A Tibeti Spániel Bemutatása

A hegyvidéki Tibetből származó tibeti spánielek kicsik, aktívak és éberek. Szülőhazájukban főként házikedvencként, házőrzőként tartották őket. Intelligenciájukról, könnyen ápolható szőrzetükről és még arról ismertek, hogy a házban a magas helyekről igyekeznek vigyázni a családjaikra.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A tibeti spánielek alkalmazkodóképes kutyák, még a lakásban is megtalálják a helyüket, feltéve, hogy minden nap elegendő mozgást biztosítanak nekik. Nem szeretik azonban, ha hosszú órákra egyedül maradnak otthon. Mivel ezek a kutyák szeretetteljes, érzékeny fajták, vágynak az emberek társaságára. Ha ezt nem kapják meg, ugatni és rendetlenkedni kezdenek. Ha valaki sok szeretetet és figyelmet tud adni ennek a kutyának, akkor biztosan egy hűséges, boldog társa lesz az évek során.

A Tibeti Spániel Részletes Bemutatása

A tibeti spániel egy kistestű kutya, nagy múlttal. A tibeti buddhista kolostorokban társként és vészjelzőként szolgáltak, emellett kedvelt ajándéknak számítottak a külföldi méltóságok szemében. A kis kutyanagyköveteket ma is nagyra becsülik társakként, köszönhetően kedves, okos és figyelmes természetüknek.

Azt mondják, ezek a kutyák hasonlítanak egy kisoroszlánra, ami egy erőteljes buddhista szimbólum. A fajta megőrizte az évszázadokkal ezelőtt beléjük nevelt éberséget, az idegenekkel szemben távolságtartó lehet, de a családnak kedves és barátságos társa. A tibeti spánielek elég aktívak ahhoz, hogy élvezzék a kutyasportokat (pl. agility) de nem igénylik annyira a mozgást, hogy az embereiknek az egész élete ekörül forogjon. Hordozható méretüknek köszönhetően bármilyen otthonban megállják a helyüket, feltéve, hogy sok emberi figyelmet kapnak.

Amikor éppen nem az embereikkel bújnak össze, a tibeti spánielek szeretnek magasra mászni, ahonnan mindent látnak. Bármelyik bútorra felmásznak, csakhogy a legjobb kilátás táruljon eléjük.

Sok más kistestű kutyához hasonlóan ők is jobban szeretik, ha a saját szintjükön közelítenek hozzájuk, mintha valaki föléjük magasodna. Rendkívül intelligensek, jól bírják a kiképzést és ha azt pozitív megerősítési technikák kísérik, mint például dicséret, játék és jutalomfalat, akkor még eredményesebb a tanulás.

A tibeti spánielek érzékenyek a családjuk hangulatára, mindig próbálnak mosolyt csalni az emberek arcára. Nem gyakori fajta, de ideális választás lehet sok-sok ember számára.

A Tibeti Spániel Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Bár a tibeti spánielek gyorsan tanulnak, makacsok is lehetnek, nem csinálnak meg mindent, amire megkérik őket.

  • A tibeti spánielek egész évben kis mennyiségben hullatják a szőrüket, hetente kell őket átfésülni, hogy az elhalt szőrszálaktól megszabadítsuk őket.

  • Bár a tibeti spánielek gyengédek és védelmezőek a gyerekek iránt, jobban illenek egy olyan otthonba, ahol már idősebb gyerekek vannak, mert a játék közben a fiatalabbak egy rossz mozdulattal meg is sérthetik a kutyákat.

  • A tibeti spánielek általában jól kijönnek más kutyákkal és háziállatokkal. Jól megférnek olyan otthonokban is, ahol több kutya él együtt.

  • A tibeti spánielek akkor érzik jól magukat, ha a családjukkal lehetnek. Nem ajánlottak olyan otthonokba, ahol kevés figyelmet kapnak, vagy ahol hosszú időre egyedül vannak hagyva.

  • Az ugatás a tibeti spánielek egyik kedvenc időtöltése, ha unatkoznak. Akkor is ugatnak, ha emberek jönnek az ajtó közelébe, vagy ha valami gyanúsat hallanak. Ez viszont remek házőrzőkké teszi őket. 

  • A tibeti spánieleknek csak mérsékelt mozgásra van szükségük, elégedettek a napi sétával vagy az udvari játékkal.

  • A tibeti spánieleket pórázon kell sétáltatni, különben hamar elszaladnak felfedezőútra.

