A Yorkshire Terrier Bemutatása

Kis méretű, de nagy személyiségű, temperamentumos és szeretetteljes társak. Ezek a Yorkshire terrierek. Az Egyesült Államok legnépszerűbb törpe kutyafajtája. A Yorkie-k sok rajongót szereztek a ragaszkodásukkal, elegáns megjelenésükkel és a lakásban való életre alkalmazkodásával.

Bár fajtatiszta kutyákról van szó, sajnos még velük is találkozhatunk menhelyeken, kisállatmentőknél. Fontold meg az örökbefogadás lehetőségét! Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább egyet!

Bár a yorkie-k nagyszerű benti állatok, hajlamosak sokat ugatni, amit a szomszédok nem feltétlenül fognak díjazni. Nagyon minimális ápolást igényelnek, különösen, ha fogápolásról van szó. Bár ezek a kutyák játékosak, kisgyerekek mellett nincsenek nagy biztonságban, ugyanis könnyedén megsérülnek. Ha valaki sok szeretetet, figyelmet, törődést és játékidőt tud nekik biztosítani, akkor az garantáltan hű társra lelt ebben a kicsi kutyában.

A Yorkie Részletes Bemutatása

A yorkshire terrierek, becenevükön Yorkie-k, eléggé el vannak telve magukkal, és valljuk be őszintén, miért is ne lehetnének? Hosszú, selymes bundájukkal és pimasz tincseikkel a yorkshire terrierek az egyik legelbűvölőbb kutyusok a világon. Mindenhol magukra vonják a figyelmet bárhová is menjenek. Mivel nagyon kicsik, stílusosan táskában cipeltetik magukat mindenhová.

A hosszú acélkék-barna szőr a yorkie-k koronája, de személyiségük az, ami igazán rabul ejti az emberek szívét. Kis termetükről gyakran megfeledkeznek és még a nagykutyákkal is képesek vitába szállni. Mindig keresik a kalandot és ezzel együtt a bajt is.

A Yorkshire terrierek gyengédek az embereikhez, ahogy az egy társaságkedvelő kutyától elvárható, de terrier örökségükhöz hűen néha túl gyanakvóak az idegenekkel szemben és a furcsa hangokra és a betolakodókra egyből ugatnak. A szomszédokra való tekintettel fontos, hogy ugatásukat kordában tartsák, ezért már kölyökkorban el kell kezdeni a nevelésüket és meg kell tanítani őket, hogy mikor ugathatnak és mikor nem.

Idegen kutyákkal szemben agresszívek lehetnek, és egyetlen mókus sincs biztonságban tőlük.

Bátorságuk ellenére van lágy oldaluk is ezeknek a kutyusoknak. Sok figyelemre és a családjukkal töltött időre van szükségük. A hosszú órákon át tartó magány nem nekik való. Nem jó ötlet azonban túlságosan óvni a yorkie-kat. Nagyon gyorsan átveszik a másik hangulatát, ezért, ha valaki tart tőlük, azt fenyegetésnek is vehetik.

Méretükből adódóan ezek a kutyák jobban kijönnek az idősebb gyerekekkel, akiket már megtanítottak arra, hogyan kell bánni a kutyusokkal. Ha megijednek a kisgyerekek vagy ingerlik a kutyákat, a yorkie-k harapósak lehetnek.

Amíg minden nap eleget mozoghatnak, addig nagyon jól viselkednek a lakásban.

Nem számít, milyen otthonban élnek, jól kijönnek a többi kutyával és macskával is – feltéve, hogy együtt nevelkedtek. A yorkie-k birtoklóvá válhatnak a gazdájukkal szemben is, ha új háziállat kerül a családba. Mivel terrierek, előfordulhat, hogy el akarják riasztani a „betolakodókat”, és soha nem hátrálnak meg a harc elől. Nagyon óvatosnak kell lenni, ha a yorkie-kat új állatnak mutatnak be.

Csillogó bunda, kis termet, temperamentumos személyiség, és halhatatlan hűség az emberei iránt. Csoda, hogy a yorkshire terrier a második legnépszerűbb kutyafajta ma az Egyesült Államokban?

A Yorkie Legfőbb Ismérvei

Fontos Tudnivalók Fajtaválasztáskor

  • Híresek arról, hogy nehezen taníthatók szobatisztaságra.

  • A yorkshire terrierek nem szeretik a hideget, hajlamosak a kihűlésre, különösen akkor, ha nedves, párás helyen tartózkodnak.

  • Kis méretük, terrier személyiségük miatt a yorkshire terrierek általában nem túl jó választások kisgyermekes családokba.

  • Egyes yorkshire terrierek ugatósak lehetnek, szinte minden hangot megugatnak. A korai és következetes nevelés ezen segíthet.

  • A yorkshire terrierek emésztőrendszere érzékeny lehet, emiatt a kutyák válogatósabbak, mint a többiek. Evési problémák akkor is előfordulhatnak, ha a yorkie-knak fog- és ínyproblémáik vannak.

  • A yorkshire terrierek azt hiszik, ők a nagykutyák, és nem hagyják magukat legyőzni soha. Jobb, ha már kölyökkorban elkezdik a yorkie-k szocializálását, így kevesebb probléma lehet abból, ha idegen kutyával találkoznak.

  • A yorkie-k hajlamosak megtartani a kölyökfogaikat, különösen a szemfogakat. Amikor a kiskutya körülbelül 5 hónapos, gyakrabban kell ellenőrizni a fogakat. Ha a felnőtt fogak próbálnak előbújni, de a tejfog még ott van, el kell vinni állatorvoshoz. A visszamaradt tejfogak miatt a felnőtt fogak egyenetlenül fejlődhetnek, ami a későbbi években fogszuvasodáshoz vezethet.

  • Soha ne vásárolj kiskutyát háztáji, megbízhatatlan tenyésztőktől, állatkereskedésekből, szaporítóktól. Olyan embereket kell keresni, akik igazolni tudják a szűrővizsgálatok eredményeit, a szülőkutyákat is ismeri, biztosítani tud a kiskutya genetikai egészségéről, jó természetéről.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
Imi
Imi

Kutyatáp szakértőnk és alapítónk, Vargyas Imre szakvéleménye:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

2017 elején alapítottuk testvéreimmel a CricksyDog-ot, hogy közösen olyan kutyatápot alkossunk meg, aminek célja a kutyák egészséges táplálása. Ez a mi, Vargyas testvérek soha nem múló célkitűzése, immáron több mint 5 éve. Számunkra a házikedvenc biztonsága és a minőség az első.

Számunkra a CricksyDog teljesen mást képvisel, mint amihez a bevásárlóközpontok kutyás polcain hozzászokhattunk. Egy új, innovatív, főként az eleség allergiák megelőzését és megoldását is felkaroló olyan irányvonalat, ami valóban csak a négylábú családtag boldogságáról szól.

A CricksyDog receptúrák mindegyike a lényegre összpontosít: Csak olyat tartalmaz, ami jó az állatnak. És bár egy igen egyszerűnek tűnő mondat, de sok kutyatápnak mégsem sikerül ezt az egyszerű irányelvet betartani!

Jelenleg nincsenek az Európai Unióban kimondottan kutyatápokkal foglalkozó nagyon erős előírások! Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a tápokba kis túlzással bármit bele lehet tenni. Nálunk különösen fontos a kutyusod tökéletes egészsége! Önmagáért beszél az is, hogy a CricksyDog tápok a legtöbb esetben a gyártástól számított 3-6 hónapon belül kutyusod asztalára kerülnek. Kutyatáp tanácsadóként tudom, hogy az ilyen fokú frissesség mekkora előnyt jelent egy táplálék esetén.

Bárcsak több kutyatáp is követné ezt a példát! De sajnos az a tapasztalatom, hogy sok márkát kizárólag a pénz vezérel. Nem egyszer hallom állatorvos ismerősöktől, hogy a több éven át silány minőségű tápon nevelt, legyengült, emésztőszervi beteg kutyákat kell meggyógyítaniuk, amennyire lehetséges egyáltalán. Szörnyű ilyenkor nekik elmagyarázni a gazdiknak, hogy akár maradandó, gyógyíthatatlan szövődményekhez, vagy hiány-betegségekhez is vezethet ez a probléma kedvencüknél! Szerencsére neked nem kell többé ilyeneken aggódnod, hiszen a CricksyDog tápok mögött egy innovatív szakmai csapat áll, kutyatáp szakértőkkel, hogy kutyád asztalára minden nap csúcsminőségű eledel kerülhessen.

A Yorkshire terriereknek a fent is szereplő Juliet tápokat javaslom.”

Történetük

Az angol ipari forradalom idején skót munkások érkeztek Yorkshire-be, hogy szénbányákban, textilgyárakban és más gyárakban dolgozzanak. Ők magukkal hozták a Clydesdale terrier vagy Paisley terrier néven ismert kutyát is. Ezek a kutyák sokkal nagyobbak voltak, mint a ma ismert Yorkshire terrierek, és elsősorban patkányok elfogására használták őket.

A Clydesdale terriereket valószínűleg más terrierekkel kereszteztek, talán az angol fekete-cser törpe terrierrel és a Skye terrierrel. A Waterside terrier is hozzájárulhatott a yorkshire terrier fajta kialakulásához. Ez egy kistestű kutya volt, hosszú, kékesszürke bundával.

1861-ben egy yorkshire terriert „tört szőrű skót terrierként” mutattak be egy kiállításon. Az 1865-ben született Huddersfield Ben nevű kutya népszerű kiállítási kutyává vált és a modern yorkshire terrierek atyjának tekintik. A fajta 1870-ben kapta ezt a nevet, mivel a kutyák fejlődése nagyrészt itt zajlott.

A yorkshire terriereket először 1874-ben jegyezték be az Angol Kennel Klub törzskönyvébe. Angliában 1898-ban alakult meg az első Yorkshire Terrier fajtaklub.

A legkorábbi feljegyzés arról, hogy mikor született az Egyesült Államokban yorkshire terrier, 1872-ben készült. A yorkshire terrierek már 1878-ban versenyezhettek kutyakiállításokon. Ezeken a korai kiállításokon a yorkshire terrierek csoportjait súly szerint osztották fel – 2 kiló alattiak és felettiek. Végül aztán a kiállítók megállapodtak abban, hogy az ideális súly 1,3-3 kg között van.

Méret

A yorkshire terriereknek legalább 20 centiméter magasnak kell lenniük, súlyuk nem haladhatja meg a 3 kilót.

A yorkie-k méretükben kifejezetten inkonzisztensek. Nem szokatlan, hogy egy alomban vagy egy 1 kilósra és egy 3 kilósra növő yorkie is.

Óvakodni kell a „tenyérnyi” méretű yorkikat tenyésztő emberektől. A standardnél kisebb kutyáknál sokkal többször fordul elő genetikai rendellenesség és általában véve nagyobb egészségügyi kockázatnak vannak kitéve.

Személyiség

Okos és magabiztos kutyák, a szeretetre méltó kis méret és a kalandvágyó terrier szellem kombinációja. A fajtának sokféle személyisége lehet. Némelyikük bújós és élénk, semmi mást nem akarnak, mint egész nap az embereik lába alatt sertepertélni. Mások inkább pajkosak, maguknak valók és kalandozók.

Határokat kell szabni ezeknek a kutyusoknak és csodálatos társakká válnak, ha elkényeztetik őket, abból viszont semmi jó nem sül ki! A nevelésüket már kölyökkorban el kell kezdeni, így nem fognak a saját fejük után menni.

Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a korai szocializációra – sokféle emberrel, látnivalóval, hanggal, élményekkel kell találkozniuk még kölyökkorukban. A szocializáció segít abban, hogy felnőtt korukban határozottabb kutyusok legyenek.

Egészség

Ezek a kutyák általában egészségesek, de mint minden fajtánál, így náluk is előfordulhatnak bizonyos betegségek. Nem minden kutyánál jelentkeznek az alábbi egészségügyi problémák, de jobb tisztában lenni a fogalmakkal, hogy időben lehessen cselekedni szükség esetén.

Vásárolj megbízható tenyésztőktől, akik mindent tudnak az adott kutyus egészségügyi állapotáról és ezt orvosi papírokkal is igazolni tudják. Egy megbízható tenyésztő eladás előtt beadatja a szükséges oltásokat, elintézi a féregtelenítést. A jó tenyésztők ügyelnek arra, hogy a szülő-kutyák két évnél idősebbek, jólneveltek legyenek, illetve folyamatosan ellenőrzik az állomány egészségügyi állapotát! Vásárlás előtt nyugodtan érdeklődj a kölyökkutya szüleiről, kérd el az orvosi igazolásokat, oltási papírokat. Egészségügyi igazolásokat 2 éves kor alatt nem állítanak ki kutyáknál. Ez azért lehet, mert egyes betegségek nem alakulhatnak ki teljes felnőtté válás előtt. Ezért nem ajánlott 2-3 évnél fiatalabb kutyákat szülőként használni tenyésztőknél.

Patellar luxation: másnevén térdkalácsficam, kistestű kutyáknál rendkívül gyakori probléma. Ez akkor fordul elő amikor a lábukban található 3 csont – femur (combcsont), patella (térdkalács), tibia (sípcsont) – nem illeszkedik helyesen, tehát könnyedén elmozdulnak. Ez sántasághoz és egyéb rendellenes járási formákhoz vezethet. Ez egy veleszületett, örökölhető betegség, ami azt jelenti, hogy már a kutya születésekor is jelen van, bár tényleges eltérés vagy ficam csak sokkal később következik be. A csontok egymáson való koptatása miatt ízületi gyulladások is jelentkezhetnek. Négy különböző szintjét különböztetjük meg a betegségnek, ahol az 1. szintű az esetenkénti ficamot, átmeneti sántítást jelöli, a betegség 4. szintjénél a sípcsont elmozdulása már olyan mértékű, hogy műtéti beavatkozás nélkül nem is lehet segíteni rajta. A kutyák ún. ó-lába is emiatt alakul ki.

Progresszív retina atrófia (PRA): ez egy olyan szembetegség, amely a retina fokozatos romlásával jár. A betegség korai szakaszában az érintett kutyáknak éjszakai vakság alakul ki, majd a betegség előrehaladtával teljesen elvesztik a látásukat. A betegséggel küzdő kutyák viszonylag jól alkalmazkodnak a korlátozott vagy teljesen elvesztett látáshoz mindaddig, amíg környezetük változatlan marad.

Portoszisztémás sönt: rendellenes véráramlás, a hasüregi szervektől a vér a máj megkerülésével közvetlenül a szívbe jut, így a szisztémás keringésbe kerül. Ha ez bekövetkezik, a máj nem tudja eltávolítani a káros anyagokat, így azok közvetlenül a keringésbe kerülnek, ezzel további betegségek is kialakulhatnak (pl.: májenkefalopátia). Tünetei: rossz egyensúly, egyensúlyvesztés, étvágytalanság, letargia, vakság, depresszió, gyengeség, görcsrohamok, zavartság és kóma. A kutyus étrendjén való változtatás is segíthet a problémán, de nem ritka a műtét sem.

Hipoglikémia: a hipoglikémia vagy másnéven alacsony vércukorszint minden törpe- és kistestű kutyánál lehetséges probléma. A hipoglikémia könnyen kezelhető a korai szakaszban, de megfelelő kezelés nélkül halálos is lehet. Fontos, hogy a tenyésztők és a gazdák felismerjék a jeleket és tüneteket, mert ezt az állapotot az állatorvosok néha vírusos hepatitisként vagy agyvelőgyulladásként diagnosztizálják. A hipoglikémiás kölyökkutyák lelassulnak és kedvetlenné válnak, amit aztán remegés és hidegrázás is követ. Ilyenkor azonnal mézet kell tenni a nyelvük alá és egyből állatorvoshoz kell menni. Ha kezelés nélkül hagyják a problémát, a kutya összeeshet, görcsölhet, kómába eshet és legrosszabb esetben meg is halhat. Ha a csivava sántikál, biceg és szürkéskék a nyelve és az ínye, akkor vészhelyzet van! Hipoglikémia akkor fordul elő az apró kutyáknál, ha nincs megfelelő mennyiségű zsírtartalékuk a glükóz ellátásához, főleg amikor stresszelnek vagy nem esznek rendesen.

Összeesett légcső: nem teljesen tisztázott a kialakulásának oka, de a levegő gyors belégzése miatt a légcső lelapul és ezzel megnehezíti a levegő bejutását a tüdőbe. Olyan, mintha túl erősen szívnánk egy szívószálból. Ez egy öröklődő egészségügyi állapot. A betegségre hajlamos kutyafajták légcsőgyűrűik kémiai összetételében olyan rendellenesség mutatkozik, amelynek következtében a légcső elveszíti merevségét, képtelen megtartani kör formáját, lelapul.

„Fordított tüsszentés”: Nem kimondott betegség, de akkor fordulhat elő ilyen, ha az orrváladék lekerül a kutya szájpadlására, vagy egész egyszerűen valami bekerült a kutya orrába, ami irritálja őt. Sokkal rosszabbul hangzik, mint ami valójában. Gyógyszeres kezelés nélkül elmúlik ez a jelenség.

Szembetegségek, fog- és ínyproblémák is előfordulhatnak.

Gondozás

A yorkshire terrierek szívesen sétálnak és játszanak a szabadban, de mivel a lakásban is nagyon aktívak, így nem kell nagy erőfeszítéseket tenni ahhoz, hogy eleget mozogjanak.

Általában véve a yorkie-k fogékonyak a nevelésre, tanulásra, különösen akkor, ha ez érdekes is számukra. Nehéz őket szobatisztaságra nevelni, mivel sokszor az emberek elnézik a kis baleseteket, mondván, hogy olyan keveset és alig észrevehetően piszkítanak, hogy inkább felszedik utánuk, mintsem megtanítják őket, hol és mikor üríthetnek. Ez nagyon nagy hiba! Jobb, ha már kölyökkortól elkezdik a szobatisztaságra nevelésüket.

Határozottan benti állatok, nem tűrik a szélsőséges hideget és meleget.

A yorkie-k imádják a nyikorgó, hangot kiadó játékokat, de fontos, hogy néhány naponta ellenőrizni kell a játékok állapotát, hiszen hajlamosak szétrágni a kedvenc játékaikat. Különösen élvezik azokat a játékokat, amik után szaladni kell. Imádni fogják a kézzel készített játéklabdákat is, amiket használt ruhákból, rongyokból varr össze a gazdájuk.

Etetés

Ajánlott napi mennyiség: 60-120 gramm jó minőségű táp, két adagra osztva.

Hogy felnőtt kutyádnak mi az ideális napi adagja az nagyban függ a kutya méretétől, testalkatától, metabolizmusától és aktivitás szintjétől. Éppannyira különbözőek a kutyák, mint mi emberek, ezért nem lehet pontos adatokat meghatározni. Teljesen egyértelmű, hogy egy izgő-mozgó kutyusnak sokkal több tápanyagra van szüksége, mint egy lusta kutyusnak. A megvásárolt táp minősége is rengeteget számít – minél jobb minőségű a táp, annál táplálóbb lesz az a kutyusod számára.

Sokkal jobb naponta kétszer adni nekik enni, hiszen így nem tudják rögtön felfalni az egész napi adagjukat. Ha nem vagy biztos az adagolásban és nem tudod eldönteni, hogy kutyusod már túlsúlyos-e vagy sem, íme egy trükk, amivel ezt könnyen ellenőrizheted!
Először is, ha csupán csak ránézel a kutyádra látnod kell a derekát. Ezután helyezd a hátára a kezedet úgy, hogy a hüvelykujjaid a gerinc vonalában legyenek. Érezned kell a kutya bordáit anélkül, hogy nagyobb nyomást helyeznél rá. Ha ez nem sikerül, akkor kutyusodnak többet kell mozognia és kevesebbet kell ennie.

További etetési tanácsokért, tippekért fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Szín és ápolás

A yorkshire terrierek szőre hosszú, selymes, tökéletesen egyenes, semmi hullám nincs benne. A kiállítási kutyák szőre a padlóig ér. Nincsen duplaszőrzetük, és nagyon keveset vedlenek.

A kölykök feketén születnek, a kék és barnás szőrzet fokozatosan, általában egyéves koruk után alakul ki. Azok a kölykök, amelyek egyéves koruk előtt elkezdenek fakulni, inkább szürkék lesznek, mint kékek felnőtt korukra.

A tarkótól a farokcsúcsig a szőrzetük acélkék – néha sötét acélnak írják le – a napfényben kékes színű. A fejük aranyszínű, (nem vöröses) barnás szőrzettel, amely a tövénél sötétebb, mint a végeinél.

A szőrzetük kissé sötétebb a fülek tövénél és a pofán. A fejen a barnaság nem nyúlik túl a füleknél, a barna részbe nem keverednek fekete szőrszálak. A yorkshire terrierek lábai is barnák.

Érdekesség, hogy a yorkie-k általában az idő előrehaladtával világosabbá válnak. A hormonális változások szintén befolyásolják a színüket. A tüzelő nőstények szőre világosabb, majd a ciklus végén ismét sötétebb lesz.

Egy hosszúszőrű yorkshire terrier ápolása nem kezdőknek való, különösen akkor, ha a szőrzetét selymesen és puhán szeretné tartani az ember! Még akkor is naponta kell őket fésülni, ha rövidre van nyírva a bundájuk.

A kis fajták hajlamosak fogászati problémákra, és ez alól a yorkie sem kivétel. A yorkshire terriereknél nagyon gyakori a fogkőlerakódás, és már nagyon fiatalon elveszíthetik a fogaikat, ezért náluk a napi fogmosás kulcsfontosságú.

Ezeket a kutyákat hetente fürdetni kell, hogy a szőrzetük szép és fényes maradjon. A fürdetés során nem kell dörzsölni a sampont a kutyák bőrébe, csak szépen óvatosan át kell simítani a testükön, már ezzel is hatékonyan eltűntetik a szennyeződéseket a kutyák bőréről. Alaposan le kell öblíteni őket a sampon után.

Fürdés után át kell fésülni a bundájukat és meg kell várni míg megszáradnak teljesen. Sok gazdi szereti pálmafába felkötni és masnival összetűzni a fejük tetején lévő tincseket.

Hetente kétszer-háromszor érdemes megmosni a kutyusok fogát, a fogkőlerakódás megelőzése és a baktériumok eltávolítása érdekében. A napi fogmosás még inkább javasolt, hiszen ezzel a fogíny egészségét is biztosítani tudják a gazdik.

Havonta 1-2 alkalommal kell a körmüket levágni. Ha már hallod, ahogy a padlón kopognak, akkor bizony eljött az ideje a körömvágásnak. Legyél nagyon óvatos, hiszen a kutyák körmei nagyon érzékenyek, ha nem vagy magabiztos, inkább keress fel egy kutya kozmetikust!

Hetente kell ellenőrizni a füleket is, hogy nincs-e bőrpír vagy rossz szag, ezek ugyanis fertőzésre utalnak. Egy vattakoronggal tisztítsd meg a fület az állatorvos által javasolt tisztítószerrel. Nem szabad túl mélyen benyúlni a fülbe, a hallójárathoz!

Az ápolás egy tökéletes lehetőség arra, hogy az esetleges sebeket, hegeket, bolhákat, bőrpírt, gyulladásokat leellenőrizd a bőrükön, orrukon, szemük környékén, szájukon stb. A heti ellenőrzéssel észreveheted a betegségek kezdetleges tüneteit is.
Jó, ha már kölyökkorában hozzászoktatod a rendszeres vizsgálatokhoz kedvencedet. Fogd le a mancsait és ellenőrizd a száját, fogait, stb. Tedd pozitív eseménnyé ezeket a dolgokat számára, ilyenkor jól jön egy-két jutifalat, de a dicséretet is nagyon szeretik a kutyusok. Ha az alapok megvannak, az állatorvosnál sem lesz probléma a kutya felnőtt korában!

Más állatok és gyerekek

Kis méretük miatt a yorkie-k nem alkalmasak kisgyermekes családok számára. A legtöbb tenyésztő nem is ad el yorkie kölyköket olyan embereknek, akiknek 5-6 évnél fiatalabb gyermekeik vannak. A gyerekek túl könnyen megsebesíthetik ezeket a kutyákat, rájuk léphetnek, ledobhatják őket stb.

Mint minden kutyafajtánál, itt is elmondjuk, hogy rendkívül fontos a gyerekeknek is megtanítani, hogyan kell viselkedni a kutyákkal, hiszen mindig akadhatnak kivételek és lehet, hogy odakap egy ingerült kutyus és hamar bekövetkezik a baj. Hiába barátságosak a kutyusok a picikkel is, felügyelet nélkül soha nem lehet együtt kutya és kisgyerek. Természetesen, a kutyákat is nevelni kell a helyes viselkedésre, éppúgy, mint a gyerekeket.

A yorkie-k jól kijönnek más háziállatokkal, beleértve a macskákat is, ha már kölyökkorban erre szocializálták őket. Az idegen kutyák már okozhatnak gondot, hiába tízszer akkora az ellenfél, a yorkshire terriereket ez sem riasztja vissza a harctól.

Több Mint 20,000 Pozitív Visszajelzés Örvendeztetett Már Meg Bennünket…

Itt most csak a 20 legfrissebbet listázzuk ki Neked.

Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 23 óra
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Kolozsváriné Tóth Ildikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
#1 kép innen:Anna
1
Annahu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Imádja a kutyám.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 1 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Gabriella Csordashu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

A legjobb

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Zoltánhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 2 nap
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

"Nagyon korán meg kellett tanulnom leülni"

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
#1 kép innen:Erika M.
1
Erika M.
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ez nem az én, hanem a kiskutyám véleménye.
Ki sem veszem a fejem a tányéromból, amíg az utolsó szem is el nem fogy,olyan finom!! Aztán beüt a kaja kóma 🙂

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ízlik a kutyusomnak

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Eszterhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
4/5

Frisky, a kis tacsim nagyon válogatós. Most végre találtam egy olyan száraz tápot, amit tényleg szeret ☺️

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Mivel válogatós egyenlőre nem eszi, de ezt a típust nem kéri más márkánál sem. Próbaképpen vettem .

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Ismerkedik egyenlőre a keksszel.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Névtelenhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Nagyon válogatós a kutyusunk, de ezt a tápot jó ízűen megeszi.

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nincs tapasztalat

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem került sorra

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap
Anikóhu
hiteles vásárlói visszajelzéshiteles vásárlói visszajelzés
5/5

Még nem bontottuk ki

Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintése

Ennyi idővel ezelőtt: 3 nap

További Kutyafajtákra Is Kíváncsi Vagy?

Összegyűjtötük Neked a legnépszerűbb kutyafajtákat, és mindet jellemeztük a fent látható módon. Labrador, szibériai husky, németjuhász, beagle, yorkie, vagy csivava… mindről igyekeztünk valami egyedit írni.

Agár

kutya bemutatása

Amerikai staffordshire terrier

kutya bemutatása

Argentin dog

kutya bemutatása

Bernáthegyi

kutya bemutatása

Bichon havanese

kutya bemutatása

border collie

Border Collie

kutya bemutatása

Bulldog

kutya bemutatása

Cane Corso

kutya bemutatása

Cardigan Welsh Corgi

kutya bemutatása

Cavalier King Charles Spaniel

kutya bemutatása

Cocker Spániel

kutya bemutatása

Csivava

kutya bemutatása

Dalmata

kutya bemutatása

Dobermann

kutya bemutatása

Erdélyi kopó

kutya bemutatása

Foxterrier

kutya bemutatása

Francia bulldog

kutya bemutatása

golden retriever

Golden retriever

kutya bemutatása

golden retriever

Jack Russell Terrier

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Kopasz Kutya

kutya bemutatása

golden retriever

Kínai Shar Pei

kutya bemutatása

golden retriever

Komondor

kutya bemutatása

golden retriever

Kuvasz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Labrador

kutya bemutatása

barna labrador ül

Lakeland Terrier

kutya bemutatása

barna labrador ül

Leonbergi

kutya bemutatása

barna labrador ül

Máltai Selyemkutya

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mopsz

kutya bemutatása

barna labrador ül

Mudi

kutya bemutatása

Nagy Svájci Havasi Kutya

kutya bemutatása

Németjuhász

kutya bemutatása

Óriás Schnauzer

kutya bemutatása

Papillon

kutya bemutatása

Pomerániai törpespicc

kutya bemutatása

Puli

kutya bemutatása

Rottweiler

kutya bemutatása

Schnauzer

kutya bemutatása

Selyemszőrű terrier

kutya bemutatása

Shetlandi juhászkutya

kutya bemutatása

Shiba Inu

kutya bemutatása

Si-cu

kutya bemutatása

Skót terrier

kutya bemutatása

Szamojéd

kutya bemutatása

Szibériai husky

kutya bemutatása

Tacskó

kutya bemutatása

Tibeti Masztiff

kutya bemutatása

Tibeti Spániel

kutya bemutatása

Törpe Schnauzer

kutya bemutatása

Uszkár

kutya bemutatása

Újfundlandi

kutya bemutatása

Vizsla

kutya bemutatása

Weimari Vizsla

kutya bemutatása

West Highland White Terrier

kutya bemutatása

Whippet

kutya bemutatása

Yorkshire Terrier

kutya bemutatása

Másnapi kiszállítás

Amennyiben délig megrendeled csomagodat, akkor annak tartalma már másnap kutyusod táljában landolhat. Ne feledd, Magyarország összes településére szállítunk!

Prémium összetevők

Minden tápunk alapanyaga ellenőrzött gazdáktól származik. Számunkra kutyusod biztonsága a legfontosabb! Győződj meg róla magad!

Kérdésed van, vagy elakadtál?

Írj nekünk Facebookon, vagy keress telefonon.
Rólunk mondtátok
27964 vélemény