Az Jack Russell Terrier Bemutatása

A Jack Russel terriereket közel 200 évvel ezelőtt Angliában rókavadászat miatt tartották. Független és okos kutyákról van szó. Elbűvölőek és ragaszkodóak, de rengeteg nevelésre és tanításra van szükségük. Csak tapasztalt gazdiknak ajánlott kutyafajta!

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Elsőre jó választásnak tűnhet kezdő kutyagazdiknak és lakásban élőknek is méretük miatt, de hamar kiderül, hogy ez a fajta sokkal energikusabb és huncutabb, mint elsőre gondolná az ember. Rengeteg edzésre, mozgásra van szükségük és határozott és következetes nevelés kell nekik, különben saját fejük után mennek és nemkívánatos viselkedést válthatnak ki. Ennek ellenére, ha egy olyan emberhez kerül egy Jack Russel terrier, aki ért a fajtához és kutyaneveléshez, akkor egy imádnivaló és hűséges barátra tesz szert.

A Jack russell terrier Részletes Bemutatása

Réges-régen a vadászat rengeteg földbirtokos és nemes kedvenc időtöltése volt. Ebbe a körbe az egyházi emberek is csatlakoztak. A Jack Russel terrier fajtát pedig egy angol plébánosnak köszönhetjük. Ezt a plébánost Parson John Russellnek hívták, a barátainak „Jack”. Olyan vadászkutyát szeretett volna magának, aki hatékonyabb a többinél, és úgy döntött inkább tenyészt saját magának egy teljesen új kutyafajtát.

Az eredmény pedig egy merész, sportos kutya lett, aki gyorsaságával, intelligenciájával, elszántságával és heves vadászat iránti vágyával sok ember szívét rabul ejtette. A Jack Russel Terrierek, másik nevén Parson Russell Terrierek, a lovászok, a kutyasportok szerelmesei, filmes és televíziós szakemberek kedvencei lettek, de sokan szerettek bele a kutyusok rettenthetetlen személyiségébe, határtalan energiájába, szórakoztató természetébe és kis méretébe.

De vigyázz! A tévében és filmekben látható jólnevelt, képzett Jack Russell terriereket hosszú évekig edzettek arra, hogy úgy viselkedjenek, ahogy a képernyőn látjuk őket. Nem könnyű feladat a nevelésük. Sok időre és türelemre van szükség. A Jack Russel terrierek kiválóan képezhetőek, de hamar ráunnak a nevelési módszerekre és inkább saját fejük után mennek. Ha nem szórakoztató számukra a tanulás, valószínűleg nem is fognak figyelni.

Ha olyan kutyát szeretnél, aki trükköket tud tanulni, aki képes akár másodpercek alatt lefutni egy ügyességi pályát, aki egy igazán elbűvölő társ, ha éppen nem keveredett valami bajba, akkor a Jack Russel terrier lehet a megfelelő számodra. Ha nem tudsz megbirkózni egy olyan kutyával aki rágcsál, sokat ugat, naponta többször rohan át az egész lakáson, előszeretettel üldözve a kisállatokat és minden kiskaput megtalál és ki is használja azokat, akkor ez a fajta sajnos nem a te ideálod, akármilyen aranyos és kicsi.

A Jack Russell terriereknek rengeteg olyan tulajdonsága van, amelyek ideális családi kutyává teszik őket. Odaadóak az embereik iránt és szeretnek velük együtt lenni. Vadász múltjuknak köszönhetően kiváló kocogótársak is lehetnek felnőtt korukban. Az aktívabb, idősebb gyerekek számára ideális játszótársak, de kisebb gyerekekkel már nem jönnek ki annyira jól.

Hátrányuk a félelmet nem ismerő természetük. Rengeteg energiájuk van, nem elégszenek meg egy nyugodt, rövid sétával a háztömb körül. Ezek olyan kutyák, akik imádnak futni, ugrándozni és játszani. Naponta legalább 30-45 percnyi intenzív mozgásra van szükségük.

Igazi szabadulóművészek, ezért egy olyan otthonra van szükségük, ahol az udvar biztonságosan el van kerítve. Szinte semmi nem állítja meg őket, ha ki akarnak szabadulni, teljesen megbízhatatlanná válnak, ha vadászösztöneik bekapcsolnak.

Ezek a kutyák nevetéssel és szeretettel töltik meg a családtagjaik napjait, de csak akkor, ha megkapják a kellő figyelmet, nevelést, felügyeletet és edzést. Az első vagy félénkebb kutyagazdiknak nem ajánlott ez a fajta.

