Ne hagyd, hogy a hűvösebb idő véget vessen kutyusod megszokott testmozgásának. Habár a kutyusok általában aktívabbak nyáron, köszönhetően a hosszú sétáknak, és a gyakori kiruccanásoknak a parkba, a hideg időben néhány kutya (és a gazdáik) nem szívesen mennek ki a levegőre. Szóval akkor, hogyan biztosítod, hogy négylábú barátod elegendő testmozgásban részesüljön a hűvös hónapok idején is? Összeszedtünk néhány játékos elfoglaltságot, amit kipróbálhattok a kutyáddal.

Kirándulás

Mikor leesik a hőmérséklet, segít melegen maradni, ha továbbra is mozgásban maradtok. Próbáld magaddal vinni kutyusod a következő kirándulásodra. A túrázásnak szív- és érrendszeri előnyei vannak kutyádra nézve, miközben dolgozik a négyfejű combizma, a térdhajlító izma, és a core izmai. Emellett, a területek változatossága javíthatja kutyád propriocepcióját, koordinációját, és a reagálási képességét. Plusz, egy új felfedezésre, és szimatolásra váró terület teljesen leköti majd a kutyád figyelmét. Ha hosszú túrára mentek, vigyél magaddal mindkettőtöknek elegendő vizet.

Levélkupac

Miért ne adhatnál egy kis mókát az udvari teendőidhez? Gyűjts össze egy nagy kupac levelet, és hagyd hogy négylábúd játszon benne. Örömmámorban fog úszni, hogy alkalma van ilyen élvezetes kupit csinálni.

Jogging

Magaddal vinni a kutyusod futni, nagyszerű módja annak, hogy levezesse a felgyűlt energiát. De figyelj rá, hogy a kutyád 1 évnél idősebb legyen, és kényelmes tempóban haladjatok, amivel a kutyusod is megbirkózik. Ha végeztetek a futással, zárjátok a testmozgást sétával, hogy le tudjon hűlni. Kapd fel a cipőd és érezzétek jól magatokat! Ha megérkezik a hó, adj szőrös kis barátod tappancsára is cipőt, hogy megvédd a sótól, és a sártól.

Frizbi

Megtanítani a kutyusod a „kapd el és hozd vissza” játékra frizbivel jó szórakozás, és még olcsó is. Menjetek parkba, egy nagy szabad területre, vagy a hátsó udvarba, és hagyd, hogy kutyád kiélvezze magát. Mikor eldobod a frizbit, ne csak nézd, ahogy a kutyád elkapja; versenyezz vele, hogy megszerezhesd előle.

Amennyiben pedig valami igazi őszi finomsággal szeretnéd kutyusodat meglepni, akkor javasoljuk hogy próbáljátok ki a sütőtököt, vagy a tápjaink valamelyikét! 🙂

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Rólunk mondtátok
28426 vélemény