Az olyan közösségi médiaplatformok népszerűségével, mint a Facebook, Twitter és Instagram ma már végtelen mennyiségű képet tölthetünk fel egymás kutyusáról a világhálóra. Akár alszanak, fel-alá rohangálnak, vagy csak szimplán cukik, nehéz nem felvágni a kutyusunkról készített képekkel.

Összeszedtünk néhány egyszerű tippet, amiket bárki használhat egészen az amatőröktől a tapasztalt fotósokig, hogy kutyájukat felkészítsék a közeli képekre.

Ismertesd meg kutyusoddal a fényképezőgépet

Akár a telefonoddal, egy kattintós instant kamerával, vagy akár egy 35mm-es objektívvel rendelkező géppel készítesz képet, a kutyád nem fogja csettintésre kényelmesen érezni magát ebben a szituációban, miközben valami furcsa tárgyat állítasz az arcod elé és arra kéred, hogy csöndben üljön előtted.

Először mutasd meg neki és engedd, hogy megszaglássza, hogy így megismerje a fényképezőgépet. Ha túl van a masinával való ismerkedésen, kezdj el képeket csinálni. Egyelőre nem az a lényeg, hogy rendes fotókat csinálj, hanem hogy hozzászokjon a fényképezőgép hangjához, amikor képet csinál. Így a zaj nem fogja zavarni amikor őt fényképezed.

Nincs szükség vakura

A legnagyobb hiba, amit a hobbi kutyafotósok elkövetnek az, ha a kamera vakuját használják, hogy egy kis fényt adjanak a képhez. A vakutól a kutyádnak világító szeme lehet, és elmosódottnak tűnhet. Emellett, ez a gyors fényvillanás megijesztheti kutyusod, és legfőképpen károsíthatja az érzékeny szemét.

Az a legjobb, ha kint a napfényben csinálsz róla képeket, vagy az ablak közelében kihasználva a természetes napfény előnyeit. Ha mindenképpen bent, egy sötét szobában kell fényképezned, próbáld a gépen kívüli vakut a mennyezetre irányítani egy kis extra világításért.

Ragadd meg kutyád figyelmét

A szupermodellekkel ellentétben a kutyád valószínűleg nem fog több ezer dollárt követelni csak azért, hogy kikeljen az ágyból. Habár, élvezni fogja, ha a kedvenc rovaros nasiját kapja fizetségül! Kezdd a fotózást azzal, hogy jutalomfalatot adsz neki, majd ragassz egy másik darabkát a fényképezőgép tetejére, hogy a jó irányba fókuszáljon a tökéletes kép kedvéért.

Mosolyogtasd meg

Van egy egyszerű módja, hogy mosolygós képet tudj lőni kedvencedről: fáraszd ki! Vidd el egy gyors 5 perces kocogásra, vagy egy hosszú sétára. Akárhogy is, attól a kis elhasznált energiától biztosan lihegni fog. Mikor a kutyus liheg, a nyelve egy kicsit kilóg és a szája enyhén felfelé görbül. És tessék! Máris egy mosolygós kutyus ül előtted!

Ereszkedj lejjebb

A legnagyobb akadály, amikor kutyás képeket csinálunk a jelentős magasságbeli különbség köztünk és a fotóalany között. Változtasd meg a kilátást úgy, hogy hasra fekve fényképezed a kutyusod. Ebből a szögből a képeidnek jobb lesz a megvilágítása, ami a legtöbb kutyás képekről hiányzik.

Kezdhetsz is fotózni!

Ezekkel a tippekkel a tarsolyodban, itt az ideje, hogy paparazzit játssz a kutyáddal! Kövess be minket Facebookon vagy az Instagramon, és jelölj be minket (#cricksydog) az új varázslatos képeiden a drága kis szőrös gyermekedről, hogy láthassuk hogy vagytok! Ha az oldalunkon jársz, vess egy pillantást a szuper kutyás képeinkre, amiket posztolunk, és likeold vagy oszd meg a kedvenceidet!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Rólunk mondtátok
28402 vélemény