A Francia Bulldog Bemutatása

A francia bulldogok nagy múltra tekinthetnek vissza társállatként. Eredetileg Angliából származó miniatűr bulldogok társként követték Franciaországba angol csipkekészítő gazdáikat, idővel pedig megkapták becenevüknek a francia előtagot is. (Angolul röviden „Frenchie”-ként is ismert ez a kutyafaj.)

Függetlenül attól, hogy fajtiszta kutyáról van szó, előfordulhat, hogy találkozol velük a menhelyeken. Ha lehet válaszd inkább az örökbefogadást!

Amellett, hogy kiváló társállatok rendkívül jó egérfogók is, bár napjainkban a fő feladataik közé ez már nem tartozik. A francia bulldogok ma már a család díszeként, divatbemutatók gyöngyeként élik az életüket. Első kutyagazdiknak és lakásban élőknek is kiváló választás lehet ez az imádnivaló kutyafaj.

Utazáshoz egy kifejezetten rájuk kialakított utazótáskát ajánlunk, de ezen kívül érdemes beszerezni egy kefét és masszírozó eszközöket is az út előtt!

A Francia Bulldog Részletes Bemutatása

A denevérfülű, de furcsamódón mégis csak gyönyörű francia bulldogok kétségkívül egyedülálló vonzerővel bírnak. Esztétikailag más fajták tagadhatatlanul elbűvölőbbek és „mutatósabbak”, de ez mit sem számít, ha az ember szerelembe esik és valami olyat talál a francia bulldogok stílusában, ami rabul ejti őket. Nem véletlenül ők a világ egyik legjobb társállatai!

A francia bulldogok kicsik, viszont izmos testalkatúak. Rövidszőrűek, így roppant könnyű az ápolásuk. Emellett pedig rendkívül barátságos, nyugodt természetű kutyák. A francia bulldogok imádnak játszani, de egy lustálkodós napra sem mondanak nemet szeretett gazdijukkal.

A fent említett nyugodt, játékos természetük a tanulékonyságukra is hatással van. A francia bulldogok rendkívül intelligens kutyák, így könnyű nekik bármit megtanítani, nekik ez is egy izgalmas játék. Ugyanakkor elmondható róluk az is, hogy elég szabadszelleműek, így nem egy ideális kutyafajta Obedience (magyarul: szófogadó) és agilitás versenyekhez, bár akadnak azért kivételek. A szabadszelleműségükből is adódóan bizony elég makacs természetük is néha. Ha valamit a fejükbe vesznek, senki és semmi nem állítja meg őket!

A Frenchie-k szerető társak és rengeteg szeretetre is van szükségük. Ha egy olyan kutyák szeretnél, aki sok időt tud eldönteni egyedül a kertben, akkor nem a francia bulldogot ajánljuk neked. Rengeteg figyelemre és szeretetre van szükségük, de azt maradéktalanul viszonozzák is. Általánosan elmondható, hogy jól kijönnek mindenkivel, még a kisgyerekekkel is. Emellett viszont óvják és védelmezik társaikat, főleg idegen kutyák jelenlétében. A szocializáció elengedhetetlen ennél a fajtánál, de természetüknél fogva nem fog különösebb gondot okozni az új emberek, állatok megismerése.

Mivel rendkívül bohókásak és csintalanok tudnak lenni, mindenképpen egy olyan gazdira van szükségük, aki konzisztens, határozott és türelmes, hiszen könnyen frusztrálóvá is válhat a rosszalkodásuk.

A francia bulldogok remek őrző-védő állatok, általában nem is nagyon ugatnak ok nélkül, de amint megközelíti a gazdájukat egy idegen rögtön jeleznek. A területét és családját egyaránt remekül védelmezi, akár az életét is adná értük.

A francia bulldogoknak nincsen nagy helyigényük, így gond nélkül tarthatók lakásban is. Pár 15 perces séta elég nekik egy nap, hogy súlyukat tartani tudják. Szeretik a hűvösebb, kényelmes környezetet. Hajlamosak a hőkimerülésre, így légkondicionált környezetre van szükségük. Ők nem olyan kutyák, akik kint gond nélkül kint maradhatnak a forró napokon.

A francia bulldogok kiváló társak. Ha otthonról dolgozol, garantáltan a lábadhoz fog kuporodni és türelmesen várja még végzel, aztán követ téged mindenhová. Az emberek azért is imádják őket, mert szerintük egytől egyik huncutok és lököttek, mindig ott lesznek a közeledben és minden erejükkel szeretnek.

