Mivel rajtunk szinte mindig van lábbeli, ezért talán sosem foglalkoztatott minket a gondolat, hogy vajon milyen forró lehet a talaj, amin járunk. Sajnos a kutyák helyzete teljesen más, az ő lábukon nagyon ritkán látunk cipőt, így az sem meglepő, hogy a forró nyári melegben könnyen elégethetik mancsaikat az aszfalton. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek pár hasznos tanácsot, amivel megóvhatjátok kedvenceitek mancsát a megégéstől.

#1 – Reggeli vagy esti sétáltatás

Amennyire csak lehet, kerüljétek a legmelegebb órákban a napi sétát. Az aszfalt egyébként reggel a leghidegebb, viszont estére is kellemes hőmérsékletűre hűlhet le.

#2 – Séta a fűben

Ha nincs mód a reggeli vagy az esti sétára és képtelenek vagytok a kora délutáni órákban kivinni kedvenceiteket, akkor próbáljatok olyan útvonalat választani, ahol kutyáitok végig tud a fűben sétálni.

#3 – Keményítsétek meg kedvenceitek tappancsát

Amikor még nem olyan nagy forróság odakint, akkor bátran sétáltassátok kutyáitokat az aszfalton, ettől ugyanis megkeményednek a tappancspárnák. Így a kutyák mancsai jobban ellenállnak az égési sérüléseknek, illetve karcolásoknak. Ez viszont sok időbe telik, de elkezdeni sosem késő, hosszútávon kedvenced (és tappancsai) meg fogja hálálni.

#4 – Használjatok tappancs viaszt

A tappancs viasz felkenésével megóvhatjátok kedvenceitek mancsát nem csak a melegtől, hanem a törmelékektől, homoktól, kemikáliáktól és sok más balesetveszélyes anyagtól. Kiváló választás ez olyan kutyák számára, akik képtelenek meghordani a cipőt.

#5 – Próbáljátok ki a kutyacipőket

A legtöbb kutya elsőre elutasítja a cipő viselését, hiszen számukra rendkívül különös élmény ez. Néhány kutya pedig másodjára, harmadjára és sokadjára sem fogja megkedvelni a cipőt. Kétségkívül a legpraktikusabb védekezés a meleg talaj ellen, ezért érdemes megpróbálkozni a cipőviseléssel minden kutyánál. A gumi vagy neoprén talpú cipőket ajánljuk!

#6 – Folyamatosan nézzétek és tisztítsátok kutyáitok tappancsát

Minden séta után érdemes átvizsgálni kedvenceink tappancsát, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor milyen szilánk/tüske kerülhetett a mancsokba. Ezeket a sérüléseket pedig sokkal egyszerűbb kiszúrni egyből séta után, mikor még friss a seb. Rosszabb esetben, ha kedvenceitek nyalogatni kezdi a sebet, akkor nemcsak a fájdalmai lesznek nagyobbak, de még a fertőzés veszélye is fennáll.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog x Erste Bank

CricksyDog x Erste Bank

Te is szereted azt ha pénzt kapsz vissza a vásárlásod után? Szuper, mert mi is! Most az Erste bank George appjában vásárolt CricksyDog-os finomságok után 5% visszajár! 1. Hogyan működik a dolog? Nagyon egyszerűen. Sajnos azt tudnod kell hogy egyelőre csak Erste bankos...

bővebben
Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Helló, embertársak! Hé, igen, te, aki éppen olvasod ezt! Gondolkoztál már azon, milyen egy kutya szemszögéből a tökéletes szülinap? Akkor irány felkészülni, mert elkalauzollak egy csodás kalandra! 1. A reggel kezdeteként: ébresztő Ma alapvetően nincs szükségem arra,...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
35041 vélemény