Amerikai Staffordshire Terrier Bemutatása

Az Amerikai Staffordshire Terrierek közepes méretű, de izmos testfelépítésű kutyák, akik külsejükkel ellentétben rendkívül barátságosan és szeretik az emberek közelségét. Sőt, az Amerikai Staffordshire Terrierek ha tehetnék, folyamatosan gazdájukkal töltenék az időt, számukra az együtt töltött percek sokkal fontosabbak, mint egy hatalmas kert, amin nem osztoznak senkivel.

Intelligens kutyafajta és szeretnek az emberek kedvében járni, ezért nagyon könnyű őket nevelni és tanítani. A mentális stimuláció rendkívül fontos számukra, annak hiányában hamar unatkozni kezdenek, unalmukban pedig törnek-zúznak, rágcsálnak. Egy határozott, következetes gazdi való egy Amerikai Staffordshire Terrier mellé, mert egy ilyen fajtájú neveletlen kutyus kihasználja testi adottságait, és az erejével próbál majd érvényesülni (pl.: ő irányít séta közben, nem pedig a gazdája).

A szocializáció szintén nagyon fontos számukra, hogy más állatokkal szemben ne legyenek agresszívak. Ez a kutyafajta kifejezetten szereti, ha van dolga! Jól szerepelnek az atlétikus versenyeken, különböző tanfolyamokon, és rendőrkutyáknak is kiválók. Fontos hangsúlyozni, hogy mindezt a megfelelő neveléssel érhetik csak el! Ha ez megvan egy imádnivaló, szorgalmas családtagra találnak bennük.

Az Amerikai Staffordshire Terrier Részletes Bemutatása

Az Amerikai Staffordshire Terrier egy szerető, hűséges, játékos kutyafajta. Ráadásul szeretik és igénylik is az emberek közelségét. Izmos, erős testalkatuk miatt a napi séta elég nagy kihívást jelenthet, ha neveletlen kutyusokról van szó. Az erős állkapcsukkal pedig könnyen szétszednek bármit unalmukban. Számos Amerikai Staffordshire Terrier gazdi számolt be arról, milyen károkat tud okozni unatkozó kedvencük a bútorokban, ruhákban, lakásban. Egy magabiztos, kellően szigorú gazdi mellett viszont nem lehet ilyen baj. Fontos, hogy a szigor nem egyenlő a bántalmazással, így testi fenyítést sohasem szabad a kutyákon alkalmazni!

Egy jólnevelt Staffordshire Terrier kiválóan szerepelhet az obedience és agility versenyeken is. Leggyakrabban a házőrzés a feladatuk, de inkább munkájuk inkább a megfélemlítésen alapszik, hiszen az emberszeretetük miatt nagy veszélyt nem jelentenek a betolakodók számára. Agresszív, zord külsejük riasztja el igazán az idegeneket. Az Amerikai Staffordshire Terrierekben és az Amerikai Pitbull Terrierekben sok közös van. Mindkét kutyafajtát illegális kutyaharcok miatt tartották, de valójában a megfelelő neveléssel szófogadó, szeretetteljes, barátságos kutyusokról van szó. A nevelés mellett a szocializáció is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az Amerikai Staffordshire Terrierek az emberekkel és állattársaikkal is barátságosak legyenek. Rendkívül hűségesek és hálásak tudnak lenni!

Az Amerikai Staffordshire Terrier Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Rengeteg a közös az Amerikai Staffordshire Terrierekben és az Amerikai Pitbull Terrierekkel, függetlenül attól, hogy 50 évig egymástól külön tenyésztették őket.
  • A Breed Specific Legislation (fajta specifikus jogszabályok) a Pitbullok családjába sorolja ezt a kutyafajtát. A törvények szerint egyes országokban nem is tarthatják ezt a kutyafajtát, illetve egyes biztosító cégek nem fizetnek olyan háztartásokban bekövetkezett károkért, ahol egy ilyen fajtájú kutyával élnek. Örökbefogadás előtt ellenőrizd az éppen érvényben lévő törvényeket!
  • Az Amerikai Staffordshire Terriereket a harcra nevelték, hogy szórakoztassák ezzel az embereket. Sőt, a mai napig rendeznek kutyaharcokat velük. Emiatt alakult ki az agresszív, szófogadatlan kép róluk.
  • Méretükhöz képest nagyon erős kutyák, megfelelő nevelés nélkül könnyen kirántják az emberek kezéből a pórázt.
  • Szeretik a nagy kerteket, udvarokat ahol szabadon futkározhatnak, kedvükre játszhatnak, de érdemes magas és erős kerítéssel bekeríteni a területet.
  • Rövidszőrű kutyák, így viszonylag egyszerű az ápolásuk és nincsen tipikus „kutyaszaguk” sem. Ez azt jelenti, hogy sűrű fürdetésre sincs szükségük.
  • Igaz, hogy nagyon jó őrző-védő kutyák már csak a külsejük miatt is, de általában az idegenekkel is nagyon barátságosak tudnak lenni.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Amerikai staffordshire terriereknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Amerikai Staffordshire Terrier Személyisége

Az Amerikai Staffordshire Terrierek igazi családbarát kutyák, szeretnek az emberekkel együtt lenni. Legyen szó egy kiadós játékról, vagy benti lustálkodásról, ők akkor a legboldogabbak, ha mindezt gazdijuk mellett tehetik meg. Zord, megfélemlítő külsejüktől függetlenül ők az elsők, akik barátkozni szeretnének idegenekkel. Izmos testfelépítésük, harci múltjuk és a „Pitbull-sztereotípiák” miatt félnek tőlük az emberek. Sokak szerint az Amerikai Staffordshire Terrierek nagyon jó emberismerők, egyből észlelik, hogy ki milyen szándékkal közelít feléjük. Emiatt pedig kiváló házőrzők! Elég intenzív kutyák, ami azt jelenti, hogy unalmukban képesek törni-zúzni, szétcincálni mindent amit találnak, esetenként felássák az egész udvart.

Erős, atletikus kutyák, ezért nehéz őket sétáltatni, könnyen átveszik ők az irányítást. Magabiztos, tapasztalt, határozott emberre van szükségük, aki tanítja, neveli őket. Olyan gazdira van szükségük, aki határokat szab és biztosítja számukra a megfelelő mozgást és mentális stimulációt. Emellett igénylik a korai szocializációt is, már kölyökkorukban érdemes minél több emberrel és állattal összehozni őket. Enélkül hajlamosak agresszívabban fellépni idegen állatok (főleg kutyák) láttán. Az Amerikai Staffordshire Terrierek intelligensek, szeretnek az emberek kedvében járni és viszonylag könnyen tanulnak. Szeretik, ha van tennivaló, ha lefoglalják őket, ezért nagyon jó edzőtársak, játszótársak. Ha a gazdájuk nem is olyan biztos a dolgában, érdemes őket kutyaiskolába járatni, hogy a megfelelő, határozott nevelést megkapják.

Az Amerikai Staffordshire Terrier Egészségügyi Gondozása

Az Amerikai Staffordshire Terrierek többnyire egészségesek, néhány egészségügyi problémára kifejezetten hajlamosak. A fajtára jellemző betegségek közé tartozik a bőrallergia, a húgyúti fertőzések és az autoimmun betegségek. Életük későbbi szakaszában osteoarthritis és spondilózis is kialakulhat. További egészségügyi problémáik közé tartozhat a csípődiszplázia, a könyökdiszplázia, a hypothyreosis, a demodekózis, az agyi ataxia, a szívbetegség és a patella luxatio.

Az Amerikai Staffordshire Terrierekre jellemző az erős szájszag, ezért a fogápolásra külön figyelmet kell fordítani. Legalább hetente meg kell tisztítani a fogaikat, de a heti több alkalom javasolt inkább. A körmeiket ugyanúgy, ugyanannyi időközönként kell vágni, mint bármely más kutyafajtáét. Az Amerikai Staffordshire Terrierek viszont nem nagyon szeretik, ha a lábaikat/mancsukat piszkálják. Annak érdekében, hogy ezek a folyamatok a lehető legkönnyebben, legnyugodtabban menjenek végig, érdemes már kölyökkorban elkezdi a kutyusok nevelését, szoktatását. A füleket is hetente tisztítani kell, hiszen a fülzsír és a szennyeződések könnyen megtelepszenek a füleken. A heti tisztítással elkerülhető a fertőzések kialakulása.

Etetés

A közép-nagyméretű kutyáknak megfelelő étrend követése javasolt az Amerikai Staffordshire Terriereknél. Ezért a Hipoallergén Ted tápjainkat javasoljuk nekik. A kutyák igényei is változnak az idővel, ezért előfordulhatnak változások az étrendjében is. Korábban írtunk pár cikket az elhízás első jeleiről, a megfelelő táp választásról, adagolásáról.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

A leggyakoribb színek közé tartozik a fekete, vörös, sárga, kék, fehér. Lehetnek csíkosak is, és fehér foltosak is. Az AKC (Amerikai Kennel Club) szerint már fajtahibának számít, ha a szőrük több mint 80%-a fehér színű. Erős, masszív szőrük évente kétszer nagyon hullik/vedlik, főleg az évszakok változásakor. Az év többi részében kevésbé hullajtják a szőrüket. Legalább hetente át kell fésülni őket, ezzel nemcsak az elgyengült szőrszálakat lehet összegyűjteni, de még a bundájuk is fényes marad ezáltal. Évente elég csupán pár alkalommal lefürdetni őket normál esetben, de természetesen, ha egy-egy séta vagy játék alatt nagyon koszosak lesznek akkor be kell iktatni egy fürdetést. Általánosságban elmondható erről a kutyafajtáról, hogy nincs erőteljes „kutyaszaguk”, ezért nincs szükségük a sűrű fürdetésre.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

Ezek a kutyák nagyon barátságosak és családbarát állatok. Ettől függetlenül olyan családba illenek leginkább, ahol a gyerekek már 6 éven felüliek. Erős, izmos testalkatuk miatt a játék közben könnyen megsebesíthetik a kisebbeket. A gyerekek pedig szeretik piszkálni az állatokat, ezért nemcsak a kutyákat kell időben megtanítani a szocializációra, de a gyerekeknek is meg kell mutatni, hogyan bánjanak a házikedvencekkel.

Felügyelet nélkül nem szabad gyerekeket a kutyákkal egyedül hagyni!

Más állatokkal viszont már nem feltétlenül olyan barátságosak. Ez nem csoda, hiszen évekig arra nevelték őket, hogy harcoljanak a társaikkal. Sosem lehet kiszámítani melyik kutyával lesznek barátságosak és melyikkel ellenségesek. Más állatok (pl.: macska) pedig esetleges prédája is lehet ezeknek a kutyusoknak. A korai szocializáció segíthet a kutyáknak elfogadni a körülöttük élő állatokat, de leginkább olyan háztartásba passzolnak, ahol ők az egyetlen házikedvencek.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Mónika
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 9 óra
Ferenc Puskás
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nórika élvezettel ropogtatja. Ha tehetné, egyszerre elfogyasztaná.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 12 óra
Ferenc Puskás
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Sokszor rendeltem ezt a tápot. A kutyusok nagyon szereti, én pedig elégedett vagyok vele.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 12 óra
Zsuzsanna
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Véleményem, mint a maxinál.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 12 óra
Zsuzsanna
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nem tudom, hatásos-e, de a kutyák szívesen eszik, sőt a macska is sorban áll, amikor a kutyák kapják, neki is letörök a miniből egy körömnyi darabot. Tetszik, hogy állati eredetű összetevője nincs és búzaglutén mentes. És pozitívum, hogy magyar, ezért nem bánom, hogy drágább a bárhol fellelhető társainál.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 12 óra
Anna Váradi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Anna Váradi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Anna Váradi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Anna Váradi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Anna Váradi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez ízlett a legjobban, ez a kedvence a kiskutyánknak!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Jenei
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt egyenesen Imádjuk 👍

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt is szereti kutyusom, de lehetne kis szemű és nem csak extra kisszemű

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28402 vélemény