A kora tavasz tökéletes időpont arra, hogy több időt tölts kedvenceddel a szabadban. Az idő még eléggé lehűlt ahhoz, hogy nem kell aggódnod, hogy a kutyád hőgutát kap, és már el tudod kerülni a jég és hó miatti rendetlenséget és a veszélyeket. Egyedül csak az esőre kell figyelned. A kutyapark tűnhet a tökéletes menekülő végállomásának, de a veszélyek még mindig lesben állnak ezeken a nyílt játszótereken. Összegyűjtöttünk 5 tippet, hogy te és a kutyád biztosan nagyon jól érezzétek magatokat a következő kirándulásotokon.

Először menj el egyedül a parkba

Jobban ismered a kiskutyád személyiségét, mint bárki más, és valószínűleg felismered azokat a szituációkat, amik nyugtalanítóak lehetnek kiskutyádnak. Mielőtt kutyaparkba viszed kedvencedet, először menj, és nézelődj egyedül, és figyeld meg hogyan viselkedik a többi kutya (és a gazdijaik). Vannak agresszív kutyák? Van elkülönített rész kistestű, és nagytestű kutyáknak? A gazdik odafigyelnek a kutyusaikra? Van még egy kapu a póráz mentes részhez, hogy a kutyád ne tudjon a kocsik közé szaladni? Győződj meg róla, hogy a park olyan környezet, ahol a kutyád jól érzi majd magát, mielőtt megismerkedik a többi kutyával.

Ne vedd le a szemed a kutyádról

Ha már megbizonyosodtál róla, hogy a kutyád biztonságban van, és boldog a parkban, még akkor is fontos, hogy éber maradj. Ahelyett, hogy a telefonodon böngészel, vagy más gazdikat figyelsz, tartsd szemmel, hogyan ismerkedik a kutyád más négylábúakkal. Figyeld a testbeszédét, és a körülütte levő kutyákat. Ha úgy tűnik a kutyád fél, nyugtalan, vagy kezd agresszíven viselkedni más kutyákkal, vidd el őt a parkból, mielőtt még nagyobb baj lenne.

Vigyél kutyapiszok zacskót

Mindenki felelőssége, hogy a kutyaparkot tisztán tartsa. Legyen nálad kutyakaki zacskó (néhány parkban be lehet szerezni, de lehet, hogy az adagoló automata üres, szóval ne vedd készpénznek) és gyorsan szedd össze a kutyapiszkot. Legyen kéznél a póráz mikor készültök elhagyni a póráz mentes területet. Tartsd észben: amit nem viszel magaddal, ugyanannyira fontos, mint amit magaddal viszel. Ne vigyél játékokat, és jutalomfalatot a parkba, mivel ezek miatt konfliktus alakulhat ki más kutyákkal.

Kerüld el a betegségeket

Győződj meg róla, hogy a kutyusod be van oltva, hogy megelőzd a betegségek terjedését, és vidd magaddal a saját vizes tálkáját, hogy elkerüld a bacikat, amik a közös ivókútban leselkednek. Konzultálj az állatorvossal a megfelelő, megelőző oltásokról, amik szükségesek, ha kutyusod szocializálódik. Az állatorvos talán javasol majd plusz kezelést, mint a kutya influenza elleni oltás, leptoszpirózis elleni oltás, vagy a bolha, és kullancs megelőzés.

Gondolkodj el kutyapark alternatívákon

Néhány kutya nem érzi jól magát a kutyaparkokban, ami lehet a park állapota miatt, vagy más kutyák viselkedése miatt. Ha a célod a mozgás és a szocializáció, fontold meg a benti, póráz nélküli élményt, amit egy kutyanapközi is nyújt. Amennyiben ezt az alternatívát túl drágának találod, vagy nincsen rá lehetőséged, akkor vidd el a család négylábú tagját hosszabb sétákra a városba, vagy a közeli mezőkre.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Rólunk mondtátok
28402 vélemény