A West Highland White Terrier Bemutatása

A skóciai West Highland White Terrier kutyafajtát úgy lehet a legjobban jellemezni, hogy nemes egyszerűséggel tele vannak önbizalommal, tudják, hogy ők a legjobbak a környéken. Mindig keresik a szórakozást, mindenkit meg akarnak nevettetni, eközben pedig saját magukat is szórakoztatják.

A fajta rajongói Westie-nek becézik ezeket a kutyusokat. Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A westie-k nagyon barátságosak és vidámak, élénk természetükkel rengeteg ember szívét rejtik rabul, különösen akkor, ha még oldalra is biccentik a fejüket és úgy néznek az embereikre. Szeretetteljes és intelligens állatok, nagyszerű társak, bármilyen méretű otthonban megtalálják a helyüket, még a lakásokban is.

A Westie Részletes Bemutatása

Ha azt mondjuk, hogy a West Highland White Terrierek – vagy Westie-k – „nagy kutyák, kiskutya testben” az nem is fedné teljesen a valóságot. Nem túl tolakodóak és temperamentumosak, nincs szükségük kihívásra, nem követelőznek. Nem annyira makacsok, csak érdeklődők. Meg kell győzni őket arról, hogy amit a gazdájuk akar, az az ő érdekük is, ezzel azonnal belemennek a dolgokba.

Az eredetileg vadászatra és patkányvadászatra nevelt westie-k megtanultak önállóan gondolkodni, ezt a tulajdonságukat még ma is szívesen bevetik (bár kétségtelenül vannak olyan időszakok, amikor gazdáik egyáltalán nem engednek nekik). A westie-k munkaösztöne ma már általában az ügyességi és engedelmességi versenyeken jut érvényre, mintsem a rágcsálóírtásban. Terápiás kutyákként is alkalmazzák őket, néhányan még a kereső-mentő csapatokhoz is csatlakoztak. Rengeteg versenyszámban találkozhatunk velük, nagyon jó eredményeket érnek el.

A West Highland White Terrierek azonban ma már inkább társak, akik bolondozásukkal és szeretetükkel gazdagítják családjaik életét. Társaságkedvelő állatok, mindenkivel jól kijönnek, még az idegenekkel is, nem szeretnek egyedül lenni. Minden korosztályú gyerekhez ragaszkodók, jól elvannak az idősebb gyerekekkel is. Nyilvános környezetben barátságosak a számukra idegen kutyákkal is, jól érzik magukat akkor is, ha több állattal kell osztozniuk a lakóhelyükön. A macskákat is elviselik – annak ellenére, hogy időről időre azért megkergetik őket. Amihez viszont egyáltalán nem tudnak alkalmazkodni, azok a szabadon futkározó kisállatok, például nyulak, egerek, mókusok.

A Westie-k bármilyen élethelyzetben megtalálják boldogságukat, jól érzik magukat vidéken és a városban egyaránt. Szükségük van arra, hogy az embereikkel együtt tölthessenek egy kis időt odabent is, nem kizárólag kinti kutyusok. Kiválóak lakásban élők számára, ha biztosítják nekik a kellő mozgást és megtanítják őket arra, hogy csendesek legyenek, ne ugassanak túl sokat. Szívesen maradnak otthon, amíg gazdáik dolgoznak, jól elvannak egyedül is. Mindennek tetejébe még könnyű velük utazni is, akár hosszú nyaralásokról vagy rövid kirándulásokról van szó.

Ezek a kutyák könnyen kiképezhetőek. Intelligensek, gyorsan tanulnak, a nevelés és tanulás pedig szórakoztató számukra. A westie-k nevelésének a kulcsa a határozottság, következetesség és a pozitív megerősítés. A klikker tréning is remek módszer a tanuláshoz. A kemény bánásmóddal csak az idejét vesztegeti az ember. A kutyák ilyenkor már dacból sem fogják megcsinálni azt, amire kérték őket.

A westie-k riadóznak, ha valami gyanúsat látnak vagy hallanak, az összes látogató érkezéséről, a postásról és a ház előtt elsétáló kutyákról is tájékoztatják az embereiket. Néhány kutya még a körülöttük repkedő bogarakat is megugatja. Röviden: iszonyatosan hangosak tudnak lenni. Ettől függetlenül meg lehet őket tanítani arra, hogy korlátozzák az ugatásukat, így csendesebbek lesznek. Ezt a tanítást viszont már kölyökkorban el kell kezdeni, hogy eredménye is legyen.

Nagyon népszerű fajta, szeretetteljes és hűséges állatok, de még mindig bennük van az önállóság és a magabiztosság. Eljátsszák, hogy nincs szükségük a kényeztetésre, bár sosem utasítják azt vissza. Néhány westie bújósabb, mint a többi. Szeretik a tisztaságot, emiatt gyerekjáték őket szobatisztaságra nevelni. Csodálatos társak lehetnek a kezdő, tapasztalatlan kutyagazdik számára is. Nyugodt természetükkel, intelligenciájukkal és vidám személyiségükkel a westie-k még a legkőszívűbb embereket is rabul ejtik.

Ezek a kutyák általában nyugodtak, amikor bent vannak, viszont kint ez már nem mondható el róluk. Mintha teljesen más kutyák lennének. Imádnak száguldozni a parkokban, egész nap túráznának az embereikkel, ha tehetnék. Imádnak játszani, a hátsó udvaron szaglászni és felmérni a terepet. Bár élvezik az ásást is, úgy tűnik ezt eltanulták az idők alatt más kutyáktól. Néhány westie-t a házban is lehet tornáztatni, ha van egy viszonylag hosszú folyosó, ahol fel-alá szaladgálhat. Bár nem igényelnek olyan sok mozgást, naponta egyszer-kétszer sétáltatni kell őket, hogy boldogok és egészségesek maradjanak.

A westie-ket nem szabad kizárni az udvarra. A legjobban a házon belül érzik magukat, bár nem kimondottan ölebek és nem is ragaszkodnak a kényeztetésre. Függetlenek, inkább megkerülik a tömeget, és elvonulnak egy csendesebb helyre. (Ha ez a hely közel van egy fűtőtesthez, annál jobb.) Figyelnek a házra, amíg az emberek dolgoznak, bár egyes kutyusok szeparációs szorongással küzdhetnek. Nekik csupán egy biztonságos helyre van szükségük temérdek játékkal és némi ennivalóval a közelben.

A Westie Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • A westie-knek vannak tipikus terrier tulajdonságaik (ez nem is olyan meglepő, mivel terrier kutyák). Ásnak, ugatnak, mennek az apróbb állatok után. Megfelelő neveléssel azonban a rossz tulajdonságokról le tudnak szokni, bár a zsákmányszerzési ösztönük olyan erős, hogy azon semmiféle tréning nem tud változtatni.

  • A Westie-k jól érzik magukat olyan otthonokban is, ahol több kutya van. Hozzá tudnak szokni a macskákhoz is. A kis háziállatokhoz (pl.: nyulat, madarak, hörcsögök) viszont egyáltalán nem tudnak alkalmazkodni.

  • Általában könnyű őket kiképezni, ha pozitív és következetes módon történik a tanítás. A westie-k erősakaratúak és nagy önbecsüléssel rendelkeznek, ami okozhat némi nehézséget a nevelésben, ha a tréningek számukra unalmassá vagy túl szigorúvá válnak.

  • Szőrzetük könnyen ápolható, csak rendszeres fésülést igényel. Keveset vedlenek.

  • Bár nincs szükségük annyi mozgásra, mint más fajtáknak, naponta egy-két sétát vagy játékot igényelnek. A házon belül általában alacsony az energiaszintjük, bár ettől egyes kutyák eltérnek.

  • A westie-k alkalmazkodóképesek, bármilyen típusú és méretű lakásban, házban megállják a helyüket (bár, ha nincsenek megtanítva arra, hogy csendesebbek legyenek, akkor a szomszédokkal még lehetnek problémák emiatt).

  • Társasági kutyák, akik mindenkivel jól kijönnek. Minden korosztályú gyereket szeretnek, de inkább az idősebb gyerekek mellé való.

  • A westie-ket hosszabb időre is magukra lehet hagyni. Érdemes rádiót kapcsolni, a kedvenc játékaikat a közelbe rakni és némi elemózsiát is jó bekészíteni nekik, így biztosan nem lesz baj.

  • Ez a kutyafajta nem a legjobb választás lelkes kertészek számára, mivel a gondosan ültetett növényeket hamar kiássák.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A westieknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történelme

A West Highland White Terrier története megegyezik a Dandie Dinmont, a Skye, a skót és a Cairn terrierekével; mindannyian ugyanazon fajta ágának tekinthetők. A West Highland White Terrierek Skóciából származnak. Rókákra, borzokra és vidrákra vadásztak, emellett pedig kártevők irtására is alkalmazták őket.

Pontos történetük meghatározására nincs sok bizonyíték, de sokan úgy vélik, hogy a fajta a XVII. századra vezethető vissza, egy kiskutyára, amelyet I. Jakab argyllshire-i király adott a francia királynak.

A fajtatörténet szerint a westie fehér színe egy tragikus XIX. századi baleset eredménye, amely Malcolm of Poltalloch ezredes rókavadászata során történt. Az ezredes véletlenül lelőtte az egyik búzasárga cairnjét. Teljesen összetört és elhatározta, hogy a jövőben megelőzi az ilyen baleseteket és csak fehér kutyákat fog tenyészteni, amelyeket nem lehet összetéveszteni a rókákkal.

A West Highland White Terrier sokféle néven volt ismert, többek között Poltalloch Terrier és Roseneath Terrier néven, de az Angliai Kennel Klub 1906-ban hivatalosan is West Highland White Terrier néven ismerte el ezeket a kutyákat.

Méret

A West Highland White Terrier egy erős kiskutya, mély mellkassal és enyhén téglalap alakú testalkattal. A hímek általában 7-10 kg súlyúak, míg a nőstények 6-7 kg. A kanok általában magasabbak, mint a szukák.

Személyiség

A West Highland White Terrier egy bátor, magabiztos, életvidám, intelligens kutya, aki az élet legegyszerűbb pillanataiban is örömét leli. Vidám természete és életszeretete miatt sokak kedvencévé vált a fajta, pajkosságuk és huncutságuk ellenére is. Egy fikarcnyit sem hiányzik belőlük az önbecsülés, de nem is túlzottan magabiztosak.

Barátságosak, mindenkivel jól kijönnek és élvezik a társaságot is. Nem igazán ölebek, tudnak elég temperamentumosak is lenni. Ritkán kezdenek vitákat, de végül is ők is terrierek, így nem fognak elsétálni egy kötekedő kutya mellett. Élénk fickók, csillogó szemekkel és lendületes léptekkel fogadják az élet kalandjait.

Az ugyanolyan nemű kutyák közötti agresszió nem ritka, és bármilyen meglepő a szukákra jellemző inkább, hogy alfák szerepét szeretnék betölteni.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Kraniomandibuláris csontritkulás több koponyacsontot érint. A kölyökkutyák növekedése során a koponyacsontok szabálytalanul nagyobbodnak meg. A tünetek általában négy és nyolc hónapos kor között jelentkeznek. Gyakran előfordul, hogy a kölyök állkapcsa és mirigyei megduzzadnak, és nem tudja kinyitni a száját. Nyáladzanak, néhány hetente ingadozó lázuk lesz, és egyes esetekben a rágóizmok is elsorvadnak. Az ok ismeretlen, de feltételezhetően örökletes. Nincs rá kezelés, de gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók enyhíthetik a kellemetlenségeket. Megfelelő táplálkozásra van szükségük, és súlyos esetekben még tápszondára is. A szabálytalan csontnövekedés lelassul és általában megáll, mire a kölyökkutya egyéves lesz. Az elváltozások visszafejlődhetnek, de néhány kutyának tartós problémái vannak az állkapcsukkal és emiatt az evéssel. Egyes esetekben az állkapocs egyáltalán nem tud mozogni, ezt részben műtéttel lehet korrigálni.

Legg-Perthes kór: genetikai okokra visszavezethető combcsontfej elváltozás. A betegség során degeneratív folyamatok mennek végbe, melynek következtében az ízületek rongálódnak, nem képesek ellátni a megfelelő funkciókat. A legg-perthes betegség kiváltó oka ismeretlen, ezért gondolják úgy a szakértők, hogy ez egy örökletes kór. Gyógymódok: pihenés, fizikoterápia és műtét. Utóbbinál a deformált csontot távolítják el. A kutyák többsége teljesen felépül a betegségből, de vannak olyan kutyusok is, akik életük végéig sántítanak.

Szürkehályog: gyakori szembetegség, homályos és rossz látást eredményez. A kutya szemei zavarosak lesznek. A szürkehályog általában idős korban jelentkezik, néha műtéttel eltávolítható, ezzel a látás is megjavul. A westie-knél gyakori a fiatalkori szürkehályog is.

Tüdőfibrózis: ez a betegség a tüdő légzsákjainak tartószöveteit és a kötőszöveteket rongálja, ezzel megakadályozva, hogy oxigén normálisan a vérbe jusson. A tünetek kutyánként változnak – sok kutyánál évekig nem is jelentkeznek – de a tünetek közé tartozhat az állóképesség elvesztése, a szapora légzés, a „recsegő” tüdő, a száraz köhögés, a légszomj és a nehézlégzés. A tüdőfibrózis szívelégtelenséghez és más betegséghez is vezethet. Nincs rá gyógymód, és a prognózis sem biztató, ezért rendkívül fontos a megelőzés. A légúti fertőzések megelőzése, a testmozgás és az egészséges testsúly megtartása kulcsfontosságú. A betegséget néha hörgőtágítók használatával kezelik. Ez viszont akkor jár nagyobb sikerrel, ha a betegséget korán diagnosztizálják.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be.

Gondozás

A ketrechez szoktatás nagyon hasznos minden kutya és gazdi számára. Ezzel a lakás és a kutyus épségét is kontrolálni lehet, ha a gazdi távol van. A ketrecük egyben egy olyan hellyé is válik számukra, ahová bármikor elhúzódhatnak, ha pihenni szeretnének. A kölyökkorban történő ketrechez szoktatás segít a kutyusoknak elfogadni a bezártságot, így nem fog a későbbiekben gondot okozni az sem, ha kutyapanzióban vagy kórházban kell tölteniük pár éjszakát. Egész napra azonban soha nem szabad őket bezárni! Pár óránál tovább ne legyenek bezárva, kivéve éjszaka, amikor alszanak.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A westie-knek dupla szőrzetük van. Az aljszőrzetük rövid, fedőszőrük pedig akár 5 centi hosszúságú is lehet. Ez a dupla szőrzet megvédi őket a zord időjárástól. Ezeknek a kutyáknak természetesen mindig fehérnek kell lennie. Minden más szín hibásnak számít a fajtastandard szerint.

Bundájukat nagyon könnyű ápolni, csak rendszeres fésülést és nyírást igényel. A kiállítási kutyákat általában évente kétszer „sztrippelik”, de a legtöbb gazdi nem igazán foglalkozik ezzel. Nyírásra általában a lábakon, valamint a fülek és a szemek körül van szükség. A fejükön lévő szőrt gyakran teljesen lenyírják, hogy a kiállításokon jól látható legyen a kerek fejforma. Nagyon keveset vedlenek.

A szőrük viszonylag tiszta marad és csak akkor kell fürdetni őket, ha nagyon muszáj. Ahhoz, hogy bundájuk szép csillogó fehér maradjon érdemes gyakran áttörölni őket egy-egy séta után.

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Más állatok és gyerekek

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A West Highland White Terrierek jól kijönnek más kutyákkal, sőt nem probléma nekik az sem, ha több kutyával kell osztozni az otthonukon. A nem ivartalanított kan kutyák általában nem kedvelik a szintén nem ivartalanított kan kutyákat fajtától függetlenül. A macskákhoz képesek alkalmazkodni, de ez sokkal könnyebb, ha már kölyökként macskákkal voltak körülvéve. Erős zsákmányszerzési vágyuk van, ami miatt a náluk kisebb állatokat biztosan üldözőbe veszik. Ezek a kutyák nem valók olyan otthonokba, ahol kis háziállatok vannak (pl.: nyulak, egerek, hörcsögök, madarak).

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltán B.hu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Sándorhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mi csak ezt adjuk kedvencünknek

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gyöngyi
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szeretik a kutyusaim ezt a tápot, pedig elég válogatósak.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 8 óra
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 9 óra
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Az öntettel mèg nagyobb a sikere

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Erikahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Sütikèm imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Rita Bátorfiné Királyhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A kutyus azt mondta, fincsi :), s szerintem még egészséges is :(.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Sándorné Törőhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Gyors, precíz kiszállítás.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon szereti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper! Evés után mosogatni nem kell.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A sok is kevés lenne belőle.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Csak a tőletek vásárolt karját eszik.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Miklósné Zajáchu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Egyenesen imádja.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Barbara Csányihu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Szilviahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 4 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
28197 vélemény