Biztosan hallottad már a régi mondást: „Nem taníthatsz meg egy öreg kutyát új trükkökre.”

Ez egy mítosz, mert meg lehet tanítani egy régi kutyát új trükkökre! De ha kutyusodnak fájdalmai vannak, előfordulhat, hogy nem akarja megtanulni ezeket az új trükköket. Valójában fel kellene tenned magadnak a kérdést: Miért nem próbál ki új trükköket a kutyám?

Ez egy „osteoarthritis” (ízületi porckopás) nevű ízületi betegség eredménye lehet. Tapasztalataink alapján már minden negyedik kutyából egy – nem mindegyik idős – valamilyen ízületi gyulladásban szenved. Az osteoarthritis vagy a kutyák ízületi gyulladása egy degeneratív ízületi betegség, és messze a leggyakoribb.

Az osteoarthritis akkor fordul elő, amikor az ízületeket párnázó porc lassan lebomlik, ami fájdalmat, duzzanatot és csökkent mobilitást okoz.

Az American College of Veterinary Surgeons azt állítja, hogy megfelelő kezelés mellett „sok kutya még évekig kényelmesen élhet a diagnózis után”, bár az osteoarthritis progresszív, idővel rosszabbodik. A megfelelő kezelés megtalálása, amely segít megelőzni és kezelni az ízületi fájdalmat, kritikus fontosságú kutyusod életminősége szempontjából.

 

Mely kutyák vannak leginkább veszélyben?

Bár ez a betegség különösen idősebb kutyáknál fordul elő, minden kutyában kialakulhat osteoarthritis. Az American Kennel Club (AKC) Canine Health Foundation jelentése szerint bizonyos kutyáknál nagyobb valószínűséggel alakul ki ez az állapot.

A hajlamosak közé tartoznak a nagy és óriás fajták, az elhízott kutyák, az idősebb kutyák, a sérüléseket, például töréseket vagy szalagszakadásokat szenvedett kutyák, a megfelelő táplálkozástól elzárt kutyák, valamint a veleszületett ízületi rendellenességekben, például csípő- vagy könyökdiszpláziában szenvedők.

 

Hogyan lehet felismerni az osteoarthritist (ízületi porckopást) kutyusodban?

Egyes kutyákon már egyéves korukban az ízületi gyulladás jelei mutatkoztak, és az állatorvosok jelentése szerint az idős kutyák 80 százaléka mutat tüneteket. Dr. Jerry Klein, az AKC főállatorvosa szerint kutyusodnál könnyedén osteoarthritis alakulhat ki, ha az alábbi jelek bármelyikét észleled:

• Merevség, sántaság vagy sántítás fekvés után.
• Nem hajlandó felmenni a lépcsőn, futni, ugrani vagy játszani.
• Az étvágy változásai.
• Letargia
• Hirtelen ingerlékenység érintés vagy simogatás közben.
• Izomtömeg elvesztése a hátsó végtagokban
• Vizelési nehézségek vagy hirtelen balesetek a házban.

Ha ezeket a tüneteket észleled, fontos, hogy kutyusodat állatorvoshoz vigyed teljes körű kivizsgálásra. Az állatorvos fizikális vizsgálatot végez, megbeszéli veled, hogy milyen esetleges elváltozásokat tapasztalt, és további vizsgálatokat kérhet az érintett ízületek kivizsgálására.

 

Osteoarthritis (ízületi porckopás) kezelése kutyáknál

Az ízületkiegészítők, mint például a CricksyDog Twinky Ízületvédő Tabletta, az egyik leggyakoribb hosszú távú, biztonságos kezelés, amelyet a gyulladás és fájdalom csökkentésére, a funkció javítására, valamint az ízületi károsodások és ízületi gyulladások progressziójának lassítására ajánlunk. 

 

Glükózamin

A glükózamin egy természetben előforduló vegyület, amelyet a fájdalom és a merevség enyhítésére használnak az ízületi gyulladásos ízületek gyulladásának visszaszorításával, a porc lebomlásának gátlásával és a sérült porcok helyreállításának fokozásával. A glükózamin biztonságosnak bizonyult a hosszú távú használat során, így a glükózamint tartalmazó ízületkiegészítő hasznos lehet korai beavatkozásként az osteoarthritisre hajlamos kutyáknál, valamint a progresszív ízületi károsodásban szenvedő kutyák kezelésében. A Cricksydog Twinky ízületvédő vitamin glükózamint is tartalmaz a porckárosodás csökkentése érdekében.

 

Kondroitin

A kondroitin-szulfát egy másik természetes anyag, amelynek célja a porcjavulás serkentése, és gyakran használják glükózaminnal együtt. A kondroitin csökkentheti a fájdalmat, javíthatja az ízületek működését és mozgékonyságát, valamint csökkenti az ízületi gyulladás progresszióját. A kondroitin-szulfát számos forrásból beszerezhető, például halakból, sertésekből, szarvasmarhákból, madarakból és cápákból. A CricksyDog Twinky ízületvédő kondroitint is tartalmaz, amely segíti a porcok újjáépítését.

 

Zöld ajkú kagyló (GLM)

Az Új-Zélandon őshonos zöldajkú kagylóból származó kivonat egy másik bevált ízület-kiegészítő összetevő emberek és kutyák számára. A GLM olyan hasznos tápanyagokat tartalmaz, mint az omega-3 zsírsavak, aminosavak, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok, amelyek természetes gyulladáscsökkentő és ízületvédő tulajdonságokkal rendelkeznek. Tanulmányok kimutatták, hogy glükózaminnal és kondroitinnal kombinálva segíthet csökkenteni a fájdalmat és megőrizni az ízületek működését. A CricksyDog Twinky ízületvédő GLM-et is tartalmaz az ízületi fájdalom és gyulladás csökkentése érdekében.

 

Ízületi kiegészítők: mire kell figyelni

Ha olyan ízületi táplálékkiegészítőt keresel kutyusodnak, amely tartalmazza a glükózamin, a kondroitin és a GLM ízületi egészségének jótékony építőköveit, fontos, hogy a következőkre még odafigyelj:

 

1. Hozzávalók

Sok termék a glükózamin és a kondroitin összetevőit használja, de a CricksyDog Twinky ízületvédő kellően magas mennyiséget tartalmaz, amely által a legjobb eséllyel enyhítheti az ízületi fájdalmakat és fenntarthatja az egészséges ízületeket. Még zöldajkú kagylót is tartalmaz ízületvédőnk, hogy teljes mértékben kihasználja annak gazdag tápanyagait. A CricksyDog Twinky ízületvédő természetes eredetű, minőségi, gluténmentes összetevőket tartalmaz; nem tartalmaz mesterséges ízeket, tartósítószereket vagy töltőanyagokat.

 

2. Gyártási és termékkövetelmények

A CricksyDog Twinky ízületvédő multivitamint a legszigorúbb minőségi szabványok szerint állíttatjuk elő, az EU által is akkreditált üzemben, az EU-s gyártási előírások maradéktalan betartása mellett.

 

3. Adagolás

A CricksyDog Twinky ízületvédő könnyen adagolható kutyusodnak. Kutyáknak testtömegtől függően lehet fél tablettát is adni. Minden tabletta tetején van egy kis bevágás, felezővonal, hogy könnyen ketté lehessen azt törni. Így a fél adagok kimérése is könnyű.

 

4. Ízlés és szaglás

A legtöbb kutya nemcsak szívesen eszi meg a CricksyDog Twinky ízületvédőt, hanem rohan is a napi adagért, mert íze és illata olyan, mint egy csemege, nem pedig „gyógyszer”.

Kutyusod ízületeinek megfelelő táplálékkiegészítővel való védelme folyamatos, napi elkötelezettség, amely segít biztosítani a jó életminőséget, miközben te élvezed azt a pótolhatatlan társaságot az élet kalandjaiban, amelyet csak kutyusod adhat meg neked. A CricksyDog Twinky ízületvédő könnyedén segíthet megvédeni kutyusod ízületeit, megelőzni és kezelni az ízületi fájdalmakat – és még azt is lehetővé teheti, hogy öreg kutyusodat megtanítsad néhány új trükkre.

 

Szerezd be most:

https://cricksydog.hu/termek/twinky-izuletvedo-tabletta-zoldkagylo-kivonattal/

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Pamika, a válogatós bichon

Pamika, a válogatós bichon

Kérdező: Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudnék tenni egy igen válogatós rossz evő kutyusommal. Pamika egy bichon havanese kutyus, aki 2 közönséges cicával lakik együtt. Nincs olyan, hogy kedvenc kaja, sőt legtöbbször nem is hajlandó másodjára sem ugyanabból a...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
39915 vélemény