Rengeteg kutyagazdi szerint a napjuk fénypontja az, amikor kutyáikkal elmennek egy jót sétálni. Ez nem csoda, számos jó érvünk van a kutyasétáltatás mellett!

 

Top 5 ok, amiért érdemes gyakran sétáltatni a kutyát – nem csak decemberben!

A december a „sétáltasd a kedvencedet” hónap, ami rendkívül passzol az év ezen szakaszához, hiszen nagyon sokan fogadják meg az óév végén az újévre, hogy fittebbek és egészségesebbek lesznek. A rendszeres kutyasétáltatás nagyon sok előnnyel jár, nemcsak a kutyáknak, hanem a gazdiknak is! Íme 5 nagyon jó indok, amiért érdemes rendszeresen sétáltatni kutyusodat!

 

A legjobb dolog amit kutyád általános egészségéért tehetsz!

Ezzel könnyebben elkerülöd, hogy kutyád túlsúlyossá váljon. Ez egy olyan egészségügyi probléma, amely a kutyák körülbelül 56%-át érinti. A túlsúly és az elhízás növeli számos súlyos betegség kialakulásának kockázatát, ideértve a csont- és ízületi gyulladásokat, cukorbetegséget, vesebetegséget, szívelégtelenséget és még sorolhatnánk tovább.

A rendszeres testmozgás segít megőrizni a kutyusod normál testsúlyát (és számtalan tanulmány bizonyította, hogy a rendszeres kutyasétáltatások a gazdik egészségére is jótékony hatással vannak!).

Nagyon fontos a rendszeres séta az ízületi betegségekkel szenvedő kutyusoknak (és segít a betegség megelőzésében is). A testsúly kordában tartása mellett a rendszeres séta csökkenti a fájdalom jeleit az ízületi gyulladásban szenvedő kutyusoknál.

A séta segít az ízületeken, javítja az izomerőt, így hosszabb ideig marad kedvenced aktív és egészséges! Az ízületi gyulladás az első számú oka a kutyák krónikus fájdalmainak. A rendszeres mozgással nemcsak segíteni lehet a problémán, de megelőzhetővé is válik az!

 

A séta remek unaloműző!

Az unatkozó kutyák rengeteg huncutságba keverednek, és az unalom előhozhatja belőlük a destruktív énjüket. A rendszeres séták serkentik az elméjüket és emellett a felesleges energiákat is elégetik.

 

Erősebb lesz a kötelék kutya-ember között!

A közös séták megszilárdítják a kettőtök közti kapcsolatot, segít javítani a kommunikáción is!

 

A séták során rengeteg új emberrel találkozhatsz!

A mai online interakciók világában nagy kihívást jelenthet személyesen ismerkedni. A rendszeres kutyasétáltatással megismerheted, felfedezheted saját környékedet. A séták alatt könnyedén kapcsolatba léphetsz új emberekkel, bár lehet, hogy először csak a kutyusodat szeretnék megsimogatni és csak utána kérdeznek tőled egyéb dolgot!

Tipp: A kutyasétáltatás nagyszerű módja annak, hogy utazás alatt új emberekkel találkozz. Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy rengeteg szállodai, éttermi dolgozó, strandoló és utazótárs jött oda hozzánk beszélgetni, elsősorban kutyás témákról. A helyiek pedig rendkívül segítőkészek az útbaigazítást illetően, sőt remek ajánlásokat tesznek, merre érdemes még körbe nézni stb.

 

Ez a stresszlevezetés és általános közérzet természetes módszere!

Újra és újra bebizonyosodott, hogy az aktív életmód és a mozgás oldja a stresszt, amivel nap mint nap meg kell küzdenünk. Amikor kedvenceddel útnak indultok az mindkettőtök számára testi és lelki feltöltődés egyaránt. Ez egy nagyszerű első lépés is az egészségesebb életmód felé. A lényeg a rendszerességben rejlik!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Tippek kezdő gazdiknak

Tippek kezdő gazdiknak

Minden, amit érdemes tudnod a gazdi-létről! Először lesz kutyusod? Gratulálunk és üdvözölünk a kutyaimádók között! Összeállítottunk neked egy segédletet, hogy gördülékenyebben menjen ez a nehéz, felelősségteljes de abszolút hálás feladat!   01 Tudd mire számíts,...

bővebben
Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Mindannyian azt akarjuk, hogy kutyusaink a lehető leghosszabb ideig legyenek velünk boldogságban és egészségben. Gazdiként felelősek vagyunk kutyáink egészségéért. Íme 10 tipp, melyek segítségével minden kutyus boldogabb és egészségesebb élet élhet!   1....

bővebben
39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

Akár újdonsült kutyagazdi vagy akár gyakorlott állattartó, ebben a cikkben biztos találsz egy olyan tippet, amit még nem fogadtál meg! De még nem késő! Összeállítottunk nektek egy hatalmas, átfogó listát, olyan tippekről, amit minden gazdinak tudnia kell. Ezeket...

bővebben