Az Újfundlandi Bemutatása

Az újfundlandi egy nagytestű, erős kutyafajta, amely – mily meglepő – Új-Fundlandról származik. Eredetileg munkáskutyaként tartották őket. Fő feladataik közé a halászhálók húzása, az erdei levágott farönkök húzása tartozott.

Okos és szorgalmas kutyák, jól alkalmazkodnak a szárazföldi és a vízi munkákhoz egyaránt. Nagyon jó úszók és nagy teherbírásúak. Kedves természetű, érzékeny, család-barát kutyusok.

Az Újfundlandi Részletes Bemutatása

Bizonyára sokan ismerik Nanát, a kitalált újfundlandira a Pán Péterből? Az édes természetű Nanát először J.M Barrie skót író és drámaíró mutatta be a közönségnek 1904-ben írt Pán Péter című művében, amelyből később a ma is ismert, közkedvelt gyerekmese lett.

Való igaz, hogy Barrie fiktív beszámolója Nanáról mint éjjel-nappali bébiszitter kissé elnyújtja a valóságot. A kutyáról írt jellemzéseiben azonban van igazság.

Az újfundlandi tényleg egy nagyon kedves kutyafajta, aki imádja a gyerekeket. Természetes számukra a gyengédség és a barátságosság, ezen felül pedig nagyon védelmezők is. A fajta rajongói szerint az újfundlandiak tényleg született bébiszitterek.

A kanadai Új-Fundlandról származó újfundlandiak valójában osztoznak szülőhelyükön a népszerű labrador retrieverekkel. A két fajtának hasonló a karaktere, közös bennük a vidámság, az intelligencia, az erős munkamorál, a barátságosság, az alkalmazkodóképesség és a sokoldalúság.

Az újfundlandi egy óriás kutyafajta (kb. 60 kg súlyúak). Bár viszonylag nyugodtak, mégis szükségük van a napi testmozgásra, hogy fitten tartsák magukat.

A tisztaságmániás emberek számára nem éppen a megfelelő kutyafajta az újfundlandi, mert hosszú, dús bundájuk csak úgy vonzza a sarat és a piszkot magához. Nagyon ügyesek abban, hogy nyomot hagyjanak minden olyan szobában, ahová betértek. Elég sokat kell ápolni őket és nagyon sok nyáladzanak – NAGYON SOKAT.

De amikor a kiképzésről és nevelésről van szó, az újfundlandiak csillagos ötös tanulók. Gyorsan tanulnak, és kevés olyan dolog van, amit ne tudnának megcsinálni. A nevelésüket nagyon korán kell kezdeni, mert a fajta gyorsan nő, és a 40 kg-s állatokat már sokkal nehezebb letessékelni a kanapéról.

Minden kutyában ott él a hősiesség iránti vágy, de ezeknél a kutyáknál ez kifejezetten erősen jelen van. Mivel remek úszók, nem restek vízbe ugrani, hogy megmentsenek egy bajbajutottat. Számos történet kering az interneten és az írott sajtóban is arról, hogy újfundlandi kutyák mentették ki a hajótörött embereket vagy gyerekeket húztak ki a jeges mély vízből.

Függetlenül attól, hogy befogják-e őket valamilyen munkára vagy sem, igazán jó és hű társai az embereknek, bárki szívét meghódítják.

Az Újfunlandi Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Az újfundlandi egy hatalmas kutyafajta. Bár szelídek, nem egyszerű velük egy lakásban. Sokkal boldogabbak egy tágasabb környezetben.

  • Erős munkamorállal rendelkeznek, szükségük van a mozgásra és a mentál stimulációra. A folyamatos tréningek és a kutyasportok is remek kikapcsolódási lehetőségek ennek a kutyafajtának. 

  • Ha valaki nem bírja a kutyanyálat, akkor az újfundlandi nem neki való kutya. Ez a fajta nagyon sokat nyáladzik.

  • Ahhoz, hogy az újfundlandiak dús szőrzete szép maradjon, rendszeres ápolásra van szükségük. Ezt elvégezhetik a gazdik is, viszont ez nagyon időigényes, így lehet jobb a profi szakemberekre bízni ezt a feladatot, bár utóbbinak nagyobb költségei vannak.

  • Az újfundlandiak a hűvös éghajlaton érzik igazán jól magukat, bár képesek alkalmazkodni a melegebb időjáráshoz is. A hőgutától való megóvás érdekében légkondicionált vagy ventilátorral felszerelt szobába kell nekik biztosítani helyet a nagy hőség elől.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji tenyésztőtől, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

Az újfunlandiknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

Az újfundlandi kutyák Kanadából (Új-Fundland tartományból) származnak, és kezdetekben a környék halászai mellett dolgoztak.

3 különböző elmélet létezik a származásukról, bár mint a legtöbb fajta esetében, nehéz bebizonyítani melyik az igaz. Az első szerint az újfundlandiak a tibeti masztiff és a mára már kihalt amerikai fekete farkas keresztezéséből származnak.

Egy másik teória szerint a vikingek hagyták itt a kutyákat, amikor Kr.u. 1000-ben felfedezték az Újvilágot. Úgy vélik, a vikingekkel érkező kutyák a Kelet-Kanadában őshonos farkasokkal kezdtek el szaporodni, majd az emberek tenyészteni is kezdték őket.

A harmadik felvetés szerint az újfundlandi kutyák számos különböző 15. és 16. századi európai kutyafajta keveréke, pl. pireneusi juhászkutya, masztiff és portugál vízikutya.

Annyi biztos, hogy valamikor a 18. század végén Sir Joseph Banks angol botanikus több újfundlandi kutyát vett magához, és 1775-ben George Cartwright nevezte el őket. Az 1800-as évek végén egy másik fajtarajongó, a svájci Albert Heim professzor azonosította a fajtát és írta le a tulajdonságait.

Egészen idáig a fajta létezése veszélyben volt. Az 1780-as években a fajta majdnem teljesen kihalt a kormány által bevezetett korlátozások miatt, amelyek értelmében a kanadai családoknak adót kellett fizetniük az után az egyetlen egy kutya után, amelyet tarthattak a háznál.

Az újfundlandiak felemelkedéséhez nagyban hozzájárult Sir Edwin Landseer (1802-1873), aki szívesen szerepeltette festményein az újfundlandiakat. Az újfundlandi fekete-fehér változatát az ő tiszteletére nevezték el Landseer-nek.

A fajta jövője azonban akkor szilárdult meg igazán, amikor Új-Fundland kormányzója, Harold MacPherson (1884-1963), ezt a kutyát választotta saját házikedvencének.

1860-ban mutatták be először Angliában ezt a kutyafajtát. Az Amerikai Kennel Klub 1879-ben ismerte el a fajtát. Az első újfundlandi bajnokot pedig 1883-ban választották meg.

Méret

Hímek marmagassága kb. 69-74 cm, a nőstényeké 63-69 cm. A kankutyák testsúlya 60-70 kg között mozog, a szukák kb. 45-55 kg súlyúak.

Személyiség

Az újfundlandiak a kedves természetükről ismertek. Olyanok, mint egy nagy, imádnivaló mackók. Szeretik a gyerekeket, okosak, szeretnek az emberek kedvében járni. Akkor a legboldogabbak, amikor a családjukkal lehetnek, hosszú időre nem szabad őket egyedül hagyni, vagy bezárni, mert azt egyáltalán nem viselik jól.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.
A kutyaiskola vagy kutyamegőrzők remek kezdetek lehetnek. Rendszeres látogatók, nyüzsgő parkokban sétálás, üzletek, ahova a kutya is bemehet, szomszédokkal közös séta stb. Ezek mind-mind segítenek a kutyusoknak hozzászokni a társasághoz.

Egészség

Sajnos ezeket a kutyákat sem kerülik el az egészségügyi problémák, betegségek. Az alábbiakban a leggyakoribb egészségügyi problémák rövid ismeretterjesztői találhatók, hogy már a kezdeti tünetek kialakulásakor megkaphassák a szükséges kezelést a kutyusok.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát!

