A Komondor Bemutatása

Bár a komondorok ránézésre inkább hasonlítanak egy felmosófejhez, mégis nagy és nemes örökséggel rendelkező kutyákról van szó. Hazánkban is a terelőkutyák királyaiként tartják őket számon. Őrző-védő ösztöneik erősek, bármit megtesznek azért, hogy családjukat és értékeiket megvédjék.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

A családjukhoz nagyon ragaszkodnak, intelligensek és szeretnek az emberek kedvében járni. Kiváló házőrzőkké válhatnak felnőtt korukra, ha valami nincs rendben garantáltan ugatni fognak, hogy jelezzék gazdáiknak. Ezek a kutyák viszont nem alkalmasak a benti életre, jobban szeretik a szabad levegőt, igénylik a tágas helyeket.

A Komondor Részletes Bemutatása

A komondorok úgy néznek ki mintha négylábon járó felmosórongyok lennének, de a szőr alatt ők valójában nagy kutyák, még nagyobb személyiséggel. Eredetileg nyájak őrzésére és terelésére alkalmazták és fejlesztették őket – ezt a munkát a mai napig kiválóan végzik. A komondor egy intelligens, független és rendkívül védelmező kutyafajta. Valójában számukra a legjobb időtöltés az, ha vigyázhatnak a családjukra.

Ez viszont okozhat kisebb-nagyobb problémákat. Egyrészt idegesítő is tud lenni, ha egy kutya meredten bámul az emberre és minden egyes mozdulatát figyeli. Másrészt pedig hihetetlenül gyanakvóak a komondorok az idegenekkel szemben. Hamar támadnak, ha fenyegetettséget érzékelnek.

Természeten egy kutya tartása rengeteg felelősséggel jár. Magabiztosnak kell lenni ahhoz, hogy a komondorok tiszteletét kivívja valaki. Szelíd, gyengébb, tapasztalatlan gazdiknak egyáltalán nem javasolt ez a kutyafajta. Már kölyökkorban el kell kezdeni ezeknek a kutyáknak a szocializálását – sok különböző embert, helyet, állatot, kell megismerniük. Szintén kölyökkorban már érdemes a család minden tagját és a baráti kört is megismertetni a kutyussal, hogy később is emlékezzen majd ezekre az emberekre, így pedig felnőtt korára ugyanúgy védelmezni fogja a barátokat is, mint a család többi tagját.

Óvatosnak kell lenni a többi kutyát illetően is. A komondorok agresszívek lehetnek olyan kutyákkal szemben, akiket egyáltalán nem ismernek. Sőt, vannak olyan komondorok is, akik képtelenek másik kutyával osztozni a ház udvarán. Ettől függetlenül a többi háziállattal kialakulhat egy jobb, szorosabb kapcsolat (pl.: macskákkal).

A komondorok bundájának az ápolása sem kis feladat. A jellegzetes tincseiket nem kell fésülni, de élősködőktől és szennyeződésektől mentesen kell tartani. Ha benedvesedik a szőrük, kellemetlen penészszagot áraszthatnak magukból.

Munkás múltjuknak köszönhetően rendkívül okos kutyusokról van szó, akik gyorsan tanulnak a megfelelő trénerektől (olyanoktól, akik megfelelően le tudják kötni a kutyákat, tiszteletben tartják a kutyák független személyiségét, nem pedig ellene dolgoznak). A folyamatosan ismétlődő, egyáltalán nem megújuló feladatokat, gyakorlatokat hamar megunják ezek a kutyák. A komondorok a számukra szükségtelennek tűnő utasításokat egész egyszerűen csak figyelmen kívül hagyják.

A számos kötelezettség mellett rengeteg előnnyel is jár a komondorok tartása. Hűségesek, boldogan töltik mindennapjaikat a gazdáik mellett, szeretnek játszani, de az összebújással és semmittevéssel sincs problémájuk.

A Komondor Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Kimondottan ritka kutyafajta, de az etikátlan tenyésztők figyelmét ők sem kerülték el. Kutyavásárlás előtt érdemes utánanézni a tenyésztőknek vagy állatkereskedéseknek.

  • Bár a lakás nem ideális élettér a komondorok számára, mégis hozzá tudnak szokni bármilyen életstílushoz, ha biztosítják nekik a megfelelő testmozgást.

  • Ezeknek az erősakaratú kutyáknak magabiztos gazdákra van szükségük, akik igazi vezető szerepet tudnak betölteni a kutyák életében. Kezdőknek nem ajánlott a fajta tartása.

  • Bár a komondorok szőrét nem szabad fésülni, bundájuk mégis alapos ápolást igényel, hogy fehér színét megőrizze és szennyeződés- illetve parazitamentes maradjon. Ezt a kutyafajtát sűrűn kell vinni kutyakozmetikába.

  • A komondorok mindent és mindenkit megugatnak, ha gyanús számukra, amit látnak vagy hallanak. A fajta kiváló őrzőkutya. Nemcsak házőrzésben kiválók, hanem terelésben, nyájőrzésben is.

  • A komondorok más kutyákkal szemben agresszívak lehetnek.

  • A komondoroknak nincs túlzottan nagy energiájuk, szívesen nézelődnek és császkálnak a ház körül. Ettől függetlenül a napi sétára nekik is szükségük van ahhoz, hogy egészségesek maradjanak.

  • Az őrkutyákra jellemző, hogy területeiket nemcsak megvédeni, de bővíteni is szeretnék, ezért magas kerítésre van szükség, hogy ne tudjanak kiszökni.

  • Akkor a legboldogabbak, ha dolgozhatnak. Legjobban a haszonállatok terelését szeretik, de bármilyen munkába lelkesen vetik bele magukat.

  • Bár a komondorok főleg a nyájjal töltötték az idejüket a szabadban, manapság már igénylik a benti meleget is. Mint minden kutya, ők is agresszívak, pusztítók lesznek, ha hosszú időre elzárják őket, vagy magukra hagyják őket.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A komondoroknak a fent is szereplő Ted tápokat javaslom.”

Történelme

A legkorábbi feljegyzés a komondor kutyafajtáról a 16. századból származik, de a fajta már jóval azelőtt is létezett Magyarországon, ahol terelés és őrzés volt a feladatuk. Úgy vélik az orosz Owtcharka kutyafajta leszármazottjai.

A komondoroknak kifejezetten előnyös volt a terelőmunka. Fehér, fürtös bundájuk nagyon hasonlít a birkákéra, így képesek voltak elrejtőzni közöttük, így lesből támadhattak a nyájra vadászó ragadozókra.

Mint sok fajtát, a komondort is a kihalás szélére sodorta a második világháború. A háború után a tenyésztők megpróbálták a fajta háború előtti létszámát visszaállítani, de a fajta nagyon ritka és nagyrészt ismeretlen maradt az emberek számára.

Méret

A kan kutyák általában 50-60 kg, míg a szukák 40-50 kg testsúllyal rendelkeznek. Marmagasságuk kb. 60-70 cm.

Személyiség

A komondor kölyökkutyáknak sok időre van szükségük, amíg teljesen elérik a felnőttkort. Ez általában 3 év is lehet. A felnőtt komondorok nyugodtak, intelligensek, függetlenek, védelmezők, szeretik a kihívásokat. A komondorok óvakodnak az idegenektől, más kutyákkal szemben pedig agresszívak lehetnek.

Személyiségük és méreteik miatt sem kifejezetten ajánlottak kezdő kutyagazdik számára.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Viszonylag egészséges kutyák, bár náluk is előfordulhatnak bizonyos egészségügyi problémák.

Íme a leggyakoribb fajtára jellemző betegségek:

Csípő diszplázia: Ez egy örökletes betegség, ilyenkor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületek medenceüregébe. A csípő diszplázia klinikai tünetekkel vagy akár anélkül is fennállhat. Ilyen esetekben néhány kutya sántít vagy fájlalja az egyik, vagy akár mindkét hátsó lábát. Ahogy a kutyák idősödnek ízületi gyulladások is kialakulhatnak.

Entrópia: általában hat hónapos korban lesz egyértelmű, ez a betegség a szemhéj befelé görbülését okozza, ami irritálja és/vagy felsérti a szemgolyót. Érintheti akár mindkét szemet is. Leggyakoribb és legnyilvánvalóbb tünete a szemdörzsölés. Műtéttel korrigálható ez az állapot, de a kutyáknak el kell érni egy bizonyos kort ehhez.

Gyomorcsavarodás (Gastric Dilatation-Volvulus, GDV): Ez az életveszélyes betegség a nagytestű, mély mellkasú kutyáknál jellemző (pl.: Golden Retriever, németjuhász). Főleg azokat a kutyákat érinti ez a betegség, akik naponta egyszer kapnak enni, gyorsan esznek, evés után rögtön rengeteg vizet isznak, és evés után egyből intenzíven mozognak. Ez akkor fordul elő, amikor a kutya gyomrába felesleges levegő kerül, a gyomruk megcsavarodik. Ilyenkor ezt a kutyák nem tudják felböfögni, kihányni, ez pedig akadályozza a normális véráramlást is. A kutya vérnyomása leesik, sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, különben a kutyus elpusztulhat. Tünetek: gyomor gyors felfúvódása, hányinger, öklendezés, gyors pulzus, depresszió, levertség, gyengeség.

Gondozás

Kölyökkorban meglehetősen könnyű képezni ezeket a kutyusokat. Ez az időszak viszont nagyon rövid, ami után a kutyák frusztráltabbak lesznek és makacsabbak is. Függetlenségük és intelligenciájuk miatt okozhat nehézséget a tanításuk.

A komondorok képzésének kulcsa az ismétlés és erőltetés mentes tanulás. Ügyelni kell arra, hogy mindig szórakoztató legyen számukra a tanulás. A komondorok függetlensége arra készteti őket, hogy saját maguk döntsenek dolgokról, így hajlamosak gazdáik parancsait semmibe venni.

Teljesen átlagos mozgásigényű kutyákról van szó, megelégszenek a napi rövid sétával és az udvaron töltött játékokkal is. Egy rendesen bekerített udvarra van szükségük, mert hajlamosak elvándorolni, ha adnak nekik rá lehetőséget.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Etetés

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted! Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A komondoroknak nagyon egyedi szőrzetük van. Kölyökkorban puha fürtjeik vannak, amelyek egyre hosszabbak és durvábbak lesznek, ahogy idősödnek. Aljszőrzetük puha és gyapjas, fedőszőrzetük elég durva tapintású, csomós. A kölyökkutyák szőre inkább krémszínű, de egyre jobban fehéredik ki, ahogy cseperednek.

A komondorok bundáját nem kell fésülni, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényelnek ápolást. Az erős, durva tapintású tincsek 8-12 hónapos korban kezdenek kialakulni. A szőr tisztán és szárazon tartása kiemelten fontos. Megfelelő ápolás nélkül hamar szennyeződik és elszíneződik a bundájuk. Egyes kutyáknál előfordulhat, hogy csak kétéves korukra alakul ki a komondorokra jellemző fürtös szőrzet.

A tincseket rendszeresen el kell választani egymástól, különben még jobban összegubancolódhat a szőrük. Érdemes a szájuk körül a szőrt lenyírni, hogy evés közben ne piszkolják össze gyönyörű fehér bundájukat. A komondorok fürdetése és szárítása pedig egész napos elfoglaltság. Nem szabad félig vizesen hagyni a szőrüket, mert bepenészedhet és kellemetlen szaga lesz. Könnyebb a szőrüket ápolni, ha rövidre nyíratják azt, bár így a fajta legjellemzőbb tulajdonságát veszítik el.

Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

A komondor nagyon jó társa lehet a családba tartozó gyerekeknek, de nehezen fogadja el a látogató gyerekeket. Olyan otthonba javasoljuk őket, ahol már idősebbek a gyerekek, akik már értik és tudják, hogyan kell egy nagy kutyával viselkedni és kommunikálni. Mindig felügyelni kell a kutyákat és a gyerekeket, nem szabad őket magukra hagyni.

Még ha gyakran is találkoznak más kutyákkal, akkor sem rajonganak túlságosan a társaságukért. A macskákkal és más háziállatokkal viszont nagyon jól kijönnek. Mindig örülnek, ha ház- vagy nyájőrző feladatot kapnak.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Anikó
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A nedves eledel kicsi (Csivava) és nagy tesű (Németjuhász) kutyusaim számára is nagy kedvenccé vált.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Kutyusom eddig kisebb szemű tápot fogyasztott, semmilyen nagyobb falatot nem volt hajlandó a szájába venni, nem is igazán szokott ràgni.
Ezt a méretet félve próbàltam ki, de nagy örömömre sikerrel jàrtam. Ízlik neki, és rágásra kènyszeríti.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Renáta Rácz#2 kép innen:Renáta Rácz#3 kép innen:Renáta Rácz#4 kép innen:Renáta Rácz
4
Renáta Ráczhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Burus Péterné
1
Burus Péterné
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon problémás kutyusunk kapja, örülünk hogy rátaláltunk!! Ez a táp az amit nem muszájból eszik, mert imádja!!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
János Sárkány
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Eddig egzotikus struccos tàpot adtam neki,viszont màr nem akarta még kézből sem megenni.Amióta kipróbàlàs céljàból megrendeltem ezt a szàraztàpot,úgy befalja,alig tudom letenni elé,imàdja

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Akàr sak a bàrànyos ez is remek vàlasztàs az érzékeny kutyusoknak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Nándorné Zayzon#2 kép innen:Nándorné Zayzon
2
Nándorné Zayzon
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Tökéletes ,elegendő,tartalom,a kutyus imàdja és befalja,tisztàra nyalja a tànyérjàt.Kivàló az allergiàs kutyàk etetésénél

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Molnár Erika
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Szuper es megbízható!

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Beáta Pribisán
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Rang Orsolya
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Nóra Rutkai
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Beatrix
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Függetlenül ellenőrzött
39915 vélemény