  • Mivel a tibeti spániel meglehetősen ritka, eltarthat egy darabig, amíg az ember talál egy jó tenyésztőt, ahol pedig hosszú várólistára kell számítani.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A tibeti spánieleknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A tibeti spániel egy ősi ázsiai fajta. Kínában és Tibetben évszázadokra nyúlnak vissza az oroszlánszerű bundájú, benyomott arcú kis kutyák ábrázolásai.

Úgy tartják, hogy a lámáknak nevezett buddhista szerzetesek tenyésztették ki a fajtát, hogy riadót fújjanak, ha valaki megközelíti a kolostoraikat. A nyakuk körüli vastag bundával és a lompos farkukkal állítólag úgy néztek ki, mint az oroszlánok apró változatai. A buddhista szimbolikában az oroszlánok Buddha győzelmét jelképezik az erőszak és az agresszió felett, ezért az oroszlánszerű megjelenésű kutyák meglehetősen népszerűek voltak.

Ezeket a kutyákat gyakran ajándékba adták a nagyköveteknek és más tekintélyes embereknek, cserébe pedig szintén kutyát kaptak. Így kerültek a tibeti kutyák Kína és Japán udvaraiba, ahol kétségtelenül más kis ázsiai kutyákkal keveredtek. A mai tibeti spániel valószínűleg közös ősökkel rendelkezik a japán csinnel és a pekingi palotakutyával.

Gyakran tibeti falusiak és lámák tenyésztették őket, és akkoriban még több méretük is volt. A legkisebb, legértékesebb kölyköket a lámáknak adták, akik valószínűleg a Kínából ajándékként érkező elegánsabb kutyákkal tenyésztették őket.

A 19. század végén Mrs. Mclaren Morris hozta Angliába az első tibeti spánielt. Az 1920-as években még több kutyus érkezett Dr. Agnes R. H. Grieg jóvoltából, aki az édesanyjának küldött néhány kutyát. A fajta aztán némi népszerűségre tett szert, de a második világháború alatt szinte teljesen eltűntek ezek a kutyák a szigetországból.

1947-ben, több sikeres tenyésztés és importálás után a fajta újra fellendült Angliában. 1958-ban megalakult a Tibeti Spániel Egyesület, és 1960-ban az Angliai Kennel Klub elismerte a fajtát.

Az első ismert alom az Egyesült Államokban 1965-ben született, egy Mr. Harrington által Tibetből importált szülőpártól. Leo Kearns-nek, a Connecticut-i New Haven-i Trinity Lutheránus templom sekrestyésének köszönhetően elkezdtek felfigyelni a tibeti spánielekre. Kearns-nek volt egy tibeti spániel kölyke és a gyülekezet tagjai nagyon megkedvelték a kiskutyát. Importált egy kan kutyát is, és a két kutya kölykeit szerető otthonokba ajándékozta.

A lelkes új gazdik között volt Mrs. Jay Child, aki küldetésének tekintette, hogy a fajta meghonosodjon az Egyesült Államokban. 1971-ben megalakult az Amerikai Tibeti Spániel Klub, melynek elnöke Child volt. Az Amerikai Kennel Klub 1984-ben ismerte el a fajtát.

Bája ellenére a tibeti spániel még mindig elég ritka fajta, az Amerikai Kennel Klub által regisztrált fajták között a 101. helyen áll a népszerűségi rangsorban.

Méret

Magasságuk kb. 25 cm, súlyuk 4-7 kg között van.

Személyiség

A tibeti spánielek megbízható és hűséges társak, az idegenekkel szemben azonban távolságtartóak lehetnek, bár soha nem agresszívak. Örökségükhöz hűen kiváló házőrző kutyák, és ugatással figyelmeztetnek minden szokatlan dologra.

A tibeti spánielek különösen érzékenyek az emberek hangulatára és érzéseire. Bármennyire is szeretetreméltóak, mégis önállóan gondolkodnak, és nem mindig engedelmeskednek, különösen akkor, ha azt hiszik, jobban tudják mit kell tenni az adott helyzetben.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést.

