Mikor a kutyádat állatorvoshoz, vagy kutyakozmetikushoz viszed, az egy kicsit olyan, mint amikor a gyerekünket visszük a fogorvoshoz: fontos, szükséges, de a legtöbben utálják. A jó hír az, hogy ennek nem muszáj így lennie. Talán időbe telik, és türelmet igényel, de léteznek megoldások, amikkel szőrös kis kedvenced legrosszabb rémálmából a legjobb napot varázsolhatod!

Kezelés

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy hozzászoktatjuk a kutyusunkat ahhoz, hogy kezeljük őket. A kezelésbe beletartozik a simogatásnál kicsit erősebb közelség, és személyesség. Rengeteg dolog van, amit az állatorvosoknak és kozmetikusoknak a kutyád egészségéért kell tennie, és ezek közé tartozik a kutyák kezelése is. A kutyakozmetikus kitisztítja a kutyád fülét, levágja a karmait, leborotválja a higiénia szempontjából fontos területeket, vagy megmossa a fogát.

Az állatorvos megméri kedvenced lázát, vért vesz tőle, oltást ad neki, általános egészségügyi vizsgálatot végez rajta, és még sok mindent csinál. Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz az az, ha kutyusod hozzászoktatod, hogy otthon ápolod és gondozod, úgy, hogy ne negatív élményként élje meg.

Ha kiskutyád van, tiszta lappal indulhattok, ezért figyelj rá, hogy rendszeresen megcsinálj olyan apróságokat, mint például, hogy megtapogatod a mancsát, belenézel a fülébe, ellenőrzöd a fogínyét, és aztán jutalmazd meg nasival, hogy ezekhez hozzászokjon. Ha idősebb kutyád van, talán türelmesebbnek kell lenned, ha már van bizonyos érzékeny pontja múltbéli tapasztalat alapján, vagy ha még sosem kezelték hasonlóképpen. Ebben az esetben az idősebb kutyák szocializálásának sok azonos módszere kapóra jöhet.

Ugorj be egy baráti látogatásra

A kutykozmetikusok és az állatorvosok mind állatszerető cimboráink, ezért több mint valószínű, hogy megértőek lesznek, ha néha-néha beugrasz csupán egy baráti látogatásra a kutyusoddal. Vigyél magaddal négylábúd kedvenc jutalomfalataiból, és add őket a kozmetikusnak/állatorvosnak, hogy ők adhassák oda kedvencednek, miközben simogatják és ismerkednek vele. Ezzel kutyusod megtanulja, hogy a kutyakozmetikus/állatorvosi látogatások nem mindig stresszesek, és segít kialakítani a bizalmat kutyusod és a körülötte lévő emberek között, akik azon munkálkodnak, hogy minél jobb életet élhessen.

Előtte menjetek sétálni

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a kutyák imádnak sétálni menni, és ezeknek a sétáknak óriási szerepük lehet abban, hogy kedvenced nyugodt maradjon a stresszel járó szituációban is. Ha megsétáltatod mielőtt a kutyakozmetikushoz, vagy az állatorvos mentek, kevesebb energiája marad idegeskedni. Egy hosszú séta nem fogja megoldani a kutyusod szorongásos problémáit, de abban segíthet, hogy nyugodtabb legyen a találkozó során.

Ha aggódsz a kutyusod szorongása miatt, beszélj róla az állatorvossal, vagy a kutyakozmetikussal. Gyakran találkoznak ezzel a jelenséggel, és elég valószínű, hogy segíteni szeretnének neked is, és a kutyádnak is, hogy a lehető legjobb élménnyel távozzatok.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

allergia category-kutya-egeszseg tag-allergia tag-csaladtag tag-kutya tag-kutya-egeszseg">
Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

A kutyák, akárcsak az emberek, számos allergiától szenvedhetnek, amelyek komolyan befolyásolhatják életminőségüket. A megfelelő felismerés és kezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy négylábú barátaink boldog és egészséges életet élhessenek. Ebben a bejegyzésben...

bővebben
Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Kérdező: Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál? Neked is...

bővebben
Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

A kutyás sportok nemcsak remek lehetőséget kínálnak kedvenceink számára, hogy fizikai és mentális energiáikat hasznosítsák, de kiváló eszközök az ember-kutya kapcsolat erősítésére is. Ezek a tevékenységek segítenek a kutyáknak megőrizni egészségüket, javítják...

bővebben
Rólunk mondtátok
28197 vélemény