A Francia Bulldog Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A francia bulldogoknak nincs nagy mozgásigényük, de a napi séták elengedhetetlenek, hogy egészséges súlyukat tartani tudják.
  • A francia bulldogok nem bírják a forróságot, így nagyobb figyelmet kell fordítani rájuk a nyári napokon.
  • A francia bulldogokat általában nagyon könnyű tanítani, nevelni, de elég makacsak is tudnak lenni. Határozottnak és türelmesnek kell lenni velük.
  • Ha számodra rendkívül fontos a tisztaság, akkor nem biztos, hogy a francia bulldog a legideálisabb kutyafajta számodra, mivel hajlamos a nyáladzásra, szellentésre, némi szőrhullatásra. Emellett pedig nehezebb szobatisztaságra nevelni őket.
  • A francia bulldogok csendes kutyáknak számítanak, ok nélkül nem igazán ugatnak, habár a kivétele mindig erősíti a szabályt.
  • Mivel nem kifejezetten ugatós kutyák, így lakásban is tarthatók.
  • Habár felügyelet nélkül nem érdemes kisgyerekeket kutyákkal egyedül hagyni, a francia bulldogok jól kijönnek a babákkal és gyerekekkel is.
  • Remek házőrzők, ugyanakkor néha túlságosan is óvják a területüket. Szeretnek a figyelem középpontjában lenni, az elkényeztetett kutyusoknál pedig előfordulhatnak viselkedésbeli problémák.
  • A francia bulldogok társas állatok, ezért nagyon fontos nekik az ember jelenléte. Őket nem igazán lehet huzamosabb ideig magukra hagyni, és egyáltalán nem kinti kutyák!
  • Soha ne vásárolj felelőtlen szaporítóktól, kutyafarmról, illetve kisállat boltból kiskutyát!
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Francia bulldogoknak a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

A Francia Bulldog Egészségügyi Gondozása

Nem minden francia bulldogra vonatkoznak az alábbi leírások, de jobb minden információról tudni mielőtt leteszed a voksot emellett a fajta mellett.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Brachycephalic szindróma: a „rövid fejű”, lapos arcú, rövid orrú kutyáknál előforduló betegség. A légutak bizonyos mértékig el vannak zárva, az ezáltal keletkezett probléma pedig lehet csupán a hangos légzés, de akár a légutak teljes összeomlásáig is fajulhat. A brachycephalic szindrómás kutyák többsége szuszog és horkol. A betegség kezelése függ a kutya állapotának súlyosságától, számos kutyának elegendő az oxigénterápia, de néhány esetben az orrlyuk kiszélesítő és szájpad rövidítő műtétek elkerülhetetlenek.

Allergiák: Rendkívül gyakori probléma a kutyáknál az allergia. 3 fő fajtát különböztetünk meg: étel-alapú allergia, melyet az eliminációs diétákkal tudunk orvosolni; kontakt allergiák (érintkezés utáni reakció), leggyakrabban bolhaporokra, kutyasamponokra, ágyneműre, más vegyi anyagokra lehetnek érzékenyek a kutyák; és inhalatív allergiák, melyek a levegőben található allergénektől (por, pollen, penész) alakulhatnak ki. Legutóbbi allergiának kezelése függ a betegség súlyosságától is!

Hemivertebra: Ez egy vagy több csigolya rendellenessége, a csontok deformáltak, ék vagy háromszög alakúak. Ez a rendellenesség előfordulhat önmagában is vagy más csigolya-rendellenességekkel együtt. A Hemivertebra nem feltétlenül okoz problémát, de esetenként nyomást gyakorolhat a gerincvelőre, valamint fájdalomhoz, gyengeséghez és legrosszabb esetben bénuláshoz is vezethet. Erre a betegségre nem létezik gyógymód, kivéve akkor, ha a gerincvelőre gyakorolnak nyomást a deformált csontok.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek. Négy különböző szintjét különböztetjük meg a betegségnek, ahol az 1. szintű az esetenkénti ficamot, átmeneti sántítást jelöli, a betegség 4. szintjénél a sípcsont elmozdulása már olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás nélkül nem is lehet segíteni rajta. A kutyák ún. ó-lába is emiatt alakul ki.

Intervertebrális lemezbetegség (IVDD): Akkor fordul elő, amikor a gerincben található lemez megreped vagy megsérül, és felfelé tolódik a gerincvelőben. A gerincvelőbe nyomódott lemez pedig megakadályozza az idegátvitelt. Ennek a porckorong betegségnek oka lehet trauma, életkor, vagy egyszerűen egy fizikai megrázkódtatás, mint például a kanapéról való leugrás. A korong sérülésekor a kutya általában fájdalmat érez, a megrepedt korong gyengeséghez és átmeneti esetlegesen tartós bénuláshoz vezethet. Kifejezetten kutyáknak előállított nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel (NSAIDS) lehet kezelni a betegséget. Soha nem szabad emberek által is szedett NSAIDS-eket adni a kutyáknak, mert az mérgező lehet számukra. Néhány esetben a műtét is segíthet, viszont azt a baleset után rögtön el kell végezni (egy-két napon belül). Elektromos stimulációval, masszázzsal, vízalatti futópadokkal lehet a legsikeresebben kezelni ezt a betegséget.

Von Willebrand szindróma: Embereknél és állatoknál is jelentkező vérbetegség. A von Willebrand-faktor csökkenése miatt a vérben az alvadási folyamat megváltozik. Egy von Willebrand szindrómával küzdő kutyusnál jelentkező tünetek közé tartozik az orrvérzés, fogínyvérzés, műtét utáni hosszabb vérzés, hosszantartó vérzés kölykezés után. Esetenként még a székletben is található vér. Ezt a betegséget általában 3-5 éves korukban diagnosztizálják a kutyáknál, és sajnos gyógyíthatatlan. Ugyanakkor kezelésekkel (seb kiégetéssel, összevarrással, műtét előtti von Willebrand-faktor transzfúzióval) és bizonyos gyógyszerek elkerülésével lehet enyhíteni a betegségen.

Szájpadhasadék: A szájpadlás választja el egymástól az orr- és a szájüreget. Két részből áll a kemény és a lágy szájpadból. A szájpadhasadék futhat kétoldalúan vagy egyoldalúan is az állat szájában, mérete pedig változó, kis lyuktól a nagyobb résig bármi előfordulhat. A szájpadhasadék befolyásolhatja a kemény és a lágy szájpadlást is. Veleszületett betegség is lehet, de baleset által is keletkezhet. Bár elég gyakori rendellenességnek számít, nagyon sok kölyökkutya nem éli túl, gyakran a tenyésztők az altatást választják ilyen esetben. Az egyetlen megoldás a műtét, viszont nem minden kutyánál feltétlenül szükséges a beavatkozás, ezért fontos az állatorvos véleményét kikérni!

Hosszúkás lágy szájpadlás: A szájpadlás hátsó részén található a lágy szájpad. A megnyúlt, hosszúkás lágy szájpad légzési nehézségeket okozhat, mivel elzárhatja a légutak egy részét. A felesleges lágy részek eltűntetésével (műtéttel) orvosolható a probléma.

Mindenképp olyan tenyésztőt keress, aki papírral igazolni tudja az orvosi vizsgálatok eredményeit, nem csak a választott kutyusét, hanem annak szüleiét is, hogy az esetleges veleszületett, örökölt betegségekről már rögtön az elején tudj és aszerint dönts a vásárlás, örökbefogadás mellett.

Gondoskodás

A francia bulldogoknak nincs nagy mozgásigényük. Viszonylag alacsony az energiaszintjük is, bár kivételek mindig akadnak. Ahhoz, hogy a súlyukat tartani tudják, viszont szükségük van a napi testmozgásra (rövid sétákra, udvari játékidőre). Nagyon sok francia bulldog imád a kertben futkározni és játszani, de mivel energiaszintjük elég alacsony, így nem kell nekik hatalmas terület a kiadós mozgáshoz. Mivel a fajta hajlamos a hőkimerülésre, így kerülni kell a sétákat, játékot a nyári nagy melegben.

Nevelésüknél érdemes figyelembe venni, hogy bár rendkívül intelligens kutyák és szeretnek a gazdájuk kedvében járni, nagyon makacsok és önfejűek is tudnak lenni. Számos különböző nevelési módszer vált már be ennél a kutyafajtánál, ezért ne add fel, ha az első módszerrel nem éred el a várt eredményeket; próbálj ki egy másikat! Egy tipp: a francia bulldogok imádnak mindent játékként felfogni.

Nagyon fontos ketrechez szoktatni a francia bulldog kölyköket, még akkor is, ha felnőtt korára szabadon járhat ki-be a házból/lakásból. A kölykök imádnak felfedezni, hiszen minden új nekik, viszont emiatt sokszor olyan helyre keveredhetnek, ami nekik veszélyes lehet. A kölyök kutyus védelme, egészsége és a pénztárcád érdekében inkább alakíts ki egy külön helyet az új kedvencednek!

Etetés

Ajánlott napi adag: napi 120-150 gramm jó minőségű száraztáp, kétszeri etetéssel.

MEGJEGYZÉS: Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Több információért olvasd el cikkeinket, nézd meg a tápjainkat.

Szőrzet Színe és Ápolása

A francia bulldogok szőre rövid, sima, fényes, puha. Bőrük főleg a fejnél és a vállnál ráncos, laza, megereszkedett.

A francia bulldogok szőre rengeteg színben pompázhat – vannak krémszínű, csíkos mintás, fehér, foltos, tarka, fekete maszkos kutyusok. A francia bulldogok szinte bármilyen színűek lehetnek, kivéve a teljesen fekete, máj-bordó (pirosas-barnás szőr, barna pigmentekkel a száj és orr részen), nagyon halvány (szinte fémes) szürke.

Menekülj olyan szaporítóktól, akik a kutyus színe miatt akarnak többet kérni az állatért, csak azért, mert a szőrszíne „ritkának” számít. Ennek ellenére nem is ajánlott csak és kizárólag egy bizonyos színű, mintázatú kutyust keresni és/vagy kérni, hiszen az anyatermészet náluk is közbeszólhat.

A francia bulldogokat viszonylag könnyű ápolni, csak időközönként igénylik a szőrük átfésülését. Szőrhullatást tekintve is teljesen átlagosnak számítanak. Érdemes már kölyökkorukban elkezdeni az ápolási rutint, hogy minél előbb hozzászokjanak ezekhez az élményekhez is. Minden szépítkezés alkalmával ellenőrizd kutyusod bőrét, bundáját, így két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a kutyád egészségügyi állapotát is csekkolhatod ápolás során. Mindenképp nézd meg alaposan a fülek és szemek környékét, valamint a fogakat is! Bármi furcsaságot vélsz felfedezni, a biztonság kedvéért konzultálj az állatorvossal.

Kutyád füleit tisztítsd meleg, enyhén nedves ruhával, a fülek széleit pedig óvatosan tisztítsd meg fültisztító pálcikával. A kutya hallójáratába soha ne dugd be a pálcikát! Ha száraz a kutya füleinek széle, kend be egy kis ásványi- vagy babaolajjal. Olajat egyébként használhatsz még a kutya száraz orrára is.

A francia bulldogok nem igénylik a hosszú karmokat, ezért fontos a rendszeres körömvágás. Ezzel könnyen megelőzhetők a repedezések, törések, amik nem mellesleg nagyon fájdalmasak a kutyusok számára.

A francia bulldogok arcredőit szárazon és tisztán kell tartani, ezzel elkerülhetők a bakteriális fertőzések. Minden egyes fürdetés után szánj időt arra, hogy kutyusod redős bőrét alaposan megtöröld. A francia bulldogokat havonta egyszer érdemes megfürdetni, és jó minőségű kutyasampont kell használni a kutyus bőrének természetes olajainak megóvása érdekében.

A francia bulldogokat viszonylag egyszerű ápolni, gondozni. Ha kölyökkoruktól fogva már tudatosan neveljük őket, akkor meg főleg nem okozhat problémát a szépítkezés. Emellett pedig a kutya-gazdi közti kapcsolatot is mélyítheti egy-egy közösen eltöltött délután. De, ha bizonytalan vagy és nem mersz például körmöt vágni, akkor keress egy kutyakozmetikát a környéken, ott a szakemberek garantáltan el tudják végezni a munkát helyetted!

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

A francia bulldogok nagyon jól kijönnek a gyerekekkel, általában türelmesek és jól viselik a gyerekek jelenlétét. Ettől függetlenül egyáltalán nem javasolt magukra hagyni őket! A felügyelet nagyon fontos, így bármikor közbe lehet lépni egy véletlen, rossz mozdulat után.

Más kutyákkal és macskákkal is elég jól kijönnek, ha már kölyökkoruk óta szocializálták őket. A túlságosan elkényeztetett, magányosabb francia bulldogok viszont hajlamosabbak az irigységre, főleg akkor ha saját gazdijukat meglátják egy másik kutyával.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény