A Vizsla Bemutatása

A vizslák szülőhazája Magyarország, ahol elsősorban vadászkutyákként tartották őket és az arisztokrácia kutyájaként is számon tartották őket. Rendkívül szeretetéhes kutyák.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, bizony vizslákat is találhatunk menhelyeken, állatvédők gondozásában. Ha a személyiségedhez, életviteledhez passzol egy vizsla, mindenképp fogadj örökbe egyet!

A vizslák kiváló társak aktív családok számára, akik biztosítani tudják a megfelelő mennyiségű mozgást. Bármennyire is odaadóak és szeretetteljesek, a lakásba zárt élet nem való nekik. Sokkal jobban szeretik a nagy, tágas udvarokat, ahol bőven van helyük futkározni.

Függetlenül attól, hogy hatalmas energiával rendelkező kutyusokról beszélünk, nekik is nagyon fontos a kényelem, ezért kell különös figyelmet fordítani a megfelelő fekhely kialakítására is!

Tudj meg többet a vizslákról, olvasd el az alábbi érdekességeket is!

A Vizsla Részletes Bemutatása

Sokszor „Velcro Vizsla”-ként is emlegetik ezt a kutyafajtát az angol nyelvben, ahol a „velcro” szó szerint tépőzárt jelent, ez utal a kutyák ragaszkadó természetükre. A legtöbb vadászkutyára elmondható, hogy gazdájukhoz rendkívül ragaszkodnak és kötődnek hozzájuk.

Ez a „velcro” természet a múltjukhoz is köthető: Magyarországon kifejezetten vadászatra nevelték őket, hogy gazdájukat segíteni tudják a vadak elejtésében. Mivel a kutyák egy lehetséges zsákmány felfedezésekor mereven annak irányába bámultak, a gazdájuk könnyedén célba vette az állatot. A vadászat során pedig muszáj volt közel maradniuk egymáshoz, így a vizslák hozzászoktak az ember közelségéhez. Ha zavar, hogyha a kutya állandóan a lábad közelében van és a nyomodban jár, akkor inkább válassz egy másik kutyafajtát!

Függetlenül attól, hogy mennyire ragaszkodnak az emberekhez, a vizslák imádják, ha zajlik körülöttük az élet, ha van számukra egy kis feladat, munka. Vadásztársak, terápiás kutyák, futó cimborák egyben. Naponta legalább egy óra mozgást igényelnek!

Ha érdekel a kutyaversenyek világa, a vizslád garantáltan lelkesedne az ötletért. A vizsla az első és eddig egyetlen ötszörös bajnok kutyafajta. Gyorsan tanulnak, éles érzékeiknek és védelmező ösztöneiknek köszönhetően remek házőrzők is.

Elég beszédes kutyafajtának mondható a vizsla. Nyafognak, nyüszögnek, bármilyen hangot kiadnak a véleményük kinyilvánítása érdekében. Egyes kutyák hajlamosak csak megszokásból ugatni, ha kölyökkorukban nem figyeltek oda rá eléggé.

Az ideális otthonhoz szükséges nekik egy olyan társ is, aki a nap nagyrészében ott van, társaságot nyújt, lefoglalja őket. Ennek hiányában kialakulhat náluk unalom, amihez szorosan kapcsolódik a destruktív természet is. De egy megfelelő gazdinál mindezzel nem lehet probléma, és garantáltan egy imádnivaló, igaz baráttal bővül a család.

A Vizsla Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

 • Nagyon aktív kutyafajta, legalább 1 óra mozgást igényelnek naponta. Imádják a hosszú sétákat, futásokat, fogócskákat, és szinte bármilyen kutyás sportot.
 • Viszonylag kevés szőrt hullatnak, heti egyszeri átkefélés/átfésülés bőven elég nekik, hogy a felesleges szőr lemenjek róluk. Ritkán kell őket fürdetni, nincs erős kutyaszaguk.
 • Nagyon vágynak az ember társaságára. A család bármely tagját képesek követni szobáról szobára, és imádják, ha simogatják őket.
 • Sokáig dolgozó embereknek egyáltalán nem ajánlott kutyafajta a vizsla. Szeparációs szorongásra hajlamosak, ami destruktív viselkedéshez vezethet.
 • Rágcsáló kutyák, ezért a bútoraid, tárgyaid érdekében érdemes jó pár rágó játékot beszerezni.
 • Egy kerítéssel jól védett, tágas helyen érzik legjobban magukat, ahol szabadon játszhatnak, futkározhatnak.
 • Nem szabad kizárólag kint tartani őket, igenis be kell engedni őket a lakásba is, hiszen szőrük nem tudja őket teljesen megvédeni a nagy hidegtől, illetve a magány sem tesz jót nekik.
 • Hiába szeretik az emberek társaságát és hiába jönnek ki jól az idősebb gyerekekkel is, nem kimondottan ajánlott kutyafajta kisgyermekes családoknál.
 • Nevelés és szocializáció elengedhetetlen ennél a fajtánál. Ha nincs meg a kellő nevelés, nagyon nehezen kezelhető kutyusokká válnak, szocializáció nélkül pedig nagyon félénk, félős kutyák lesznek.
 • A vizslák jól kijönnek más kutyákkal is, és a macskákkal sincs különösebb gondjuk, ha egy háztartásban, együtt nőttek fel. Kisállatokkal (nyúl, tengeri malacok, hörcsögök, kismadarak) együtt viszont nem javasolt vizslát tartani.
 • Soha ne vásárolj felelőtlen szaporítóktól, kutyafarmról, illetve kisállat boltból kiskutyát! Keress olyan tenyésztőt, aki orvosi papírokkal igazolni tudja a választott kutyus és annak szüleinek egészségügyi állapotát. Ha van rá lehetőség, mindenképp tölts el egy kis időt a kutyus szüleivel, az ő természetüket látva egy picit lehet következtetni leendő kedvencedére is!
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Vizsláknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Vizsla Története

Több, mint ezer éve már honfoglaló őseink mellett is ott voltak a ma már magyar vizslaként ismert kutyafajta elődei. Főleg nemesek és hadvezérek hű társai voltak, és a vadászat minden egyes fázisában kiváló segítséget nyújtottak gazdáiknak.

A 10. században ábrázolták először egy rézkarcon, amin egy vadászt láthatunk kutyájával. A 14. századi kézirat (Képes krónika) solymászatról szóló fejezetében pedig egy vizsla-szerű kutya képe is megjelenik.

A 19. század és a 20. század eleje között már különálló kutyafajtaként híresült el a vizsla. Kiváló szaglásuk és hűségük miatt váltak népszerűvé. Az első világháborúban ezek a tehetséges vadászkutyák kézbesítették az üzeneteket.

Az első világháború következményei és a második világháború pusztításai miatt a fajta majdnem kihalt, de szerencsére sikerült a vizsláknak átvészelni ezt a nehéz időszakot. Az 1950-es évek elején importálták az első vizslákat az Egyesült Államokba.

Akkoriban teljesen máshogy néztek ki a vizslák, mint ma: keskenyebb fejük és csontosabb felső koponyájuk volt. Néhány kutyának kifejezetten kopókhoz hasonló külsője volt, hosszú fülekkel. Színük pedig a csokoládébarnától egészen a vakító fehérig bármilyen lehetett.

1954-ben megalakult az Amerikai Vizsla Klub (The Vizsla Club of America), 1960-ban pedig az Amerikai Kennel Klub által is elismert kutyafajta lett a vizsla. A tenyésztők azon dolgoztak, hogy „szabványosítsák” a jellegzetes előkelő vizsla megjelenést, amit ma már jól ismerünk.

Napjainkban a vizsla egy szeretett, hű társ és az élet számos területén megállja a helyét, mára már nem csak egy vadászkutya. Néhány vizsla még a Ground Zero-nál is segédkezett a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után.

Elég közkedvelt kutyafajtának tekinthető a vizsla. A 155 kutyafajta közül a 43. helyen áll népszerűséget illetően.

Vizsla Mérete

Elegáns, mégis izmos testfelépítésű kutya. A hímek marmagassága 55-60 cm, a nőstényeké valamivel alacsonyabb 50-58 cm. Testsúlyuk 20-30 kg között mozog.

Vizsla Személyisége

A vizslák élettel telik, szelídek, szeretetteljesek, és átlagon felüli tanulási képességekkel rendelkeznek. Igénylik az emberek közelségét. Szófogadó kutyák, de kivételek azért előfordulhatnak, hiszen néhányan elég makacsok, hiperaktívok, vagy túlságosan félősek is lehetnek.

Energikus és atletikus kutyák, akik hajlamosak a destruktív viselkedésre, ha unatkoznak és magukra hagyják őket. A megfelelő nevelés, mozgás és társaság mellett viszont ilyen probléma nem merülhet fel.

Mint minden kutyának, a vizsláknak is szüksége van a korai szocializációra – minél több ember, látnivaló, hang, és élmény megismerésére – még kölyökkorban. A korai szocializációnak köszönhetően jólnevelt, szófogadó kutyává válnak.

A Vizsla Egészségügyi Gondozása

Általában a vizslák egészségesek, de ők is megbetegedhetnek, mint bármelyik más kutyafajta. A későbbiekben részletezzük a tipikus vizsla betegségeket, hogy a vizslagazdik dolgát kicsit megkönnyítsük.

Keress egy olyan tenyésztőt, aki orvosi papírokkal igazolni tudja a kiválasztott kutyus szüleinek egészségi állapotát. Így ellenőrizni tudod, hogy elvégeztek-e a szülőkön minden szükséges szűrővizsgálatot, vagy sem.

Vizslák esetében mindenképp érdemes ellenőrizni a csípő és pajzsmirigy állapotát, valamint a CERF (Canine Eye Registry Foundation) vizsgálat eredményét, ami a kutya látását, szemének állapotát vizsgálja.

Ezeket az egészségügyi igazolásokat általában 2 éves kortól adják csak ki, mivel a betegségek többsége csak felnőttkorban jelentkezik. Jó jel tehát, ha a tenyésztő csak két évnél idősebb kutyáival gyarapítja az állományt.

Vizsláknál gyakran előforduló betegségek:

Az epilepszia görcsrohamokat okozó rendellenesség. Gyógyszerrel lehet kezelni, de gyógyíthatatlan betegség. Ettől függetlenül az epilepsziás kutyák is teljes életet élhetnek a megfelelő kezelés mellett.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben. Örökletes betegség, amely külső hatásokra rosszabbodhat – pl.: magas kalóriatartalmú étrend, ugrás/esés miatti sérülések.

Hipotireózis: az a betegség, mikor a pajzsmirigy túl kevés hormont termel, azaz alulműködik. A betegség egyik jele lehet a meddőség is, de az elhízás, a közönyösség, a megereszkedett szemhéjak, az alacsony energiaszint és a szabálytalan hőciklusok sokkal jellemzőbb tünetek. A kutyák szőre ilyenkor megkeményedhet, töredezhet, és ki is hullhat. A bőrük ugyanúgy megkeményedik, illetve sötétebbé válik. Napi gyógyszeres kezeléssel lehet segíteni a betegségen, de sajnos a betegséggel a kutya élete végéig harcol. Ettől függetlenül a helyes gyógyszeres kezelést kapó kutyusok teljeskörű életet élhetnek!

Limfoszarkóma: a kutyáknál a harmadik leggyakoribb rák, amely a test különböző részein alakul ki, például a lépben, a gyomor-béltraktusban, a nyirokcsomóban, a májban és a csontvelőben. A rákot kemoterápiával kezelik, a kezelt kutyák körülbelül 80%-a felépül a betegségből.

Progresszív retina atrófia (PRA): degeneratív szembetegség, amely végül vakságot okoz a szem hátsó részén lévő fotoreceptorok elvesztése miatt. A PRA már a vakságra utaló jelek előtti években is kimutatható. Szerencsére a kutyák más érzékszerveikkel tudnak kompenzálni vakság esetén, tehát egy vak kutyus is teljeskörű életet tud élni. De arra figyelni kell, hogy sok változás ne legyen lakberendezést illetően! Megbízható tenyésztőknél biztosan kell lennie szemvizsgálatot igazoló papíroknak, melyet évente újítani kell.

Gondoskodás

Mozgás, mozgás és mozgás! Ahhoz, hogy a vizslák igazán boldogok legyenek muszáj őket lefoglalni, aktívan tartani. Naponta legalább 2 fél órás testmozgásra van szükségük, ami lehet egy szimpla séta, futás, játék. Az unatkozó vizslákat sokkal nehezebb kezelni és hajlamosak rombolni.

Soha ne legyél túl szigorú nevelés közben a vizsláddal. Légy kedves és konzisztens. A pozitív megerősítésre reagál a legjobban, tehát sokat kell dicsérni, játszani vele és jutalomfalatot adni. A legjobb eredményekért már kölyökkorban kezd a nevelését, tanítását. Naponta pár perc gyakorlás is bőven elég, az apró sikerekkel is sokra lehet vinni!

Az emberi közelséget igénylő vizsláknak engedni kell, hogy a lakásban éljenek, nem kint az udvaron. Szükségük van egy kerítéssel elzárt tágas helyre, ahol biztonságban játszhatnak.

Mivel a vadászat során előfordult, hogy a vizslákkal hozatták az elejtett madarakat a vadászhoz, így nem meglepő, hogy imádnak rágcsálni és mindig kell valami a szájukba. Érdemes többféle rágcsálható játékot beszerezni, érdemes tartalékokat tartani otthon. A bútorok, cipők és más drága holmik hálásak lesznek érte!

Etetés

Ajánlott napi adag: 700-800 gramm, napi két adagra bontva, jó minőségű kutyatápból.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Tartsd jó formában vizsládat! Inkább napi kétszer etesd meg, és ne rakd ki neki az egész napi adagját egyben. Ha bizonytalan lennél, hogy vajon túlsúlyos-e a kutyusod vagy sem, olvasd el korábbi cikkeinket, amelyekben részletesen leírtunk pár tippet, amivel ellenőrizheted, hogy kutyádnak éppen mi az ideális testsúlya, elhízott-e vagy esetleg túl sovány-e.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

Telefonszámunk: 06 1 755 5715;

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

A szolid rozsda-barna különböző árnyalataiban pompázhatnak a rövid, sima szőrű vizslák. A szemek és az orr szintén barna (vagy annak különböző árnyalata).

Egyes tenyésztők a vastagabb bundájú vizslák eladásával foglalkozik, ezen vizslák szőre hosszabb az átlagnál, esetenként az orruk fekete, illetve a szőrszínük is eltér a megszokottól (Sötét mahagóni vörös vagy halványsárga, esetleg fehér foltos bunda). A fajta standard-nek ez viszont nem felel meg…

A vizslákat rendkívül egyszerű ápolni. Elég egy kefe, és egy enyhén nedves rongy.

A vizslák körmeit havonta egyszer-kétszer kell levágni. Ha már hallod, hogy kopog a földön, akkor már túl hosszúak. A megfelelő hosszúságú körmök nemcsak a kutyának hasznos, hanem az embereknek is, hiszen így nem karcolják szét az ember lábszárát, amikor nagy lelkesedésükben felugrálnak, üdvözölnek mindenkit.

Már kölyökkorban el kell kezdeni az ápolási rutin bevezetését. Eközben folyamatosan vizsgálni kell a kutya testén az esetleges elváltozásokat, sebeket, vágásokat is. Különös figyelmet kell fordítani a mancsok, a fülek és a száj megfelelő tisztítására. Fontos, hogy a kutya számára ez a rutin egy pozitív élmény legyen, így sokkal könnyebb lesz az állatorvosi rendelőben is egy rutinvizsgálat.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

A vizslák nagyon barátságosak és toleránsak a gyerekekkel, de előfordulhat, hogy ez a túláradó szeretet megrémiszti a 6 évnél fiatalabb gyerekeket.

A gyerekeket éppolyan fontos megtanítani, hogyan közelítsék meg a kutyát (vagy éppen mikor ne közelítsék meg, pl.: alvás közben, pihenés közben, evés közben), mint a kutyát megtanítani, hogyan kell viselkednie emberek között. Felügyelet nélkül sohasem szabad kutyát gyerekkel egyedül hagyni!

A vizslák alapvetően barátságosak más állatokkal is. A kutyákkal, macskákkal jól kijönnek, utóbbival főleg akkor, ha egy háztartásban nőttek fel. A kismadaraktól viszont érdemes távol tartani a vizslákat, mert az a vadász múlt bizony nem tűnt el! Hasonló a helyzet a hörcsögökkel, egerekkel, nyulakkal is.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt egyenesen Imádjuk 👍

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ezt is szereti kutyusom, de lehetne kis szemű és nem csak extra kisszemű

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Dani F.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti Niki kutyám

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Ildikó Kolozsváriné Tóth
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szeretik a tacskóink,mert könnyebben meg tudják rágni mint a nagyobb szemű tápot és nem utolsó sorban ízlik is nekik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Mária Borbála
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Névtelen
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
György Keresztes
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus nagyon szereti, úgyhogy megmaradunk fogyasztónak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Izabella Gál
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Zoltán
1
Zoltán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A konzervvel és a táppal együtt nagyon bejött a kutyusunknak🥰

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessynek (staff keverék) a táp is nagyon ízlett, a konzervért plusz még hisztizett is, hogy még....🤣🤣🤣

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Zoltánné Szőke
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Jessy kutyus ( staff keverék) 2 pofira falta a tápot, nagyon bejött Neki! Köszönjük szépen!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28402 vélemény