A Jack Russell Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A Jack Russell terrierek, a többi terrierhez hasonlóan, élvezik az ásást és rövid időn belül meglehetősen nagy lyukat tudnak készíteni. Könnyebb megtanítani a kutyáknak, hogy hol áshatnak, mint teljesen leszoktatni őket erről a szokásukról.

  • A Jack Russell terriereket olyan udvaron kell tartani, ami magas, stabil kerítéssel van körbe véve. Az udvarnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy kedvükre játszhassanak, futkározzanak. Ezekről a kutyákról köztudott, hogy fára is tudnak mászni, és a drótkerítés nem állítja meg őket.

  • A kezdő és/vagy félénkebb kutyagazdiknak nem javasolt ez a kutyafajta. Ezek a kutyák még a tapasztaltabb gazdik számára is kihívást jelentenek. Erős, határozott és következetes nevelésre van szükségük.

  • Elég sokat ugatnak, így lakásban tartani őket nem ajánlott.

  • A többi kutyával szembeni agresszió komoly problémát jelenthet a Jack Russell terrierek esetében, ha nem tanítják őket kölyökkoruktól fogva a szocializációra.

  • Akkor érzik legjobban magukat, ha a családdal lehetnek. Nem kizárólag kinti kutyák, engedni kell nekik, hogy bemenjenek a lakásba.

  • Nagyon sokat ugrálnak, képesek akár másfél méter magasra is ugrani.

  • Nagy bennük a vadászösztön, ezért kérdés nélkül szaladnak a kisebb állatok után. Soha nem szabad póráz nélkül kivinni őket, hacsak nem elkerített területen vannak.

  • Hatalmas energiájuk van, nagyon aktívak bent és kint is. Naponta többször kell sétáltatni őket, és több intenzív játékidőre van szükségük egy nap. Kiváló társak a futáshoz.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A Jack russeleknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A Jack Russell terrier kutyafajtát az 1800-as évek közepén egy John Russell nevű plébános fejlesztette ki Dél-Angliában. Russell minden eddiginél jobb vadászkutyát szeretett volna létrehozni.

A Jack Russell terrier rengeteg sportoló kedvence lett. A fajta már az 1930-as években ismerté vált az Egyesült Államokban, és számos különböző fajtaklub alakult meg eltérő véleményekkel a fajta megjelenését, személyiségét, munkavégzését illetően.

Méret

A Jack Russell terrierek mérete igen változatos, mivel különböző fajtáikat, különböző célokra és más-más terepen alkalmazzák. Marmagasságuk általában 22-28 cm, súlyuk kb. 6-8 kg.

A kb. 20 centis Jack Russelleket Shorty Jacks néven is ismerik. Ezek a kis méretű kutyusok sokkal jobban hasonlítanak a corgikra vagy tacskókra. Az átlagnál magasabb Jack Russelleket pedig Parson Russell terriereknek is nevezik.

Személyiség

Az energikus és lendületes Jack Russell terriereknek hatalmas személyiségük van kis testükhöz képest. Szerető, odaadó és végtelenül szórakoztató kutyák. Élvezik az életet és mindent, amit kínál. Ha csak egy icipici esélyt látnak a turpisságra, azt megragadják. Hihetetlenül okosak, de nagyon akaratosak is emellett, ami megnehezítheti a gazdik dolgát. Barátságosak az emberekkel, de agresszívak lehetnek más kutyákkal és a kisebb állatokkal szemben. Félelmet nem ismerő természetük könnyen veszélybe sodorja őket.

Szeretik a rutint és a rendszert az életükben, viszont nem szeretnek unatkozni, ezért a tréningeket is minél érdekesebbé kell tenni, időnkénti változtatásokkal, hogy a kutyusok érdeklődését felkeltsék. Az ismétlés unalmas nekik. Egy jólnevelt Jack Russell terrier barátságos és ragaszkodó, soha nem félénk.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Sajnos a Jack Russell terriereket sem kerülik el az egészségügyi problémák, betegségek. Az alábbiakban a leggyakoribb egészségügyi problémák rövid ismeretterjesztői találhatók, hogy már a kezdeti tünetek kialakulásakor megkaphassák a szükséges kezelést a kutyusok.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést.

A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat.

Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Legg-Perthes kór: genetikai okokra visszavezethető combcsontfej elváltozás. A betegség során degeneratív folyamatok mennek végbe, melynek következtében az ízületek rongálódnak, nem képesek ellátni a megfelelő funkciókat. A legg-perthes betegség kiváltó oka ismeretlen, ezért gondolják úgy a szakértők, hogy ez egy örökletes kór. Gyógymódok: pihenés, fizikoterápia és műtét. Utóbbinál a deformált csontot távolítják el. A kutyák többsége teljesen felépül a betegségből, de vannak olyan kutyusok is, akik életük végéig sántítanak.

A süketséget gyakran kötik a fehér szőrhöz, ezért is fordulhat elő ennél a kutyafajtánál is.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek. Négy különböző szintjét különböztetjük meg a betegségnek, ahol az 1. szintű az esetenkénti ficamot, átmeneti sántítást jelöli, a betegség 4. szintjénél a sípcsont elmozdulása már olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás nélkül nem is lehet segíteni rajta. A kutyák ún. ó-lába is emiatt alakul ki.

Glaukóma (zöldhályog): a szemben lévő nyomás növekedése miatt fordulhat elő. Lehet örökletes, de kialakulhat egyéb szembetegségek mellékhatásaként. Tünetei: látásvesztés, fájdalmak. Kezelése függ a betegség típusától. Általában műtéttel vagy szemcseppel kezelik. 

Lencse luxációról akkor beszélünk, amikor a szemlencse elmozdul, ahogy az azt tartó szalag meglazul. Néha gyógyszeres kezeléssel és/vagy műtéttel kezelhető, de legsúlyosabb esetben el kell távolítani a kutyus szemét.

Gondozás

A Jack Russell terrierek az emberek szerelmesei, szeretnek mellettük ejtőzni a kanapén. A legideálisabb otthon számukra egy olyan hely, ahol udvar is rendelkezésükre áll, de beengedik a lakásba is őket. Egy olyan kerítés kell, amin nem tudnak átugrani vagy kiásni magukat alatta. Számukra még a villanypásztor sem akadály, sokkal erősebb a szabadság iránti vágy bennünk, minthogy megijedjenek egy kis csípéstől.

Mindig pórázon kell őket sétáltatni különben gyorsan prédák után eredhetnek, vagy vitába szállhatnak nagyobb kutyákkal. Naponta 30-45 perc intenzív mozgásra van szükségük, ideális esetben egy jól bekerített udvaron, hogy minden energiájukat a lehető legnagyobb biztonságban tudják levezetni.

A gyenge lelkű gazdik soha nem fogják megnevelni ezeket az állatokat. Olyan gazdára van szükségük, akik határozottak, következetesek, de nem agresszívak. A Jack Russell terrierek erősakaratú kutyák, náluk sem működik a fizikai bántalmazás, mint büntetés. Inkább jutalmazni kell őket, ha valamit jól csináltak. Szabályokat kell lefektetni számukra és rutint kell vinni az életükbe. Nagyon sok türelemre és motivációra van szükség a nevelésükhöz.

Már kölyökkorban el kell kezdeni a nevelésüket, sok pozitív visszacsatolásra van szükségük – így fejlődnek a legjobban.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted! Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A Parson Russell terriereknek kétféle szőrzete lehet: sima és a szálkás- vagy drótszőrű. Mindkét típus dupla rétegű, durva textúrájú. A drótszőrűek bundája egy kicsivel hosszabb, nagyobb szemöldökük és szakálluk van. Bármelyik típusú is legyen a kutya szőre egy biztos: szőrük soha nem göndör vagy hullámos.

A Jack Russell terrierek lehetnek teljesen fehérek, barna foltosak, vagy akár háromszínűek is (fekete, barna és fehér). A fehér szőr kívánatos volt a tenyésztők számára, ugyanis vadászat során könnyen megtalálták őket a világos színük miatt.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A Jack Russell terrierek szerető és ragaszkodó kutyák, nagyon jól boldogulnak olyan otthonokban, ahol idősebb gyerekek vannak, akik már tudják, hogyan kell viselkedni és beszélni a kutyákkal. Nem alkalmasak kisgyerekes családokba. Nagy energiájuk miatt, nem kiszámíthatóak, könnyen megsebezhetik a kicsiket.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

Egyes Jack Russell terrierek agresszívek más kutyákkal szemben, különösen az azonos neműekkel. Erős vadászösztön lakozik bennük, így a kisebb háziállatok nincsenek nagy biztonságban mellettük.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltán B.hu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Sándorhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mi csak ezt adjuk kedvencünknek

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gyöngyi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szeretik a kutyusaim ezt a tápot, pedig elég válogatósak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 9 óra
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Az öntettel mèg nagyobb a sikere

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Sütikèm imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Bátorfiné Királyhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus azt mondta, fincsi :), s szerintem még egészséges is :(.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Sándorné Törőhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Gyors, precíz kiszállítás.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper! Evés után mosogatni nem kell.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A sok is kevés lenne belőle.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Csak a tőletek vásárolt karját eszik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Egyenesen imádja.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Barbara Csányihu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Szilviahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 4 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28197 vélemény