A kora tavasz tökéletes időpont arra, hogy több időt tölts kedvenceddel a szabadban. Az idő még eléggé lehűlt ahhoz, hogy nem kell aggódnod, hogy a kutyád hőgutát kap, és már el tudod kerülni a jég és hó miatti rendetlenséget és a veszélyeket. Egyedül csak az esőre kell figyelned. A kutyapark tűnhet a tökéletes menekülő végállomásának, de a veszélyek még mindig lesben állnak ezeken a nyílt játszótereken. Összegyűjtöttünk 5 tippet, hogy te és a kutyád biztosan nagyon jól érezzétek magatokat a következő kirándulásotokon.

Először menj el egyedül a parkba

Jobban ismered a kiskutyád személyiségét, mint bárki más, és valószínűleg felismered azokat a szituációkat, amik nyugtalanítóak lehetnek kiskutyádnak. Mielőtt kutyaparkba viszed kedvencedet, először menj, és nézelődj egyedül, és figyeld meg hogyan viselkedik a többi kutya (és a gazdijaik). Vannak agresszív kutyák? Van elkülönített rész kistestű, és nagytestű kutyáknak? A gazdik odafigyelnek a kutyusaikra? Van még egy kapu a póráz mentes részhez, hogy a kutyád ne tudjon a kocsik közé szaladni? Győződj meg róla, hogy a park olyan környezet, ahol a kutyád jól érzi majd magát, mielőtt megismerkedik a többi kutyával.

Ne vedd le a szemed a kutyádról

Ha már megbizonyosodtál róla, hogy a kutyád biztonságban van, és boldog a parkban, még akkor is fontos, hogy éber maradj. Ahelyett, hogy a telefonodon böngészel, vagy más gazdikat figyelsz, tartsd szemmel, hogyan ismerkedik a kutyád más négylábúakkal. Figyeld a testbeszédét, és a körülütte levő kutyákat. Ha úgy tűnik a kutyád fél, nyugtalan, vagy kezd agresszíven viselkedni más kutyákkal, vidd el őt a parkból, mielőtt még nagyobb baj lenne.

Vigyél kutyapiszok zacskót

Mindenki felelőssége, hogy a kutyaparkot tisztán tartsa. Legyen nálad kutyakaki zacskó (néhány parkban be lehet szerezni, de lehet, hogy az adagoló automata üres, szóval ne vedd készpénznek) és gyorsan szedd össze a kutyapiszkot. Legyen kéznél a póráz mikor készültök elhagyni a póráz mentes területet. Tartsd észben: amit nem viszel magaddal, ugyanannyira fontos, mint amit magaddal viszel. Ne vigyél játékokat, és jutalomfalatot a parkba, mivel ezek miatt konfliktus alakulhat ki más kutyákkal.

Kerüld el a betegségeket

Győződj meg róla, hogy a kutyusod be van oltva, hogy megelőzd a betegségek terjedését, és vidd magaddal a saját vizes tálkáját, hogy elkerüld a bacikat, amik a közös ivókútban leselkednek. Konzultálj az állatorvossal a megfelelő, megelőző oltásokról, amik szükségesek, ha kutyusod szocializálódik. Az állatorvos talán javasol majd plusz kezelést, mint a kutya influenza elleni oltás, leptoszpirózis elleni oltás, vagy a bolha, és kullancs megelőzés.

Gondolkodj el kutyapark alternatívákon

Néhány kutya nem érzi jól magát a kutyaparkokban, ami lehet a park állapota miatt, vagy más kutyák viselkedése miatt. Ha a célod a mozgás és a szocializáció, fontold meg a benti, póráz nélküli élményt, amit egy kutyanapközi is nyújt. Amennyiben ezt az alternatívát túl drágának találod, vagy nincsen rá lehetőséged, akkor vidd el a család négylábú tagját hosszabb sétákra a városba, vagy a közeli mezőkre.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Hány Éves A Kutyusod Emberévekben Számolva?

Hány Éves A Kutyusod Emberévekben Számolva?

Amikor azt mondjuk, hogy egy kutyaév az valójában hét emberi évnek felel meg, az egy nagyon leegyszerűsített verziója a kutyák és emberek életkorának összehasonlítására. Ez az elavult, de népszerű számítás a 20. század közepe óta létezik. De sajnos nem ilyen egyszerű...

bővebben
Gyakran Feltett Kérdések és Válaszok

Gyakran Feltett Kérdések és Válaszok

Gyakori Kérdések TartalomjegyzékCricksyDog kutyatápokCsomagküldés tudnivalókFizetési tudnivalókÜgyfélszolgálati kérdésekGarancia feltételekElőfizetés kérdésekEgyéb vásárlási lehetőségekTovábbi kisállateledelek CricksyDog kutyatápok Mikortól és mennyi ideig adható a...

bővebben
Meddig Élnek a Kistestű Kutyák?

Meddig Élnek a Kistestű Kutyák?

Mivel a kutyák is a családtagok, ezért kétségkívül minden gazdi abban reménykedik, hogy kedvence minél tovább éljen vele együtt. Sajnos egy kutya várható élettartama jelentősen rövidebb, mint egy emberé. Egyes kutyák mégis tovább élnek, mint más társaik. A kistestű...

bővebben