A Skót Terrier Bemutatása

A skót terrier kutyafajta független és makacs jellem, ugyanakkor meglehetősen érzékeny lelkű is. Független, intelligens és méltóságteljes komolyságukban mégis egy vidám, belevaló terrier rejtőzik, ezek mind kiváló házőrzővé teszi őket.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Hihetetlenül rövid lábaik miatt nem lesznek maratonfutó társai az embereknek – sőt még csak kocogni sem kísérik el gazdáikat – de tökéletes sétálótársak, bár minden mozgó dolgot megugatnak, de ettől lesz érdekes a séta, nem igaz?! Méretükhöz képest elég mély ugatásuk van, néha még a futárra is a frászt hozzák olyan hangosak. Az ügyességi versenyszámokban kifejezetten jól teljesítenek. Ha valakinek ilyen kutyusa van, az udvara garantáltan rágcsálómentes!

A Skót Terrier Részletes Bemutatása

Ezt a rövidlábú kis csodát eredetileg azért tenyésztették, hogy borzokra és rókákra vadásszon. Önállóak lettek, később pedig emiatt önfejűek és határozottak is. Függetlenségük és intelligenciájuk sok kutyabarátot vonzottak magukhoz, egyesek viszont túlságosan távolságtartónak vélik a skót terriereket. Természetüknél fogva nem bíznak az idegenekben (ezért nagyon fontos náluk a korai szocializáció), és időre van szükségük mire kiismerik az adott helyzetet vagy személyt. De ha úgy döntenek, hogy összebarátkoznak azzal a bizonyos idegennel, az náluk egy életre fog szólni. A skót terrierek túl okosak ahhoz, hogy elfelejtsenek egy ilyen kötődést, emellett bátrak és hűségesek.

Minden életkörülményhez tudnak alkalmazkodni, ha esetleg egy kis lakásban kell élniük, számukra az sem baj, de akkor naponta el kell vinni őket sétálni legalább. Szereti a család társaságát, a gyerekekkel szelíd és barátságos, az idősekkel türelmes és előzékeny kutyafajta. Bár szereti a fiatalokat, nem valók kisgyermekes családokhoz, mert természetük miatt nem tűrik, ha bökdösik és rángatják őket. Ha felidegesítik őket, haraphatnak.

A skót terrierek szeretnek gödröket ásni az egész udvaron, büszkék is ezekre a gödrökre és sokszor nem értik, hogy a gazdik miért nem viszonozzák ezt a lelkesedést. A zsákmányaikat az udvarról egyenesen az autók közé is kergetnék, ilyenkor ugyanis egyáltalán nem érdekli őket semmi más csak a prédájuk.

Bár sok terriernek van rikácsoló hangja, a skót terrierek nem tartoznak közéjük. Hangos, éber ugatásuk van. Egyes skót terrierek meg tudják különböztetni a barátok és az idegenek lépéseit, és csak akkor adnak riasztást, ha az utóbbiról van szó.

A skót terriereket nehéz tanítani, mert arra tenyésztették őket, hogy a gazdájuktól függetlenül, irányításra nem szorulva dolgozzanak. Egy skót terrier nem áll meg, és nem kérdezi meg, hogy mi a következő lépés, hanem magától cselekszik. Ez az oka annak, hogy a skót terrierek általában nem érnek el magas pontszámot az engedelmességi versenyeken, bár akadnak kivételek. Ez nem azt jelenti, hogy nem taníthatók, hanem inkább azt, hogy temperamentumuk alkalmas arra, hogy a gazdájuktól elkülönültek dolgozzanak. Nem viselik jól az agresszív kiképzést, mivel elég érzékeny lelkűek. A pozitív visszacsatolásokkal fejlődnek.

Ma a skót terrierek igazi családi kutyák, de munkás múltjuk miatt sokkal boldogabbak, ha akad valami feladat a számukra. Annak idején a skót terriereket azért tenyésztették, hogy a gazdáknak segítsenek eltűntetni a környéken lévő kártévőket. Követték a prédákat (pl.: borzokat, rókákat, más kártevőket) egészen az odúikba, majd megpróbálták kiásni őket onnan.

A fajta makacssága gyakran a bátorságban nyilvánul meg. A 19. században egy katonának (George, Dumbarton negyedik grófja) volt egy híres skót terrier falkája. Ezek a kutyák olyan bátrak voltak a csatában, hogy a „diehards” becenevet kapták. Ma ez a bátorság másképp érvényesül az otthon védelmében, de a jellege nem változott.

Vannak keményfejű, komoly, energikus és befelé forduló skót terrierek is – és vannak olyanok, akik édesek, játékosak, nyugodtak és mindenkivel szemben toleránsak. Sok ismert ember kedvelte ezt a fajtát, többek között Shirley Temple, Franklin Roosevelt és George W. Bush; még Hitler is ajándékozott két skót terriert menyasszonyának, Eva Braunnak.

Tagadhatatlan, hogy ezeket a kutyákat nemcsak külsejük miatt, hanem különös tulajdonságaik miatt is szeretik, tisztelik, imádják az emberek. Csodálatos élmény lehet olyan kutyát tartani, aki egy igazi társ és nem egy alattvaló – de nem mindenki számára javasolt fajta. Ha inkább olyan kutyát szeretne valaki, aki mindig az emberek kedvére akar tenni, kétszer is meg kell gondolni, hogy a skót terriert választják-e vagy sem.

A Skót Terrier Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A skót terriereket eredetileg vadászatra és zsákmányfelderítésre tenyésztették. Ásás és hajtás volt a fő feladatuk. Ezeknek a kutyáknak jobb kialakítani egy ásós részt az udvaron, amit kedvükre széttúrhatnak. Az udvar is viszonylag épen marad és a kutyus is boldog lesz.

  • A skót terrierek általában tartózkodnak az idegenektől és agresszívek más kutyákkal szemben, ha kölyökkorukban nem szocializálták őket megfelelően.

  • Nem kevés energiával rendelkeznek. Munkára nevelték őket, rengeteg energiájuk és lendületük van, amit el kell használniuk a nap folyamán. Naponta mérsékelt testmozgásra és mentális stimulációra van szükségük.

  • Bár a skót terrierek szeretnek mozogni, nem valami jó futótársak. Rövid lábaik miatt nem tudnak sokáig futni, inkább a séta való nekik.

  • A németjuhászok és rottweilerek mögött a skót terrierek állnak a harmadik helyen, ha riasztó ugatásról van szó. Idegenekre ugatnak, elég zajosak is, ezért a csendes szomszédságban nem feltétlenül jó választás.

  • A skót terriereknek szükségük van egy bekerített udvarra, máskülönben kiszöknek, amikor meglátnak egy rágcsálót vagy macskát. Séták alkalmával pórázon kell tartani őket, mert vadászösztöneik miatt valószínűleg egy kisállat vagy szag után is szaladhat.

  • A skót terrierek nem alkalmasak kisbabás, kisgyerekes családokba. Ha bökdösik, rángatják őket harapni fognak.

  • Nem vedlenek túlzottan, de ápolást igényelnek. A szőrzetük ápolása időigényes, hetente vagy a kiállítási kutyák esetében naponta is fésülni kell. Évente többször kell nyírni a bundájukat.

  • Méretét és mozgásigényét tekintve a skót terrierek alkalmazkodnak a különböző méretű és típusú otthonokhoz.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A skót terriereknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

Annak ellenére, hogy régi fajtáról van szó, a skót terrierek története kissé homályos és dokumentálatlan. A skót terrierek eredete feltehetően egy olyan kutyára vezethető vissza, amelyet az idősebb Plinius írt le Kr. e. 55-ben. Amikor a rómaiak megszállták Britanniát, azt írta: „Nagy meglepetésükre kis kutyákat találtak, amelyek egészen földig követték a zsákmányukat”. A rómaiak a kutyákat terrarii néven emlegették, amelynek jelentése „a föld munkásai”, és a terra, földet jelentő latin szóból származik. A skót terrierek igazi vadászok voltak.

A régi skót terrierről úgy tartják, hogy Skócia egyik legrégebbi fajtája, és a mai terrierfajták őse. Ez a fajta mára már kihalt, de úgy írták le, mint egy erővel, bátorsággal és állóképességgel megáldott munkás, aki képes volt áttörni a zsákmányok odúinak falát is, olyan akaratosak voltak. A fajta fekete vagy homokszínű volt, alacsony termetű, erős, hosszú szőrű.

