Kutyagazdikként, szőrös kis családtagunkat még a legstresszesebb helyzetekben is biztonságban akarjuk tartani. De mit tehetünk ha beüt a váratlan? A természeti katasztrófák minimális figyelmeztetéssel vagy figyelmeztetés nélkül is lecsaphatnak. A hőhullámok, heves esőzések, árvizek, és más időjárással kapcsolatos krízisek leginkább váratlanul bukkannak fel, csak nagyon kevés időt hagyva – már ha hagynak egyáltalán – a felkészülésre. Ezért nagyon fontos, hogy már jóval a vészhelyzet előtt készen állj.

Összeszedtünk néhány tippet, amikkel megvédheted kutyusod egészségét, és biztonságban tarthatod egy természeti katasztrófa idején.

Készíts egy cselekvési tervet

Készítsd el már korábban a családod vészhelyzeti tervét, amiben legyen benne a négylábú szőrös kis családtagod is. Először is, tudd meg, hogy a környékeden milyen katasztrófák, és veszélyek fordulnak elő leggyakrabban, és keress rá kutyusod elszállásolásához az alternatív megoldásokra. Ezután menj biztosra, hogy kutyusod fel van készülve arra az esetre, ha elválnátok egymástól úgy, hogy:

– bilétát teszel a nyakörvére, amin rajta vannak a legújabb elérhetőségeid
– elgondolkodsz a microchipezés lehetőségén: Ha elszakadnátok egymástól a kutyusoddal, a microchip, ami tartalmaz minden pontos kelérhetőség, segít majd, hogy megtaláljátok egymást. Emellett, legyen rajta egy megbízható személy elérhetősége, aki az adott régión kívül lakik
– veszel egy kutyahordozót, vagy ketrecet arra az esetre, ha evakuálni kell, és el kell szállítanod négylábúdat

Menj biztosra, és töltsd fel teljesen a mobilodat vészhelyzet esetére, és raktározz be friss vízből és kutyaeledelből. Tartsd a kapcsolatot a szomszédaiddal, és a barátaiddal, akik közel laknak hozzád, és akik gondját tudják viselni kutyusodnak, amikor beüt a katasztrófa, és te nem vagy otthon. Gondold végig hová tudnál menni, hogy ha alternatív szállásra lesz szükséged, és előtte keresd fel a helyi hoteleket, vagy evakuációs menhelyeket, hogy biztosan be lehet e vinni állatokat, így már jóval idő előtt tudni fogod hova menj, és nem a katasztrófa alatt kell hívogatnod őket.

Alakíts ki egy biztonságos helyet

Kutyusod kényelme kulcsfontosságú az egészsége és biztonsága érdekében, ezért állatbarát szobát válassz arra az esetre, ha sok időt kell majd a házban töltenetek. Gondoskodj róla, hogy kémiai anyagoktól mentes, ablak nélküli, belső szoba legyen. Ugyanakkor ajánlatos kivinni a szobából a nagy bútorokat, és a szellőzőfedeleket, hogy kutyusod elkerülje, hogy beszorul valahova, vagy megsérül.

Előre szervezd meg az elhelyezést

Ha el kell hagynod az otthonod, vidd magaddal az állataidat! De tudd, hogy a menedékhelyek nem mindig fogadnak be állatokat. Fontos, hogy felvedd a kapcsolatot a helyi evakuációs központtal, hogy elszállásolnak e állatokat, még mielőtt odaállítasz. Amikor szükséged lesz alternatív szállásra kutyusod számára, vedd fel a kapcsolatot a helyi állatmenhellyel, az állatkórházakkal, vagy a legközelebbi kutyapanzióval, hogy megtudd van e szabad szálláshely kedvencednek. Ha nem tudnak neki helyet biztosítani, intézd el, hogy kedvenced egy megbízható családtagodnál vagy barátodnál lehessen, a veszélyzónán kívül. Ne felejtsd el magatokkal vinni a vészhelyzeti csomagot.

Állíts össze egy vészhelyzeti csomagot

A kutyusod előre összecsomagolt vészhelyzeti csomagja sokat fog segíteni a problémamentes evakuációban. A csomagban legyen egy mostanában készült kép kedvencedről, elsősegély készlet, két hétre elegendő étel minden állatnak (vízálló tárolóba csomagolva, vagy konzerves), fekvőhely, játékok, póráz, gyógyszer, a kutyusod legfrissebb orvosi dokumentumai, egy lista a felírt gyógyszereiről, a te elérhetőséged, és még valaki előrhetősége, aki az adott régión kívül lakik.

Legyetek óvatosak, mikor hazamentek

Amint hatályon kívül helyezték az evakuációs rendeletet, és hazatérhetsz, készülj fel rá, hogy az udvarodat és a házadat talán nagy kár érte. Óvatosan mérd fel a terepet, mielőtt póráz nélkül elengeded a kutyusodat. Légy különösen óvatos a szomszédságodban élő vadállatokkal, mivel egy természeti katasztrófa könnyen új helyre sodorhatja őket.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Fogyás elhízott kutyáknál

Azt mondják, hogy a férfihoz a hasán keresztül vezet az út. Ez az állítás a kutyákra is vonatkozik – egy kis extra száraztáp vacsinál vagy egy finom jutalomfalat is kimutathatja mennyire szeretjük és törődünk a kutyánkkal. De ha ezt túlzásba visszük, akkor bizony...

bővebben

Rovar alapú kutyaeledelek: minden, amit tudnod kell

Rovarfehérje alapú élelmiszer lehet a jövő? Hamarosan valószínűleg az emberek is áttérnek a rovarok fogyasztására, így nem meglepő, hogy a rovaralapú kutyatápok is egyre népszerűbbé válnak! A rovarok kitűnő fehérjeforrásnak számítanak, valamint a belőlük kinyert...

bővebben

Mennyit kell etetni a kölyökkutyákat? (Részletes leírás)

Örökbe fogadtál egy kölyökkutyát, vagy még csak gondolkozol rajta? Gratulálunk! Garantáltan életre szóló élményekkel fogsz gazdagodni. Az ölelgetésekből, szeretetből és kalandból sosem lesz hiány! Az izgalom mellett biztosan elsőként merül fel benned a kérdés: hogyan...

bővebben

Kövess minket a közösségi médiában!

Csomagod kiszállításáról a DPD futárszolgálat gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja

Szeretnéd Ingyen kipróbálni a bárányos kutyakekszünket?

 

Ha igen, akkor kattints az alábbi gombra...

Ingyenes

Ajándékod Érkezett

Az alábbi mezőbe kérlek add meg az email címed, és már készen is vagy!

Amint beírod az e-mail címed, már e-mailben küldjük is ki Neked az ajándék bárányos kutyakekszed kuponkódját! Mikor kapom meg a kekszet? Bármilyen másik termék vásárlása mellé ingyen megkapod a kekszedet!

Kuponodat Kiküldtük az

E-mail Címedre

Maximum 5 percen belül meg kell érkeznie. De a biztonság kedvéért itt is leírjuk:

baranyoskeksz100