Amerikai Staffordshire Terrier Bemutatása

Az Amerikai Staffordshire Terrierek közepes méretű, de izmos testfelépítésű kutyák, akik külsejükkel ellentétben rendkívül barátságosan és szeretik az emberek közelségét. Sőt, az Amerikai Staffordshire Terrierek ha tehetnék, folyamatosan gazdájukkal töltenék az időt, számukra az együtt töltött percek sokkal fontosabbak, mint egy hatalmas kert, amin nem osztoznak senkivel.

Intelligens kutyafajta és szeretnek az emberek kedvében járni, ezért nagyon könnyű őket nevelni és tanítani. A mentális stimuláció rendkívül fontos számukra, annak hiányában hamar unatkozni kezdenek, unalmukban pedig törnek-zúznak, rágcsálnak. Egy határozott, következetes gazdi való egy Amerikai Staffordshire Terrier mellé, mert egy ilyen fajtájú neveletlen kutyus kihasználja testi adottságait, és az erejével próbál majd érvényesülni (pl.: ő irányít séta közben, nem pedig a gazdája).

A szocializáció szintén nagyon fontos számukra, hogy más állatokkal szemben ne legyenek agresszívak. Ez a kutyafajta kifejezetten szereti, ha van dolga! Jól szerepelnek az atlétikus versenyeken, különböző tanfolyamokon, és rendőrkutyáknak is kiválók. Fontos hangsúlyozni, hogy mindezt a megfelelő neveléssel érhetik csak el! Ha ez megvan egy imádnivaló, szorgalmas családtagra találnak bennük.

Az Amerikai Staffordshire Terrier Részletes Bemutatása

Az Amerikai Staffordshire Terrier egy szerető, hűséges, játékos kutyafajta. Ráadásul szeretik és igénylik is az emberek közelségét. Izmos, erős testalkatuk miatt a napi séta elég nagy kihívást jelenthet, ha neveletlen kutyusokról van szó. Az erős állkapcsukkal pedig könnyen szétszednek bármit unalmukban. Számos Amerikai Staffordshire Terrier gazdi számolt be arról, milyen károkat tud okozni unatkozó kedvencük a bútorokban, ruhákban, lakásban. Egy magabiztos, kellően szigorú gazdi mellett viszont nem lehet ilyen baj. Fontos, hogy a szigor nem egyenlő a bántalmazással, így testi fenyítést sohasem szabad a kutyákon alkalmazni!

Egy jólnevelt Staffordshire Terrier kiválóan szerepelhet az obedience és agility versenyeken is. Leggyakrabban a házőrzés a feladatuk, de inkább munkájuk inkább a megfélemlítésen alapszik, hiszen az emberszeretetük miatt nagy veszélyt nem jelentenek a betolakodók számára. Agresszív, zord külsejük riasztja el igazán az idegeneket. Az Amerikai Staffordshire Terrierekben és az Amerikai Pitbull Terrierekben sok közös van. Mindkét kutyafajtát illegális kutyaharcok miatt tartották, de valójában a megfelelő neveléssel szófogadó, szeretetteljes, barátságos kutyusokról van szó. A nevelés mellett a szocializáció is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az Amerikai Staffordshire Terrierek az emberekkel és állattársaikkal is barátságosak legyenek. Rendkívül hűségesek és hálásak tudnak lenni!

A Legjobb Törődést Érdemli a Család Négylábú Tagja

“A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere, sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.” Axel Munthe

Az Amerikai Staffordshire Terrier Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Rengeteg a közös az Amerikai Staffordshire Terrierekben és az Amerikai Pitbull Terrierekkel, függetlenül attól, hogy 50 évig egymástól külön tenyésztették őket.
  • A Breed Specific Legislation (fajta specifikus jogszabályok) a Pitbullok családjába sorolja ezt a kutyafajtát. A törvények szerint egyes országokban nem is tarthatják ezt a kutyafajtát, illetve egyes biztosító cégek nem fizetnek olyan háztartásokban bekövetkezett károkért, ahol egy ilyen fajtájú kutyával élnek. Örökbefogadás előtt ellenőrizd az éppen érvényben lévő törvényeket!
  • Az Amerikai Staffordshire Terriereket a harcra nevelték, hogy szórakoztassák ezzel az embereket. Sőt, a mai napig rendeznek kutyaharcokat velük. Emiatt alakult ki az agresszív, szófogadatlan kép róluk.
  • Méretükhöz képest nagyon erős kutyák, megfelelő nevelés nélkül könnyen kirántják az emberek kezéből a pórázt.
  • Szeretik a nagy kerteket, udvarokat ahol szabadon futkározhatnak, kedvükre játszhatnak, de érdemes magas és erős kerítéssel bekeríteni a területet.
  • Rövidszőrű kutyák, így viszonylag egyszerű az ápolásuk és nincsen tipikus „kutyaszaguk” sem. Ez azt jelenti, hogy sűrű fürdetésre sincs szükségük.
  • Igaz, hogy nagyon jó őrző-védő kutyák már csak a külsejük miatt is, de általában az idegenekkel is nagyon barátságosak tudnak lenni.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Amerikai Staffordshire Terrier Személyisége