Ha az első évszázadokból előre ugrunk az időben egészen 1436-ig, akkor Don Leslie A History of Scotland című könyvében találhatunk egy leírást egy skót terrierhez hasonló kistestű kutyáról. Az 1800-as évek elejére számos író írt két külön terrierfajtáról Nagy-Britanniában. Ez a két fajta a skót és az angol terrier volt.

Valamivel korábban, a 17. században I. Jakab angol király több kutyát küldött Franciaországba ajándékba a francia uralkodónak. Úgy vélik, ezek a kutyák a modern skót terrier ősei voltak. A király szeretete a fajta iránt hozzájárult népszerűségük növeléséhez, amely a következő három évszázadban folyamatosan nőtt.

Az 1800-as években Skóciában sok terrier volt. A század végére a kutyák két különböző csoportra váltak szét (Dandie Dinmont és Skye terrierekre). A skót terriereket a Skye terrierek közé sorolták, és egészen az 1870-es évekig ebben a csoportban mutatták be őket a kiállítási ringben is. Ekkor írták meg a skót terrierek standardját, és a 19. század végére a Skye terriereket a ma ismert négy különböző fajtára osztották szét: skót terrier, skye terrier, west highland white terrier és cairn terrier.

Méret

Testsúlyuk általában 8-10 kg között mozog. Marmagasságuk 25-28 cm. A hím kutyák valamivel nagyobbak, mint a nőstények.

Személyiség

A skót terrierek jelleme és személyisége kicsit olyan, mint hazája magányos lápvidéke. Komoly fickók, nem különösebben bolondozó fajta, visszafogottak és méltóságteljesek. Önfejűek, függetlenek, okosak. Hajlamosak távolságtartásra (de nem a családdal szemben). A skót terrierek nem nagyon reagálnak azokra az emberekre, akik ódzkodnak tőlük. A családon kívülieket csak lassan fogadja el, de a sajátjai iránt hatalmas odaadással vannak. Szüksége van arra, hogy beengedjék a lakásba, mert a társaságot igénylik. Érzékeny lelkű kutyák, szükségük van a dicséretre.

Igazi terrierek. Ha valaki provokálja őket, harcba szállnak. Ha békén hagyják őket, ők is békén hagyják a másikat.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

 A skót görcs a skót terriereknél elég gyakori betegség. Tünetei akkor jelentkeznek, amikor a kutya stresszes vagy túlstimulált állapotba kerül például edzés, párzás vagy harc közben. A kutya nyugalmi állapotában normálisnak tűnhet, de a gerince ívelt és a hátsó lábak túlhajlítottak, az elülső lábak oldalra, kifelé mozoghatnak, kicsit a libajárásra hasonló mozgásuk lesz. Egyes kutyák átmenetileg nem tudnak sétálni és futni. Ez nem progresszív betegség, ezzel a rendellenességgel még teljeskörű életet tudnak élni a kutyusok. E-vitaminnal, diazepámmal vagy Prozac-kal lehet kezelni.

Von Willebrand szindróma: Embereknél és állatoknál is jelentkező vérbetegség. A von Willebrand-faktor csökkenése miatt a vérben az alvadási folyamat megváltozik. Egy von Willebrand szindrómával küzdő kutyusnál jelentkező tünetek közé tartozik az orrvérzés, fogínyvérzés, műtét utáni hosszabb vérzés, hosszantartó vérzés kölykezés után. Esetenként még a székletben is található vér. Ezt a betegséget általában 3-5 éves korukban diagnosztizálják a kutyáknál, és sajnos gyógyíthatatlan. Ugyanakkor kezelésekkel (seb kiégetéssel, összevarrással, műtét előtti von Willebrand-faktor transzfúzióval) és bizonyos gyógyszerek elkerülésével lehet enyhíteni a betegségen.

Kraniomandibuláris csontritkulás több koponyacsontot érint. A kölyökkutyák növekedése során a koponyacsontok szabálytalanul nagyobbodnak meg. A tünetek általában négy és nyolc hónapos kor között jelentkeznek. Gyakran előfordul, hogy a kölyök állkapcsa és mirigyei megduzzadnak, és nem tudja kinyitni a száját. Nyáladzanak, néhány hetente ingadozó lázuk lesz, és egyes esetekben a rágóizmok is elsorvadnak. Az ok ismeretlen, de feltételezhetően örökletes. Nincs rá kezelés, de gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók enyhíthetik a kellemetlenségeket. Megfelelő táplálkozásra van szükségük, és súlyos esetekben még tápszondára is. A szabálytalan csontnövekedés lelassul és általában megáll, mire a kölyökkutya egyéves lesz. Az elváltozások visszafejlődhetnek, de néhány kutyának tartós problémái vannak az állkapcsukkal és emiatt az evéssel. Egyes esetekben az állkapocs egyáltalán nem tud mozogni, ezt részben műtéttel lehet korrigálni.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet.

Gondozás

Aktív fajta, ha unatkoznak rombolni kezdenek. Szeretnek sétálni, de a futás nem szerepel a kedvenc tevékenységeik között. A sétákhoz mindig pórázon kell lenniük, mert könnyen elszökhetnek egy kisállat kergetése miatt.

Szeretik a vizet, de nem tudnak úszni. Rövid lábaik és nehéz testük miatt úgy süllyednek el, mint egy kő. A skót kutyákat nem szabad medencék mellett hagyni, katasztrófához vezethet.

A ketrechez szoktatás nagyon előnyös számukra is, ezzel megelőzhetők a lakásbalesetek, nem mennek bele olyan dolgokba, amikbe nem kellene. A ketrec egyben egy olyan hely is számukra, ahova bármikor elvonulhatnak, ha nyugalomra lenne szükségük. Ha már kölyökkorban ketrecükhöz vannak szoktatva, sokkal könnyebb velük az utazás, illetve az sem okoz majd gondot, ha kutyapanzióba kéne elszállásolni őket. A kutyákat nem szabad egész napra bezárni a ketrecükbe, ez ugyanis nem börtön számukra!

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 150-200 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Bár sokak szerint a skót terrierek csak feketék lehetnek, valójában van szürke, acélszínű, búzaszínű, brindle skót terrier is. A búzaszínű terrierek kicsit hasonlítanak a West Highland White Terrierekre, ami nem meglepő, tekintve a két fajta összefonódó történetét.

Duplaszőrzetű kutyák. A fedőszőrük kemény, drótos, aljszőrzetük puha és sűrű. Mivel szőrük folyamatosan nő, nem vedlik annyit, mint más rövidszőrű fajták. A skót terrierek bőre könnyen kiszárad, ezért csak akkor kell fürdetni őket, ha nagyon muszáj.

Sokak szerint nem kell törődni a skót terrierek ápolásával, de a valójában elég időigényes az ápolásuk. A szőrüket hetente kell fésülni, kivéve, ha kiállítási kutyáról van szó, mert abban az esetben naponta kell fésülni őket.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz! Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

Annyira jól bánnak a gyerekekkel, hogy már-már dadának is becézték őket – de mint minden terrier, a skót terrier is elég rosszul reagál arra, ha a farkát vagy a szőrét rángatják, ezért nem igazán alkalmasak kisgyermekek mellé, mivel ők még nem tudják, hogyan kell viselkedni egy kutyával. A jólnevelt gyerekekkel azonban nincsen ilyen probléma, nagyon jó játszótársak és gyámok számukra ezek a kutyák.

Igazi terrierek, ezért más kutyákkal agresszívek lehetnek, különösen a velük azonos neműekkel. Bár nem egy harcias kutyafajta, ha egy másik kutya kezdeményezi, biztosan nem hátrálnak meg. Azokkal a kutyákkal, akikkel együtt cseperedtek fel, nagyon jól kijönnek.

Mivel vadászkutyák, nem igazán javasolt őket kisállatokkal összezárni. Egy macskát talán még elviselnek, de a kisemlősök (hörcsög, egér, tengerimalac) jobb, ha távol maradnak ezektől a kutyáktól. A skót terrierekbe a vadászösztön erősen jelen van, egyik kisállat sincs biztonságban mellettük.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény