhető friss ivóvíz.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A jellegzetes dalmata bunda kellemes tapintású, rövid, selymes és puha. A fejük búbja szinte bársonyos. Az alapszínük a fehér, fekete/sötétbarna pöttyökkel. Ezek a pöttyök általában szimmetrikusan oszlanak el a testükön, optimális esetben 2-3 cm átmérőjűek. Lábaikon, fejükön és a farkukon általában kisebb foltok láthatók. (Az, hogy ezek a pöttyök honnan származnak, hogyan alakultak ki az a mai napig rejtély.)

A dalmata kölykök csupa fehéren látják meg a napvilágot, pöttyeik az idő előrehaladtával jelennek meg a bundájukon. Azok a kölyökkutyák, akik már eleve nagy, fekete foltokkal születnek, nem felelnek meg a fajta előírásoknak, tehát a tenyésztők hibásnak tekintik őket. Bár a standard szerint nem igazi dalmaták, ettől függetlenül ugyanolyan imádnivaló családtagok lehetnek, mint a „szabványos” társaik.

Ritka, de előfordulhat, hogy egy dalmatán három féle szín is megtalálható. Ezeknek a kutyáknak barna és fekete foltjaik is vannak. A barna foltok jellemzően a fejen, nyakon, mellkason és a lábon láthatóak. Ezek a kutyák is „hibásnak” számítanak, így kutyakiállításokon és versenyeken nem vehetnek részt, illetve a tenyésztők sem foglalkoznak velük hosszútávon.

Tiszta kutyák, bundájuk taszítja a szennyeződést, ennek köszönhetően nincsen vagy alig érezhető a szaguk. Egyik pillanatban még a sárban fetrengenek, a másik pillanatban pedig csodásan fénylő szőrrel jelennek meg.

Ezek a kutyák viszont egész éven keresztül hullatják a szőrüket. A dalmatás gazdik körében el is terjedt már egy olyan mondás, hogy a „dalmaták csak kétszer vedlenek: nappal és éjszaka”. Hetente fésülni kell őket, hogy az ellazult szőrszálak ne a bútoron és a ruhákon landoljanak.

A rendszeres fésülés mellett nem igénylik a gyakori fürdetéseket. Egy évben körülbelül háromszor-négyszer kell őket megfürdetni. Az ennél gyakoribb fürdetésekkel csak eltávolítjuk a természetes olajokat a szőrükről és a bőrükről, amitől az kiszáradhat és hámlani kezdhet.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

Szinte minden gyerek felismeri ezt a kutyafajtát. Mozgás iránti szeretetük és soha nem múló lelkesedésüknek köszönhetően remek játszótársai az idősebb gyerekeknek, de ez a virgonc természet akár bajba is sodorhatja őket, ha kisebb gyerekekkel játszanak. Ha már kölyökkorban hozzászoktatták őket a többi háziállat közelségéhez, akkor felnőtt korukban nagyon jól kijönnek a környékbeli macskákkal és más állatokkal.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 21 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény