Kérdező:

Négy hónapos spanyol vizikutyusunk nagyon szeret megenni kellemetlen szagú dolgokat, olyat is, amely nem ennivaló. Pl. Papír zsebkendőt vagy más állatok ürülékét. Ezeknek közvetlen éves után sem tud ellenállni. Utalhat ez valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiányára, nem megfelelő táplálásra? Illetve ettől függetlenül szívesen váltanánk az Önök által forgalmazott termékekre. Ebben az esetben melyik kutya tápot és táplálék kiegészítőt javasolná neki? Válaszát köszönöm szépen előre is!

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Ez a kíváncsiság a furcsa tárgyak iránt a kölyökkor és a fogzási időszak miatt van és legalább 6 hónapos korig még intenzívebb lehet! Le kell kötni a kutya figyelmét, hogy az Ön távollétében se járjon annyit a csínytevéseken a gondolata… jöhetnek a bonyolultabb trükkök és a kutyaiskola időszaka (amennyiben már az oltásai megvannak). Az ürülék evés hátterében emellett állhat még férgesség, rost- vagy nyomelem hiány, vagy stressz, hibás viselkedésbeli berögződés is.

Havonta érdemes féreghajtani a kicsit (akár olyan szerrel is lehetne, ami egyből szívférgességtől is megvédi őt). A rost- vagy nyomelem hiány kiküszöbölése ellen azt javaslom, hogy teljes értékű táppal etesse kedvencét. Kezdetben Chucky Hipoallergén marhás száraz kölyök kutyatápunkat javaslom, amíg el nem éri az 1 éves kort. Illetve a nagyfokú megnyúlás miatt ebben az időszakbankifejezetten előnyös lenne Twinky ízületvédő tablettánk zöldkagyló kivonattal, az egészséges fejlődés érdekében.

Függetlenül ellenőrzött
39915 vélemény