Kutyagazdikként, az a legfontosabb számunkra, hogy kutyusaink boldogak, és egészségesek legyenek. Ebben nagy szerepet játszik a mozgás. Ha a kutyusod fit, akkor egészséges is – de hogy tudod formában tartani a kutyádat? Itt van öt ötlet, hogy kutyád edzésben maradjon, és boldog legyen:

Pancsolás

Az úszás nagyszerű elfoglaltság neked, és a kutyádnak is. Hasonlóképpen, az úszás különösen jó az ízületgyulladással küzdő kutyáknak, az ízületi fájdalomra, és a rövid orrú kutyáknak. Próbálj úszni néhány kört a kutyussal, vagy dobálj lebegő játékokat a vízbe, hogy visszahozza őket. A medencés tevékenységek ugyanakkor arra is jók, hogy lehűtse magát, és leküzdje az erőlködés okozta hőgutát.

Séta és joggolás

Tudtad, hogy a kutyagazdiknak 15-36%-kal kevesebb az esélyük, hogy szív-és érrendszeri problémában haljanak meg, mint a kutyátlan embereknek? Próbálj hosszabb sétákra indulni szőrös kis barátoddal, és ha a kutyád bírja, a sétát vegyítheted joggolással, sprintekkel, hogy segítse az anyagcseréteket! Többek közt ősszel a hulló falevelek között nagy élmény együtt sétálni kutyusoddal. Szerintünk ezt semmiképp se hagyd ki! 🙂

Hozd vissza!

A „hozd vissza” játék nagyszerű, és élvezetes módja annak, hogy kutyád fit maradjon. A labdák, frizbik, és játékok tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ugyanakkor a játéknak hála erősíthetitek a köztetek lévő kapcsolatot. Bónusz tipp: Próbáld meg, úgy eldobni a játékokat, hogy közben csinálsz néhány felülést testedzés céljából. Váltogasd a játékdobálást, a megjátszott kemény hasedzést, és a kutya kardiót.

Akadálypálya

Az akadálypálya építés jó a fürgeséghez, és a köredzéshez. Állíts fel gátakat, labirintusokat, és állomásokat sprinteléshez, háztartásban található (nem törékeny) mindennapi tárgyakból, mint a szék, vagy hullahopp karika. Vagy ha elég kreatív vagy, használj kemény, műanyag csöveket, és fadeszkákat, hogy elkészítsd a „csináld magad” pályát. Gyűjts ötleteket itt!

Táplálkozás

Ne felejtsd el – a táplálkozás nagy szerepet játszik a kutyád egészségében. Csökkentsd a nasizást, és amennyiben ételallergiája van kutyusodnak akkor a neki való táppal etesd! Nálunk vannak „normál” és olyan hipoallergén kutyatápjaink is amelyik nem csak csirkét, de glutént sem tartalmaznak. Ne feledd, a nap végén az a legfontosabb, hogy kutyusod boldogan, te pedig elégedetten feküdj le, hogy ma is egy újabb lépést tettetek kutyusod egészségéért!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

Kérdező: A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék? Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal...

bővebben
Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Az idős kutyák gondozása különleges odafigyelést és törődést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a kedvenc négylábúak ne tudnának boldog és aktív életet élni koruk ellenére. A megfelelő gondoskodással és a szükséges alkalmazkodásokkal az idősödő kutyák továbbra...

bővebben
Rólunk mondtátok
27964 vélemény