A Lakeland Terrier Bemutatása

A lakeland terriereket eredetileg azért tenyésztették, hogy levadásszák azokat a rókákat, amelyek bárányokat akartak elcsenni és megenni az észak-angliai Lake Districtben. A mai lakelandiek már sokkal barátságosabbak, de rátermettségüket, bátorságukat, magabiztosságukat és vidámságukat megőrizték.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A lakeland terrierek nagyon ragaszkodó állatok főleg, ha az emberekről van szó. Annak ellenére, hogy nagy energiájuk és hatalmas mozgásigényük van, kis méretük miatt akár a lakásban való életet is meg tudják szokni, mindaddig, amíg eleget tudnak mozogni. Egy kertes házban talán még jobban érzik magukat, de nagyon erős, masszív kerítésre van szükség, mert ezeket a kutyákat szinte semmi nem állítja meg, ha kisállatok után akarnak szaladni. Magabiztos, határozott gazdikkal működnek igazán jól.

A Lakeland Terrier Részletes Bemutatása

Anglia egy gyönyörű, de zord és hegyvidékes részéről származó lakeland terrierek igazi munkás állatok. Elsődleges feladatuk a nyájra leselkedő rókák levadászása, megölése volt. Kicsi, szögletes, izmos de mégis keskeny testük tette lehetővé számukra, hogy a legkisebb üregekből is kiszedjék áldozataikat.

A lakeland terrierekre jellemző a négyszögletes fej, komoly, néha huncut arckifejezés, V-alakú lógó fülek és a felhúzott farok. Dupla szőrzetük van: egy vastag, kemény fedőszőrzet, amely megvédi őket a tövisektől, és egy sűrű aljszőrzet, ami melegen tartja őket a szélsőséges időjárás esetén is (jégesőben, havas esőben, hóban, esőben, nagy szélben). Az éber és mindig indulásra kész lakelandiek már-már úgy is néznek ki, mintha lábujjhegyen állnának.

A lakeland terrierek vidám és energikus kutyák, de emellett nagyon akaratosak és önfejűek tudnak lenni. Ennek ellenére rengeteg ember szívét ejtették már rabul humorukkal és intelligenciájukkal. A lakelandiek nem ismernek félelmet, nagyon magabiztosak és bátrak. Általában jól kijönnek már kutyákkal, de tartózkodnak az idegenektől. Terrier lévén hajlamosak kisállatok után eredni, ezért érdemes már kölyökkorban elkezdeni a nevelésüket.

Sok terrierhez hasonlóan a lakelandieket is nehéz rászoktatni a szobatisztaságra és elég nagy kihívást jelenthet a tanításuk. Saját elképzeléseik vannak arról, hogy mi a helyes és helytelen viselkedés, ami nem feltétlenül egyezik meg az emberek által elvárt normákkal. Egyes kutyák szerint az ásás kifejezetten hasznos tevékenység és a gazdi is csak örülhet neki, hogy helyette elvégzik a munkát; mások pedig a folyamatos, soha véget nem erő ugatásra esküsznek. Mielőtt ezek véglegesen rögzülnének a kutyák fejében mindenképpen neki kell állni a nevelésüknek és tanításuknak. Határozott, de türelmes gazdira van szükségük. Okos kutyák, ezért hamar beleunnak a folyamatosan ismétlődő feladatokba. A durva bánásmód náluk sem vezet semmire, sőt inkább ellentétes hatást vált ki belőlük.

Megfelelő technikákkal és trükkökkel ezek a kutyák rendkívül gyorsan fejlődnek. Mivel rengeteg energiájuk van és szeretnek mozogni, mindenképpen érdemes a versenynevezésen elgondolkodni, mert nagyon jók az engedelmességi és az ügyességi feladatokban is.

A lakelandiek kistestű kutyusok, ezért akár egy kis lakásban is elférnek. Sajnos nagyon szeretik hallatni a hangjukat, aminek a szomszédok annyira nem örülnek, ezért már kölyökkorban nevelni kell őket, hogy csendesebbek legyenek.

Az ápolásuk viszonylag időigényes. Hetente kétszer-háromszor kell átfésülni a bundájukat, és időnként nyírni is kell őket, hogy szőrzetük a lehető legjobb állapotban legyen.

Bár rengeteg jó tulajdonságuk van, mégis elég ritka kutyafajta. Ha valaki nagyon szeretne egy ilyen kutyát valószínűleg egy hosszú várólistára kerül (6 hónaptól egy évig is eltarthat mire sorra kerülhet valaki).

A Lakeland Terrier Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

  • A lakeland terrierek nagyon energikus kutyák, szinte mindig izgatottak.

  • Rendkívül intelligens kutyafajta, ki is használják, ha a gazdájuk bizonytalan és nem elég határozott. Könnyen átveszik a ház urának a szerepét. Mindig tudatni kell velük ki a falkavezér (remélhetőleg a gazdik azok és nem a kutyák).

  • A lakeland terrierek hajlamosak kisállatok nyomába eredni. Pórázon kell őket tartani, ha a bekerített udvaron kívülre mennek.

  • Ha már az udvarnál tartunk: jó, erős, strapabíró kerítésre van szükség, hogy ne tudjanak alatta és/vagy felette kimászni. Igazi szabadulóművészek, nem ismernek lehetetlent.

  • Ugatásuk okozhat némi kellemetlenséget.

  • Makacs természetükből kifolyólag elég nehezen nevelhetők. Ketrechez szoktatás erősen ajánlott már az elején!

  • A lakeland terrierek legjobban a finom falatok és a játékok motiválják. Ez engedelmességi versenyre való felkészüléshez is hasznos információ lehet.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A Lakeland Terriereknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A lakeland terrierek az angliai Cumberland megyéből, egy gyönyörű, de mégis zord helyről Lake Districtből származnak, ami a skót határ közelében található. Lake District a gyönyörű hegyvidékes tájairól ismert. Beatrix Potter egy helyi gazda volt, aki sok más gazdához hasonlóan herdwick-juhokat tartott. A környéken élő nagy, agresszív rókák pedig ezekre a jószágokra vadásztak, különösen az ellési időszakban. A lakeland terrierek feladata pedig az volt, hogy a juhokat megvédjék ezektől a ragadozóktól. Képesek voltak a róka üregét is megkeresni, hogy ott csapjanak le rájuk.

Ezek a terrierek főleg a munkásosztály tulajdonában voltak. Számos különböző feladatot adtak nekik, ilyen pl. borzodú kiásás, nyúl-, patkány- és rókavadászat.

Elkezdtek találkozókat tartani, ahol az emberek bemutathatták kutyáikat. A lakelandieket először a színes munkás terrierek közé sorolták, hogy meg tudják különböztetni őket a fehér terrierektől (bár néha mindkettő ugyanabból az alomból származott).

A lakeland terriereknek számos más terrierfajta a rokona, köztük az óangol fekete és barna terrierek (mára már kihalt fajta), a Dandie Dinmont és Bedlington terrierek, valamint a border terrierek. Ez az egyik legrégebbi munkakutya fajta, amely a mai napig alkalmazva van.

1921-ben Angliában megalakult a Lakeland Terrier Egyesület. Az angliai bemutatókon találkozhattak velük az emberek először, bár akkoriban még számos más név alatt futottak, pl.: Fell és Patterdale terrier.

Az Amerikai Kennel Klub 1934-ben regisztrálta az első lakeland terriert Eaton What A Lad Of Howtown-t, aki ekkor már kellőképpen híres volt és állandó szereplője volt az angliai és amerikai kutyakiállításoknak egyaránt. A tenyésztők azon dolgoztak, hogy egy olyan kutyát hozzanak létre, amely kellőképpen szép egy kutyabemutatóra, de közben kitűnő munkás tulajdonságaikat is megőrizzék.

Úgy néz ki ez nagyon is sikerült nekik. A lakelandiek a legtöbb nagyszabású show-t megnyerték. Az első nagy bajnok lakeland terrier a Rogerholme Recruit nevet kapta, aki a rangos 1963as angliai Crufts kutyakiállításon nyerte el a legjobbnak járó díjat. Mindössze három évvel később, 1967-ben egy másik angol lakeland terrier a Derryabahwonból származó Stingray is megnyerte a „Best In Show” kategóriát az 1967-es Crufts-on és az 1968-as Westminster Kennel Klub kutyakiállításán is.

Számos más lakeland terrier is bebizonyította rátermettségét és tehetségét a kiállítási ringben.

Méret

Általában 33-38 cm a marmagasságuk, testsúlyuk pedig 7-8 kg között mozog. Természetesen a kan kutyák valamivel nagyobbak a szukáknál.

Személyiség

A lakeland terrierek merészek és nagyon barátságosak. Nem túl agresszívak, nem szállnak bele felesleges vitákba. Mint minden terrier fajta, ők is nagyon kíváncsi természetűek, intelligensek és szórakoztatóak. Általában tartanak az idegenektől, de a családjuk minden tagjához ragaszkodnak, a gyerekekkel kifejezetten jól kijönnek. Nem kezdeményeznek harcot, vitát, de nem rettennek meg, ha egy számukra idegen kutya támadásba lendül. Éber és magabiztos kutyák, kiváló házőrzők.

A temperamentumot számos tényező befolyásolja, ideértve a genetikát, a képzettséget és a szocializációt. A jó temperamentumú kölyökkutyák kíváncsiak és játékosak, hajlandóak közeledni az emberekhez, elviselik, ha hozzájuk érnek. Ha választani kell egy alomból, mindig a középutat kell választani: ne is azt vidd haza, aki a legtöbbet bunyózik a többiekkel és ne is a sarokban megbújó kiskutyát válaszd.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek. A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

A lakeland terrierek elég szívós állatok, ami azt jelenti, hogy szerencsére rájuk jellemző egészségügyi probléma sem létezik. Nincsenek feljegyzések a fajtára vonatkozó örökletes betegségekről, viszont a felelőtlen tenyésztők keresztezhetik a fajtát más kutyákkal, ilyenkor pedig előfordulhatnak komolyabb egészségügyi problémák.

Gondozás

A lakelandiek szeretnek bent lenni a szeretteikkel, nem kinti kutyusok. Kis méretük miatt a lakásban is jól érzik magukat, mindaddig, amíg megkapják a számukra elegendő mozgást és ha megnevelik őket már kölyökkorban. Beltérben is aktívak és udvar nélkül is jól érzik magukat, de mindennapos hosszú sétákat. Igazi szabadulóművészek, ezért egy olyan udvarra van szükségük, ami jól körbe van kerítve, ami alatt és felett nem tudnak kiszabadulni. A villanypásztor egyáltalán nem megoldás, nem rettenti meg őket egy kis áramcsípés.

A lakelandieket pórázon kell tartani, ha elhagyják az otthonukat. Nagyon gyorsan elterelődik a figyelmük, hamar elindulhatnak a kisállatok után.

Önálló természetük miatt nevelésük és tanításuk elég nagy kihívást jelent. Rengeteg türelemre és határozottságra lesz szükség. Emellett következetesnek is kell lenni. Pozitív megerősítésekkel kell motiválni a kutyát (pl.: jutalomfalatokkal, simogatással, játékokkal). Legyenek rövidek, de szórakoztatóak ezek a leckék, hogy a kutya ne tudjon beleunni a tanulásba.

A szobatisztaságra nevelés is okozhat némi kellemetlenséget. Ez minden terrierre jellemző. Elengedhetetlen a türelem és a következetesség. Először minden étkezés, alvás és játék után ki kell vinni őket, hogy könnyíthessenek magukon. Ha a szabadban elvégzik a dolgukat, meg kell jutalmazni őket. A ketrechez szoktatás nagy segítség lehet ezesetben.

A szobatisztaságra nevelés mellett a ketrechez szoktatás is egy nagyon fontos dolog. Kölyökkutyaként a lakelandiek is rombolnak, felfedeznek, rosszalkodnak. Ha már kölyökkorban ketrechez vannak szoktatva, sokkal könnyebben fognak velük bánni az emberek felnőtt korukra. A ketrechez szoktatás segít nekik elfogadni a bezártságot. Egész napra viszont soha nem szabad őket elzárni egy ketrecbe. Nem börtön! Nem szabad egyszerre pár óránál hosszabb időre bezárni őket, csak éjszaka, amikor alszanak.

Kiváló őrzőkutyák, de nagyon zajosak is tudnak lenni. Ezt szem előtt kell tartani, ha a lakásba szeretné valaki ezt a fajta kutyát.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk amivel ezt könnyen ellenőrizheted! Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A lakeland terriereknek vastag, kemény fedőszőrzete és puha, sűrű aljszőrzete van. Ha megfelelően van nyírva a szőrük, nagyon kecses, de mégis munkás megjelenésű kutyákról van szó. A kutyakiállításokon a fejen, a füleken, a mellkason, a vállakon és farkon van rövidre, simára nyírva a szőr. Lábszáraikon hosszabbra hagyják nőni a szőrt, az arcukon is hosszabb, de négyszögletesre van vágva, ezzel jobban kiemelve a fajta egyik jellegzetességét.

Rengeteg színben pompázhatnak, ideértve a kéket, a feketét, a májbarnát, a vöröset, a zsemleszínt, sötétbarnát stb. Mintát tekintve is eltérőek lehetnek ezek a kutyusok.

A lakelandiek nem hullatják túlságosan a szőrüket, főleg akkor, ha rendszeresen ápolják őket. A szőrüket nem géppel kell nyírni, hanem kézzel kell kiszedegetni az elhalt szőrszálakat. Ez egy nagyon speciális szőrápolási módszer, jobb szakemberekre bízni. Természetesen géppel is nyírható a szőrük, de ilyenkor veszít textúrájából és a színük is kifakulhat tőle.

Hetente legalább 15-30 percet kell szánni a fésülésükre. Elég egy törölközővel alaposan átdörgölni őket a szennyeződések és felesleges testzsírok eltűntetése érdekében. Ha ez rendszeresen megtörténik, nem kell őket gyakran fürdetni, hacsak nem piszkítják össze magukat extrém módon.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz! Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Más állatok és gyerekek

A lakelandiek imádják a gyerekeket és tökéletesen passzol az energiaszintjük a gyerekekével, de természetesen óvatosnak kell lenni. Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A lakeland terrierek jól kijönnek más háziállatokkal is, különösen akkor, ha már kölyökkorban is ismerték őket. Nem szoktak agresszívek lenni idegen kutyákkal szemben, de nem is félnek harcba szállni, ha a másik kutya kezdeményez. A ház körül mászkáló macskákat szinte biztos, hogy mindig megkergetik és kisebb házikedvenceket sem szabad a lakelandiekre bízni, mert könnyen felébredhet bennük a vadászösztön.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 20 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény