A kempingezéssel létrejön egy kapcsolat köztünk és a természet között, és élvezhetjük a vadont, főleg a késő tavaszi, vagy  nyári forróságban. Ez az egész család számára szuper időtöltés, főleg a kutyádnak, aki élvezheti a társaságod, miközben minden idejét a végeláthatatlan „játszótéren” töltheti a szabadban.

A rutinos kempingezők gyakran készítenek listát minden olyan felszerelésről, amire szükségük lesz egy sikeres, élvezhető túrához. Ha azt tervezed, hogy négylábú kedvencedet is magaddal viszed, oda kell figyelned rá, hogy ő is megkapja a megfelelő gondoskodást. Készülj fel úgy, mint egy profi ezekkel a tippekkel, és te és a kutyád is a kempingezés mennyországában találjátok magatokat.

Szoktasd hozzá a környezethez

Ha a kutyád még nem kempingezett korábban, elsőre talán egy kicsit megterhelő lesz neki. Rengeteg az új látnivaló, a hangok, és a szagok, amiket felfedezhet, emellett izomláza lehet és fáradt lesz a durva talajtól és a sok mozgástól. Mivel nem lenne jó, ha a kutyád stresszes lenne és téged, vagy másokat zavarna az ugatásával, gondolkodj olyan módszereken, amikkel lenyugtathatod, és jól érzi magát. A jutalomfalatok és a kedvenc játéka segíthet ebben.

Készítsd fel kutyusod, és vidd túrázni erdőkbe, parkokba, vagy túraútvonalakra néhány alkalommal, mielőtt az első kemping túrátokra indultok, vagy csináljatok egy próba kempingezést a hátsó udvarban. Bármit is teszel annak érdekében, hogy még a nagy nap előtt hozzászoktasd a kempingezéshez, a kutyusod jobban érzi majd magát mikor kempingezni indultok.

Mit pakolj szőrös kis kedvencednek

Vigyél sok kutyakaját és vizet kedvencednek – jó ha plusz napokra elegendő eledel van nálad, biztos ami biztos. Ilyenkor tanácsos a kedvenc eledelét (legjobb javaslatunk a marhahúsos kistestűeknek, és bárányhúsos a közép-, nagytestű kutyusoknak) vinned magatokkal, vagy oda is házhoz rendelheted, ha a CricksyDog tápjait fogyasztja kutyusod.

A könnyű, összecsukható tálak a legjobbak, ha folyamatosan túrázni fogtok, vagy hajóutakra mentek. Miután evett, rögtön szabadulj meg a maradéktól, és biztonságosan rögzítsd a kajás zacsit, hogy a szagok ne vonzzák oda a nem kívánt vadon élő állatokat. A játékok és jutalomfalatokon kívül, vigyél magaddal sok zacskót, amivel összeszeded a kutyapiszkot, kényelmes kutyafekhelyet, takarókat, kutyakefét fésüléshez, és biztonságot nyújtó lámpát az esti sétákhoz.

Kösd ki pórázzal a kempinghely környékén

A táborhelyekről nagyon könnyen elbandukolnak a kutyusok, és bajba kerülhetnek, legyen szó más kempingezők zavarásáról, vagy veszélyes növényekkel és állatokkal való találkozásról. Még akkor is, ha négylábúd különösen szófogadó, inkább legyen kikötve pórázzal a tábor környékén. Vigyél tartalék pórázt, ha a másik tönkremenne.

Nyilvánvaló okokból, mindig jóval a tábortűztől arrébb kösd ki a kutyusod, és győződj meg róla, hogy nem fog belegabalyodni fákba, sátorrudakba, és drótokba. Ha elegendő helyet akarsz biztosítani neki a kóborláshoz, csinálj egy mini „sétálót”, úgy hogy a pórázát egy kötélhez erősíted, ami két fa között van kikötve. Ha lehetséges, engedd be a kutyusod a sátorba, mikor lefekvéshez készülődtök, és tartsd őt távol a borzoktól és medvéktől.

Fontos a kutyusod kényelme

Biztosíts négylábúdnak sok helyet az árnyékban a nap folyamán, hogy nehogy túlhevüljön. Ugyanakkor, ha a táborhelyeteken nincsen csapvíz, ahelyett hogy engeded, hogy kutyusod tóból vagy folyóból igyon, inkább vigyél magaddal palackozott vizet.

Legyen nálad elsősegély felszerelés

Valószínűleg nem indulnál a vadonba alapvető elsősegély felszerelés nélkül, amire neked és ember barátaidnak szüksége lehet, szóval ne hanyagold el a kutyusod, amikor az egészségügyi szükségleteket pakolod el. Legyen nálad valami, amivel el tudod távolítani a tüskéket a tappancsából, és fájdalomcsillapító is. Kutyád fajtájától, és a táborhely körülményeitől függően, szüksége lehet védelemre a nap ellen.

Fontos, hogy legyen a kutyádnak nyakörve, illetve rovarirtó a legyek, bolhák, és kullancsok ellen. Rendszeresen ellenőrizd a szőrét, hogy megbizonyosodj róla, nincs benne betegséget hordozó kullancs. Viselj kesztyűt a kullancs eltávolításához, fogd meg a bőrhöz közel, majd lassan és finoman húzd ki a bőréből. Végezetül, egyeztess az állatorvossal, mielőtt elhagyjátok a várost, hogy kutyusodnak biztosan megvan e minden aktuális oltása.

Biztonság a vízen is

Ha hajókázni, kenuzni, vagy kajakozni is fogtok szőrös kis barátoddal, mindenképp legyen nálad valamilyen vízen lebegő (felfújható) eszköz a kutyád számára. Még akkor is, ha jó úszó, nem árthat egy kis extra védelem, amikor a vízen vagytok.

Legyen a kutyádon azonosító

Nem számít milyen messzire mentek otthonról, legyen kutysod mikrochipezve, illetve legyen rajta egy olyan nyakörv, ami őt is és téged is azonosítani tud. Legyen rajta a mobilszámod is, a táborhelyed elhelyezkedésének részletei, és egy vészhelyzet esetén értesítendő személy, arra az esetre, ha nincs térerő a táborban. Ha pedig teljesen biztosra szeretnél menni, akkor tegyél kutya GPS-t kutyusod nyakörvére, és tudd a család négylábú tagját mindig biztonságban!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

allergia category-kutya-egeszseg tag-allergia tag-csaladtag tag-kutya tag-kutya-egeszseg">
Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

A kutyák, akárcsak az emberek, számos allergiától szenvedhetnek, amelyek komolyan befolyásolhatják életminőségüket. A megfelelő felismerés és kezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy négylábú barátaink boldog és egészséges életet élhessenek. Ebben a bejegyzésben...

bővebben
Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Kérdező: Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál? Neked is...

bővebben
Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

A kutyás sportok nemcsak remek lehetőséget kínálnak kedvenceink számára, hogy fizikai és mentális energiáikat hasznosítsák, de kiváló eszközök az ember-kutya kapcsolat erősítésére is. Ezek a tevékenységek segítenek a kutyáknak megőrizni egészségüket, javítják...

bővebben
Rólunk mondtátok
28197 vélemény