A németjuhászkutya bemutatása

A németjuhász a világ egyik legkedveltebb kutyafajtájaként ismert, és ez nem véletlen. Intelligens, ügyes kutyákról van szó. Bátorságuk és odaadásuk szinte páratlan. Arról nem is beszélve, hogy mennyire sokoldalúak tudnak lenni.

Annak ellenére, hogy fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos velük is lehet találkozni menhelyeken, gyepmesteri telepeken.

A németjuhászok bármiben jeleskednek, amit csak megtanítanak nekik: remek mentőkutyák, vakvezető kutyák, személyi és mozgássérült segítő kutyák, de a rendészetben is megállják a helyüket (pl.: drogkeresésben).

A Németjuhász Részletes Bemutatása

A németjuhászokat világszerte a 10 legkedveltebb kutyafajták közé sorolják, nem mellesleg ezt a kutyafajtát mindenki felismeri jellegzetes külseje miatt.

Népszerűségüket egy kis kölyökkutyának köszönhetik, akit az első világháború alatt Franciaországban egy megrongálódott kennelből mentett ki Lee Duncan tizedes. A háború végén a kiskutyát Lee Duncan hazavitte Los Angelesbe, nevelni és tanítani kezdte, és a világ legnépszerűbb showbiznisz kutyájává tette. Ez a kutya nem más, mint Rin Tin Tin. Rin Tin Tin rengeteg filmben szerepelt, sztársága csúcspontján hetente akár 10.000 rajongói levelet is kapott.

A színészet mellett számos munkakörben megállják a helyüket. Vakvezetők, nyomozók, drogkeresők, katonai szolgálatot látnak el, terápiáskutyák, terelőkutyák. Ez csak pár példa, de ebből is jól látszik mennyire sokoldalú kutyákról van szó.

Sőt, még a nemzeti hős szerepét is felveszik. Kutató- és mentőkutyákként alkalmazták őket a szeptember 11-i terrortámadások után. A Word Trade Center romjai között hősiesen keresték a túlélőket és vigaszt nyújtottak az elhunytak hozzátartozóinak.

Függetlenül attól, hogy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkeznek, nem valók mindenkinek. Mivel eredetileg juhok terelésére használták őket, így nem csoda, hogy magas energiaszintjük van és rengeteg mozgásra van szükségük. Ha nincsenek kellőképpen lefoglalva, unatkozni kezdenek. Unalmukban pedig hajlamosak rendetlenkedni, rágcsálni, vagy éppen a hangukkal szórakoztatni magukat (ugatni).

A fajtára jellemző a zárkózott és gyanakvó természet, ezeknek köszönhetően kiváló házőrzők, viszont az illetéktelen behatolók mellett az áthívott vendégekkel is tudnak ellenségesek lenni. Minél több különböző szituációban találja magát a kutya, annál könnyebben fogadja el az új embereket, történéseket körülötte.

Ahogy a fajta neve is mutatja, a németjuhászokat Németországban tenyésztették ki. Kezdetben a német tenyésztők arra fektettek nagyobb hangsúlyt, hogy minél ügyesebb, tehetségesebb kutyákat neveljenek. Szintén fontos volt megőrizni a hagyományos külsejüket is a kutyáknak. Ahhoz, hogy a fajta megőrizze jellemző tulajdonságait és kinézetét, számos vizsgálatot és tesztet végeznek el a tenyésztők a kutyákon. Így hozva létre egy rendkívüli módon energikus és céltudatos fajtát.

A Németjuhász Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Ha sokat vagy távol, nem töltesz sok időt otthon, akkor sajnos a németjuhász nem neked való kutyafajta. Az egyedülléttől pánikba eshetnek vagy unatkozni kezdenek. Unalmukban és félelmükben pedig rombolnak, ugatnak, szétrágnak mindent.
  • A németjuhászok intelligens és aktív kutyák. Le kell foglalni őket tanulással, játékokkal, munkával. A napi testmozgás (frizbizés, futás, séta stb.) mellett a mentál tréning is ugyanolyan fontos számukra, ilyenkor jön kapóra egy-egy új trükk megtanítása.
  • Idegenekkel szemben általában gyanakvóak. Ahhoz, hogy a te németjuhászod egy társasági kutyus legyen érdemes már kölyökkorában minél több embernek, állatnak bemutatni és minél több helyet felfedezni vele. Ha egyedül nem megy, írasd be kedvencedet egy kutyaiskolába, ott garantáltan elsajátítja az alapokat, amelyekre te már könnyedén ráépíthetsz.
  • Szőrük nagyon, de nagyon hullik! Angol gúnynevüket (German Shedder) is emiatt kapták. Hetente egyszer-kétszer érdemes átkefélni őket, de érdemes beszerezni egy nagyon jó porszívót is! Hasznát fogod venni, hidd el!
  • A ketrechez szoktatás egy remek módja annak, hogy a kölyökből minél előbb egy jólnevelt és szobatiszta kutyus váljon. Ezzel megtanulják azt is, hogyan nyugodjanak meg és hogyan kezeljék, ha a gazdi távol van. Ez a németjuhászoknál kifejezetten fontos, hiszen nagyon gyakran szeparációs szorongásban, extrém szorongásban szenvednek, ha egyedül hagyják őket.
  • Kiváló házőrzők, de soha nem szabad őket lánchoz kötni, és kapuőrként „alkalmazni” őket! Ha már itt tartunk, egyik kutyát sem szabad lánchoz kötni egész napra, ez csak agresszióhoz és frusztrációhoz vezet. Bármilyen meglepő, a németjuhászok bent szeretnek időzni a család többi tagjával, de szeretik, ha szabadon járkálhatnak ki-be a lakásból.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Német juhászkutyáknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Személyisége

Távolságtartó, zárkózott természetük van, de általában nem agresszívak. Nem barátkoznak össze bárkivel olyan könnyen, viszont hihetetlenül hűségesek és odaadóak azokkal, akiket már megkedveltek. Mókás, szeretnivaló kutyák a családon belül, de tudnak erősek és védelmezőek is lenni főleg, ha veszélyt észlelnek, ezért is olyan jó házőrzők.

A németjuhászok kifejezetten vágynak arra, hogy az emberek munkát adjanak nekik. Bármit! A németjuhászokat szinte mindenre meg lehet tanítani, ezért is találkozhatunk velük az élet és a munka számos területén.

Az egyetlen dolog, ami nem megy nekik, az az egyedüllét. Társaság nélkül elveszettnek érzik magukat, unatkozni kezdenek és frusztráltak lesznek. Egy elhanyagolt németjuhász csak és kizárólag rombolással, ugatással és rágcsálással tudja felszabadítani a felesleges energiáját. A napi mozgást ezért nem lehet és nem is érdemes kihagyni!

A németjuhászoknak is ugyanolyan szükségük van a korai szocializációra, mint bármely más kutyafajtának. Fedezzetek fel minél több helyet, látnivalót, találkozzatok minél több emberrel, állattal, hogy a kutyusod egy igazi társasági eb legyen nagykorára!

Egészségügyi Gondozása

A németjuhászok kifejezetten egészséges kutyafajtának számítanak, de náluk is beszélhetünk gyakran előforduló betegségekről. Az alábbi lista nem teljes, de jobb tudni a leggyakoribb betegségekről, azok tüneteiről, hogy megelőzhető, időben megállítható legyen a baj.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Könyökdiszplázia: Szintén egy örökletes betegség, amely a nagyobb testű kutyáknál gyakori. Úgy vélik, hogy ezt a kutya könyökét alkotó három csont különböző növekedési/fejlődési üteme okozza, ami ízületi lazasághoz vezet. Ez nagyon fájdalmas sántasággal járhat. Az állatorvos akár még a műtétet is javasolhatja ilyen esetek orvoslására, de számos esetben elég a fájdalomcsillapító kezelés is.

Gyomorcsavarodás (Gastric Dilatation-Volvulus, GDV): Ez az életveszélyes betegség a nagytestű, mély mellkasú kutyáknál jellemző (pl.: Golden Retriever, németjuhász). Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, különben a kutyus elpusztulhat. Tünetek: gyomor gyors felfúvódása, hányinger, öklendezés, gyors pulzus, depresszió, levertség, gyengeség.

Degeneratív mielopátia (DM, Degenerative Myelopathy): progresszív gerincvelő betegség. A DM betegséggel szenvedő kutyák nem tudják rendesen használni a hátsó lábaikat. A betegség a lebénulásig fajulhat. Legtöbb esetben ez gyógyíthatatlan, a kutyát el kell altatni. Néhány esetben viszont a B12- és E-vitamin hiányhoz köthető a betegség, ezért a megfelelő vitaminok szedése stabilizálhatja a kutya állapotát.

Exokrin hasnyálmirigy-elégtelenség (Exocrine Pancreatic Insufficiency, EPI): a hasnyálmirigy genetikai betegsége, ahol az emésztőenzimeket termelő sejtek elpusztulnak. Ennek következtében a kutya már nem tudja megemészteni az ételt. Első tünetek: bélgázok, étvágytalanság, fogyás, széklet megváltozása. A kutya ilyenkor nagyon sovány lesz, és nagyon éhes. Az EPI-t egyszerű vérvizsgálattal már diagnosztizálják, és ennek kezelése is egyszerű: hasnyálmirigy-enzimeket kell adni a kutya ételéhez. A megfelelő gyógyszeres kezeléssel a legtöbb kutya felépül.

Allergiák: A németjuhászok számos különböző allergiával szenvedhetnek. A kontakt allergiáktól kezdve, egészen az ételallergiáig. A tünetek nagyon hasonlóak az emberi allergiáéhoz. Ha kedvencek vakarózik, nyalogatja a mancsait, dörgöli a fejét, érdemes allergia gyanújával meglátogatni az állatorvost.

Gondoskodás

Mivel régen a juhok terelése volt az egész napi feladatuk, így nem véletlen, hogy hatalmas mozgásigényű kutyákról van szó.

Ne várj semmi jóra, ha hosszú időre egyedül hagyod a németjuhászodat. Az unalom, inaktivitás kiváltja belőle a destruktív énjét. A testmozgáson felül igénylik a mentáltréninget is.

Elég „beszédes” kutyák, ami minden terelő kutyára igaz, hiszen ugatással is tudták irányítani a jószágokat. Az ugatás önmagában még nem probléma, de unalmukban hajlamosak a túlzott ugatásra, így kapóra jön, ha a kutya szófogadó és ismeri a „csend” parancsot.

Erős állkapcsukat szeretik rágcsálással még erősebbé tenni, így bútoraid és ruháid megóvása érdekében mindenképp szerezz be jó pár plüsst és strapabíró játékokat. A rossz rágcsálnivaló fulladásveszélyt okoz, ezért inkább válassz te valamit a kedvencednek, ne engedd, hogy ő szedjen össze valamit a lakásban, vagy az udvaron.

Etetés

Nagy mozgás- és energiaigényű, nagytestű kutyáknak megfelelő étrendet kell kialakítani számukra. A németjuhászok étrendi szükségletei gyorsan változhatnak, teljesen másra van szükségük kölyökkorukban, mint időskorukban. A megfelelő mennyiségre és minőségre fokozatosan figyelni kell!

Az etetésre és a mozgásra is nagyon kell figyelni a németjuhász kölykök esetében. Olyan gyorsan nőnek, változnak 4 és 7 hónapos kor között, hogy csont rendellenesség is kialakulhat. Jó minőségű, alacsony kalóriatartalmú tápok, étrendek javasoltak. Ezek egy kicsit vissza tudják szorítani a túl gyors fejlődésüket. Ilyen minőségi tápokat gyártunk mi is a CricksyDog-nál! Próbáld ki mind a kölyök, mind a felnőtt tápjainkat is!

Két éves korukig nem szabad a németjuhász kölyköknek megengedni, hogy járdán, betonos felületen futkározzanak, ugráljanak! 2 éves korukra erősödnek meg az ízületek annyira, hogy a keményebb terepet is bírják.

A németjuhászok túletetése elhízáshoz és ízületi problémákhoz vezethet, de számos betegség kiváltó oka lehet a túlsúly. Limitáld a jutalomfalatok mennyiségét, tartsd fitten kutyusodat, alakíts ki számára egy kiegyensúlyozott étrendet és nem lesz probléma!

Korábban írtunk pár cikket az elhízás első jeleiről, a megfelelő táp választásról, adagolásáról.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

Az eredetileg terelésre tenyésztett kutyák szőrzete a zord időjárási körülményekhez is igazodni tudott. Közepesen hosszú, kettős szőrzetük tökéletesen védte őket az esőtől és hótól, valamint a kosz sem tapadt meg rajtuk annyira.

A szőrük hossza éppannyira különböző, mint a színük. A németjuhászok alapvetően hosszúszőrű kutyák, de az „ideális” németjuhászoknak közepes méretű, kettős szőrzete van. A fedőszőr durva, tömör, a szőrszálak szorosan testhez simulnak, néha drótszerű és/vagy hullámos.

A németjuhászok színe és mintázata is változatos. A leggyakoribb színek közé a fekete, barna, vörös, szürke (ordas) tartozik. Az Amerikai Kennel Klub nem ismeri el a fehér színt ennél a kutyafajtánál, így fehér németjuhászokat nem is engednek szépségversenyekre, de más versenyszámokban indulhatnak.

A „German shedder” gúnynevet azért kapták, mert egész évben hullik a szőrük, évente kétszer pedig az átlagosnál is több szőrük hullik ki. Ha németjuhászt szeretnél, mindenképp számolj azzal, hogy a fekete nadrágodon mindig találsz majd egy-egy szőrszálat. De nemcsak a ruhákon, a ház bármely részén megtalálod őket!

Mivel ez egy természetes dolog és megoldás nincs rá, így el kell fogadni ezt a tényt. Sokat segít viszont, ha hetente akár kétszer-háromszor is kikeféled kutyád szőrét, így kevesebbet fog elhagyni a bútorokon és a ház egyéb sarkaiban. Nem árt, ha van egy strapabíró porszívód!

A túl gyakori fürdetés nem ajánlott, hiszen ezzel a természetes olajok is eltűnnek a kutya bőréről/szőréről. Kifejezetten tiszta és szagtalan kutyák a németjuhászok, így tényleg csak akkor kell őket megfürdetni, ha már nagyon muszáj.

Havonta egyszer kell körmöt vágni, és hetente kell ellenőrizni a füleket esetleges gyulladások, fertőzések megelőzése érdekében.

Kapóra jön, hogy imádnak rágcsálni, így a fogápolással nincs akkora probléma. Elég beszerezni egy erős, jó minőségű rágókát, csontot. Ezzel nemcsak unalmukat űzik el, hanem még a fogukat is tisztítják. Természetesen a fogmosás sem árt nekik, egy puha sörtéjű fogkefével és kutyafogkrémmel időnként érdemes megtisztítani a kutyák fogait.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

Ha már kölyökkorban találkoztak gyerekekkel, állatokkal, akkor nem lesz gond a németjuhászokkal a picik közelében. Sőt, néhányak szerint a németjuhászok olyanok mint a bébiszitterek és rendőrök keveréke: egyszerre figyelmesek, óvatosak de védelmezőek is, ha a családról van szó.

Nagytestű kutyák, így könnyen feldönthetik a kisgyerekeket. Természetükből kifolyólag nem is kedvesek minden gyerekkel, csak azokkal akikkel már „összebarátkoztak”.

Békésen együtt tudnak élni más háziállatokkal, feltéve, ha már kölyökkortól ehhez szoktatták őket. Egy felnőtt németjuhász kutyát bemutatni új háziállatnak viszont nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz. Ez mind nevelés kérdése! Fontos, hogy a németjuhászok már kölyökkorban elkezdhessenek tanulni, így felnőtt korukra garantáltan jól fogják venni az akadályokat.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Anikó
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A nedves eledel kicsi (Csivava) és nagy tesű (Németjuhász) kutyusaim számára is nagy kedvenccé vált.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Kutyusom eddig kisebb szemű tápot fogyasztott, semmilyen nagyobb falatot nem volt hajlandó a szájába venni, nem is igazán szokott ràgni.
Ezt a méretet félve próbàltam ki, de nagy örömömre sikerrel jàrtam. Ízlik neki, és rágásra kènyszeríti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Renáta Rácz#2 kép innen:Renáta Rácz#3 kép innen:Renáta Rácz#4 kép innen:Renáta Rácz
4
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Burus Péterné
1
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon problémás kutyusunk kapja, örülünk hogy rátaláltunk!! Ez a táp az amit nem muszájból eszik, mert imádja!!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Eddig egzotikus struccos tàpot adtam neki,viszont màr nem akarta még kézből sem megenni.Amióta kipróbàlàs céljàból megrendeltem ezt a szàraztàpot,úgy befalja,alig tudom letenni elé,imàdja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Akàr sak a bàrànyos ez is remek vàlasztàs az érzékeny kutyusoknak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Nándorné Zayzon#2 kép innen:Nándorné Zayzon
2
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Tökéletes ,elegendő,tartalom,a kutyus imàdja és befalja,tisztàra nyalja a tànyérjàt.Kivàló az allergiàs kutyàk etetésénél

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Molnár Erika
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper es megbízható!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Beáta Pribisán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Nóra Rutkai
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Függetlenül ellenőrzött
39913 vélemény