A Kuvasz Bemutatása

A kuvasz egy nagytestű, fehér, nyájőrző, magyar kutyafajta. Csodálatos házikedvenc, bármi áron megvédi a szeretteit, idegenekkel szemben nagyon gyanakvó. Ez a fajta kifejezetten önfejű és makacs, nehéz tanítani, képezni.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A kuvaszok nagy és védelmező állatok, de van emellett egy érzékeny oldaluk is. Nem szeretnek sokáig távol lenni a családtól, ezért nem is javasoltak olyan gazdinak, aki rengeteget utazik a munkájából kifolyólag. Nem túl jó nekik a lakás-élet sem, nagy térre van szükségük, ahol kedvükre futhatnak. Azoknak, akik szeretik a kihívásokat és nagy otthonnal rendelkeznek kiváló társra lelhetnek a kuvaszok személyében. Nemcsak remek házőrzők, de igazi játszó- és edzőtársai is az embereknek.

A Kuvasz Részletes Bemutatása

A kuvasz feltehetőleg a legrégebbi a három ősmagyar kutyafajta közül. Múltjuk, történelmük – amely magával Drakula gróffal is kapcsolatba hozható – éppoly összetett, mint a személyiségük.

Mandula alakú szemük, fekete orruk és sűrű, fehér szőrük teszi olyan szemet gyönyörködtetővé őket. A méretük is tekintélyt parancsoló. A kan kutyák súlya akár az 50 kg-ot is elérheti, de ennél lehetnek még nagyobbak is. Erősek és izmosak, nagyon erős és nagy kitartásuk van, mégis elegánsak.

Sokan vonnak párhuzamot a kuvaszok és a farkasok mozgása között. Azt állítják olyan erőteljes, de mégis kecses léptekkel haladnak, mint a farkasok. Szinte siklanak futás közben, fel-le szinte nem is mozog a testük. Mivel elég könnyed járásuk van, képesek nagy távokat egyhuzamban megtenni, anélkül, hogy egy kicsit is elfáradnának.

A kuvaszok fehér bundája gyönyörű és kétségkívül nagyban hozzájárult a fajta népszerűségéhez is. De a szépségen kívül más, sokkal fontosabb funkciója is van a fehér szőrzetnek: ez a szín segített a pásztoroknak megkülönböztetni őket a farkasoktól.

A kuvasz csodálatos, hűséges és türelmes társ lehet, de nem mindenkinek. Mivel őrzésre nevelték őket a kezdetektől, természetüknél fogva zárkózottak, függetlenek és gyanakvóak az idegenekkel szemben. A házba invitált vendégekkel szemben nem lesznek agresszívak, de nem igyekeznek új barátságokat kötni. Nagyon hűségesek, ezért nagyon jó védelmezők is: mindig éberek a veszély legapróbb jeleire, ha akcióba kell lépni, méretükhöz képest meglepően gyorsan tudnak mozogni.

A kuvaszok rendkívül intelligensek, de nem könnyű őket nevelni és tanítani. Független és makacs személyiségük még a tapasztalt kutyagazdik számára is kihívást jelenthet. A kölykök egészen kamaszkorukig játékosak, pajkosak, de az idősebb kutyák már sokkal nyugodtabbak és visszafogottak. A túlzott ugatás viszont minden életszakaszukban problémát jelenthet.

Mivel nagyon intelligensek, védelmezőek és erősek, különösen fontos, hogy már kölyökkorban elkezdeni a szocializálásukat.

A kuvaszok szeretnek dolgozni, tevékenykedni, legyen az nyájőrzés vagy gyerekfelügyelet. A gyerekekkel általában gyengédek és szeretnek velük játszani. Az érett, felnőtt kutyák már tisztában vannak képességeikkel, erejükkel, de kuvasz kölykök még nem ismerik határaikat, ezért őket semmiképp sem javasolt felügyelet nélkül gyerekekkel hagyni.

