A Törpe Schnauzer Bemutatása

Intelligencia, szeretet, nyitott személyiség, humor, hatalmas önbizalom. Ezekből tevődik össze egy törpe schnauzer jelleme. Mellettük minden perc igazi móka.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Egy törpe schnauzerrel a házban, soha nem fogod magad magányosnak érezni, még akkor sem leszel egyedül, amikor a mosdóba mész. Nem lehet unatkozni mellettük, mindig bohóckodnak, ugrálnak, szaladgálnak. Rengeteg mozgásra van szükségük. Olyan gazdik mellett érzik legjobban magukat, akik tudják tartani velük a lépést!

A Törpe Schnauzer Részletes Bemutatása

A törpe schnauzerek apró kutyusok, hatalmas szívvel. Az Egyesült Államokban, Angliában és Németországban mindig a 20 legnépszerűbb fajta között van, de a világ minden táján tenyésztik őket. Nagyon emberközpontúak: nyitottak, nagy energiájuk van és mindig szórakozni és szórakoztatni akarnak. Ha emberekkel lehetnek, már jól is érzik magukat, független attól, hogy mit csinálnak közben. Nagyon hűségesek, de nagyon sok figyelemre van szükségük.

Hosszú szakálluk és bozontos szemöldökük van, amivel egyáltalán nem könnyű bánni. Patkányok elfogására képezték ki őket, és lehet, hogy úgy néznek ki, mint a standard és óriás schnauzerek kisebb változatai, de valójában egy teljesen különálló, sajátos kutyafajta. Manapság már nem alkalmazza őket senki patkányfogásra (bár ez az ösztön még megvan bennük). Élénk és pajkos személyiségüket viszont teljes mértékben megőrizték.

Szeretnek a figyelem központjában lenni. Meglehetősen jól kijönnek a gyerekekkel. Energikusak, terrieres temperamentumuk van. A probléma az, hogy fogalmuk sincs arról, hogy valójában milyen aprócskák, és képesek egy náluk sokkal-sokkal nagyobb kutyával is harcba szállni, nem gondolva a következményekre. Hencegésük gyakran bajba sodorja őket, ezért rengeteg időt kell fordítani a nevelésükre, tanításukra.

Méretéből adódóan jó városi kutyák lehetnek, de szükségük van a mindennapi mozgásra. Elvégre is terrierekről beszélünk! Mozogniuk kell. A törpe schnauzer a nagyobb lakrészeket részesítik előnyben, remekül elvannak egy külvárosi vagy tanyasi házban (ott aztán egy-két patkányt is el tudnak kapni). Bármilyen időjáráshoz, éghajlathoz jól alkalmazkodnak. Nagyon könnyen híznak, ezért rendkívül fontos odafigyelni az etetésükre.

Védik a szeretteiket, gyakran gyanakvóak az idegenekkel szemben, amíg gazdáik nem tudatják velük, hogy azok az idegenek jó szándékkal érkeztek hozzájuk. Kiváló házőrzők, néha már túl sokat is ugatnak, nekik még egy épp megmozduló fűszál is gyanús lehet. Az ugatása elég érces, karcos és nagyon hangos. Nem Golden Retrieverek, akik még a betörőt is barátként fogadnák az udvaron.

A törpe schnauzerek intelligensek és nagyon gyorsan tanulnak. Bármikor, bárhol, bármit megtanulnak. Elég okosak ahhoz, hogy bármit megtanuljanak, ezért az ügyességi feladatokban is kifejezetten tehetségesek tudnak lenni.

Ugyanakkor nagyon makacs természetük is van. NAGYON makacs! Kedvenc módjuk a lázadásra az, amikor úgy tesznek, mintha nem is hallanák gazdáikat, amikor azok valamire megkérik őket. Ahhoz, hogy a háztartásban rend legyen, a gazdinak kell irányítani és nem fordítva. Ha csak egyszer is hagyják őket a maguk feje után menni, a későbbiekben sokkal nehezebb lesz megértetni velük, hogy ki a főnök a házban.

De mivel olyan könnyen taníthatóak (az az eredendő intelligenciájuknak az egyik előnye), nagyon jól teljesítenek az engedelmességi és ügyességi versenyszámokban egyaránt. A törpe schnauzerekkel számos különböző versenyen találkozhatunk. Múltjuknak köszönhetően a vadászat is a vérükben van.

