Egy Személyes Történet, Ami Közös Küldetéssé Vált

6 éves koromban kezdődött minden

Az első osztály elvégzése után, szüleim hosszadalmas nyaggatására megkaptam életem első kiskutyáját. Meleg, fülledt nyári nap volt. Már izgatottan vártam a délutánt, amikor a kiskutya végre valahára megérkezett! A legaranyosabb teremtés volt, akit valaha láttam. Keverék volt, és csak azt lehetett róla tudni, hogy az anyuka egy kuvasz. Az apa kilétét homály övezte.

Bevallom őszintén, ez engem akkor – és azóta sem – nem zavart. Ahogy teltek múltak az évek, egyre jobb barátságban lettünk Cricksyvel. Elég érdekes ízlésre vall ez a név, tudom. De hát egy hatéves kisfiútól mit lehet várni…

Aztán beütött a baj

Egészen a gimnázium elkezdéséig mondhatni együtt cseperedtünk, Cricksy és én. Szóval ismét nyár, csak már 8 évet ugrunk előre az időben. 2005-ben, 8 éves korában Cricksy rákos lett. A hasán kezdett kialakulni a betegség, ami aztán az egész szervezetére átterjedt.

Közel egy évig küzdöttünk a betegséggel, míg végül feladta a harcot. Ismerősök sokan mondták, hogy csak egy kutya, én mégis úgy éreztem, hogy aznap egy barátomat vesztettem el.

Továbbra is közel vagyok a kutyákhoz

Cricksy elvesztése óta saját kutyám nincs. Viszont szerencsémre egyik közeli rokonomnak van egy beagle kutyusa, akit én is “nevelhetek” amikor otthon vagyok. Az ő neve Foltos. Már 4 éves, és nagyon okos kutya. Nagyon játékos, és igazi mindenevő!

Képzeld csak, akkor jött a fordulópont az életemben, amikor egyszer 2017 tavaszán, kíváncsiságból megnéztem, hogy mit is adunk Foltinak enni. Volt a kutyatáp címkéjére aztán minden írva. Ráadásul olyan hosszasan, hogy abba az ember beleszédül. Ezért gondoltam, hogy majd utána járok én az összetevőknek.

Hosszas internetes keresgélés után rájöttem, hogy a kutyatápok jelentős részének még lenne mit javulnia a minőség terén. Felesleges vitaminok, rossz minőségű húslisztek, és 0,1%-ot tartalmazó “összetevők”… Eléggé kiábrándultam, és ekkor jött a nagy ötlet!

2017: CricksyDog megalapítása

2017 tavaszán megalapítottuk Imivel és Zsuzsival (testvéreim) a CricksyDog-ot. Szerintem nagyon frappáns név, és jól jelképezi mindazt, ami mi is vagyunk (első, és mindmáig egyetlen kutyám emlékére). Igyekszünk azt az őszinte, önzetlen szeretet beletenni a tápokba, amit ő is mutatott felénk minden nap. Szóval ez nekünk egyfajta tisztelgés a kutyám előtt, aki a szívünkben örökké él!

Egy ideig Magyarországon gyártattuk a tápjainkat (mert saját üzemre mindeddig nem tudtunk beruházni), de sajnos ez már 2019-től nem volt megoldható. Az olyan extra szigorú minőségbeli előírásoknak, amit mi megkövetelünk, jelenleg csak nagyon kevés gyártó felel meg! Ezért a tápjaink többségét Hollandiában, míg egy kisebb részét Németországban gyártatjuk. Természetesen a recept és az összetevők a mi felelősségünk, ők csak a gyártást végzik. A tápok csomagolása, a zsákok levarrása és minden további folyamat már Magyarországon történik a kapuvári raktárunkban.

Jövőbeni tervünk egy saját gyártóüzem létrehozása, de ehhez még 1-2 évet biztosan várnunk kell. Mindaddig is folytatjuk a kitűzött célunkat, hogy Magyarországon egyre több legyen a boldog gazdi, és a még boldogabb kutyus!

2022: Már 8 EU-s országban elérhető a CricksyDog

Miután hazánkban sikerült nagy sikereket elérnünk a CricksyDog-gal, ezért 2020 derakán úgy döntöttünk, hogy ideje külföld felé is terjeszkedni. Alapvető célunk, hogy egyre több kutyusnak és ezáltal gazdinak segítsünk boldogabb, egészségesebb, felhőtlenebb hétköznapokat élni.

Ez a küldetésünk pedig nem zárhatjuk és korlátozhatjuk csak hazánkra. Hiszen rengeteg kutyus él Magyarországon kívül is. Éppen ezért a küldetésünk addig folytatjuk, amíg az egész EU-ban nem tudunk havi legalább 100,000 kutyusnak segíteni boldogabb és egészségesebb életet élni.

Jeneleg havi 10,000 körüli kutyusnak segítünk. Éppen a fentiek végett is már az alábbi 8 országban vagyunk elérhetőek (abc sorrendben): Csehország, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia.

Egyet mindenképp megígérhetünk Neked. A minőségből sosem fogunk lejjebb adni. Azt, amit a CricksyDog-nál már megismertél, azt mi mindig tartani fogjuk. Ez a mi hitvallásunk.

Vargyas András, CricksyDog társalapítója

 

Alapító csapatunk

Minden nap már 12-en dolgozunk azért, hogy kutyusod legfinomabb tápja időben megérkezzen.

Mint láthatod, az elmúlt 5 év alatt sikerült magam mellé társakat toboroznom, akik nélkül ma nem tartanánk itt. Az egész természetesen nem érne semmit a ti támogatásotok nélkül. Nagyon hálásak vagyunk a bizalmatokért. Igyekszünk ezt minden nap meghálálni.

Csapatunk egyik fele a kapuvári raktárunkban dolgozik, míg a másik fele a budapesti irodánkban segíti a kutyagazdikat.

Írj nekünk emailt!

székhelyünk

9330 Kapuvár

Osli utca 16.

cégnév

cégjegyzékszám

adószám

közösségi adószám

cég statisztikai számjele

Vargyas Petfood kft.

08-09-030621

26616430-2-08

HU26616430

26616430-4791-113-08

email címünk

kerdes@cricksydog.hu

Csatlakozzatok Ti Is A CricksyDog Harmadik Generációs Tápjaihoz

Köszönettel tartozunk az Európai Uniós Climate KIC-nek, amiért a termékfejlesztéseink egy részét ők finanszírozzák. Emellett szerepeltünk már a 168 óra nyomtatott verziójában, és több online magazinban.

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled a csomagodat, akkor az már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településébe szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött magyar gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb. Győzödj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, e-mailben vagy keress élő chaten.

Még a tökéletes ételt keresed kutyusodnak?

Függetlenül ellenőrzött
40316 vélemény