Addison-kór: ezt a rendkívül súlyos állapotot a mellékvesekéreg hormontermelésének elégtelensége okozza. A legtöbb Addison-kóros kutya folyamatosan hány, étvágytalan és levert. Mivel ezek a tünetek nem elég egyértelműek és összetéveszthetők más betegség tüneteivel, így sokszor csak az előrehaladottabb stádiumában diagnosztizálják ezt a kutyáknál. Súlyosabb tünetek akkor jelentkeznek, amikor a kutya stresszes, vagy ha a káliumszint elég magas ahhoz, hogy megzavarja a szívműködést, ezzel sokkos állapotot vagy legrosszabb esetben halált okozva. Ha Addison-kór gyanúja merül fel, az állatorvosok rengeteg vizsgálatot végeznek a kutyán a diagnózis megerősítése érdekében.

Szürkehályog: az emberekhez hasonlóan, a kutyáknál is jelentkezhetnek a szemen szürke, homályos foltok, amelyek idővel növekedhetnek is. Bármely életkorban kialakulhatnak, látáskárosodást okozva ezzel. Legrosszabb esetben az adott kutya egyik vagy akár mindkét szemére megvakulhat. A szürkehályog műtéttel el is távolítható.

Cseresznyeszem: akkor fordul elő, amikor a harmadik szemhéjként is ismert mirigy megduzzad. Ez úgy néz ki, mint egy vörös massza a kutya szemének belső sarkában. A cseresznyeszemet általában műtéttel kezelik.

Szubvalvuláris aorta-szűkület: a bal kamra és az aorta közötti billentyű problémája. Ájuláshoz és akár még hirtelen halálhoz is vezethet. Az állatorvos az elvégzett vizsgálatok alapján állapítja meg a pontos kezelési módokat, gyógyszereket.

Epilepszia: gyakran öröklődő betegség, okozhat enyhe vagy súlyos rohamokat. A rohamok szokatlan viselkedéssel jelentkezhetnek, mint például az eszeveszett futás, tántorgás vagy bujkálás. A rohamokat nagyon ijesztő még végig nézni is, de az idiopátiás epilepsziában szenvedő kutyák hosszútávú prognózisa általában nagyon jó. Fontos megjegyezni, hogy a rohamokat az idiopátiás epilepszián kívül sok más dolog is okozhatja, például anyagcserezavarok, agyat érintő fertőző betegségek, daganatok, mérgezés, súlyos fejsérülések és stb.

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Csípő diszpláziával élő kutyák nem szaporodhatnak, ezért mindig kérj a tenyésztőktől egy olyan papírt, ami igazolni tudja, hogy leendő kutyád szülei nem szenvednek a betegségben.

Könyök diszplázia: Szintén egy örökletes betegség, amely a nagyobb testű kutyáknál gyakori. Úgy vélik, hogy ezt a kutya könyökét alkotó három csont különböző növekedési/fejlődési üteme okozza, ami ízületi lazasághoz vezet. Ez nagyon fájdalmas sántasággal járhat. Az állatorvos akár még a műtétet is javasolhatja ilyen esetek orvoslására, de számos esetben elég a fájdalomcsillapító kezelés is.

Pajzsmirigy alulműködés: a pajzsmirigy egy olyan rendellenessége, amely további egészségügyi problémákat idézhet elő, mint pl. epilepszia, szőrhullás, elhízás, levertség, sötét foltok a bőrön és egyéb más bőrbetegségek. Gyógyszerekkel és diétával kezelik.

Cisztinúria: egy örökletes rendellenesség, amelyet a cisztin, egy aminosav, visszaszívásának képtelensége okoz a vesében. Ennek következtében vese- vagy húgykövek keletkeznek, amelyek elzáródást vagy húgyúti gyulladást okoznak. Ha nem kezelik, halálos is lehet. A kezelése olyan gyógyszeres kezelést foglal magában, amely megakadályozza a kövek kialakulását.

Rák: kutyáknál a rákra utaló tünetek közé tartozik a seb vagy a dudor rendellenes duzzadtsága, nem gyógyuló sebek, vérzés a testnyílásokból, légzési vagy ürítési nehézségek. A rákot kemoterápiával, műtéttel és gyógyszerekkel kezelik.

Gyomorcsavarodás (Gastric Dilatation-Volvulus, GDV): Ez az életveszélyes betegség a nagytestű, mély mellkasú kutyáknál jellemző (pl.: Golden Retriever, németjuhász). Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül.

Elülső keresztszalag-szakadás: ez egy rendkívül gyakori térdsérülés. Általában a fiatal, nagytestű kutyáknál fordul elő játék közben vagy idősebb, túlsúlyos kutyáknál; az elülső keresztszalag elszakad vagy megreped, ami hirtelen sántaságot eredményez. A kezelés súlyosságtól függően változik, lehet ez pihenés, korlátozott aktivitás, gyógyszeres kezelés vagy akár műtét is.

Gondozás

Bár viszonylag nyugodt kutyák, rendszeres mozgásra van szükségük. Nem szeretik a hosszú távokat, de remekül úsznak.

Különleges gondozásra van szüksége az újfundlandi kölyökkutyáknak. Más óriásfajtákhoz hasonlóan az újfundlandiak is nagyon gyorsan nőnek négy és hét hónapos koruk között, így a csontrendellenességre kifejezetten hajlamosak.

Nem szabad az újfundlandi kölyökkutyáknak kemény talajon, például járdán, futni és játszani két éves korukig. Ez idő alatt ugyanis csontjaik és ízületeik még nem fejlődnek ki igazán. A fűben szabad a futkosás és a játék is, de nagyon figyelni kell a kölykökre, mert az ugrándozás még a puhább talajon sem tesz jót nekik. Az úszás igazán ideális mozgásforma az újfundlandi kölyökkutyák számára, mert anélkül dolgoztatják az izmaikat, hogy fennállna az ízületi sérülések veszélye.

Tanításukat már aznap el kell kezdeni, amikor a családhoz kerül a kölyökkutya. Általában szeretnek az emberek kedvére tenni, így nagyon egyszerű őket képezni és nevelni. A pórázon sétáltatásnak az első feladatok közé kell tartoznia, amit elsajátítanak az újfundlandi kölyökkutyák, főleg azért, mert felnőtt korukra akár az 50 kg-t is elérhetik, amit aztán nehezen tart vissza az ember, ha hirtelen futásnak indulnak ezek a kutyák.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 200-350 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni.

Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted!

Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

Az újfundlandiak szőrzete kettős, lapos, vízálló. A fedőszőrzetük durva tapintású és hosszú, az aljszőrzet pedig puha, sűrű. Mérsékelten vedlenek, a szőrük nagy része általában tavasszal és ősszel hullik.

Az újfundlandiak szőre többféle színben is létezik: van fekete, barna, szürke, Landseer (fekete jegyekkel fehér szőr).

Sűrű, szép szőrzetüket hetente kétszer-háromszor kell fésülni. Szükség szering egy-két havonta kell fürdetni őket.

Sok gazdi dönt úgy, hogy szakember segítségét kérik az újfundlandi kutyájuk ápolásával kapcsolatban, ami nem meglepő, hiszen nem kis feladat. Ettől függetlenül a rendszeres fésülködést igénylik továbbra is. Mint minden nagy bundájú kutya, az újfundlandi szőre is könnyen koszolódik. Mancsukra és a bundájukba nagyon könnyen beleragadnak a levelek, törmelékek és a többi.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

Ezek a bújós óriások nagyon toleránsak a gyerekekkel szemben, ami azért fontos, mert méretének és puha szőrének köszönhetően igazi gyerekmágnesek. De méretükből kifolyólag könnyen megsebesíthetik a gyerekeket, illetve félelmetesnek is tűnhetnek az őket nem ismerő gyerekek számára.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

Az újfundlandiak más háziállatokkal, köztük macskákkal és kisemlősökkel is nagyon barátságosak, amennyiben megfelelően szocializálták és nevelték őket.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 21 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény