Minden kutyusnak kell egy jó, megbízható állatorvos, aki segít megőrizni egészségét. Gazdiként jogod van válogatni az állatorvosok között, hiszen olyan embert kell választani, akiben te megbízol és igényeidnek megfelel. Az állatorvos a második háziorvosod, fogd fel így! Az alábbiakban adunk pár tanácsot, hogyan, milyen szempontok alapján érdemes orvost választani kedvencednek.

 

Mielőtt elkezded

Sokféle állatorvos létezik és számos állat-egészségügyi létesítmény is rendelkezésedre áll. Ne feledd, ilyenkor nemcsak az orvost választod ki, hanem annak csapatát és a munkahelyét is. Te döntöd el, melyik szempontok a legfontosabbak számodra. Egy magasan képzett állatorvost keresel, aki egy korszerű létesítményben dolgozik? Vagy inkább egy gyorsan elérhető, olcsó állatorvosra gondoltál? Rengeteg opció közül választhatsz. A költségeket kivétel nélkül mindenki figyelembe veszi, éppúgy, mint a rendelő környezetét, de nem csak ezekre kell gondolni. Készíts egy listát arról, hogy szerinted milyen egy ideális állatorvos. A tulajdonságokat állítsd fontossági sorrendbe. Ha már egy elképzelésed van arról, hogy milyen embert keresel, akkor már könnyebb lesz elindulni a keresésben is.

 

Mire lesz szükséged?

Nem szabad elhamarkodni a döntésedet. Tegyél fel kérdéseket magadnak, amire szeretnél választ találni egy-egy állatorvos kapcsán és mérlegeld a lehetőségeket.

Személyes találkozókra a következőkkel készülj:
• Notesz
• Kérdések, amelyeket mindenképp szeretnél feltenni az orvosnak

 

Beszélj az emberekkel!

A kutyafuttatós barátok, a család és a szomszédok tapasztalatai rengeteget segíthetnek a döntés meghozatalában. Olyan emberekről van szó, akiknek a véleményére adsz, megbízol bennük, így biztos lehetsz benne, hogy jó tanácsokkal látnak el, elmondják a jót és a rosszat is egy adott orvosról. Érdemes megkérdezni a környékbeli megbízható szakembereket, hogy mit gondolnak az adott állatorvosról, vagy tudnak-e ajánlani egy konkrét doktort. Kérdezz rá, hogy miért ajánlják azt az állatorvost, mert ebből is ki tudod szűrni, hogy akiről beszélnek megfelel-e a te elvárásaidnak vagy sem.

 

Olvass véleményeket!

Az internet remek hely arra, hogy őszinte véleményeket olvass az állatorvosokról. Az anonimitás miatt több ember mondja el őszinte véleményét egy fórumon, mint például személyesen. Csak ne felejtsd el azt sem, hogy ezeknek a kommentelőknek sem szabad minden egyes szavát elhinni. Természetesen olyan nem létezik, hogy egy állatorvosról mindenkinek csak pozitív véleménye van, de az mindenképpen intő jel, ha csak rosszat olvasol az adott orvosról az interneten.

 

Nézd meg az állatorvosok weboldalát!

Ha sikerült leszűkítened a kört egy-két orvosra, érdemes megkeresni őket az interneten, hátha működtetnek saját weboldalt. De akár még a klinikák webhelyét is megkeresheted. Olvasd el az orvos adatlapján, személyleírását, munkatapasztalatait, végzettségét. Ha egy rendelőben több állatorvos dolgozik, nézz utána mindegyiknek. Léteznek olyan rendelők is, ahol naponta más orvos rendel. Ha neked nem okoz gondot, hogy egyszer egy orvos vizsgálja kutyusodat a következő alkalommal pedig egy másik, akkor ez is egy jó opció lehet.

 

Telefonálj és tedd fel a kérdéseidet!

Hívd fel a legígéretesebbnek tűnő állatorvosokat és érdeklődj a szolgáltatásairól. Tegyél fel kérdéseket, majd foglald össze az első benyomásodat és véleményedet a telefonhívás után. Hogy beszélt veled az orvos? Úgy érzed valóban tudna segíteni kutyusodon? Kaptál válaszokat a kérdéseidre?

 

Nézd meg a rendelőt!

A kutyusoddal vagy nélküle, de mindenképp látogass el a rendelőbe mielőtt választanál. Valószínűleg így is időpontra lesz szükséged, de akár a kisegítő személyzet is segíthet, válaszolhatnak néhány kérdésedre. Érdemes a kutyust is vinned magaddal, hiszen az ő első találkozása az adott állatorvossal nagyon sokatmondó lehet. Ha kutyusod túlságosan feszélyezettnek érzi magát a rendelőben, az orvos jelenlétében akkor lehet, hogy érdemes máshová menni.

 

Problémák megelőzése

Valószínűleg az lenne a legjobb, ha kihagynád kutyusodat az egyenletből mindaddig, amíg meg nem találod a számodra szimpatikus állatorvost. A kutyákat alaphelyzetben is lestresszelheti az orvosok jelenléte, a rendelő légköre, így ha lehet, ne tedd ki kedvencedet ilyen helyzeteknek. Ha a kiválasztott orvos mégsem válik be, semmi gond! Válassz egy másikat és lépj tovább. A döntést viszont nem lehet sokáig húzni, hiszen nincs is annál rosszabb, mint állatorvosi segítség nélkül nevelni egy kutyust. (Ha bekövetkezne a baj nem tudnál fordulni senkihez!)

Mi a CricksyDog-nál nem foglalkozunk külön állatorvosi javaslásokkal, így ebben a döntésedben ennél többet nem tudunk neked segíteni. Ez egy nagyon személyes döntés amit minden kutyagazdinak magának kell meghoznia. Bárhogy is döntesz, egy megbízható állatorvosra egész biztosan szükséged lesz. Sokkal jobb őt előbb megtalálni, még mielőtt beüthetne a baj kutyusodnál.

Természetesen a kiegyensúlyozott étrend is kritikus minden kutyus egészségében. Mi ebben tudunk neked és kutyusodnak segíteni. Már több mint 20,000 értékelésünk van tőletek! Folyamatos fejlesztésinknek hála vannak már száraztápjaink, konzervjeink, fogtisztítóink, jutalomfalatiank, de még izületvédő tablettánk is. Bízunk benne hogy a te kutyusodnak is sokat tudunk segíteni az ételeink által!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

5 Könnyű és Hűsítő Recept Kutyádnak Nyárra

5 Könnyű és Hűsítő Recept Kutyádnak Nyárra

A nyári hőségben nemcsak nekünk, de négylábú kedvenceinknek is jól esik egy kis hűsítő finomság. A következő egyszerű és frissítő snackekkel és jégkrémekkel kedveskedhetsz kutyusodnak. Ezek a receptek nemcsak ízletesek, de egészségesek is, és biztosan feldobják a...

bővebben
cricksydog-os-gazdik-tortenetei category-kutya-allergia category-kutya-egeszseg category-kutya-taplalkozas category-kutyaknevelesi-tanacsok category-kutyas-erdekessegek tag-cricksydog tag-csaladtag tag-gazdi tag-kutya">
Zsolt és Pippó kutya és Bona kutya története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 3. rész

Zsolt és Pippó kutya és Bona kutya története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 3. rész

Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Zsolt | Város: Érd | Kutya: Pippó és Bona | Használt finomság: Ted marhás kutyatáp A közel 9 perces videóból megtudhatod, hogy Pippó és Bona hogyan került Zsoltékhoz, milyen kezdeti nehézségeken kellett átmenniük, és hogy most, milyen sikereket...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
40306 vélemény