A Bichon Havanese Bemutatása

A Bichon Havanese kutyusok rengeteg ember szívét rabul ejtik apró termetük és pihe-puha bundájuk miatt. Az 1800-as években a kubai arisztokrácia társállataiként lettek igazán ismertek, elsősorban erre a célra is tenyésztették őket, ezért a mai napig szorosan gazdájukhoz tapadnak.

Na de ezeket a kistermetű kutyákat nem szabad alábecsülni, nem szimpla ölebek! A Havanese-k jól nevelhető, meglepően energikus kutyusok, kiválóan szerepelnek különböző kutyaversenyeken. A cirkuszi fellépésektől kezdve egészen a fogyatékkal élők segítéséig számos munkában helyt tudnak állni. Imádják az embereket, ezért nem is viselik jól, ha hosszabb időre egyedül hagyják őket. Ha folyamatos társaságot tudsz biztosítani egy ilyen kutyusnak, akkor semmi akadálya, hogy egy Bichon Havanese boldog gazdija legyél!

A Bichon Havanese Részletes Bemutatása

A Havanese kutyusok imádnivaló személyiségüket nem csak a közeli családtagoknak mutatják meg, hanem még a vadidegeneknek is. Természetesen az odaadásuk nagyobb részét a család fogja érezni, bárhová képesek gazdájukat követni, szinte hozzájuk tapadnak. Ennek van egy hátulütője is: hamar bepánikolnak, stresszesek lesznek, ha egyedül hagyják őket. Egyértelműen benti kutyák! Az a Havanese, akit kint tartanak az udvaron, sosem lesz olyan boldog kutyus, mint a benti társaik.

Ez a „ragadós” természetük egyáltalán nem meglepő, hiszen egyetlen feladatuk volt eleinte a kubai gazdag családoknál, mégpedig társként ott lenni mellettük. Azóta természetesen számtalanszor bebizonyították ezek a kutyusok, hogy ők sokkal többek ennél. Elég gyorsan és könnyen tanulnak. Dolgoztak már terápiás kutyákként, kiszagolták/megkeresték a termeszeket és a penészt, de a színpadi szereplés sem áll tőlük távol.

Méretükhöz képest meglepően sok energiájuk is van, ezért különböző sportokban is jól szerepelnek és kifejezetten szeretik is ezeket a kihívásokat.

Sajnos, a kistermetű kutyákat hajlamosak elkényeztetni az emberek, ezáltal pedig hamar berögződnek a rossz szokások is. Például: a kutyust az elején mindig a vacsora maradékokkal etette a gazdája, később már nem lesz jó neki a táp, mert ahhoz szokott hozzá, hogy mindig változatos, főtt ételeket evett.

A Bichon Havanese Legfőbb Ismérvei

Fajtabeli Érdekességek

  • A Havanese-k hűséges, jó társai az embereknek. A szeparációs szorongás náluk nagyon gyakori, ha egyedül hagyják őket.
  • A kölyök Havanese kutyusoknál rendkívül gyakori (mint sok más kutyafajtánál), hogy megeszik saját székletüket. Ezt viszont idővel kinővik! A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében jobb, ha kakilás után egyből felszeded a kutyapiszkot és kidobod a szemétbe.
  • Hosszú, selymes szőrük kétség kívül gyönyörű, de rendszeres ápolást igényel, hogy az is maradjon. Számos gazdi preferálja a rövid szőrt kutyusán, de bundájuk és a fajta igazi szépsége a hosszú szőrnél mutatkozik meg leginkább. Ehhez viszont sok időre, energiára és/vagy pénzre vagy szükség, ha esetleg szakértőkre bíznád kutyusod szépségét.
  • A Havanese-k szinte bármilyen környezetben jól érzik magukat, így nem okoz gondot nekik egy kis lakásban lakni. Elég ugatós kutyák, ezért kint az udvaron hajlamosak megugatni minden arra járó idegen embert, de ezt leszámítva a családi házakban is megtalálják a helyüket.
  • A Havanese-k szeretnek a magasból kémlelni mindent és mindenkit, ezért nem meglepő, ha a bútorok tetején helyezik magukat kényelembe.
  • Bármilyen furcsa, a kedvenc játékszerük között a papír szinte az elsők között szerepel. Imádják kiszagolni, szétcincálni, esetenként még meg is enni a papírfecniket. Akár órák hosszát is lefoglalják magukat egy darab papírral. A WC-papírt kifejezetten szeretik szétszedni, főleg a többrétegű fajtákat, a lakás pedig úgy fog kinézni rövid időn belül, mintha egy halloween-i kellékpókhálóval dekorálták volna körbe.
  • Kis termetük ellenére, legalább annyi mozgásra van szükségük, mint egy nagytestű kutyának. Szeretik a hosszú sétákat és a kiadós játékokat.
  • Soha ne vásárolj kutyát olyan emberektől, akik a kutyák egészségügyi állapotáról nem tudnak érdemlegesen nyilatkozni. Keress egy megbízható tenyésztőt, aki papírokkal igazolni tudja a kutyuson végzett vizsgálatokat és azok eredményeit.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Bichon havaneseknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Bichon Havanese Személyisége

A Havanese-k nagyon kedves és odaadó kutyusok, igénylik az emberek társaságát, ha tehetnék követnék gazdájukat mindenhová. Ragaszkodásuk miatt nem is viselik túl jól az egyedüllétet.

Ezenkívül még rendkívül okos kutyusokról van szó! Imádják a kiadós játékokat, de az sem baj nekik, ha a gazdival töltenek egy lustálkodó délutánt.

A kutyák temperamentuma sok tényezőtől függhet, mint például: öröklés, szocializáció, nevelés. Az ideális temperamentumú kölyökkutyák játékosak és kíváncsiak, szeretnek közeledni az emberek felé és nem bánják, ha felveszik őket simogatni. Valószínűleg túlságosan temperamentumos lesz az a kutyus, aki a társait piszkálja. Az a kutyus, aki pedig megbújik a sarokban, valószínűleg felnőttkorára is félős marad.

Ha teheted, mindenképp ismerkedj meg a kiválasztott kutyus szüleivel és/vagy testvéreivel is. Tölts el velük egy napot! Nézd meg, hogy a szülők viselkedése mennyire passzol hozzád, hiszen nagy valószínűséggel a kiválasztott kölyökkutya is örökölt egy-két dolgot tőlük.

Mint minden kutyának, a Havanese-knek is szüksége van a korai szocializációra. Fontos, hogy minél több helyet, embert, szagot, látnivalót, hangot ismerjenek meg még kölyökkorukban. A szocializáció ugyanis köztudottan segít abban, hogy jólnevelt kutyákká váljanak felnőtt korukra.

Kutyaiskolába vinni a fiatal kutyusokat kifejezetten jó ötlet. Sokat segíthet az is, ha gyakran hívsz át vendégeket, nyüzsgő parkba viszed el sétálni, kutyabarát boltokban vásárolsz vele, vagy egész egyszerűen csak sétáltatás közben beszélgetsz más kutyagazdikkal is.

A Bichon Havanese Gyakori Betegségei

Általánosságban elmondható, hogy a Havanese-k az egészségesebb kutyafajták közé tartoznak, de természetesen náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Mi összegyűjtöttük a leggyakoribb betegségeket és azok tüneteit, hogy minél előbb cselekedni tudj, ha felismered a jeleket.

Keress egy megbízható tenyésztőt, aki a kiválasztott kutyus és szülei egészségügyi állapotát papíron is bizonyítani tudja. Egy jó tenyésztő gondoskodik a kutyusok orvosi vizsgálatairól, amelyek után az állatorvosok ki is állítanak egy igazolást. A Havanese kutyusok esetében érdemes rákérdezni, hogy milyen szűrővizsgálatokon vett már részt. Náluk a csípődiszplázia, a könyök diszplázia, a pajzsmirigy-alulműködés, a von Willebrand-szindróma, a thrombopathia, és a szembetegségek a leggyakoribbak.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Könyökdiszplázia: Szintén egy örökletes betegség. Úgy vélik, hogy ezt a kutya könyökét alkotó három csont különböző növekedési/fejlődési üteme okozza, ami ízületi lazasághoz vezet. Ez nagyon fájdalmas sántasággal járhat. Az állatorvos akár még a műtétet is javasolhatja ilyen esetek orvoslására, de számos esetben elég a fájdalomcsillapító kezelés is.

Chondrodysplasia: genetikai rendellenesség, gyakran összekeverik/szinonimaként használják a „törpeséggel”. Az ebben szenvedő kutyusoknak a fajtanormához képest sokkal rövidebb végtagjaik vannak. A súlyossága változó, vannak olyan kutyusok, akik képesek ezzel teljeskörű életet élni, de sajnos vannak olyanok is, akik lebénulnak a rendellenességtől. A chondrodysplasia-s kutyák nem szaporodhatnak.

Legg-Perthes kór: genetikai okokra visszavezethető combcsontfej elváltozás. A betegség során degeneratív folyamatok mennek végbe, melynek következtében az ízületek rongálódnak, nem képesek ellátni a megfelelő funkciókat. A legg-perthes betegség kiváltó oka ismeretlen, ezért gondolják úgy a szakértők, hogy ez egy örökletes kór. Gyógymódok: pihenés, fizikoterápia és műtét. Utóbbinál a deformált csontot távolítják el. A kutyák többsége teljesen felépül a betegségből, de vannak olyan kutyusok is, akik életük végéig sántítanak.

Szürkehályog: a szemlencse homályosodásával járó betegség, látáskárosodás. A kutya szemein fehéres, szürkés foltokat láthatunk. A szürkehályog általában idős korban fordul elő kutyáknál, és szerencsére számos esetben sebészetileg eltávolítható, így a kutya látását akár teljes mértékben visszanyerheti.

Süketség: nemcsak a kutyusnak, de a gazdinak is megnehezíti a mindennapjait ez a betegség. A részleges süketség és/vagy halláskárosodás esetenként gyógyszeres kezeléssel vagy műtéttel orvosolható, de a teljes hallásvesztés már nem gyógyítható. Süket kutyus gazdijaként türelmesnek kell lenni, de szerencsére a piacon vannak már olyan eszközök, kiegészítők, amelyek megkönnyítik a gazdi és a kutya életét is (pl.: vibráló nyakörv).

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Leggyakrabban műtétekkel orvosolják a problémát.

Portoszisztémás sönt: rendellenes véráramlás, a hasüregi szervektől a vér a máj megkerülésével közvetlenül a szívbe jut, így a szisztémás keringésbe kerül. Ha ez bekövetkezik, a máj nem tudja eltávolítani a káros anyagokat, így azok közvetlenül a keringésbe kerülnek, ezzel további betegségek is kialakulhatnak (pl.: májenkefalopátia). Tünetei: rossz egyensúly, egyensúlyvesztés, étvágytalanság, letargia, vakság, depresszió, gyengeség, görcsrohamok, zavartság és kóma. A kutyus étrendjén való változtatás is segíthet a problémán, de nem ritka a műtét sem.

Szív moraj/szívzörej: a véráramlásban történő zavarok okozzák a betegséget. Öt fokozatuk van, besorolásuk attól függ, hogy mennyire hallható a moraj. Azonnali gyógyszeres kezelésre van szükség, az állatorvos előírhat egy speciális étrendet és mozgásformákat is. Ha ez a betegség nincs kezelve, súlyosabb szívbetegségek is kialakulhatnak.
Mitrális elégtelenség (szívbillentyű elégtelenség): idősebb kutyáknál gyakoribb betegség. A bal pitvar és kamra közti billentyű nem zár megfelelően, így a vér visszaáramlik a kamrából a pitvarba, a keringésben zavarok keletkeznek. Tünetek: magas vérnyomás, folyadék a tüdőben, szívizom gyengülés. Kezelés: gyógyszeres kezelés, étrend változás, testmozgás korlátozás.

Gondoskodás

Kistermetük ellenére a Havanese kutyusoknak rengeteg energiájuk van. Egy jó hosszú séta és/vagy egy kiadós játék teszi őket igazán boldoggá.

A Havanese kutyák mind egy belvárosi kislakásban, mind egy nagy kertes házban jól érzik magukat, így a „lakhatásukkal” nem lesz probléma. Az a lényeg, hogy a család legyen körülötte, az már mindegy nekik, hogy hol. Viszont hajlamosak minden járókelőt megugatni, ami zavaró is lehet néhányak számára.

Nagyon könnyű őket nevelni és tanítani, hiszen imádják elkápráztatni az embereket. Jó, ha már kölyökkorban elkezdi a tanulást, így felnőtt korára ez már egy természetes dolog lesz az életében.

A szeparációs szorongás a Havanese kutyusoknál rendkívül gyakori, komoly gondot okozhat ez olyan gazdiknak, akik sokat vannak távol. A probléma megoldásának legjobb és szinte egyetlen módja, ha a gazdi nem hagyja hosszú ideig magára a kutyust. Ha mégis hosszabb időre egyedül marad a kutya, biztosítani kell számára olyan játékokat, amelyekkel sokáig el tudja foglalni magát. Ilyenkor javasolt ketrecben vagy hordozóban tartani őket.

Hiába aranyosak és puhák, a Havanese kutyák nem holmi játékbabák. Bizony őket is meg kell tanítani viselkedni, szobatisztaságra nevelni stb. Nem szabad őket elkényeztetni, csak azért mert cukik!

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, fordulj hozzánk segítségért!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért olvasd el korábbi cikkeinket, ahol többek között írtunk a helyes etetési módokról, mennyiségekről, kölyökkutyák és felnőttkutyák etetéséről is. Korábban írtunk pár cikket az elhízás első jeleiről, a megfelelő táp választásról, adagolásáról.

Még több etetéssel és táppal kapcsolatos kérdés esetén, olvasd el korábbi írásainkat vagy keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén.

E-mail címünk: kerdes@cricksydog.hu.

Szőrzet Színe és Ápolása

A Havanese kutyusok szőre vastag, de nagyon puha, selymes tapintású, valamint nagyon hullik. Szőrük általában hosszú, lehet egyenes vagy teljesen göndör is, bár a hullámos „fazont” tartják ideálisnak a kutyashowkon. Színük lehet fehér, fekete, fekete és barnás, szürke, de számtalan egyéb színkombináció előfordulhat.

Sok gazdi szerint könnyebb az ápolás, ha a kutyus szőre rövidre van vágva. Ez való igaz, de ha teljes pompájukban szeretnénk látni a Havanese kutyusokat, akkor bizony hagyni kell megnőni a szőrüket. Ez viszont ténylegesen több odafigyelést és gondozást igényel.

A hosszú szőrt naponta át kell fésülni, hogy ne gubancolódjon össze. Gyakrabban kell fürdetni ilyenkor a kutyusokat, hogy szőrük mindig fényes és tiszta legyen. Nemcsak cuki, de hasznos is copfba összefogni a szemük környékén lévő hosszú szőrszálakat. Masnival még aranyosabb!

Jobban jársz, ha egy profi kutyakozmetikushoz viszed el kedvencedet, hacsak nem vagy nagyon motivált és ügyes! A kutyák ápolása, gondozása ugyan megtanulható, de legjobb szakértőkre bízni a szőr nyírását.

A Havanese kutyáknál gyakorik a könnyes szemek és az ebből fakadó könnyfoltok is. Azt ne feledd, hogy a túlzott könnyezés szemproblémára utalhat, amit mindenképpen érdemes az állatorvossal megvizsgáltatni. A könnyfoltok általában nem súlyosak, kialakulásuk oka nem ismert. A foltok megelőzéséhez érdemes naponta nedves ronggyal megtörölni a kutyusok szemkörnyékét. Ezen kívül a már kialakult foltokra pedig már léteznek fehérítő termékek a piacon, amiket számos gazdi nagyon hasznosnak talál.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a Havanese kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a Havanese-k körmét levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Viszonya a Gyermekekhez és Háziállatokhoz

A Havanese-k tökéletes családtagok, nagyon barátságosak és odaadóak mindenkivel, még a gyerekekkel is nagyon jól kijönnek. Ezeknek a kutyusoknak nem számít milyen korosztállyal vannak együtt. Mivel kistermetű kutyusokról van szó, így a kisgyerekek hajlamosak rájuk lépni, véletlenül megbántani őket.

Nagyon fontos megtanítani a kisgyerekeknek, hogyan kell egy kutyát megsimogatni, megközelíteni. Felügyelet nélkül nem szabad gyereket, kutyával magára hagyni, ugyanis egy rossz mozdulat elég és be is következik a baj. Meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy nem szabad piszkálni a kutyákat, ha alszanak és/vagy esznek.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 24 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény