Ahogy a nyár közeledik, a kutyusoddal sokkal több időt fogtok kint tölteni a szabadban. Az utolsó dolog, amire szükséged van az az, hogy aggódnod kelljen amiatt, hogy megsérül, vagy beteg lesz. Ezért fontos, hogy megvédd a kutyádat az udvarban előforduló veszélyektől, hogy legyen egy szuper és biztonságos nyaratok.

Csekkold le a körülöttetek lévő növényeket és a füvet

Vizsgáld át a zöldségeket, virágokat, és növényeket, amik a kertedben vannak. Sok népszerű zöldség, mint a hagyma, fokhagyma, és a snidling mérgezőek a kutyákra nézve, és el kellene keríteni őket, hogy szőrös kis barátod ne tudja rátenni a mancsát. Ugyan ez érvényes a borostyánhoz hasonló növényekre is.

A fűféléket nehezebb kezelni, mivel azok amikre a kutyák allergiásak lehetnek, mint a bermuda és kannamosófű gyakran előfordulnak a hátsó kertben. Hogy a minimumra csökkentsd az irritációt, amit ezek a fűfélék okozhatnak, rendszeresen fürdesd meg négylábúdat hipoallergén samponnal, és töröld le a mancsát, amikor bementek a házba.

Figyelj oda az allergia tüneteire

Még ha a növényeid nem is mérgezőek a kutyusodra nézve, attól még kiválthatnak allergiás reakciót a kutyádon. Figyelj oda kedvencedre, hogy biztosan nem mutat e irritációra utaló jeleket. Ezek olyan egyszerű jelek lehetnek, mint a vakarózás, tüsszögés, vagy még enyhébb, mint a mancs rágás, vagy túlzott nyalakodás. Előfordulhat, hogy kutyád hány, vagy hasmenése van, de ezek általában azzal kapcsolatosak, hogy mit fogyasztott, beleértve az étel allergéneket is. Tudj meg többet az allergiát okozó növényekről itt.

Használj állatbarát trágyát és növényvédőt

Bizonyos növény- és gyepápoló trágyák és vegyszerek ártalmasak lehetnek a kutyáknak, mint a kakaó talajtakaró. Mielőtt megvennéd, olvasd el a csomagoláson az információt, vagy beszélj valakivel a vevőszolgálatról, hogy megbizonyosodj róla, hogy ezek a termékek állatbarátok. Emellett, nézd át a már meglévő termékeidet, hogy biztosan nem károsak e a kutyusodnak.

Vigyázz a rovarirtóval

Tartsd a kutyusod bolha mentesen az állatorvos által felírt bolha megelőző kezelésekkel, mint az időszerű gyógyszeres kezeléssel, szájon át bevehető gyógyszerekkel, vagy a bolhásodás elleni samponnal (aminek piretrint vagy permetrint kell tartalmazni, hogy hatásos legyen). Gondosan ellenőrizd kedvenced, hogy nincs e benne kullancs. A kullancsok sötét helyeken bújnak meg, és nehéz észrevenni őket a hosszúszőrű kutyákban. A kutyád rendszeres ápolása segítséget nyújthat a kullancsok észrevételében, és eltávolításában. Figyelj rá, hogy ne nyomd össze, ha otthon észreveszed a kutyádban, mert káros hatással lehet rá. Óvatosan, csipesszel távolítsd el a kullancsot, vagy vidd el állatorvoshoz, hogy ott kiszedjék.

Más állatok is jelenthetnek veszélyt

Attól függően, hogy merre laksz, lehet, hogy a rovaroknál még sokkal több minden miatt aggódhatsz. Ha a lakóterületeden élnek borzok, vaddisznók stb., légy elővigyázatos, és próbáld ezeket az állatokat az udvarodtól messze tartani. Olyan egyszerű dolog is segíthet ebben, mint a lámpa égve hagyása a verandán, hogy elriassza a hívatlan vendégeket.

Tudd, hogy mi az a hőmérséklet, amit a kutyád elvisel

A melegebb hónapok idején néhány kutyafajtánál könnyebben jelentkezhet hőguta, mint más kutyáknál. Légy tisztában a figyelmeztető jelekkel, amik a kutyád túlhevülésére utalnak, és tedd meg a megfelelő megelőző lépéseket. Legyen a közelben árnyékos hely, ahol kedvenced pihenhet, hűsölhet egy kicsit, és készíts oda hideg vizet is neki. A végén ne felejtsd el kiönteni a vizet a táljából, így nem hagysz magad után olyan helyet, ahol szúnyogok tanyáznak, és káros algák növekednek.

A fű karbantartása is szerepet játszik a boldog kutyus életében

Ahogy a rendezett udvar téged boldoggá tesz, úgy teszi boldoggá a kutyádat is a biztonságos környezet. Az elszórt tárgyak, mint a szemét, gallyak, hamu, és a törmelékek a tűzrakóhelyről, mind fulladást okozhatnak a kutyusodnál. Ugyanakkor, a földön lévő levelektől és makkoktól, amik nedvesek lettek és megrohadtak, beteg lehet a kutyád, ha lenyeli őket. Azzal, hogy tisztán és rendezetten tartod az udvarodat, biztonságos környezetet teremthetsz a kiskutyádnak, ahol eltöltheti az idejét.

Gondoskodj kerítésről, amivel megelőzheted kutyusod szökését

Ha már van kerítésed, rendszeresen ellenőrizd a kerületét, hogy biztonságos-e, és hogy nincsenek-e gyenge pontjai, vagy lyukak, ahol kiférne kedvenced (főleg huskyknál jellemző ez). Ha nincs kerítésed, fontold meg, hogy felállíttatsz egyet, hogy biztonságban tudhasd négylábúdat az udvarban.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

7 olyan kutyafajta, amelyek nagyobb veszélyben vannak nyáron

A nyár beköszöntével, ideje beszélnünk a napszúrás és hőguta veszélyeiről. Mivel a kutyák nem izzadnak, csak a lihegéssel/zihálással tudják hűteni saját testhőjüket. Napszúrás és hőguta bármely kutyánál előfordulhat, viszont egyes kutyafajták nehezebben tudják...

bővebben

Nyári kozmetikai tippek: megnyírni vagy nem nyírni?

Beköszöntött a nyár, ezzel együtt a hőség is. Míg nekünk elég vastag ruháinkat lengébbre cserélni, kutyáinknak ilyen lehetőségük viszont nincs. Érdemes őket ilyenkor teljesen megnyírni? Kell aggódni így a napszúrástól és a napégéstől? Mi a helyzet a rövidszőrű és...

bővebben

Csomagod kiszállításáról a DPD és az MPL gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja