Nem titok, hogy az egészséges testsúly és a kondíciója kulcsfontosságú a kutyusod hosszútávú egészségéhez. A túlsúlyos kutyák gyakrabban lesznek betegek, ízületi fájdalom jelentkezhet náluk, valamint csökkent élettartam. Az Egyesült Államokban az egy évesnél öregebb kutyák több mint fele túlsúlyos. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amiknek segítségével formába hozhatod négylábúdat:

A plusz kaja nem egyenlő a szeretettel

Állj ellen négylábú kedvenced hamburger falat után könyörgő szemének, és helyette adj neki répát, sütőtököt, vagy játékot. Ha kutyád még vacsora után is kajáért esedezik, adj a vacsijához több proteint vagy egészséges élelmiszert hogy eltelítse.

Fuss, játssz, szaladj

A mozgás kulcsfontosságú egy kutya egészséges életéhez. A kutyusok természetükből adódóan szeretnek kalandozni és felfedezni, ezért vidd el szőrös kis barátod egy sétára vagy a legközelebbi parkba. A sétákat alakíthatod túrázássá, és futássá legalább heti háromszor. De azért figyelj oda rá, hogy az edzésprogramot lassan építsd fel, nehogy megsérüljön. Először kezdd egy 1,5 kilóméteres sétával a 10 helyett!

Okosan válassz eledelt

A táplálkozás fontos része az egészséges életmódnak. Csekkold a zsír- és kalóriatartalmát a kutyakajának, és gondoskodj róla hogy egészséges zsírokat, olajt és produktív kalóriát fogyasszon kedvenced. Ha a kutyusod kevésbé aktív, álljatok át alacsonyabb zsír vagy kalóriatartalmú étkezésre. Mindig alaposan nézz utána, hogy milyen tápot adsz kutyusodnak, hogy biztosan jó úton haladjon az egészséges életmód felé! Nem elég a megfelelő gyártó kiválasztása, de arra is figyelj hogy a testméretéhez megfelelő kisszemű, vagy nagyszemű tápot kapjon. Így meg is tudja rágni könnyen a tápot, de nem is porszívózza be olyan hamar.

Amennyiben pedig érdekel, hogy hogyan alakult ki a kutyatáp, akkor az alábbi cikkünket javasoljuk neked (cikk). Illetve arra is figyelj, ha kutyusod ételallergia, vagy intolerancia jeleit mutatja, akkor azt észre vegyed.

Légy türelmes

Csakúgy mint nálunk, az eredmény nem egyik napról a másikra fog meglátszódni. Négylábú kedvenced életmód váltása időt és türelmet igényel. Dicsérd meg, és te is nyugodtan veregesd meg a válladat, ahogy megszabadul a kilóktól, és ha működik, maradj ennél az egészséges életmódnál.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

Kérdező: A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék? Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal...

bővebben
Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Az idős kutyák gondozása különleges odafigyelést és törődést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a kedvenc négylábúak ne tudnának boldog és aktív életet élni koruk ellenére. A megfelelő gondoskodással és a szükséges alkalmazkodásokkal az idősödő kutyák továbbra...

bővebben
Rólunk mondtátok
27964 vélemény