Mi történik, amikor kiejted, hogy „na gyerünk, megyünk sétálni”? Izgatott lesz tőle kedvenced? Ez az izgalom mindent elárul, hogy áll kutyád a sétáltatáshoz. Elgondolkoztál valaha, hogy miért is van így bezsongva a kutyád ettől? Ebben a cikkben a mindennapos sétáltatásról írunk, illetve arról, hogy ez a tevékenység miért is olyan elengedhetetlen része kutyád életének. Íme 5 érv a mindennapos sétáltatás mellett.

Testmozgás

Ha mindennap elviszed a kutyád sétálni, akkor rendkívül fitt és aktív kutya gazdája vagy! A kutya ideális testsúlyát tartva csökken az egészségügyi problémák kialakulásának kockázata (például: magas vérnyomás, májbetegségek, cukorbetegség). A kutya fitten tartásának nincs is egyszerűbb módja, mint egy kiadós séta minden nap. A séta segít erősíteni a csontokat és az ízületeket, és kiváló módja a plusz kilók leadásának. Nem utolsó sorban a kutyád kedvének és energiaszintjének is nagyon jót tesz a mindennapos séta.

Agytorna

Séta közben a kutyádnak esélye van felfedezni a világot maga körül, és mivel kedvenced az orrát használja leginkább ehhez, mindig szánj a szimatolásra időt. Tarts séta közben „szimat-szünetet” és engedd kutyádnak, hogy kedvére szaglásszon és felfedezze világot. Adj neki jeleket arra, hogy te ezt meg is engeded neki. Például álljatok meg, majd mondd „mehetsz szaglászni”, „szimatolj csak” és hasonlók.

Ahhoz, hogy ez érdekes is maradjon nem árt változtatni az útvonalon időnként. Induljatok el egy új park felé, vagy olyan helyre, ami talán még számodra is új lehet.

Önbizalomnövelés

A kutyák önbizalmának is nagyon jót tesz a mindennapos séta, hiszen egy hétköznapi rutin kialakítása segít a kutyáknak magabiztosabbnak lenni. Ezzel a kutya életében kialakul egy rendszer, amely idővel felépítheti a kutya magabiztosságát is (különösen félős, szerény kutyák esetében). Szinte az egyik legjobb és leghatásosabb módja ennek az, ha minél több mókás tevékenységet csempészel a mindennapokba.

Tipp: Ha tanácstalan vagy, hogy milyen izgalmas tevékenységekkel keltsd fel kutyád figyelmét, „33 benti dolog, amivel lefoglalhatod a kutyádat” illetve „26 unaloműző kutyáknak” cikkeinket.

Szocializáció

Sétálás közben elkerülhetetlen, hogy idegen környezetben, idegen emberekkel és állatokkal találkozzon kedvenced. Így ez egy remek alkalom a szocializálódásra. Bár ennek fő része még kölyökkorban történik, viszont nem szabad elhanyagolnunk ezt a későbbiek során sem. A kutyádnak mindig szüksége van arra, hogy lehetősége legyen új kapcsolatokra szert tenni. A legkönnyebben ezt úgy érheted el, ha elmentek egy jó nagy sétára esetleg egy olyan helyre, ami még számodra sem annyira ismert, így neked is lesz valami újdonság. A félős és szégyenlős kutyáknál viszont ügyeljünk arra, hogy csak lassan, óvatosan vigyük új emberek, állatok közé.

Kapcsolaterősítés

A kutya és gazdája közötti kapcsolat megerősítésére is kiváló a mindennapos sétáltatás. Ez egy igazán egyszerű módja a szoros kapcsolat kialakításának, hiszen ezzel minden nap örömöt viszel a kutya életébe. Ennél több pedig nem is kell egy szoros kötelékhez. Egy ilyen kapcsolatnál elengedhetetlen a bizalom. A kutyánál pedig ezt például úgy tudod kialakítani, ha minden nap elviszed sétálni, így tudja, hogy rád számíthat minden nap.

Tipp: Olvasd el cikkünket, amely 10 ötletet ad arra, hogyan alakíts ki egy szoros kapcsolatot kutyáddal!

Nálatok hogyan működik a sétáltatás?

Mindennap mentek sétálni? Milyen gyakran változtatod az útvonalat? Hagysz „szimat-szünetet” a kutyádnak? Írd meg nekünk kommentben!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

25 unaloműző kutyáknak

Unatkozik kedvenced? Mindig keresel valami egyszerű és gyors unaloműzőt neki? Ha egy kutya unatkozik, akkor nagyon gyorsan előjön belőle a pusztító ösztön. A problémák főleg abból adódnak, hogy nem tudunk olyan munkát adni kutyánknak, mint amire ők igazán születettek....

bővebben

33 benti tevékenység, amivel lefoglalhatod a kutyádat

Mindig keresed az izgalmas, egyszerű és szórakoztató tevékenységeket, amivel lefoglalhatod a kutyádat? Nem csoda, hiszen a kutya érdeklődését felkelteni nem mindig olyan egyszerű dolog, viszont a sok ötletelés közben te már sokkal jobban elfáradhatsz és a kedves is...

bővebben

10 tipp a kutyaszőr takarításhoz

Kivétel nélkül minden kutya hullajtja a szőrét, és ezzel a jelenséggel garantáltan minden gazdinak meggyűlik a baja. A husky-k boldog gazdáinak pedig innét is mély együttérzésünket küldjük! Noha imádjuk négylábú szőrös kedvenceinket, azért néha örülnénk neki, ha nem...

bővebben

Megtalálhatsz minket az alábbi közösségi média oldalakon is!

Csomagod kiszállításáról a DPD futárszolgálat gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja

Szeretnéd Ingyen kipróbálni a bárányos kutyakekszünket?

 

Ha igen, akkor kattints az alábbi gombra...

Ingyenes

Ajándékod Érkezett

(Sajnos egy kutyagazdi csak egyszer élhet ezzel a lehetőséggel!)

Az alábbi mezőbe kérlek add meg az email címed, és már készen is vagy!

Amint beírod az e-mail címed, már e-mailben küldjük is ki Neked az ajándék bárányos kutyakekszed kuponkódját! Mikor kapom meg a kekszet? Bármilyen másik termék vásárlása mellé ingyen megkapod a kekszedet!

Kuponodat Kiküldtük az

E-mail Címedre

Maximum 5 percen belül meg kell érkeznie. De a biztonság kedvéért itt is leírjuk:

baranyoskeksz100