Az Agár Bemutatása

Az agarakat eredetileg nyulak, rókák és szarvasok üldözésére alkalmazták, tehát főleg a vadászatban végzett munkájuk miatt tenyésztették. Ezek a kutyák akár a 65-70 km/h sebességet is elérhetik, így mondhatni ők a kutyavilág Ferrari-i.

Nem meglepő, hogy gyorsaságuk miatt igazi hírnevet szereztek maguknak a kutyasportokban is. Ettől függetlenül sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Manapság már nincs olyan kutyasportág, amiben nem találkozunk agarakkal. Előkelőségükön, kecsességükön és gyorsaságukon túl szelíd és édes természetük miatt is sok ember kedvenc kutyafajtáivá válnak. A fajta rajongói szerint ennek a kutyának két fokozata van: a teljes sprint és a teljes lazulás. Meglehetősen érzékenyek a szélsőséges időjárásra és a magányra is. Ez nem egy olyan kutyafajta, akit hosszú órákra egyedül lehet hagyni. Rengeteg szeretetet, törődést és mozgást igényelnek, ha ezt biztosítják számukra, örökké hű társsá válnak.

Az Agár Részletes Bemutatása

Ezt a kutyafajtát kivétel nélkül, minden ember felismeri, függetlenül attól, hogy láttak-e már élőben agarat vagy sem. Aerodinamikus testfelépítésük, keskeny fejük és hosszú, de izmos lábaik van, ami már csak ránézésre is sugározza a sebességet. Habár sokan állítják, hogy ismerik a fajtát, valójában nagyon sokan csak megkülönböztetni tudják őket a többi kutyafajtától, személyiségjegyeikkel azonban nincsenek sokan tisztában.

Az egyik legősibb fajta, az agarak feltehetőleg Egyiptomból származnak, ahol nagyra értékelték őket. Olyan történelmi alakok kedvenceivé váltak, mint Kleopátra, I. Erzsébet angol királynő, George Armstrong Custer tábornok, utóbbi egy nappal azelőtt versenyzett kutyáival, mielőtt sorsdöntő útjára indult Little Bighornba.

A királyi rajongókon kívül, még rengetegen imádják ezt a fajtát, érthető okokból. Az agarak ötvözik a tekintélyes megjelenést, a barátságos és játékos személyiséggel. Hűségesek és ragaszkodók a családjaikhoz, nem túl agresszívek idegenekkel szemben, bár ugatással és testtartással tudatni fogják nemtetszésüket.

Az agarak magas energiaszintjükről híresek, de valójában kedvenc időtöltésük az alvás. Sprinternek képezték ki őket, nem távfutónak. Megelégszenek a napi egyszeri laza sétával, bár az aktívabb gazdik mellé szívesen csatlakoznak futótársként. Valójában remekül boldogulnak egy kis udvarral rendelkező lakásban és/vagy házban – bár szükségük van a masszív kerítésre, hogy ne tudjanak kiszökni, amikor egy kisállatot akarnának elfogni (pl.: mókust, nyulat vagy idegen macskákat).

Erős vadászösztönük ellenére nem túl veszélyesek a kisállatok számára, ha megkapják a megfelelő nevelést. Hűséges, jó képességű kutyák így, ha tenyésztőktől vásárolják őket, ha menhelyről lettek örökbe fogadva, kivétel nélkül, minden agárnak meg kell adni a tiszteletet, ahogy azt őseink is tették akkoriban.

Az Agár Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Bár a kölyök agárkutyusok imádnivalóak és rengeteg család kedvencévé váltak az idők során, felnőtt korukra nagyon sok agár kerül menhelyre, főleg amint véget ér a versenypályafutásuk. Évente nagyon sok „nyugdíjas” agarat altatnak el, hagynak el vagy egész egyszerűen csak tovább adják őket. Szerencsére minden új élethelyzethez remekül alkalmazkodnak.

  • Rövid és vékony bundájuk miatt jobban fáznak, mint a többi kutyafajta. Ha hidegebb éghajlaton élnek, mindenképp be kell szerezni számukra pulcsit, kabátot.

  • Ha nincsenek szocializálva – nem találkoznak új emberekkel, helyekkel és helyzetekkel – félénkek lesznek, és nehezen fognak tudni alkalmazkodni a környezetük változásaihoz. Nem szabad elhanyagolni a szocializálásukat, érdemes már kölyökkorban elkezdeni.

  • Egy szerető, ragaszkodó kutyafajtáról van szó. Általában barátságosságuk az idegenekre is kiterjed, de van néhány olyan ember, akikkel szemben tartózkodóak lehetnek.

  • Bár sokan úgy gondolják, hogy a futó természetükkel együtt jár a rombolás is, ez nem állhat távolabb az igazságtól. Az agarak általában engedelmesek és csendesek, és világszínvonalon űzik a lustálkodást. Nem is igénylik a hatalmas udvarokat, nagyon jól érzik magukat egy kisebb helyen is.

  • A szájkosár használata náluk, főleg a nyugdíjba vonult versenykutyáknál erősen ajánlott. Az agarak megharaphatják a többi kutyát, megsebesítheti a kisebbeket, és még az irányítást is mindenáron meg akarják szerezni társaiktól. Örökbefogadásnál is sok helyen javasolják, hogy szájkosárral vigyék haza új otthonaikba a kutyusokat.

  • Az agarak az évszaktól függően vedlenek, de kutyánként változhat a szőrhullatás mértéke. Minimális ápolást igényelnek. A vastag szőrzet hiánya sebezhetőbbé teszi a bőrüket, könnyebben megkarcolhatják, megvághatják magukat.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Az agaraknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Az Agár Történelme

Az agár egy ősi kutyafajta, amely a Közel-Keletről és Észak-Afrikából származik, és számos különböző kultúra csodálatát vívta ki. A görögök említették a kutyafajtát, az egyiptomi művészetben már ábrázolták is őket, egy római költő dicsérte a kutyát, valamint ez az egyetlen kutyafajta, amelyet a Biblia is megemlít.

Az agarak a sötét középkorban találtak utat Európába. Annyira tisztelték őket a vadászatban végzett munkájukért, hogy a korabeli törvények szerint tilos volt agár kutyákat tartani a királyi erdők 10 mérföldes hatósugarán belül élőknek. Csak a királynak volt joga agarakat tartani ezeken a területeken.

Az agarak népszerűsége tovább nőt Angliában, egy új (coursing) sportág bevezetése miatt. Spanyol felfedezők és brit gyarmatosítók vitték őket Amerikába, ahol szintén remekül érezték magukat, hiszen a nyílt terepen rengeteg nyulat és prérifarkast üldözhettek.

Az agár az első kutyafajták között volt, amelyek megjelentek az amerikai kutyakiállításokon. Az Amerikai Kennel Klub pedig 1885-ben ismerte el a fajtát. Az első hivatalos coursing versenyre 1886-ban került sor, az Egyesült Államokban pedig 1906-ban alakult meg a National Coursing Association. Az agarak versenyeztetése fellendült és a mai napig népszerű egyes államokban, bár a kizárólag versenyzés miatt tartott kutyák esete máig vitatott téma, hiszen rengeteg kutyát altatnak el, tesznek utcára vagy visznek menhelyekre, ha nem teljesítenek jól a versenyszámokban.

Méret

Karcsú, sportos testalkatú kutyák. Két típusukat különböztethetünk meg: a versenyagarak általában 63-73 cm marmagassággal rendelkeznek, míg a kiállítási/bemutató agarak valamivel magasabbak 65-75 cm marmagassággal. Súlyuk azonban mindkét típusnál hasonló. A kan kutyák 30-40 kg-ot is elérhetik, a szukák ennél kicsit kisebbek (kb. 22-30 kg).

Személyiség

Az agarak általában elragadó személyiséggel rendelkeznek, nagyon barátságosak és egy cseppet sem agresszívek, bár néhányan tartózkodóak, félősek lehetnek az idegenekkel szemben. Ennek ellenére a finom falatoknak ők sem tudnak ellenállni, így könnyen magunkhoz csalogathatunk egy félősebb agarat is.

Intelligensek és függetlenek, sok tekintetben még macskaszerűek is. Van egy roppant érzékeny oldaluk, nagyon gyorsan reagálnak az otthoni feszültségeknél. Félénkek lehetnek a rossz bánásmódtól, még akkor is, ha az nem volt szándékos a gazdák részéről.

A temperamentumot számos tényező befolyásolja, ideértve a genetikát, a képzettséget és a szocializációt. A jó temperamentumú kölyökkutyák kíváncsiak és játékosak, hajlandóak közeledni az emberekhez, elviselik, ha hozzájuk érnek. Ha választani kell egy alomból, mindig a középutat kell választani: ne is azt vidd haza, aki a legtöbbet bunyózik a többiekkel és ne is a sarokban megbújó kiskutyát válaszd.

Ha teheted, nézd meg a kölyökkutya szüleit – általában az anyát mindig meg lehet nézni – hiszen tőlük örököl a kutyus minden tulajdonságot. Ha elégedett vagy velük, valószínűleg a kiskutyával sem lesz gond mire felnő.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Az agarak kifejezetten egészséges kutyafajtának számítanak, de sajnos náluk is előfordulhatnak problémák, betegségek. Nem minden kutya tapasztalja az alábbi problémákat, ezek csupán rövid ismeretterjesztők, hogy a gazdik minél előbb felismerhessék a betegségek jeleit, tüneteit, hogy hamar orvosolni tudják a problémákat.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Érzékenység az érzéstelenítőre: az agarak érkények lehetnek az érzéstelenítőkre és néhány hasonló gyógyszerre. Az a mennyiség, amelyet egy teljesen más kutyafajtának adnak altatáskor, akár meg is ölheti az agarakat. Ez valószínűleg a fajta alacsony testzsírszázaléka miatt van így. Olyan állatorvost kell választani, aki ezzel a problémával tisztában van és tudja, hogyan kell kezelni egy ilyen kutyát. Ha esetleg az állatorvos nem említené előre, hogy tud erről a hajlamról, érdemes megemlíteni neki, rákérdezni a véleményére ezzel kapcsolatban.

Pajzsmirigy alulműködés: a pajzsmirigy által termelt hormon alacsony szintje. A betegség egyik jele lehet a meddőség. A nyilvánvalóbb jelek közé az elhízás, a mentális tompaság, a letargia, a leesett szemhéjak, az alacsony energiaszint és a rendszertelen tüzelési ciklus tartozik. A kutya szőrzete durvává és törékennyé válik, elkezd kihullani, majd a bőr is kemény lesz és besötétedik. A pajzsmirigy alulműködést napi gyógyszeres kezeléssel lehet orvosolni, amit a kutyának élete végéig csinálnia kell. A gyógyszerek szedése mellett azonban teljes életet élhetnek a pajzsmirigy alulműködéssel küzdő kutyusok.

Osteosarcoma: általában a nagy és óriás kutyafajtáknál jelentkező, agresszív csontrák. A betegség első jele a sántaság, de csak röntgenfelvételek alapján derül ki, hogy a sántaságot rák okozza-e vagy valami más. Általában az érintett végtagot amputálják vagy kemoterápiát kapnak a kutyusok. A kezeléssel akár 2 évvel is meghosszabbítható a rákos kutyák élete. Szerencsére a kutyák nagyon jól alkalmazkodnak a háromlábú élethez, és nem szenvednek olyan durva mellékhatásoktól a kemoterápia után, mint mi emberek.

Gyomorcsavarodás (Gastric Dilatation-Volvulus, GDV): Ez az életveszélyes betegség a nagytestű, mély mellkasú kutyáknál jellemző (pl.: Golden Retriever, németjuhász). Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, különben a kutyus elpusztulhat. Tünetek: gyomor gyors felfúvódása, hányinger, öklendezés, gyors pulzus, depresszió, levertség, gyengeség.

Gondozás

Meglehetősen alacsony energiaigényű kutyák, de minden nap szükségük van egy kis mozgásra. Ha nem foglalkoznak velük eleget, unalmukban destruktívvá válnak.

A séták során mindig pórázon kell tartani őket. Az erős vadászösztön miatt, könnyen figyelmen kívül hagyják gazdáik parancsait és a prédájuk iránt eredhetnek. Ezeket a kutyákat nagyon nehéz utolérni, úgyhogy jobb megelőzni a bajt!

Az agarak túlsúlyosak lehetnek, ami káros az egészségükre. Gyakori egy visszavonult versenykutyánál, hogy 5 kilót is felszed magára utolsó versenye után, de ennél többet már nem szabad engedni neki.

Egy agár képzését és nevelését már a legelső naptól el kell kezdeni. Ha hagyják őket, makaccsá válnak és a saját fejük után mennek, nem hallgatva saját gazdáikra sem. Független és magabiztos kutyák, következetes gazdikra van szükségük.

Az agarakat sokféle embernek, helynek és helyzetnek kell kitenni – ezt a folyamatot nevezik szaknyelven szocializálásnak -, hogy ne legyenek bátortalanok és agresszívak az új élményektől. Sok kutyaiskolánál lehet szocializációs órákat is venni.

Egyéb szocializálási módok közé tartozik az is, ha a kutyust kutyabarát helyekre viszik el, olyan boltokba ahova beengedik az állatokat is, vagy ha egyszerre több ember sétál a kutyával. A fokozatosság azonban nagyon fontos.

Ezek a kutyák általában könnyen taníthatók a szobatisztaságra is.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 350-500 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted!
Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Ezeknek a kutyáknak rövid, sima szőrzetük van, amelyet nagyon könnyű ápolni. Szinte bármilyen színben és színkombinációban előfordulhatnak. Pl.: lehetnek barnák, fehérek, szürkék, feketék, csíkosak, foltosak stb.

A rövid szőrzet ellenére ezek a kutyák is vedlenek. Naponta érdemes átfésülgetni őket, a vedlés szinten tartása miatt. Az agarak kifejezetten szeretik, ha fésülve vannak.

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Más állatok és gyerekek

Ezek a kutyák elég türelmesek a gyerekekkel, és köztudottan finomat bánnak velük, bár egy olyan családban érzik legjobban magukat, ahol idősebb gyerekek vannak, akiket már megtanítottak arra, hogyan kell viselkedni egy kutyával. Egy kötekedő gyerek elől inkább elsétálnak, minthogy rátámadnának.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

Bár ezek a kutyák nagyon jól kijönnek a többi kutyával, a kisebb háziállatokat (kisebb kutyákat, macskákat, hörcsögöket stb.) zsákmánynak nézhetnek, főleg, ha ezek a kisállatok elfutnak az agarak elől. Nem minden agárnak olyan erős a vadászösztöne, de vannak olyan kutyák akikben olyan erősen él a hajtás iránti vágy, hogy könnyen megsebesíthetik sőt meg is ölhetik a kiszemelt prédákat.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Anikó
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 22 óra
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A nedves eledel kicsi (Csivava) és nagy tesű (Németjuhász) kutyusaim számára is nagy kedvenccé vált.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Kutyusom eddig kisebb szemű tápot fogyasztott, semmilyen nagyobb falatot nem volt hajlandó a szájába venni, nem is igazán szokott ràgni.
Ezt a méretet félve próbàltam ki, de nagy örömömre sikerrel jàrtam. Ízlik neki, és rágásra kènyszeríti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Renáta Rácz#2 kép innen:Renáta Rácz#3 kép innen:Renáta Rácz#4 kép innen:Renáta Rácz
4
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Burus Péterné
1
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon problémás kutyusunk kapja, örülünk hogy rátaláltunk!! Ez a táp az amit nem muszájból eszik, mert imádja!!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Eddig egzotikus struccos tàpot adtam neki,viszont màr nem akarta még kézből sem megenni.Amióta kipróbàlàs céljàból megrendeltem ezt a szàraztàpot,úgy befalja,alig tudom letenni elé,imàdja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Akàr sak a bàrànyos ez is remek vàlasztàs az érzékeny kutyusoknak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Nándorné Zayzon#2 kép innen:Nándorné Zayzon
2
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Tökéletes ,elegendő,tartalom,a kutyus imàdja és befalja,tisztàra nyalja a tànyérjàt.Kivàló az allergiàs kutyàk etetésénél

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Molnár Erika
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper es megbízható!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Beáta Pribisán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Nóra Rutkai
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Függetlenül ellenőrzött
39913 vélemény