Minden kutyagazdinak ismerős a rettegett ázott kutyaszag, és ez tavasszal a leginkább észrevehető. A gyakori esőzésektől a mindenütt jelenlévő tócsákig, amiken kutyusunk előszeretettel cammog át, úgy tűnik a kutyák minden alkalmat megragadnak hogy vizesek legyenek. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amivel kutyád olyan száraz maradhat, amennyire csak lehetséges, és közben még illatozhat is:

Ellenőrizd az időjárást

24 órás hálózattal, ami tájékoztat az időjárásról, és telefonos applikációkkal, nagyobb a hozzáférésünk a folyamatosan frissített, pontos időjárási viszonyokról, mint ezelőtt bármikor. Az időjárási információk alapján, próbáld meg a kutyasétáltatást akkorra időzíteni, amikor nem valószínű, hogy esni fog. Ez talán nem lehetséges, ha a kutyusodnak éppen akkor kell elvégeznie a dolgát, de a hosszú sétákat, a futkorászást, és virágok szimatolását jobban fogják élvezni, ha nem esik az eső.

Esőkabát

Arra az esetre, ha a kutyádnak mégis csak dacolnia kellene az esővel, a kutyaponcsókat pont erre találták ki, kényelmesen illeszkedik a kutyákra, ugyanakkor könnyen elvégezhetik benne a dolgukat. Ne felejtsd el, hogy néhány kutya talán nem viseli el a poncsót, vagy az esőkabátot, szóval próbáld a számukra legmegfelelőbb darabot választani.

A esős séták során, négylábúd tappancsa nem kevés vizet és sárt tud összeszedni. Ha a kutyusod elviseli a lábbelit, a kutyacipős vagy sárcipős befektetés is segíthet, hogy kutyád élvezze az esős sétákat. Gondoskodj róla, hogy legyenek fényvisszaverő csíkok a kutyád kabátján, vagy cipőjén, hogy a sötétben is könnyen észrevehető legyen.

Kerüljétek a forgalmas utcákat

A főutak nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mennyire lesz sáros a kutyád a séta során. A gyorsan hajtó autók tócsákat fröcskölnek a járdára, ami irritáló lehet mindkettőtöknek. Próbáld kevésbé forgalmas kis utcákba vinni, vagy sétáljatok keresztül egy közeli park ösvényén.

Mehetnétek kutyaparkba is, amikor esik, habár a vizes fű azért felvet néhány problémát. Ha a kutyusod alacsonyan van, közel a talajhoz, vagy szeret a fűben hemperegni, akkor seperc alatt nedves, koszos, és sáros lesz.

Szárítás

Vannak kifejezetten olyan kutyatörölközők, amelyek gyorsan száradnak, hipoallergének, és ezáltal alaposan meg tudod szárítani kedvencedet az esőben töltött idő után. Ha minden kötél szakad, egy nyirkos séta után egy sima törölköző is megteszi. Bárhogy is, élvezni fogják az extra figyelmességet, amikor jól bebugyolálod és szárazra dörzsölöd a törölközővel.

Egy vezeték nélküli hajszárító nagy segítség lehet a kutyád szárazon tartásában. Győződj meg róla, hogy a legalacsonyabb hőfokra és fokozatra van állítva, és tartsd olyan távol a puha bőrétől, hogy a forró levegő ne égesse.

Szuper benti alternatívák

Hogy csökkentsd a kutyád kivágyódását vihar ideje alatt, legyen bent sok játékszer, amivel lekötheti magát, és legyen a tarsolyodban 1-2 játékos tevékenység is. A bújócska, kötélhúzás, vagy egy egyszerű benti „hozd vissza” hatásos módja lehet annak, hogy megszabaduljon a plusz energiájától. Sőt, akár még te is készíthetsz kutyusodnak otthon egyedi játékot.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Rólunk mondtátok
28402 vélemény