A nyári forróság mindenki számára megterhelő lehet főleg, ha nincs légkondi a közelben. Mivel a kutyák bundájukon keresztül nem tudnak izzadni (csak a mancsuk párnáin keresztül), így nekik a hőséget nehezebb is elviselni, mint az embereknek. Szerencsére rengeteg praktika létezik, amivel elviselhetőbbé tehetjük kedvenceink számára a nyári kánikulát. Már régebben írtunk 5 tippet kutyádnak a nyári hőség ellen. Most pedig a 6 legegyszerűbbet mutatjuk be.

#1 – Kerüljétek a déli, kora délutáni sétákat

Ha kutyátok annyira energikus, hogy muszáj mindennap sétáltatni, akkor a nyári időszakban fontoljátok meg a reggeli vagy esti sétáltatás lehetőségét. Először is indulás előtt érdemes megnézni milyen forró az aszfalt – ha nem tudjátok a tenyereteket hosszasan a talajon tartani, akkor az a kutyák mancsainak sem fog jót tenni. Séta közben legyen nálatok víz és itatótál.

#2 – Gondoskodjatok a hidratáltságról

Otthon is nagyon fontos gondoskodnunk a megfelelő tisztaságú, minőségű és hőmérsékletű vízről. A nagy melegben bátran rakhattok a kutyák tálkáiba jégkockát a vízhez, akár fagyasztott jutalomfalatkákat is adhatott hozzá. Nem is kell különleges receptek után nézni, hiszen elég, ha a hétköznapi jutalomfalatokat berakjátok a jégkockatartóba, majd felöntitek vízzel és hagyjátok a fagyasztóban megdermedni.

#3 – Biztosítsatok hűvös helyeket a lakásban

Szinte bármilyen parketta, padló, csempe jobb választás a melegben, mint a szőnyeg! A nyári időszakra érdemes kialakítani egy hűsölő sarkot kedvenceiteknek a lakásban. Tipp: kánikulában jól jöhet, ha takaró alá jeget raktok!

#4 – A kutyák bundája mindig legyen kikefélve

Rengeteg kutyafajta rendelkezik nagy bundával, ami nagyon jól jön a téli időszakban, de annál rosszabb nekik a nyáron. A folyamatos fésüléssel azonban megakadályozhatjátok, hogy a kutyák szőre összecsomósodjon, ezzel pedig sokkal több levegőt ér a bőrük! Emellett a rendszeres fésülgetéstől kevesebb szőrt fog hullajtani kedvencetek, így kevesebb takarítani való lesz a házban. Érdemes tudni, hogy a duplaszőrzetű kutyákat szinte tilos megnyírni, viszont azokat a kutyákat bátran lehet, akik folyamatosan növesztik év közben a bundájukat. Ha nem érzitek úgy, hogy ti az otthoni környezetben ezt meg tudnátok csinálni, akkor keressetek fel egy kutyakozmetikust és nyugodtan kérjetek tanácsokat!

#5 – Vegyetek kismedencét

Amennyiben van udvarotok vagy kertetek mindenképpen érdemes beszerezni egy kismedencét kifejezetten szőrös kedvenceiteknek. Mellesleg az öntözőrendszer is nagyon mókás és egyben hűsítő is a kutyáknak! Amennyiben még kutyusod bizonytalanul úszik, akkor ebben is tudunk segíteni. Az alábbi cikkünket pont ezért írtuk: 5 tipp, amivel kutyusodból jobb úszót faraghatsz.

#6 – Próbáljátok ki a hűtőgél nyakörvet

A nyári hőség sokkal elviselhetőbbé válhat a kutyáknak, ha a nyakuk körül érzik a hideget. Ez pedig egy hűtőgéles nyakörvvel meg is oldható! Egy ilyen nyakörvet érdemes a fagyasztóban hagyni legalább 20 percig majd utána ráadni kedvenceitekre.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Tippek kezdő gazdiknak

Tippek kezdő gazdiknak

Minden, amit érdemes tudnod a gazdi-létről! Először lesz kutyusod? Gratulálunk és üdvözölünk a kutyaimádók között! Összeállítottunk neked egy segédletet, hogy gördülékenyebben menjen ez a nehéz, felelősségteljes de abszolút hálás feladat!   01 Tudd mire számíts,...

bővebben
Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Mindannyian azt akarjuk, hogy kutyusaink a lehető leghosszabb ideig legyenek velünk boldogságban és egészségben. Gazdiként felelősek vagyunk kutyáink egészségéért. Íme 10 tipp, melyek segítségével minden kutyus boldogabb és egészségesebb élet élhet!   1....

bővebben
39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

Akár újdonsült kutyagazdi vagy akár gyakorlott állattartó, ebben a cikkben biztos találsz egy olyan tippet, amit még nem fogadtál meg! De még nem késő! Összeállítottunk nektek egy hatalmas, átfogó listát, olyan tippekről, amit minden gazdinak tudnia kell. Ezeket...

bővebben