Régen a törpe schnauzerek füleit kozmetikai okokból vágták le. Az amerikaiak most már teljesen eltávolodnak ettől a praktikától, mivel egyre többen érzik úgy, hogy kegyetlenség pusztán kozmetikai okokból eltávolítani a kutyusok füleit (ellentétben a farokdokkolással, amelyre van egy megalapozott indoka a tenyésztőknek, gazdáknak).

Ettől függetlenül a legtöbb kutyakiállításon induló törpe schnauzernek le van vágva a füle. Néhány tenyésztő szándékosan nem vágja le a fülét azoknak a kutyáknak, amelyek soha nem fognak versenyeken indulni, de levágják azokét, akiket versenyeztetni fognak. Ha elég korán kapcsolatba lép a gazdi a tenyésztővel, akkor a fülvágás kérdését akár közösen is eldönthetik, megbeszélhetik.

Testben és lélekben robosztus, élénk temperamentumú, okos, vidám, hangos, szeretetteljes, keveset vedlő kutya a törpe schnauzer. Remekül illenek egy aktív családhoz.

A Törpe Schnauzer Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A törpe schnauzerek emberközpontúak, semmi mást nem akarnak, mint az embereikkel lógni. Hihetetlenül ragaszkodóak.

  • A törpe schnauzerek intelligensek, pajkosak és nagyon makacsak. Tele vannak élettel.

  • Keveset vedlenek, de az ápolás szempontjából nagyon igényesek. Körülbelül 5-8 hetente kell nyírni a szőrüket.

  • Nagyon hangosak. Védik az otthonaikat és a benne élőket. Még a legkisebb neszre is ugatni kezdenek.

  • Jól kijönnek a gyerekekkel és más kutyákkal, de a kisemlősök közelében nem megbízhatóak.

  • Egy unatkozó törpe schnauzer egy boldogtalan schnauzer. Élvezik és igénylik a változatosságot a mozgásban, játékokban egyaránt.
  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A törpe schnauzereknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A törpe schnauzereket eredetileg patkányfogásra és házőrzésre képezték. A 19. század közepén-végén jelentek meg először a schnauzer, törpe pinscher, affenpinscher és talán még az uszkár vagy a pomerániai keresztezésének eredményeként. Németországban Zwergschnauzer néven ismert (Zwerg jelentése törpe).

Nem maradtak fenn feljegyzések arról, hogyan alakult ki a törpe schnauzer fajta, de az egyértelmű, hogy a jól ismert standard schnauzer kisebb változatát akarták létrehozni. A legkorábbi feljegyzés a törpe schnauzerekről egy fekete Findel nevű szukáról szólt, aki 1888 októberében született. 1895-ben a németországi Kölnben alakult meg az első fajtaklub, amely azonban többféle kutyafajtát is elfogadott.

Az I. és II. világháború keményen megviselte a kutyatenyésztést, különösen Európában, ahol néhány fajta majdnem teljesen ki is halt. Az első világháború után azonban fellendült az érdeklődés a törpe schnauzerek iránt és a kutya népszerűsége azóta egy cseppet sem csökkent.

Egy dolog, ami viszont változott az idők során az a preferált szín ezeknél a kutyáknál. Régebben szinte bármilyen méretű schnauzert lehetett látni vöröses, fekete-barna, cser, zsemle- vagy tarka színben, de ma már nem. Manapság a fekete és az ezüst, szürkés árnyalatok a divatosak. Ahogy a fülvágással kapcsolatos vélemények úgy a kinézetükről alkotott vélemény is folyamatosan változik az évek során.

Plusz érdekesség: Míg a törpe schnauzerek az AKC nyilvántartása szerint a terrier kategóriába tartoznak, addig a standard schnauzerek a munkakutyák csoportjába vannak sorolva.

Méret

Körülbelül 5,5-9 kg között van a testsúlyuk, nincsen szignifikáns különbség nőstény és hím kutya között. Marmagasságuk kb. 30-36 cm.

Személyiség

A törpe schnauzerek tele vannak élettel. Extrovertáltak, szeretnek a családi élet sűrűjében lenni. Keresik és igénylik az állandó érintést, gondoskodást, mindig az emberek közelében akarnak lenni.

A törpe schnauzerek olyanok, mint a kissé szeszélyes terrierek. Egyáltalán nem zárkózott kutyák. Makacsak, de nem függetlenek. Szükségük van az emberekre és az emberek érintésére.

Nagyon okosak, ami könnyíti a kiképzést, de ugyanakkor intelligenciájukkal a manipuláció nagymestereivé is váltak. Nem olyan harciasak, mint egyes terrierek, és nem is olyan agresszívak, de ők sem riadnak vissza.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Sajnos ezeket a kutyákat sem kerülik el az egészségügyi problémák, betegségek. Az alábbiakban a leggyakoribb egészségügyi problémák rövid ismeretterjesztői találhatók, hogy már a kezdeti tünetek kialakulásakor megkaphassák a szükséges kezelést a kutyusok.

Szürkehályog: a szemlencse homályossága, ami rossz látáshoz vezet. A kutya szeme(i) zavarosak lesznek. A szürkehályog általában idős korban jelentkezik, néha műtéti úton eltávolítható a látás javításának érdekében.

Entrópium: a szemhéj befelé fordul, ami irritálja vagy megsérti a szemgolyót. Az egyik vagy mindkét szem érintett lehet. Ilyenkor a kutyák általában dörzsölik a szemüket. Ez az állapot műtéttel kezelhető.

Progresszív retina atrófia (PRA): ez egy olyan szembetegség, amely a retina fokozatos romlásával jár. A betegség korai szakaszában az érintett kutyáknak éjszakai vakság alakul ki, majd a betegség előrehaladtával teljesen elvesztik a látásukat. A betegséggel küzdő kutyák viszonylag jól alkalmazkodnak a korlátozott vagy teljesen elvesztett látáshoz mindaddig, amíg környezetük változatlan marad.

Húgyúti kövek: ilyen esetben a kutyák vizeléskor erőlködni kezdenek, véreset pisilnek, és/vagy gyakrabban enyhítenek magukon, mint a megszokott. A vizelet általában zavaros és/vagy büdös. Bár a kisebb kövek maguktól is kikerülnek a szervezetből, a nagyobb kövek esetében mindenképpen szakember segítségét kell kérni. Az étrend megváltoztatásával nem lehet megszabadulni a már meglévő kövektől, de megakadályozható, hogy újabb kövek képződjenek.

Thomsen-kór: ez egy, az izomdisztrófiához hasonló, örökletes csont- és izomrendszeri rendellenesség, amelyet csak nemrégiben fedeztek fel a törpe schnauzereknél. A tünetek már a kölyökkutyák néhány hetes korában jelentkezhetnek. Az összehúzódó izmok nem tudnak olyan gyorsan elernyedni, mint azt normál esetben kellene. Például: nehezebben tudnak felállni, a bundájuk merev, futás közben ugrálnak.

Von Willebrand szindróma: Embereknél és állatoknál is jelentkező vérbetegség. A von Willebrand-faktor csökkenése miatt a vérben az alvadási folyamat megváltozik. Egy von Willebrand szindrómával küzdő kutyusnál jelentkező tünetek közé tartozik az orrvérzés, fogínyvérzés, műtét utáni hosszabb vérzés, hosszantartó vérzés kölykezés után. Esetenként még a székletben is található vér. Ezt a betegséget általában 3-5 éves korukban diagnosztizálják a kutyáknál, és sajnos gyógyíthatatlan. Ugyanakkor kezelésekkel (seb kiégetéssel, összevarrással, műtét előtti von Willebrand-faktor transzfúzióval) és bizonyos gyógyszerek elkerülésével lehet enyhíteni a betegségen.

Veleszületett megaesophagus: ez olyan állapot, amelyben az étel és a folyadék a kutya nyelőcsövében visszamarad, ami pedig azt eredményezi, hogy a kutya folyamatosan öklendezi a teljesen le nem nyelt ételt. Ennek következményében a kutyák aspirációs tüdőgyulladást kaphatnak, vagy elzáródhat a nyelőcsövük. Ilyenkor az étrendváltás javasolt. Maga a betegség nem kezelhető, csak a következményes állapotok, mint például a tüdőgyulladás.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Gondozás

A törpe schnauzerek elég aktívak a házon belül is. Nagyon szeretnek játszani. Követik az embereiket minden szobába. Szeretik, ha van udvar, ahol játszhatnak, de anélkül is elég jól boldogulnak, ha naponta legalább egy nagy sétára elviszik őket. Napi 45 perc mozgásra van szükségük, ki kell fárasztani őket a nap végére.

A ketrechez szoktatás minden kutya számára fontos és előnyös, ezzel megelőzhetőek a balesetek. A ketrecük egyben pedig egy olyan hely is, ahová bármikor visszavonulhat szunyókálni vagy szimplán lepihenni. Ha már kölyökkorban hozzászoknak a ketrecükhöz és megtanulják az alapszabályokat, akkor a későbbiekben sokkal jobban fogják viselni az egyedüllétet és a bezártságot, ha esetleg kórházi kezelésre szorulnak vagy kutyapanzióban várnak a gazdáikra.

Soha nem szabad őket egész napra bezárni a ketrecbe. Ez nem egy börtön! Néhány óránál többet nem szabad bezárva tartani őket, kivéve éjszaka, amikor alszanak.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted! Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A törpe schnauzerek általában feketék, fekete-fehérek, ezüst vagy fehér színűek. Az egyszínű törpe schnauzerek nem mutathatók be az Amerikai Kennel Klub kiállításain, így a teljesen fehér szőrű kutyusok a definíció szerint inkább kedvtelésből tartott kutyák (ami egyébként a kutya temperamentumán egyébként egyáltalán nem változtat). Sok törpe schnauzer rajongó egyáltalán nem részesíti előnyben a fehér szőrszínt, szerintük, aki fehér terriert szeretne, az válassza a West Highland terriereket, ne a törpe schnauzereket.

Dupla szőrzetük van. A fedőszőrük drótszerű. Mivel az aljszőrzetük felfogja a laza szőrszálakat, így alig vedlenek. Emiatt sokan találják őket megfelelő benti kutyusoknak, különösen azok részesítik előnyben a fajtát, akik asztmával küzdenek.

A törpe schnauzereket 5-8 hetente kell nyírni, hogy a lehető legszebb állapotban maradjon a szőrük. A legtöbb ember szakemberhez fordul ilyenkor, és jobb is ezt a profikra bízni. Ők ismerik azokat a praktikákat, amikkel olyan gyönyörű külsőt varázsolnak a kiskutyáknak. Meg lehet tanulni a csínját-bínját, de az első néhány alkalommal biztosan nem lesz tökéletes az eredmény.

A törpe schnauzerek szőrzetét kézzel is szedegetik. Ilyenkor az elhalt szőrszálakat szedik ki a duplaszőrzetükből. Ez időigényes folyamat, és nem olyan dolog, amit kezdőknek ajánlunk. Ez az ápolási technika főleg azoknak a kutyáknak szükséges, akiket kiállításokra visznek rendszeresen. A legtöbb kutyakozmetikus géppel nyírja a szőrt, amivel a drótos állaga egy kicsit megváltozik, nem lesz jellegzetes schnauzer szőr.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A törpe schnauzerek szeretnek az emberekkel lenni – ami azt illeti, ezért élnek. Jól kijönnek a gyerekekkel, különösen akkor, ha együtt cseperedtek fel velük. Játszanak velük és védelmezik őket. A törpe schnauzer-kisgyerek egy remek kombináció.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A törpe schnauzerek általában jól eljátszanak más kutyákkal – nem tartoznak azok közé a terrierek közé, akik nem tudnak jól kijönni másokkal. Általában nem olyan agresszívek más kutyákkal szemben, mint sok más terrier, de bátrak és félelmet nem ismernek, még a nagyobb testű kutyáktól sem ijednek meg. Ez a tulajdonságuk viszont bajba is sodorhatja őket.

Az olyan kisemlősök, mint a patkányok, egerek, pockok azonban jobb, ha menekülnek a törpe schnauzerek elől. Múltjuknak köszönhetően a mai napig erős bennük a kisemlősök iránti vadászösztönük.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt egyenesen Imádjuk 👍

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt is szereti kutyusom, de lehetne kis szemű és nem csak extra kisszemű

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti Niki kutyám

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szeretik a tacskóink,mert könnyebben meg tudják rágni mint a nagyobb szemű tápot és nem utolsó sorban ízlik is nekik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Mária Borbála
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
György Keresztes
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus nagyon szereti, úgyhogy megmaradunk fogyasztónak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Izabella Gál
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Zoltán
1
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A konzervvel és a táppal együtt nagyon bejött a kutyusunknak🥰

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessynek (staff keverék) a táp is nagyon ízlett, a konzervért plusz még hisztizett is, hogy még....🤣🤣🤣

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessy kutyus ( staff keverék) 2 pofira falta a tápot, nagyon bejött Neki! Köszönjük szépen!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28402 vélemény