Bárkinek, aki valaha arról álmodozott, hogy állatokkal foglalkozzon, fontolóra kéne vennie a kutyakozmetikus szakmát. A kutyakozmetikusoknak megfelelő képzésben kell részt venniük, hogy megalapozhassák kiváló hírnevüket, és boldoggá tegyék az állatokat és a gazdijaikat, mikor visszatérnek szépítő kezelésre.

A kutyakozmetikusoknak a következő tudás megléte szükséges

 • Kereskedelmi kutyakozmetikai eszközök, felszerelés, és termékek ismerete
 • Állatviselkedés
 • Technikák a kutyákkal való bánáshoz
 • Ismerniük kell a fajtatiszta kutyaosztályozást, és a kutyacsipeszek besorolását, amelyhez hozzátartoznak a speciális technikák, mint például a trimmelés (az elhalt szőr eltávolítása azokról a kutyákról, akik nem vedlenek, mint például a terrierek, spánielek, és más fajták)
 • Népszerű fajkeresztezésből számazó fajták ismerete
 • Állati elsősegély
 • Gyakori paraziták
 • Állatanatómia, beleértve a bőrt és a szőrt is
 • Szalonbiztonság, tisztaság, és szervezés
 • A fürdetés, szárítás, körömvágás, és a fültisztítás ismerete
 • Minta felállítás kutyafajtára vonatkozó ápoláshoz
 • Vágási/nyírási technikák
 • Állatetetés

Ügyfélkapcsolat

A szorgalmas, éles elméjű kutyagazdik kutatást végeznek, amikor kutyakozmetikust keresnek, és makulátlan hírnevű fürdők után kutatnak. Mivel szeretett szőrös kis családtagjukat egy vadidegen gondjaira bízzák, valószínűleg állattartó barátaiktól fognak tanácsot kérni, viszajelzéseket olvasnak, vagy pedig elmennek egy kutyafürdőbe, hogy személyesen is találkozzanak a kozmetikussal, mielőtt még időpontot egyeztetnének. A gazdik tapasztalt kutyakozmetikust keresnek, olyant, aki minden méretű és tempramentumú kutyával tud bánni.

A kiskutya és a kutyakozmetikus olyanok, mint a gyerek és a fogorvos. A korai jó benyomás megalapozhatja a kutyus fogékonyságát a jövőbeni látogatások iránt, és meghatározza, hogy a kutyus mennyire érzi kényelmesen magát a folyamat alatt. Sok kutyakozmetikus javasolja, hogy már 8-12 hetes korukban vigyék el a gazdik kedvencüket, miután megkapták az első oltásaikat. Az első látogatás általában elég rövid, hogy a kutyus hozzá tudjon szokni az új élményhez. Ebbe beletartozhat a fürdetés, egy laza fésülés, körömvágás, fültisztítás, és egy kis trimmelés, általában a feje környékén, vagy ahol a leginkább szükséges.

Egy szerintünk ideális kutyakozmetika mindenféle trimmelést biztosít a gyönyörű, teljes körű szolgáltatást nyújtó szalonjában, amit egy gazdi és a drága kiskutyusa csak kívánhat. A kutyakozmetikus szakértők bizonyítvánnyal rendelkeznek, és magasan képzettek, jószívűek, és elszántan törekednek rá, hogy pozitív élményben részesítsenek minden klienst.

Egy ideális kutyafürdő és kutyakozmetika szolgáltatásaihoz tartozik

 • 2 sampon, és 1 balzsam
 • Talp, fej, láb és farok trimmelés szükség szerint
 • Karomvágás, fültisztítás, és a fülszőrszedés
 • Szárítás és fésülés
 • Fajtaspecifikus trimmelés (vagy a gazdi utasítása szerinti)
 • Személyreszóló gondoskodás és figyelem

Továbbá szerintünk egy első osztályú szalon kutyafürdő szolgáltatásokkal és kutyaszerető szakemberek tanúsított kutyakozmetikai szakértelmével büszkélkedik. A céljuk az, hogy egy nyugodt környezetet alakítsanak ki, ami a szorongást minimálisra csökkenti. A kutyafürdőben vannak egyedi kutyakozmetikai asztalok, hogy a kutyusnak nyugodt élményt biztosítsanak. Az átláthatóságban, a kommunikációban, és a kutyakozmetikus és a gazdi közötti kapcsolatban hisznek, amely éppen olyan fontos, mint a négylábúval létesített kapcsolat.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

allergia category-kutya-egeszseg tag-allergia tag-csaladtag tag-kutya tag-kutya-egeszseg">
Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

Kutyák és Allergiák: Felismerés és Hatékony Kezelési Módszerek

A kutyák, akárcsak az emberek, számos allergiától szenvedhetnek, amelyek komolyan befolyásolhatják életminőségüket. A megfelelő felismerés és kezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy négylábú barátaink boldog és egészséges életet élhessenek. Ebben a bejegyzésben...

bővebben
Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Kérdező: Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál? Neked is...

bővebben
Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

Aktív Kutyák, Boldog Gazdik: Bevezetés a Kutyás Sportokba

A kutyás sportok nemcsak remek lehetőséget kínálnak kedvenceink számára, hogy fizikai és mentális energiáikat hasznosítsák, de kiváló eszközök az ember-kutya kapcsolat erősítésére is. Ezek a tevékenységek segítenek a kutyáknak megőrizni egészségüket, javítják...

bővebben
Rólunk mondtátok
28197 vélemény