A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Progresszív retina atrófia (PRA): ez egy olyan szembetegség, amely a retina fokozatos romlásával jár. A betegség korai szakaszában az érintett kutyáknak éjszakai vakság alakul ki, majd a betegség előrehaladtával teljesen elvesztik a látásukat. A betegséggel küzdő kutyák viszonylag jól alkalmazkodnak a korlátozott vagy teljesen elvesztett látáshoz mindaddig, amíg környezetük változatlan marad.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek. Négy különböző szintjét különböztetjük meg a betegségnek, ahol az 1. szintű az esetenkénti ficamot, átmeneti sántítást jelöli, a betegség 4. szintjénél a sípcsont elmozdulása már olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás nélkül nem is lehet segíteni rajta. A kutyák ún. ó-lába is emiatt alakul ki.

Gondozás

A tibeti spánielek igazi házikutyák. Élveik az embereikkel való együttlétet, egyáltalán nem alkalmasak a szabadban vagy kennelben való életre. Mivel szeretnek felfedezni, az udvart nagyon jól el kell keríteni, és mindig pórázon kell tartani őket sétáltatás alatt.

A tibeti spánielek intelligensek és készségesek, könnyen kiképezhetőek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig hallgatni fognak a gazdájukra. Saját fejük után mennek sokszor, figyelmen kívül hagyva gazdáik utasításait. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében jobb már kölyökkorban elkezdeni a nevelésüket.

Néhány tibeti spániel rengeteget ugat, míg mások elég csendesek. Türelemmel és következetességgel kell őket megtanítani arra, hogyan és mikor szükséges ugatniuk, illetve riasztás esetén meg kell tanítani nekik, hogy rövid idő után abba is hagyhatják az ugatást. Ha valaki olyan lakásban él, ahol szigorú szabályok vonatkoznak a csendre, annak nem feltétlenül ezt a fajtát javasoljuk.

Mint minden kutyának, a tibeti spánielnek is szüksége van rendszeres testmozgásra, de nem kell velük túl sokat foglalkozni ebből a szempontból. Általában a napi séta és a játék bőven elég a számukra.

A ketrechez szoktatás nagyon hasznos minden kutya és gazdi számára. Ezzel a lakás és a kutyus épségét is kontrolálni lehet, ha a gazdi távol van. A ketrecük egyben egy olyan hellyé is válik számukra, ahová bármikor elhúzódhatnak, ha pihenni szeretnének. A kölyökkorban történő ketrechez szoktatás segít a kutyusoknak elfogadni a bezártságot, így nem fog a későbbiekben gondot okozni az sem, ha kutyapanzióban vagy kórházban kell tölteniük pár éjszakát. Egész napra azonban soha nem szabad őket bezárni! Pár óránál tovább ne legyenek bezárva, kivéve éjszaka, amikor alszanak.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted! Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A tibeti spánieleknek selymes duplaszőrzetük van, amely az arcon és a lábak elülső részein sima, a test többi részén pedig mérsékelten hosszú. A fülek, a farok, valamint az elülső lábak és a fenék hátsó része hosszabb szőrzettel rendelkezik, a nyakat pedig hosszú sörény veszi körül. A tibeti spánielek szőre bármilyen színű és mintájú lehet.

A heti rendszerességű fésülés megóvja a tibeti spánielek szőrét. Egész évben kis mennyiségben vedlenek, évente egyszer-kétszer hullatják jobban a szőrüket. Szükség szerint 6-8 hetente kell fürdetni őket.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik. Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A tibeti spánielek ragaszkodóak és óvják a gyerekeket, de mivel kicsik, könnyen megsérülhetnek egy rossz mozdulattól. Emiatt olyan otthonba valók leginkább, ahol a gyerekek legalább 6 évesek és tudják hogyan kell viselkedni egy kutyával.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj.

A tibeti spánielek általában jól kijönnek más kutyákkal és macskákkal is. A legtöbbjük élvezi, ha van egy kutya társuk.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt egyenesen Imádjuk 👍

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt is szereti kutyusom, de lehetne kis szemű és nem csak extra kisszemű

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti Niki kutyám

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szeretik a tacskóink,mert könnyebben meg tudják rágni mint a nagyobb szemű tápot és nem utolsó sorban ízlik is nekik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Mária Borbála
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
György Keresztes
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus nagyon szereti, úgyhogy megmaradunk fogyasztónak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Izabella Gál
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Zoltán
1
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A konzervvel és a táppal együtt nagyon bejött a kutyusunknak🥰

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessynek (staff keverék) a táp is nagyon ízlett, a konzervért plusz még hisztizett is, hogy még....🤣🤣🤣

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessy kutyus ( staff keverék) 2 pofira falta a tápot, nagyon bejött Neki! Köszönjük szépen!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28402 vélemény