A Cocker Spániel Bemutatása

A cocker spánielek igazi társállatok, bár szívükben még mindig keresőkutyák. Gyönyörűek – időigényes az ápolásuk – barátságosak, vidámak, mindig mosolyra derítik az embereket.

Imádnak kedveskedni az embereiknek, szívesen bújnak össze a család bármelyik tagjával, és szeretnek játszani a gyerekekkel az udvaron. Lakásban és kertes házban egyaránt megtalálják a helyüket. Ezek a kutyák kiválóan képezhetőek és nagyon jól alkalmazkodnak.

A Cocker Spániel Részletes Bemutatása

Az Amerikai Kennel Klub sport csoportjának legkisebb tagja, a cocker spániel rengeteg amerikai állattartó kedvence. Emlékszel a Susi és Tekergő című mesére? Nem véletlenül választották ezt a kutyafajtát a „női főszerepre”. Az 1930-as évek végétől az 1950-as évekig a cocker spániel volt az elsőszámú AKC által regisztrált fajta. Népszerűsége aztán csaknem 30 évig hanyatlott, de az 1980-as évek közepén ismért szárnyalni kezdtek és csak 1992-ben fosztották meg őket a trónjuktól (Labradorok és Golden Retrieverek vették át az első helyet). Ma a cocker spániel továbbra is a 15 legkedveltebb kutyafajta közé tartozik.

Népszerűségük egyáltalán nem meglepő. Vidám, játékos természetű állatok. Szőrzetük rendkívül szép, imádnivalóak és gyengéd társak. Egy céljuk van: boldoggá tenni a család minden tagját.

A sport csoport többi kutyáihoz képest kicsinek számít a cocker spániel. Kényelmesen elférnek egy kis lakásban, társasházban vagy kisebb házban is. Elsősorban igazi házikedvencek, de rengetegszer bizonyítottak már rangos sporteseményeken is, különböző versenyszámokban. Emellett pedig még kiváló terápiás kutyák is.

A cocker spániel nagyon hasonlít az angol cocker spánielre, korábban a két fajtát egynek tekintették. Számos spánieltenyésztő felfigyelt a cocker különböző törzseire, és igyekeztek megőrizni a különálló fajtákat, próbálták megakadályozni az angol és az amerikai fajták keresztezését. Az Amerikai Kennel Klub 1946-ban ismerte el őket két különálló fajtaként.

Általában gyengédek, szeretőek, megbízható társak, akik jól kijönnek a gyerekekkel, az idősekkel és az állatokkal. Sajnos a nagy népszerűségnek ára is van: rengeteg gátlástalan ember nem figyel a fajta sajátosságaira, nem törődnek a tenyésztésük alatt az egészségükkel, fejlődésükkel.

Emiatt pedig néhány cocker spániel súlyos egészségügyi és temperamentum-problémákkal küzd. Ha egy ilyen kutyát szeretnél, rendkívül óvatosnak kell lenned, hogy kitől veszed vagy fogadod örökbe a kiskutyát. Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

A Cocker Spánielek Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Mivel nagyon népszerűek, különösen ügyelni kell a tenyésztők kilétére, megbízhatóságára. Olyan embert kell találni, aki elkötelezett a fajta iránt és nem csak a pénzt látja a kisállatokban.

  • Hiába a jó tenyésztő, ezek a kutyák rendkívül érzékenyek és természetüknél fogva félénkek, idegesek. Számítani kell arra, hogy bepisilnek amikor túl izgatottak lesznek.

  • Nagyon szeretik a hangjukat, ezért a „csend” parancsnak a legelsők közé kell tartoznia tanítás során.

  • Szeretnek kedvezni a család minden tagjának, vágynak az emberek közelségére. Nem meglepő, ha madarakat vagy más kisállatokat kergetnek sétáltatás vagy az udvaron játék közben. Mindig pórázon kell őket tartani a séták alatt.