Az Amerikai Staffordshire Terrierek igazi családbarát kutyák, szeretnek az emberekkel együtt lenni. Legyen szó egy kiadós játékról, vagy benti lustálkodásról, ők akkor a legboldogabbak, ha mindezt gazdijuk mellett tehetik meg. Zord, megfélemlítő külsejüktől függetlenül ők az elsők, akik barátkozni szeretnének idegenekkel. Izmos testfelépítésük, harci múltjuk és a „Pitbull-sztereotípiák” miatt félnek tőlük az emberek. Sokak szerint az Amerikai Staffordshire Terrierek nagyon jó emberismerők, egyből észlelik, hogy ki milyen szándékkal közelít feléjük. Emiatt pedig kiváló házőrzők! Elég intenzív kutyák, ami azt jelenti, hogy unalmukban képesek törni-zúzni, szétcincálni mindent amit találnak, esetenként felássák az egész udvart.

Erős, atletikus kutyák, ezért nehéz őket sétáltatni, könnyen átveszik ők az irányítást. Magabiztos, tapasztalt, határozott emberre van szükségük, aki tanítja, neveli őket. Olyan gazdira van szükségük, aki határokat szab és biztosítja számukra a megfelelő mozgást és mentális stimulációt. Emellett igénylik a korai szocializációt is, már kölyökkorukban érdemes minél több emberrel és állattal összehozni őket. Enélkül hajlamosak agresszívabban fellépni idegen állatok (főleg kutyák) láttán. Az Amerikai Staffordshire Terrierek intelligensek, szeretnek az emberek kedvében járni és viszonylag könnyen tanulnak. Szeretik, ha van tennivaló, ha lefoglalják őket, ezért nagyon jó edzőtársak, játszótársak. Ha a gazdájuk nem is olyan biztos a dolgában, érdemes őket kutyaiskolába járatni, hogy a megfelelő, határozott nevelést megkapják.

Az Amerikai Staffordshire Terrier Egészségügyi Gondozása

Az Amerikai Staffordshire Terrierek többnyire egészségesek, néhány egészségügyi problémára kifejezetten hajlamosak. A fajtára jellemző betegségek közé tartozik a bőrallergia, a húgyúti fertőzések és az autoimmun betegségek. Életük későbbi szakaszában osteoarthritis és spondilózis is kialakulhat. További egészségügyi problémáik közé tartozhat a csípődiszplázia, a könyökdiszplázia, a hypothyreosis, a demodekózis, az agyi ataxia, a szívbetegség és a patella luxatio.

Az Amerikai Staffordshire Terrierekre jellemző az erős szájszag, ezért a fogápolásra külön figyelmet kell fordítani. Legalább hetente meg kell tisztítani a fogaikat, de a heti több alkalom javasolt inkább. A körmeiket ugyanúgy, ugyanannyi időközönként kell vágni, mint bármely más kutyafajtáét. Az Amerikai Staffordshire Terrierek viszont nem nagyon szeretik, ha a lábaikat/mancsukat piszkálják. Annak érdekében, hogy ezek a folyamatok a lehető legkönnyebben, legnyugodtabban menjenek végig, érdemes már kölyökkorban elkezdi a kutyusok nevelését, szoktatását. A füleket is hetente tisztítani kell, hiszen a fülzsír és a szennyeződések könnyen megtelepszenek a füleken. A heti tisztítással elkerülhető a fertőzések kialakulása.

Etetés

A közép-nagyméretű kutyáknak megfelelő étrend követése javasolt az Amerikai Staffordshire Terriereknél. Ezért a Hipoallergén Ted tápjainkat javasoljuk nekik. A kutyák igényei is változnak az idővel, ezért előfordulhatnak változások az étrendjében is. Korábban írtunk pár cikket az elhízás első jeleiről, a megfelelő táp választásról, adagolásáról.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

Telefonszámunk: 06 1 755 5715;

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

A leggyakoribb színek közé tartozik a fekete, vörös, sárga, kék, fehér. Lehetnek csíkosak is, és fehér foltosak is. Az AKC (Amerikai Kennel Club) szerint már fajtahibának számít, ha a szőrük több mint 80%-a fehér színű. Erős, masszív szőrük évente kétszer nagyon hullik/vedlik, főleg az évszakok változásakor. Az év többi részében kevésbé hullajtják a szőrüket. Legalább hetente át kell fésülni őket, ezzel nemcsak az elgyengült szőrszálakat lehet összegyűjteni, de még a bundájuk is fényes marad ezáltal. Évente elég csupán pár alkalommal lefürdetni őket normál esetben, de természetesen, ha egy-egy séta vagy játék alatt nagyon koszosak lesznek akkor be kell iktatni egy fürdetést. Általánosságban elmondható erről a kutyafajtáról, hogy nincs erőteljes „kutyaszaguk”, ezért nincs szükségük a sűrű fürdetésre.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

Ezek a kutyák nagyon barátságosak és családbarát állatok. Ettől függetlenül olyan családba illenek leginkább, ahol a gyerekek már 6 éven felüliek. Erős, izmos testalkatuk miatt a játék közben könnyen megsebesíthetik a kisebbeket. A gyerekek pedig szeretik piszkálni az állatokat, ezért nemcsak a kutyákat kell időben megtanítani a szocializációra, de a gyerekeknek is meg kell mutatni, hogyan bánjanak a házikedvencekkel.

Felügyelet nélkül nem szabad gyerekeket a kutyákkal egyedül hagyni!

Más állatokkal viszont már nem feltétlenül olyan barátságosak. Ez nem csoda, hiszen évekig arra nevelték őket, hogy harcoljanak a társaikkal. Sosem lehet kiszámítani melyik kutyával lesznek barátságosak és melyikkel ellenségesek. Más állatok (pl.: macska) pedig esetleges prédája is lehet ezeknek a kutyusoknak. A korai szocializáció segíthet a kutyáknak elfogadni a körülöttük élő állatokat, de leginkább olyan háztartásba passzolnak, ahol ők az egyetlen házikedvencek.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

#1 kép innen:Anonim
1
Anonimhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Timea M.hu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Józsefné Bordáshu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Hús illata van, szereti a kutyám

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Józsefné Bordáshu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Jó szagú,biztos finom, mert szereti a kutyus

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
#1 kép innen:Józsefné Bordás
1
Józsefné Bordáshu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Nagyon jó táp.Szereti a kutyám és jól érzi magát tőle.Tényleg szép a bundája.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Csilla Dörömbözihu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Csilla Dörömbözihu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
István Mógorhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Még nem adtam neki belőle. Csak négy hónapos.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
István Mógorhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Nagyon szereti a kis kutya.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gyula Kanalashu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Sziasztok. A kutyám 14 éves Schnauzer .2019 óta diétázik, mostanra már szinte semmit nem volt kedve megenni.Napi szinten főztem neki több kevesebb sikerrel,viszont sokat utazunk és ez komoly gondot okozott. Jelen pillanatban ezt az ételt szinte követeli,nincs hasmenés illetve hányás. Remélem, hogy minden igy marad,nagyon megkönnyitené az életünket.

Köszönettel
Kanalas Gyula

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gyula Kanalashu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
#1 kép innen:Rácz Miklós
1
Rácz Miklóshu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rékahu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ez a kedvenc nasija 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rékahu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Mariannhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Hónapok óta bevált.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Csilla Tomposhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Csilla Tomposhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Evelinhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Evelinhu
Igazolt tulajdonosIgazolt tulajdonos
5/5

Ha nem lenne megtanítva neki, a kezemmel együtt vinné a helyére rágcsálni ezeket a falatkákat. Az első darab óta imádja.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

Német juhászkutya

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.