A kuvaszok aktív kutyák, akik nem boldogulnának egy udvar nélküli, kis lakásban. Ha ketrecbe zárva vagy, ami még ennél is rosszabb, láncra kötve tartják őket agresszívvá válhatnak. A kuvaszok határozottak és nagyon jól tűrik a fájdalmat, így egy villanypásztor sem rettenti meg őket, ha ki akarnak szabadulni. Nem szabad kizárni őket az udvarra, be kell engedni őket a lakásba is, hogy együtt pihenhessenek a családdal a meleg szobában. Mindenki élvezni fogja ezt, azt garantáljuk!

A Kuvasz Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A kuvaszoknak magabiztos, tapasztalt gazdira van szükségük, aki elnyeri tiszteletüket és megérti önálló természetüket.

  • A kuvaszok főleg tavasszal és ősszel vedlenek. Hetente legalább egyszer, de lehetőleg két-három naponta javasolt a bundájuk átfésülése.

  • Sok nagytestű kutyához hasonlóan a kuvaszoknál is felléphetnek ízületi problémák, ha túl sokat mozognak mielőtt teljesen kifejlődnének a csontjaik. Két éves korukig nem javasolt nekik a túl sok lépcsőzés, ugrándozás, futás, egyéb mozgás.

  • Az idegenekkel szemben nagyon gyanakvóak, túlságosan védelmezőek lehetnek. A korai nevelés elengedhetetlen számukra, különben kezelhetetlenek lesznek felnőttkorukra.

  • Bár eléggé önálló kutyákról van szó, nem szeretnek sok időt külön tölteni a családjuktól. Őket sem szabad kizárólag kint tartani az udvaron.

  • Leláncolva, ketrecbe zárva agresszívvé válhatnak. Ez egy kifejezett szabad kutyafajta, engedni kell nekik, hogy kedvükre futkározzanak az udvaron. Az udvaron belüli mozgás azonban nem elég, igénylik a napi rendszeres sétákat is.

  • A többi házőrző kutyához hasonlóan ők is intelligensek, de önfejűek is. Nevelésük kifejezetten nehéz lehet, sok türelemre, időre és következetességre van szükség hozzá.

  • Bár nagyon gyengédek a gyerekekkel, a kölyök kuvaszok még túl izgágák ahhoz, hogy felügyelet nélkül legyenek a gyerekek közelében.

  • A kuvaszok ettől függetlenül a számukra idegen gyerekeket akár egy veszélyforrásnak is tekinthetik, szóval, ha a családhoz vendégségbe érkezik egy kisgyerek, mindenképp figyelni kell a kutya reakcióit és fokozott figyelemmel kell kísérni minden mozdulatukat a biztonság érdekében.

  • A gazdájukon kívül senkitől nem fogadják el a megdorgálást. A kuvaszoknál még a saját gazdáiknak is ki kell harcolni a tiszteletüket, ezért teljesen érthető, hogy nem fogadnak el tanácsot és utasításokat számukra idegen emberektől.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A kuvaszoknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A kuvasz feltehetőleg a legrégebbi ősi magyar kutyafajta a három közül. A másik kettő a puli és a komondor. A hazánkat mintegy 1200 éve meghódító magyar törzsekkel érkezhettek, és egy magyar kutyatörténész szerint évszázadokkal korábban is voltak már ilyen kutyák a világon.

A kuvasz név állítólag a török kawasz szóból ered, amely testőrt jelent. Egy másik elmélet szerint pedig a sumér ku assa szóból származik – amely egy olyan kutyára utal, aki lovakat és lovasokat őrzött és mellettük futott, ha kellett.

