Akár egy pórázmentes parkba viszed a kutyádat, egy kutya napközibe a napi mozgásért, vagy a rendszeres állatorvosi vizsgálatra viszed kedvenced, van rá esély, hogy kocsiba kell szállnia. Sok kutya akármennyire is szeret beugrani a kocsiba egy körre, fontos, hogy megtanítsd kutya családtagodnak, hogy biztonságban utazzon, és meggyőződj róla, hogy megfelelően biztosítva legyen a kocsiban.

Itt van néhány tipp, amivel megóvhatod kutyádat a kocsiban, és nem kell a saját károdon megtanulnod a leckét:

Megfelelően korlátozd le a kutyád mozgáslehetőségét

Az ő és a saját biztonságod érdekében, keress olyan kutyahámot, amivel le tud ülni, vagy feküdni, de biztonságosan lefogja baleset esetén. Ma már sok olyan kutyahámból tudsz választani, amiket hozzá lehet csatolni a biztonsági öv csatjához. Egy másik tipp, hogy rögzítsd a kutyádat egy rövid póráz segítségével, egy hurokkal a végén. Állítsd a hátsó ülés középső biztonsági övét olyan szorosra, amennyire csak lehet és bújtasd át a pórázt a biztonsági övön, hogy duplán rögzíthesd. Ha a póráz elég rövid ahhoz, hogy a kutyád ne tudjon tőle lefeküdni, felülni, és forgolódni, akkor jó eséllyel elég rövid ahhoz, hogy megakadályozza hogy a kutyádat a padlónak repítse egy esetleges hirtelen megállásig.

Kutyaszállító box

Ha teherkocsid, kisbuszod, vagy utcai terepjáród van, vegyél egy ketrecet vagy „utazóládát„. Ez hátul tartja a kutyát az ülések mögött, távol a kárpitozott résztől. Nem csak hogy tiszta marad a kocsi, de a kutya is nagyobb biztonságban lesz, különösen ha lekötözzük a hámot.

Ne engedd az öledbe!

Nem számít mennyire cuki vagy kicsi a kutyusod, SOHA ne vezess kutyával az öledben. Még egy kis balesettől is kutyusod egy szélvédőn kirepülő „lövedékké” változhat, mindemellett a légzsák működésbe lépése is halálos kockázatot jelent rá. A kisebb négylábúak át is tudnak mászni gazdáik ölébe, és annak hogy szeretnek a lábadon ücsörögni az lesz a vége, hogy zavarnak a kormányzásban, vagy leesnek a pedálra, ezzel balesetet okozva.

Legyen pórázon

Győződj meg róla, hogy a kutyád pórázát szorítsd a kezedben amikor csak berakod vagy kiveszed a kutyád a kocsiból, és csatold vissza a nyakörvére mielőtt kinyitod az ajtót, hogy megúszd a kutyusod elcsatangolását. Okos dolog aktuális személyazonosság igazoló bilétát tartani szőrös kis családtagodon, mondjuk a telefonszámoddal, arra az esetre ha megszökne.

Ne lógjon ki az ablakon

Nem számít mennyire élvezik, vagy hogy mennyire tüneményesek a kutyák amikor kilóg a nyelvük és a buksijuk az ablakból, soha sem biztonságos kocsiból félig kilógó négylábúval vezetni.

Egy-egy kocsiút jó hatással lehet rád és a kutyusodra. A sűrű autóutak a kutyanapközibe, vagy kutyaparkokba a napi mozgásigény és játék biztosítására, segít a kutyusnak hozzászokni a kocsiban pihenéshez miközben biztonságosan rögzítve van, és így még sok sok évnyi szuper uticél és kaland vár rátok együtt az úton!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

Kérdező: A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék? Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal...

bővebben
Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Az idős kutyák gondozása különleges odafigyelést és törődést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a kedvenc négylábúak ne tudnának boldog és aktív életet élni koruk ellenére. A megfelelő gondoskodással és a szükséges alkalmazkodásokkal az idősödő kutyák továbbra...

bővebben
Rólunk mondtátok
27964 vélemény