Bárkinek, aki valaha arról álmodozott, hogy állatokkal foglalkozzon, fontolóra kéne vennie a kutyakozmetikus szakmát. A kutyakozmetikusoknak megfelelő képzésben kell részt venniük, hogy megalapozhassák kiváló hírnevüket, és boldoggá tegyék az állatokat és a gazdijaikat, mikor visszatérnek szépítő kezelésre.

A kutyakozmetikusoknak a következő tudás megléte szükséges

 • Kereskedelmi kutyakozmetikai eszközök, felszerelés, és termékek ismerete
 • Állatviselkedés
 • Technikák a kutyákkal való bánáshoz
 • Ismerniük kell a fajtatiszta kutyaosztályozást, és a kutyacsipeszek besorolását, amelyhez hozzátartoznak a speciális technikák, mint például a trimmelés (az elhalt szőr eltávolítása azokról a kutyákról, akik nem vedlenek, mint például a terrierek, spánielek, és más fajták)
 • Népszerű fajkeresztezésből számazó fajták ismerete
 • Állati elsősegély
 • Gyakori paraziták
 • Állatanatómia, beleértve a bőrt és a szőrt is
 • Szalonbiztonság, tisztaság, és szervezés
 • A fürdetés, szárítás, körömvágás, és a fültisztítás ismerete
 • Minta felállítás kutyafajtára vonatkozó ápoláshoz
 • Vágási/nyírási technikák
 • Állatetetés

Ügyfélkapcsolat

A szorgalmas, éles elméjű kutyagazdik kutatást végeznek, amikor kutyakozmetikust keresnek, és makulátlan hírnevű fürdők után kutatnak. Mivel szeretett szőrös kis családtagjukat egy vadidegen gondjaira bízzák, valószínűleg állattartó barátaiktól fognak tanácsot kérni, viszajelzéseket olvasnak, vagy pedig elmennek egy kutyafürdőbe, hogy személyesen is találkozzanak a kozmetikussal, mielőtt még időpontot egyeztetnének. A gazdik tapasztalt kutyakozmetikust keresnek, olyant, aki minden méretű és tempramentumú kutyával tud bánni.

A kiskutya és a kutyakozmetikus olyanok, mint a gyerek és a fogorvos. A korai jó benyomás megalapozhatja a kutyus fogékonyságát a jövőbeni látogatások iránt, és meghatározza, hogy a kutyus mennyire érzi kényelmesen magát a folyamat alatt. Sok kutyakozmetikus javasolja, hogy már 8-12 hetes korukban vigyék el a gazdik kedvencüket, miután megkapták az első oltásaikat. Az első látogatás általában elég rövid, hogy a kutyus hozzá tudjon szokni az új élményhez. Ebbe beletartozhat a fürdetés, egy laza fésülés, körömvágás, fültisztítás, és egy kis trimmelés, általában a feje környékén, vagy ahol a leginkább szükséges.

Egy szerintünk ideális kutyakozmetika mindenféle trimmelést biztosít a gyönyörű, teljes körű szolgáltatást nyújtó szalonjában, amit egy gazdi és a drága kiskutyusa csak kívánhat. A kutyakozmetikus szakértők bizonyítvánnyal rendelkeznek, és magasan képzettek, jószívűek, és elszántan törekednek rá, hogy pozitív élményben részesítsenek minden klienst.

Egy ideális kutyafürdő és kutyakozmetika szolgáltatásaihoz tartozik

 • 2 sampon, és 1 balzsam
 • Talp, fej, láb és farok trimmelés szükség szerint
 • Karomvágás, fültisztítás, és a fülszőrszedés
 • Szárítás és fésülés
 • Fajtaspecifikus trimmelés (vagy a gazdi utasítása szerinti)
 • Személyreszóló gondoskodás és figyelem

Továbbá szerintünk egy első osztályú szalon kutyafürdő szolgáltatásokkal és kutyaszerető szakemberek tanúsított kutyakozmetikai szakértelmével büszkélkedik. A céljuk az, hogy egy nyugodt környezetet alakítsanak ki, ami a szorongást minimálisra csökkenti. A kutyafürdőben vannak egyedi kutyakozmetikai asztalok, hogy a kutyusnak nyugodt élményt biztosítsanak. Az átláthatóságban, a kommunikációban, és a kutyakozmetikus és a gazdi közötti kapcsolatban hisznek, amely éppen olyan fontos, mint a négylábúval létesített kapcsolat.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Fogyás elhízott kutyáknál

Azt mondják, hogy a férfihoz a hasán keresztül vezet az út. Ez az állítás a kutyákra is vonatkozik – egy kis extra száraztáp vacsinál vagy egy finom jutalomfalat is kimutathatja mennyire szeretjük és törődünk a kutyánkkal. De ha ezt túlzásba visszük, akkor bizony...

bővebben

Rovar alapú kutyaeledelek: minden, amit tudnod kell

Rovarfehérje alapú élelmiszer lehet a jövő? Hamarosan valószínűleg az emberek is áttérnek a rovarok fogyasztására, így nem meglepő, hogy a rovaralapú kutyatápok is egyre népszerűbbé válnak! A rovarok kitűnő fehérjeforrásnak számítanak, valamint a belőlük kinyert...

bővebben

Mennyit kell etetni a kölyökkutyákat? (Részletes leírás)

Örökbe fogadtál egy kölyökkutyát, vagy még csak gondolkozol rajta? Gratulálunk! Garantáltan életre szóló élményekkel fogsz gazdagodni. Az ölelgetésekből, szeretetből és kalandból sosem lesz hiány! Az izgalom mellett biztosan elsőként merül fel benned a kérdés: hogyan...

bővebben

Kövess minket a közösségi médiában!

Csomagod kiszállításáról a DPD futárszolgálat gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja

Szeretnéd Ingyen kipróbálni a bárányos kutyakekszünket?

 

Ha igen, akkor kattints az alábbi gombra...

Ingyenes

Ajándékod Érkezett

Az alábbi mezőbe kérlek add meg az email címed, és már készen is vagy!

Amint beírod az e-mail címed, már e-mailben küldjük is ki Neked az ajándék bárányos kutyakekszed kuponkódját! Mikor kapom meg a kekszet? Bármilyen másik termék vásárlása mellé ingyen megkapod a kekszedet!

Kuponodat Kiküldtük az

E-mail Címedre

Maximum 5 percen belül meg kell érkeznie. De a biztonság kedvéért itt is leírjuk:

baranyoskeksz100