A Golden Retriever Bemutatása

A golden retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta ma Magyarországon. A goldiek barátságos, toleráns természete nagyon hamar a család kedvenc négylábúvájá teszi. Mindemellett a magas intelligenciája kifejezetten alkalmassá teszi különböző munkakutyai szerepekre is. A golden retrieverek többek közt nagyon ügyesek a vadászatban, a kábítószerek nyomon követésében, és kiszagolásában, valamint különböző terápiás és segítő célra is megfelelnek. Természetükből fakadóan nagyon szeretnek sportolni, és ügyesen teljesítenek a különböző kutya-sportokban is, mint például az agility.

A Golden Retriever Jellemző Tulajdonságai

A golden retriever nagyon okos, barátságos, arányos testfelépítésű, közepes méretű kutyafajta. A hím vállmagassága átlagosan 61 cm, míg a szukáé 51-56 cm körül alakul. Testtömege 25 és 35 kg között változik, míg élettartama átlagosan 10-12 év.

Lakásban Is Tartható

A gyakori tévhittel ellentétben a kis méret nem tesz egy kutyát egyből lakásban tarthatóvá. Szükség van ahhoz, hogy ne legyen túl nagy az energiaszintje, illetve könnyen alkalmazkodjon az emberekhez. A golden retriever is jól tartható lakásban, mert bár közepes testű, de nyugodt, és igazi családbarát kutya.

Hideg / Meleg Tűrő

A goldiek egyaránt jól bírják a hidegebb, és a melegebb időjárást is. Az aljszőrzete nagyon vastag, így könnyen ellenáll a téli időjárásnak. Ahogy melegszik az idő, elkezdi tavasszal hullatni a szőrét, s ilyenkor ez extra ápolást igényel.

Hihetetlenül Gyerekbarát Kutya

Kedves az emberekkel, kellően erős ahhoz, hogy elviselje a gyerekek noszogatását, és ne jöjjön zavarba akkor sem, ha egy gyerek sikítva fut felé. Ezen főbb tulajdonságai teszik annyira könnyen a családba beilleszkedő kutyává. A közhiedelemmel ellentétben például jobban kijön az emberekkel, mint sok öleb.

Más Kutyusokkal Is Jól Kijön

Barátságosnak lenni az emberekkel, és barátságosnak lenni a többi kutyával két teljesen különböző dolog. Egyes kutyák sokszor le akarják dominálni a többi kutyát, vagy akár meg is támadják, annak ellenére, hogy a gazdi mellett egy szeretetzsák. A többi kutyushoz való viszonyulása nem csak fajtabeli sajátossága a golden retrievereknek. Azok a kutyák, akik 6-8 hetes korukig a kistestvéreikkel nőttek fel, és utána is rendszeresen jártak a többi kutya közé, azok jobban tudják kezelni az ilyen helyzeteket.

Könnyű Tanítani

A könnyen tanítható kutyusok hamar észreveszik az összefüggéseket a különböző jelszavak (pl.: ül) és a következmények (pl.: jutalomfalat kiosztása) között. Míg egyes kutyusoknak picit több türelemre és időre van szüksége ezen összefüggések megfejtésére. A golden retriever az előbbiek közé tartozik, ezáltal gyorsan tanítható, képezhető kutyussá válva.

Magas Energiaszintű

A magasabb energiaszintű kutyák mindig készen állnak egy kis akcióra. Kiválóan alkalmasak az egész napos munkára, és alig várják, hogy gazdijuk újabb és újabb feladatokkal bízza meg! Minden nap szükségük van egy adott szintű fizikális és mentális igénybevételre is. Ez lehet közös munka, játék, túrázás… A golden retrievernek relatív magas az energiaszintje, ezért bár lakásban is tartható, de igényli a rendszeres mindennapos foglalkozást.

Több Mint 600 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket

“Legjobb kutyás oldal! Minden nap van fantasztikus bejegyzések. Jók a nyeremény lehetőségek. Minőségi a kutyátapjuk. Csak ajánlani tudom!” Jenei Nikolett
“Nagyon jó oldal, szuper csapattal. A termékek kiválóak, mindenkinek ajánlani tudom.” Nagyné Dobos Anna
“Ma megérkezett a táp, németjuhász kutyám habzsolta. Még ki sem bontottam és benne volt az egész kutya feje a zsákba, pedig válogatós és megsem eszi magában a tápot, de ennem nagyon finom az illata és szuper a csomagolása is! Hatalmas köszönet a táp készítőinek és remélem, még sokat fogunk rendelni! Minyó Mária
“Mivel imádom a kutyákat, ez az oldal elnyerte a tetszésemet, csak ajánlani tudom! Közvetlen, családias hangulat, sok kedves kutyás képpel. Köszönet a munkátokért! És csillagos ötös!” Hegyi Irén

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Golden retriever, vizsla, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.