Bármelyiket is vesszük alapul, a 15. században Magyarországon nagy becsben tartották ezeket az állatokat, mint őrkutyákat, különösen Mátyás király idejében. Mátyást 1464. március 29-én koronázták meg, mindössze 15 évesen. Mátyás fiatal kora ellenére okos és bölcs vezető volt. Hatalmas zsoldoshadsereget épített fel, amely még az oszmánokat is képes volt visszaverni és még a Magyar Királyságot is ki tudta bővíteni. Ahogy ebben az időben is várható volt, mindennapossá váltak az összeesküvések és a merényletek a király ellen. Ebben az időben a királyok még a saját családtagjaikban sem bízhattak meg, de Mátyás király biztonságban érezhette magát, amíg a kuvaszok a közelben voltak. Azt állítják, hogy a király mindenhová vitt magával legalább egy kuvaszt, még a hálóba is.

Mátyás a Siebenbürgen-i birtokán hatalmas kenneleket hozott létre, ahol több száz kuvasz lakott. A király védelme mellett ezeket a kutyákat alkalmazták a birtok haszonállatainak őrzésére, néha pedig nagyvadak elejtésénél is segédkeztek. A kuvaszokat nagy becsben tartották, néha ajándékként is adta őket Mátyás egy-egy odalátogató nemesnek. Mivel a királyhoz olyan közel állt ez a fajta, akkoriban hatalmas népszerűségnek örvendtek.

Az egyik ilyen nemes közé tartozott Vlad Drakula (másnéven Karóbahúzó Vlad), Havasalföld fejedelme is, aki Mátyás király vazallusa volt. Mátyás király egykor hosszú évekre bebörtönözte Vladot egy királyi toronyba, ám Vlad újra a király kegyeibe férkőzött és szabadulása után állítólag a királyi család egyik tagját is feleségül vette – valószínűleg Mátyás király unokatestvérét. Nászajándékként pedig a király két kuvaszt adott Vlad Drakulának és menyasszonyának.

Mátyás király halála után a fajta népszerűsége csökkent a királyi és nemesi családok körében, de ezeket a kutyákat továbbra is előszeretettel alkalmazták nyájőrzésre. Az 1800-as évek végén a tenyésztők is kimutatták érdeklődésüket a fajta iránt. Az 1920-as és 30-as években a kuvasz lett Magyarország és Nyugat-Európa „legdivatosabb” nagytestű kutyája.

A második világháború alatt azonban a kuvasz is a kihalás szélére került. Az élelmiszerhiány őket is megviselte, sok tenyésztő le is állította a munkákat a kennelekben. Amikor a náci, majd szovjet katonák vonultak át Magyarországon, rengeteg bátor kuvaszt lőttek le, miközben a családjaikat és a jószágokat akarták megvédeni.

A háború végére kevesebb, mint 30 kuvaszt találtak Magyarországon. A fajta kedvelői közül is sokan meghaltak. A Magyarországot megszálló oroszok az arisztokraták luxushobbijának tekintették a kutyatenyésztést, és büntették is ezt a cselekvést.

A nehézségek ellenére a tenyésztők titokban folytatták a munkát, kölyköket és felnőtt kutyákat árultak cigarettáért és élelmiszerért. Az élelmiszerhiány azonban még ekkor is probléma volt, így nem sok ember választotta maga mellé a nagyobb testű kutyákat, akiknek nem csak a méretei, hanem az étvágyuk is nagyobb volt egy kistestű kutyához képest.

Az 1956-os forradalom óta folyamatosan javult a helyzet, a kuvaszok kezdték visszaszerezni népszerűségüket. Ma Európa-szerte több aktív kuvasz fajtaklub működik. Ez azonban nagyon nehéz volt, mert a kihalás közeli faj nagyon kicsi génállományt hagyott maga után, így egyes tenyésztők arra kényszerültek, hogy más kutyákat (pl.: Pireneusi hegyikutyákat) is bevonjanak a munkába.

A kuvaszokat először 1883-ban mutatták be egy kutyakiállításon, amikor Eszterházy gróf, a fajta nagy támogatója, két kuvaszt mutatott be Bécsben.

1884-ben írták meg fajtára vonatkozó első magyar szabványt. 1931-ben regisztrálták az első kuvaszokat az Egyesült Államokban.

Az Amerikai Kuvasz Klub 1966-ban alakult és 1993-ban kapott hivatalos tenyészklub státuszt az AKC-től.

Méret

Hímek általában 70-76 cm magasak és 45-52 kg nehezek. A nőstények valamivel kisebbek, marmagasságuk 65-70 cm, súlyuk 35-40 kg.

Személyiség

A kuvaszok nagyon lelkes, intelligens, határozott, bátor és kíváncsi kutyák, akiknek még egy érzékeny oldaluk is van. Elkötelezettek a családjuk, különösen a gyerekek védelme iránt, rendkívül gyanakvóak az idegenekkel szemben. Ha úgy érzik, hogy egy családtag veszélybe került, egyből cselekednek. A felnőtt kuvaszok gyengédek és türelmesek a gyerekekkel, de a kölyökkutyák még túl nyüzsgőek lehetnek egy pici gyerek számára.

Ez egy merész és független fajta. Magabiztos, türelmes gazdára van szüksége. Nem ajánlott félénk vagy kezdő gazdik számára.

Egészség

Nem egy túlságosan beteges kutyafajta, de sajnos a kuvaszoknál is kialakulhatnak egészségügyi problémák.

A leggyakoribb betegségek:

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Porcelhalás (OCD): a porcok helytelen növekedése okozza a problémát. Fájdalmas ízületi merevséget okoz, olyannyira, hogy a kutya még csak behajlítani sem tudja a könyökét. Kutyáknál már 4-9 hónapos korban kimutatható. Helytelen tápok fogyasztása („növekedés elősegítő tápok”) hozzájárulhat a probléma kialakulásához.

Von Willebrand szindróma: Embereknél és állatoknál is jelentkező vérbetegség. A von Willebrand-faktor csökkenése miatt a vérben az alvadási folyamat megváltozik. Egy von Willebrand szindrómával küzdő kutyusnál jelentkező tünetek közé tartozik az orrvérzés, fogínyvérzés, műtét utáni hosszabb vérzés, hosszantartó vérzés kölykezés után. Esetenként még a székletben is található vér. Ezt a betegséget általában 3-5 éves korukban diagnosztizálják a kutyáknál, és sajnos gyógyíthatatlan. Ugyanakkor kezelésekkel (seb kiégetéssel, összevarrással, műtét előtti von Willebrand-faktor transzfúzióval) és bizonyos gyógyszerek elkerülésével lehet enyhíteni a betegségen.

Gyomorcsavarodás (Gastric Dilatation-Volvulus, GDV): Ez az életveszélyes betegség a nagytestű, mély mellkasú kutyáknál jellemző (pl.: Golden Retriever, németjuhász). Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, különben a kutyus elpusztulhat. Tünetek: gyomor gyors felfúvódása, hányinger, öklendezés, gyors pulzus, depresszió, levertség, gyengeség.

Gondozás

A kuvaszok nagyon aktív kutyák, sok mozgásra van szükségük, nem alkalmasak olyan lakásokba, ahol nem áll rendelkezésükre bekerített udvar. Az udvari játékokon és futkározásokon kívül is igényelnek mozgást, ezért rendszeres, hosszú sétákra kell vinni őket.

Érdemes a lábujjak közötti szőrt levágni, ha túl nagyra nő. A körmöket is szükség szerint kell vágni (ha már a padlón hallani lehet a kopogást).

A kutyák fogait legalább kétszer-háromszor érdemes megmosni egy héten, a szennyeződések, baktériumok és lepedékek eltávolításának, valamint a fogkőlerakódás megelőzésének érdekében. A napi fogmosás még jobb, ezzel akár az ínybetegségek kialakulását és a rossz leheletet is el lehet kerülni.

Etetés

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk amivel ezt könnyen ellenőrizheted!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A kuvaszok sűrű fehér szőrzete akár 15 cm hosszúra is megnőhet. A mattosodás és gubancok elkerülése érdekében gyakran kell fésülni a szőrüket. A kuvaszok tavasszal és ősszel erősen vedlenek, ilyenkor még gyakoribb (akár napi szintű) fésülést is igényelnek.

Hacsak nem betegek, vagy valami büdösben mászkálnak és forgolódnak, akkor tulajdonképpen szőrzetük szagtalan, taszítja a szennyeződéseket és a vizet, így nem kell gyakran fürdetni őket. Valójában a túl gyakori fürdetéssel több kárt okozunk, mivel megfosztjuk szőrzetük természetes védőolajaitól őket, amitől pedig gyorsabban piszkolódik a bundájuk. Sok gazdi alkalmazza a hintőporos, kukoricakeményítős trükköt. A hintőport vagy keményítőt ráhintik a kutya bundájára és úgy kefélik át a szőrzetet.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Sűrű bundájuk miatt a kuvaszok jól bírják a hideget, mindaddig, amíg van hova betérniük a hideg elől, és van elég vizük és táplálékuk. Többször is említettük már, hogy őket is be kell engedni a házba melegedni, időt eltölteni a család minden tagjával Nem kizárólag kinti kutyák! A hideggel ellentétben a meleg időjárást már nem viselik olyan jól.

Más állatok és gyerekek

A kuvaszok szeretik a gyerekeket, gyengédek és védelmezőek tudnak lenni velük. Ha azonban a gyerekek a barátaikkal játszanak, mindenképp felügyelni kell őket, ugyanis a számukra idegen gyerekektől tarthatnak, gyanakvóak lehetnek velük szemben. Hamar félreérthetik a gyerekek mozdulatait, esetleg még fenyegetésnek is veszik azokat, amitől agresszívvá válnak és hamar baj lehet belőle, ha felnőtt nem avatkozik közbe. A kuvaszkölykök túl aktívak ahhoz, hogy felügyelet nélkül hagyják őket a gyerekekkel.

Nemcsak a kutyákat kell megtanítani a helyes viselkedésre, hanem a gyerekeket is. Meg kell nekik tanítani, hogy mi a helyes viselkedés egy kutya közelében, mit szabad és mit nem.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Anikó
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 22 óra
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A nedves eledel kicsi (Csivava) és nagy tesű (Németjuhász) kutyusaim számára is nagy kedvenccé vált.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Kutyusom eddig kisebb szemű tápot fogyasztott, semmilyen nagyobb falatot nem volt hajlandó a szájába venni, nem is igazán szokott ràgni.
Ezt a méretet félve próbàltam ki, de nagy örömömre sikerrel jàrtam. Ízlik neki, és rágásra kènyszeríti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Renáta Rácz#2 kép innen:Renáta Rácz#3 kép innen:Renáta Rácz#4 kép innen:Renáta Rácz
4
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Burus Péterné
1
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon problémás kutyusunk kapja, örülünk hogy rátaláltunk!! Ez a táp az amit nem muszájból eszik, mert imádja!!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Eddig egzotikus struccos tàpot adtam neki,viszont màr nem akarta még kézből sem megenni.Amióta kipróbàlàs céljàból megrendeltem ezt a szàraztàpot,úgy befalja,alig tudom letenni elé,imàdja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Akàr sak a bàrànyos ez is remek vàlasztàs az érzékeny kutyusoknak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Nándorné Zayzon#2 kép innen:Nándorné Zayzon
2
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Tökéletes ,elegendő,tartalom,a kutyus imàdja és befalja,tisztàra nyalja a tànyérjàt.Kivàló az allergiàs kutyàk etetésénél

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Molnár Erika
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper es megbízható!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Beáta Pribisán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Nóra Rutkai
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Függetlenül ellenőrzött
39913 vélemény