  • A cocker spánieleknek nagyon érzékeny lelkük van. A szigor, és kemény nevelési módszerekkel csak félősebbek lesznek. A legjobb eredmény eléréséhez gyengédségre, következetességre és türelemre van szükség.

  • A cocker spániel hosszú fülei egyrészt nagyon szépek, másrészt viszont potenciális egészségügyi probléma is. Minden héten ellenőrizni kell a fülüket a fertőzések szűrése miatt.

  • A cocker spániel szőrének gyönyörűsége rengeteg pénzbe és időbe telik. Nagyon sok munka van az ápolásukkal. Hivatásos kutyakozmetikusra mindenképp szükség van, emellett gazdiknak naponta kell fésülni a bundáikat.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A spánieleknek a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A mai cocker spánielek a spániel család leszármazottjai, egy olyan nagy családé, amelynek története egészen ókorig nyúlik vissza. A spániel szó jelentése „spanyol kutya”, és úgy vélik valóban Spanyolországból származnak. Az 1800-as évekre a spánieleket két csoportra osztották: törpe méretűekre (elsősorban házikedvencnek) és nagyméretű vadászkutyákra. Eredetileg erdei kakasvadászatra nevelték őket.

Angliában hosszú éveken keresztül inkább funkcionális fajtaként kezelték ezeket a kutyákat, nem pedig különálló kutyafajtaként. Az első olyan kennel, amely Angliában elismerte a cocker spánielt különálló fajtaként, az az Obo Kennel volt. Végül 1892-ben ismerték el országszerte a fajtát.

Nem sokkal korábban, az 1870-es évek végén, az amerikai tenyésztők importálni kezdték az angol cockereket az Egyesült Államokba. A Kapitány névre hallgató barna-fehér cocker spánielt regisztrálták először a National American Kennel Clubban (későbbi nevén Amerikai Kennel Klub).
1881-ben, Clinton Wilmerding és James Watson megalakította az Amerikai Spániel Klubot. Amerika egyik legrégebbi fajtaklubja, eredetileg sokféle spániel tenyésztő volt tagja. Végül azonban a tenyésztők külön szerveződtek, mert a spánielfajták közti különbségek idővel kirajzolódtak.

A cocker spánielek gyorsan népszerűvé váltak mind a tenyésztők, mind a gazdik körében. Idővel aztán egyes tenyésztők egy kisebb cocker spánielt részesítettek előnyben, melynek felépítése kissé eltért az eredeti angol cockerétől. Ezek a kisebb kutyák kifejezetten mutatósak voltak a kutyakiállításokon.

1936-ban az angol cocker spániel tenyésztők egy csoportja megalakította az Amerikai Angol Cocker Spániel klubot, az AKC el is ismerte munkásságukat. Két évvel később pozíciójuk megerősítésének érdekében elfogadták azt az indítványt, mely szerint angol cocker spánieleket nem szabad amerikai típusú cocker spánielekkel tenyészteni.

1939-ben egy CH My Own Brucie nevű cocker spániel nyerte el a legjobb amerikai tenyésztés díját a rangos Westminster Dog Show-n. Brucie, egy fekete cocker spániel, aki meghódította egész Amerikát 1940-ben, amikor gazdája levette a pórázát a ringben, ahol büszkén, farkát csóválva járkált fel-alá. Brucie annyira népszerű volt, hogy halálakor még a New York Times is gyászjelentést írt.

Brucie sikere miatt a többi cocker spániel népszerűsége is növekedett. Arra ösztönözte az amerikai tenyésztőket, hogy jobban összpontosítsanak a kiállításokra a vadászat helyett. 1946-ban az Amerikai Kennel Klub két különálló fajtaként ismerte el az amerikai és az angol cocker spánielt.

Méret

A cocker spánielek  kisebb közepes testű kutyák. A súlyuk 12-16 kg között mozog.

