Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Zsolt | Város: Érd | Kutya: Pippó és Bona | Használt finomság: Ted marhás kutyatáp

A közel 9 perces videóból megtudhatod, hogy Pippó és Bona hogyan került Zsoltékhoz, milyen kezdeti nehézségeken kellett átmenniük, és hogy most, milyen sikereket értek már el a kutyusokkal.

Ha van szabad 9 perced, akkor mindenképp javasoljuk a videó megnézését!

 

Zsolt és Pippó kutya és Bona kutya videóját itt találod:

Zsolt (Pippó és Bona kutya gazdija) és Imi (alapítónk) teljes interjújának a szövegét itt találod:

Imi: Sziasztok! Újra eljöttünk két elégedett kutyusunkhoz és a gazdijához.

 

Zsolt: Sziasztok!

 

Imi: És szeretnénk, hogy ha pár mondatban bemutatnád a kutyusokat, Téged, hogy kerültetek kapcsolatba egymással.

 

Zsolt: Hát mi Budapesten laktunk 10 évvel ezelőtt még és az egyik legjobb döntésünk az az volt, hogy kijöttünk ide és hát nem titkolt vágyunk volt, hogy azért jöjjünk ki egy ilyen környezetbe, hogy kutyát tarthassunk. Úgyhogy az egyik első projektünk az az volt, hogy Pippót kihoztuk egy menhelyről. Ő akkor 5 hónapos volt, 1 másodpercig nem bántuk meg. Én nem tudom, hogy más hogy éli át, meg hogy éli meg ezeket a helyzeteket. Én elmentem a menhelyhez és sokszor hallottuk már ezt a sztorit, hogy meglátja egymást a leendő gazda meg a kutya és akkor ezt úgy lehet tudni, hogy kiválasztotta a kutya. Én ugyanezt éreztem, de ezt nehéz eldönteni, hogy ezt csak így belemagyarázza az ember, de mivel hogy több kutya mellett elmentem és több kutyához leguggoltam és több kutya meg szaglászott, abszolút az ő test beszéde volt az, ami nekem azt jelezte, hogy na ő jöjjön velem és akkor szépen elhoztuk és ő azóta velünk van.

 

Imi: Mert akkor nagyon jól be tudtátok iktatni a mozgást, az étkezést, tehát bőven tudtatok menni vele sétálni.

 

Zsolt: Hát ugye a hely adja magát, hogy nem nagyon kell sokat vakargatni a fejét az embernek, hogy merre is menjen sétálni, mert hogy itt van szembe egy erdő, meg az egész egy olyan ligetes rész, ahol sokkal könnyebb sétáltatni egy kutyát mint egy városban. Meg itt a kert, tehát azért itt is tud mozogni eleget, úgyhogy azt kell hogy mondjam, hogy minden optimális volt a kutyatartáshoz.

 

Imi: És akkor mikor érkezett meg itt a másik kis gyönyörűség?

 

Zsolt: Hát jóval később ugye, mert ő két éves volt januárban. Márciusban hoztuk el, kicsivel több mint két éve. Van nekem egy barátom Szécsényben és egyszer fölhívott, hogy vemhes a Bingi. Hát mondom akkor ha lehet, akkor egy lány kutyát, mert ugye Pippó fiú, akkor jöjjön egy lány kutya és akkor elhoztuk. Úgyhogy ez teljesen nyitott volt, hogy hogy fog ez elsülni, ráadásul  Pippó egy nagyon-nagyon, egy extrán érzékeny kutya.

 

Imi: Ja hogy abban az 5 hónapban…?

 

Zsolt: Nem tudjuk hogy pontosan mi történt, a sztori az az volt, hogy be rakták a menhely kerítésén belülre, a kerítésen keresztül, de nem tudjuk hogy mennyi ideig volt pontosan mondjuk az utcán, mi történt. De én úgy gondolom, hogy nem volt teljesen felhőtlen a gyerekkora, mert hogy nagyon-nagyon érzékeny egy nagyobb zajra, egy olyan testtartásra, ami egy agressziót feltételez.

 

Imi: Akkor arra agresszív.

 

Zsolt: Igen-igen, nagyon-nagyon érzékeny kutya és féltékeny, de borzasztóan, a környék egyik legféltékenyebb kutyája. Őt mindenki megsimogathatja, ő mindenkihez odamehet, de én másik kutyát nem, mert abban a pillanatban jön a hiszti. Na most ezekkel az előzményekkel kellett eldönteni, hogy akkor jön a következő kutya, hogy jöjjön-e, ne jöjjön, mi legyen, de hát jöjjön.

 

Imi: Hát jöjjön, igen.

 

Zsolt: Puding próbája az evés és hát a lehető legjobban sült el, mert hát mit mondjak, egy fél nap kellett kb. hogy már oldódjon Pippó is ebbe a helyzetbe.

 

Imi: Tehát akkor itt támogatta, tanítgatta, tehát hogy segített neki itt az indulásba, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

 

Zsolt: Persze. Beosztják hogy ki a rosszabb, mikor.

 

Imi: Igen?

 

Zsolt. Persze. De hát ez az a vásottság ami kell egy kutyának.

 

Imi: De az meg kell is.

 

Zsolt: Persze.

 

Imi: És akkor étkezésbe is ők ugyanazt eszik vagy különböző?

 

Zsolt: Ugye Pippónak amikor elhoztuk, kiderült hogy van egy struvit húgyköve és akkor elvittük a doktorhoz és akkor azt mondta, hogy próbáljunk meg átállni olyan étrendre, amiben kevés a gabona, mert hogy a gabona egy ilyen hajlamosító tényező. És akkor hát tudtuk azt, hogy sokkal tudatosabban kell innentől fogva neki eledelt választani. És aztán ugye amikor jött a Bona, akkor a párom nagyon belemerült. Nagy volt a szerelem a párom és a Bona között azonnal, tehát hogy úristen-úristen, a legjobbat nekik.

 

Imi: Így van, tehát egy tudatos gazdiként, ugye azért nem az lehet, hogy csak bemegyünk a boltba, le akasztunk egy tápot, hanem akkor megnéztétek neki alaposan, hogy mit egyen, mi a jó neki, tehát utána néztetek rendesen.

 

Zsolt: Így van, igen. Most az hogy, az egy nehéz döntés szerintem így a gazdinál, hogy nincs egy ilyen szabály, hogy minél drágább annál jobb, ilyen nincsen.

 

Imi: Ez nincs.

 

Zsolt: Ezt egy gazdi döntse el, hogy most ez azért nagyobb ár fekvésű, mert tényleg minőségi, vagy azért mert, hogy egy olyan brand, ami ezt meglovagolja, nem tudom hogy mondjam. Vannak a piacon ár érték arányban nem feltétlenül jó termékek. És akkor a párom beleásta magát, hogy akkor viszont találjuk meg azt és hát nagy örömmel mondta, hogy megtalálta a Cricksy portfólióját és mondta hogy olvassam el én is és hát nagyon tetszett maga a háttér, a háttértörténet, az a lelkiismeret, ami átjött az oldalról, hogy itt nem arról van szó, hogy gyerünk, csináljunk pénzt, hanem itt van emögött valami más is, ami nekünk nagyon szimpatikus volt, úgyhogy nagyon-nagyon sokat nem kellett gondolkodnunk, hogy ki válasszuk ezt a terméket.

 

Imi: Bocsánat és hogy sikerült megtalálni elsőre hogy melyik táp a megfelelő, tehát elsőre sikerült azt megtalálni, ami jó?

 

Zsolt: Szerintem ebben nem én vagyok a szakértő, mert ezt a párom csinálta végig, de én úgy emlékszem, hogy azonnal azt amit elsőnek megrendelt azt ő köszönte szépen.

 

Imi: És neki akkor az jó volt. És onnantól kezdve ez így lehet.

 

Zsolt: Igen, nem mondta hogy ilyet többet ne, nagy falógép, tehát nagyon gyorsan, nagy kedvvel elfogyasztotta. És hát minden olyan dolog, amire egy gazdi tud következtetni, hogy vajon ez jó volt vagy nem, mert hát most ezt hogyan?

Imi: Energikus.

 

Zsolt: Energikus, most látja az ember, hogy van egy egészséges, normális anyagcserefolyamat és akkor úgy gondoltuk, meg hát ugye látja az ember rajta hogy már vigyázban ül, már amikor csak meghallja. Tudom hogy ez egy éhes kutyánál azért ez alapból működik, de azért az biztos, hogy nagyon ízlik neki.

 

Imi: És azt reméljük, hogy amikor a futár pedig jön, akkor csak ugye a négy lábú családtagnak a közreműködésével lehet kibontani a dobozt ott vagy mindig remélem a doboz kibontásnál is legtöbbször.

 

Zsolt: Hát a minimum izgalmi állapotba végig követi, hogy most mi fog történni.

 

Imi: És akkor mindig ha elfogy, akkor rendeltek vagy használjátok, van ez az előfizetéses rendszer.

 

Zsolt: Igen, úgy kezdtük, hogy rendeltünk, próbáltunk mindig időbe rendelni, mert nem akartunk azzal a helyzettel találkozni hogy nincsen.

 

Imi: A kutyus pedig enne valamit.

 

Zsolt: A kutyusnak pedig egyszerűen valami mással kell hogy beérje, úgyhogy mindig időben próbáltunk rendelni és akkor nagyon örültünk neki, mikor láttuk hogy van ez a lehetőség, hogy ezt így lehet programozni előre, úgyhogy ez egy nagyon kényelmes, nagyon jó dolog. Legalább egy két dolog legyen megoldva, ami amilyen automatikusan történik. Meg hát abból is látom, hogy valószínű, hogy jó lehet a táplálkozásnak a mennyisége, az üteme, a minősége, minden, hogy tényleg fáradhatatlanul dimbes-dombos helyeken is megyünk, főleg télen, amikor nincs ugye ez a tikkasztó hőség, akkor aztán tényleg. Én úgy gondolom, hogy valószínűleg addig mennének, ameddig van föld, van térkép. Én úgy gondolom, hogy ha egy olyan a táp lenne, ami nem ad elég energiát, elég vitalitást nekik, akkor nem biztos hogy bírnák.

Imi: Akkor nem biztos, hogy bírnák ezt a strapát és nem is lenne kedvük hozzá.

 

Zsolt: Igen.

 

Imi: Jó, hát nagyon szépen köszönjük, hogy így kicsit jobban megismertük a kutyusokat, Titeket és hogy tényleg egy ilyen kerek történetet hallottunk.

 

Zsolt: Nagyon szívesen és nagyon örülünk, hogy megismertük a stábot végre:) Nem csak a futárt ismertük.

 

Imi: Igen, mi pedig végre találkoztunk a végfelhasználókkal is és látjuk, hogy tényleg van miért dolgoznunk és energiát tennünk ebbe.

 

Zsolt: Igen-igen.

 

Imi: Köszönjük szépen.

 

Zsolt: Nagyon szívesen, mi is köszönjük.

 

Az alábbi, CricksyDog-os gazdikat bemutató videósorozatunk további részei még érdekelhetnek:

cricksydog-os-gazdik-tortenetei category-kutya-allergia category-kutya-egeszseg category-kutya-taplalkozas category-kutyaknevelesi-tanacsok category-kutyas-erdekessegek tag-cricksydog tag-csaladtag tag-gazdi tag-kutya">
Johanna és Goro és Liza története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 2. rész

Johanna és Goro és Liza története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 2. rész

Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Johanna | Város: Budapest | Kutya: Goro és Liza | Használt finomságok: Ted hipoallergén bárányos kutyatáp  A közel 7 perces videóból megtudhatod, hogy Goro és Liza kutya hogyan került Johannához, milyen kezdeti nehézségeken kellett átmenniük,...

bővebben
allergia category-kutya-egeszseg category-kutya-taplalkozas category-kutyaknevelesi-tanacsok category-kutyas-erdekessegek tag-cricksydog tag-csaladtag tag-csilla tag-gazdi tag-kutya">
Csilla és Macesz története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 1. rész

Csilla és Macesz története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 1. rész

Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Csilla | Város: Budapest | Kutya: Macesz | Használt finomságok: Juliet hipoallergén lazacos és nyulas kutyatáp; Twinky ízületvédő  A közel 12 perces videóból megtudhatod, hogy Macesz hogyan került Csilláékhoz, milyen kezdeti nehézségeken...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
40316 vélemény