Nem titok, hogy az egészséges testsúly és a kondíciója kulcsfontosságú a kutyusod hosszútávú egészségéhez. A túlsúlyos kutyák gyakrabban lesznek betegek, ízületi fájdalom jelentkezhet náluk, valamint csökkent élettartam. Az Egyesült Államokban az egy évesnél öregebb kutyák több mint fele túlsúlyos. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amiknek segítségével formába hozhatod négylábúdat:

A plusz kaja nem egyenlő a szeretettel

Állj ellen négylábú kedvenced hamburger falat után könyörgő szemének, és helyette adj neki répát, sütőtököt, vagy játékot. Ha kutyád még vacsora után is kajáért esedezik, adj a vacsijához több proteint vagy egészséges élelmiszert hogy eltelítse.

Fuss, játssz, szaladj

A mozgás kulcsfontosságú egy kutya egészséges életéhez. A kutyusok természetükből adódóan szeretnek kalandozni és felfedezni, ezért vidd el szőrös kis barátod egy sétára vagy a legközelebbi parkba. A sétákat alakíthatod túrázássá, és futássá legalább heti háromszor. De azért figyelj oda rá, hogy az edzésprogramot lassan építsd fel, nehogy megsérüljön. Először kezdd egy 1,5 kilóméteres sétával a 10 helyett!

Okosan válassz eledelt

A táplálkozás fontos része az egészséges életmódnak. Csekkold a zsír- és kalóriatartalmát a kutyakajának, és gondoskodj róla hogy egészséges zsírokat, olajt és produktív kalóriát fogyasszon kedvenced. Ha a kutyusod kevésbé aktív, álljatok át alacsonyabb zsír vagy kalóriatartalmú étkezésre. Mindig alaposan nézz utána, hogy milyen tápot adsz kutyusodnak, hogy biztosan jó úton haladjon az egészséges életmód felé! Nem elég a megfelelő gyártó kiválasztása, de arra is figyelj hogy a testméretéhez megfelelő kisszemű, vagy nagyszemű tápot kapjon. Így meg is tudja rágni könnyen a tápot, de nem is porszívózza be olyan hamar.

Amennyiben pedig érdekel, hogy hogyan alakult ki a kutyatáp, akkor az alábbi cikkünket javasoljuk neked (cikk). Illetve arra is figyelj, ha kutyusod ételallergia, vagy intolerancia jeleit mutatja, akkor azt észre vegyed.

Légy türelmes

Csakúgy mint nálunk, az eredmény nem egyik napról a másikra fog meglátszódni. Négylábú kedvenced életmód váltása időt és türelmet igényel. Dicsérd meg, és te is nyugodtan veregesd meg a válladat, ahogy megszabadul a kilóktól, és ha működik, maradj ennél az egészséges életmódnál.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog x Erste Bank

CricksyDog x Erste Bank

Te is szereted azt ha pénzt kapsz vissza a vásárlásod után? Szuper, mert mi is! Most az Erste bank George appjában vásárolt CricksyDog-os finomságok után 5% visszajár! 1. Hogyan működik a dolog? Nagyon egyszerűen. Sajnos azt tudnod kell hogy egyelőre csak Erste bankos...

bővebben
Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Helló, embertársak! Hé, igen, te, aki éppen olvasod ezt! Gondolkoztál már azon, milyen egy kutya szemszögéből a tökéletes szülinap? Akkor irány felkészülni, mert elkalauzollak egy csodás kalandra! 1. A reggel kezdeteként: ébresztő Ma alapvetően nincs szükségem arra,...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
35062 vélemény