Személyiség

A jóltenyésztett cocker spánielek lehengerlő személyiséggel rendelkeznek. Ragaszkodók és bújósok, szeretnek részt venni a családi tevékenységekben. Játékos, éber és aktív kutyák. Minden mozgásformát élveznek a tempós sétától kezdve a kalandos vadászatig bármi jöhet nekik.

A cocker spánielekről köztudott, hogy rendkívül érzékenyek, mind mentálisan, mind fizikálisan. „Lágy” személyiségű kutyák, nem reagálnak jól a kemény szavakra, bánásmódra. Néha morognak vagy harapóssá válnak, ha fáj valamilyük vagy, ha félnek. A korai szocializáció és nevelés elengedhetetlen ahhoz, hogy a cocker spánielek a lehető legjobban viselkedjenek. Óvatosan és kedvesen kell velük bánni.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden kutyafajta, hajlamosak bizonyos egészségügyi problémákra és betegségekre.

Számos szemproblémával meggyűlhet a bajuk ezeknek a kutyáknak, beleértve a progresszív retina atrófiát (retinasejtek degeneratív betegsége, amely vakságot is okozhat), a szürkehályogot, zöldhályogot és egyéb rendellenességeket. Ha a spániel szeme pirosodni kezd vagy a kutya túl sokszor dörzsöli az arcát, állatorvosi kivizsgálásra kell vinni!

Autoimmun hemolitikus anémia (AIHA): ekkor a kutya immunrendszere megtámadja a saját vérsejtjeit. A tünetek közé tartozik: fakó íny, fáradtság és néha a sárgaság. A puffadt has is lehet erre utaló jel, mivel ez a májnagyobbodást jelzi. A legtöbb ilyen betegséggel küszködő kutya megkapja a szükséges kezeléseket, de nem szabad tenyészteni őket.

A pajzsmirigy alulműködés egy olyan rendellenesség, amely további betegségek (epilepszia, szőrhullás, elhízás, depresszió, sötét foltok a bőrön és egyéb bőrbetegségek) kialakulásához is vezethet, ha nincs megfelelően kezelve. Gyógyszerekkel és diétával kezelik.

Az elsődleges seborrhea egy olyan bőrprobléma, amely a bőrsejtek túltermelését okozza – ideértve a faggyú (olajos) sejteket is. A bőr zsírossá és pikkelyessé válik, és kellemetlen szaga lesz. Kezelése gyógyszerekkel, gyógyfürdőkkel lehetséges.

Az allergia egy nagyon gyakori betegség a kutyáknál, a cocker spánielek pedig különösen hajlamosak lehetnek rá. 3 fő allergiatípust különböztetünk meg: ételallergia, amely étrendváltással, speciális étrenddel kiküszöbölhető; kontaktallergia, ide tartozik pl.: ágynemű, bolhaporok, samponok és egyéb vegyszerek miatt jelentkező allergiás reakciók; és az inhalációs allergia, amelyet levegőben szálló allergének (pl.: pollen, penész, por) okoznak. A kezelés az allergia típusától függően változik. Kezelhető étrend váltással, gyógyszerekkel, környezeti változásokkal.

Az idiopátiás epilepszia gyakran öröklődik, és enyhe vagy akár súlyos görcsrohamokat is okozhat. Fontos megjegyezni, hogy az idiopátiás epilepszián kívül rengeteg más dolog is okozhatja a rohamokat, például anyagcserezavarok, agyat érintő fertőző betegségek, daganatok, mérgezés, súlyos fejsérülések stb. Nagyon fontos egyből állatorvoshoz vinni a kutyát, ha rohama van/volt.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet.

Gondozás

A cocker spánielek remekül érzik magukat egy kis lakásban és nagy kertes házakban egyaránt. Nincs szüksége hatalmas térre, de mindennap igényli a mozgást. A boldogságukhoz elég egy fél órát eltölteni velük az udvaron, vagy sétálni egy kört a lakás körüli utcákban. Nem kinti kutyák, nem szabad őket kizárni. Nem örülnek, ha egész nap egyedül kell lenniük a szabadban, ezt pedig ugatással és kertásással jelzik is az emberek felé.

Gyönyörű fürtjeik és aranyos, kerek szemeik ellenére a cocker spánielek igazi vadászkutyák. Számos versenyszámban megállják a helyüket, különösen az ügyességi és engedelmességi versenyeken, vadászteszteken vagy nyomkövetésben. A legtöbb kutyához hasonlóan a cocker spánielek is akkor viselkednek a legjobban, ha biztosítják nekik a kellő mozgást és nem hagyják őket unatkozni. Utóbbi olyan problémákhoz vezethet, mint a túlzott ugatás, rágcsálás, kaparászás és hasonlók.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Kevés olyan gyönyörű kutya létezik, mint a jól ápolt cocker spániel. Vastag, kicsit hullámos szőrük a hátukon és fejükön rövid, de hosszú a füleiken, mellkasukon, hasukon és lábaikon. Szőrzetük általában egyszínű (fekete, világos krémszínű, barna, vörös) de többszínű is lehet (két vagy több szín is megjelenhet, amelyek közül az egyik biztosan fehér.

Ápolásuk intenzív és elég költséges is. A legtöbb gazdi inkább profikra bízza kutyusaik szépségét, ami annyit jelent, hogy 6-8 hetente fizetni kell a fürdetésért, fésülésért, körömvágásért és hasonlókért. Emellett az otthoni ápolásuk nagyon fontos, ilyen például a napi fésülgetés, hogy ne gubancolódjon össze a szőrük. Kezdő, elfoglalt vagy lustább gazdiknak nem ajánljuk ezt a fajtát.

Néhány gazdi kifejezetten szereti röviden hagyni a kutyusok szőrét, ezzel is könnyítve egy kicsit az ápoláson. Ennek ellenére hat-nyolc hetente fürdetni kell őket, illetve a szőrüket is ilyen időközönként szokták visszanyíratni rövidre.

A cocker spánieleket már nagyon korán hozzá kell szoktatni az ápoláshoz, hogy felnőttként ne okozzon problémát egy-egy körömvágás, fogmosás stb. Fontos, hogy hozzászokjanak az elektromos nyírógépek zajához, az olló, a hajszárító hangjához.

Sajnos a cocker spánielek és kutyakozmetikusok kapcsolata nem túl rózsás. Nagyon kényes állatok, ami rosszabb is lehet, ha kölyökkorban elhanyagolják az ápolásukat. Kedvesnek, nyugodtnak és türelmesnek kell lenni velük, nemcsak a gazdiknak, hanem az állatorvosoknak és a kutyakozmetikusoknak is.

Körmeiket havonta egyszer le kell vágni. A füleiket hetente egyszer kell ellenőrizni, hogy nincs-e szennyeződés, bőrpír vagy rossz szag, ami fertőzésre utalhat. A cocker spánielek hajlamosak a fülfertőzésre, ezért nagyon fontos a fülek rendszeres ellenőrzése, ápolása. A problémák megelőzése érdekében hetente át kell törölni a füleket egy tisztítószeres vattakoronggal.

Más állatok és gyerekek

Az egyik oka annak, hogy a cocker spánielek ilyen népszerűek az pontosan az, hogy milyen jól beilleszkednek a családba. Jól kijönnek a gyerekekkel – mindaddig, amíg a gyerekek is tisztelik és tudják, hogyan viselkedjenek a kutyákkal. De mivel érzékeny kutyusok, ezért érdemes mindig felügyelni őket, hiszen egy rossz mozdulat is elég és bekövetkezhet a baj.

A cocker spánielek más házikedvencekkel is jól kijönnek (megfelelő nevelés és szoktatás esetén természetesen), beleértve a kutyákat, macskákat és más kisállatokat.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 22 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény