Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Johanna | Város: Budapest | Kutya: Goro és Liza | Használt finomságok: Ted hipoallergén bárányos kutyatáp

 A közel 7 perces videóból megtudhatod, hogy Goro és Liza kutya hogyan került Johannához, milyen kezdeti nehézségeken kellett átmenniük, és hogy most, milyen sikereket értek már el a kutyusokkal.

Ha van szabad 7 perced, akkor mindenképp javasoljuk a videó megnézését!

 

Johanna és Goro kutya és Liza kutya videóját itt találod:

Johanna (Goro és Liza kutya gazdija) és Imi (alapítónk) teljes interjújának a szövegét itt találod:

Imi: Sziasztok! Ezen a csodaszép napon meglátogattuk nem is egy, hanem kettő elégedett kutyusunkat és a gazdiját. Kérlek, mesélj valamit magadról és majd a kutyusokról is.

 

Johanna: Sziasztok, én Johanna vagyok, Goro kutya és Liza kutya gazdája!

 

Imi: Tudnál nekünk egy picit mesélni, mondjuk először Goróról?

 

Johanna: Igen, Goro kutyust olyan három hónapos korában fogadtuk örökbe egy menhelyről. Egy karton dobozban került be a menhelyre, egy csúnya esős nyári nap estéjén, és a férjem ott dolgozott és három lány tesóval együtt voltak egy dobozba becsukva és mikor letelt a karantén, akkor Goro már hozzánk jött, a másik három lány tesója pedig egy másik gazdihoz együtt.

 

Imi: És könnyen ment a be beilleszkedése Gorónak, hogy így családtaggá váljon? Tehát az, hogy elfogadott titeket, ti is őt és hogy történt itt a családba való bejövetel?

 

Johanna: Akkor még a Tétényi úton laktunk egy panel lakásban, egy cicával együtt és Goro kutyus megérkezett az életünkbe. A cicával az első időben nem volt olyan jó a viszonya, de most már  megszokták egymást. Hát nyilván a szobatisztaságot, meg ezeket megtanulta, de tök gyorsan beilleszkedett, kialakítottunk egy napi rutint, napi háromszor sétáltattuk a parkban.

 

Imi: Az étkezése neki, ő ilyen száraztápos vagy konzerves kutyus? Reggel is kap enni vagy csak este vagy reggel és este, vagy ez is egy bonyolultabb folyamat volt?

 

Johanna: Ez egy bonyolult folyamat volt. Kiskorában próbálkoztunk száraztáppal, de főztünk is nekik és akkor ilyen főtt csirkét, sertést vagy marhát, vagy éppen mit sikerült venni azt vásároltuk, egy kis rizzsel, zöldséggel meg néha száraztápot kapott.

 

Imi: És volt neki valamit allergiája vagy valami problémája az étkezéssel, vagy mindent megehetett, mindenevő volt vagy azért oda kellett figyelni?

 

Johanna: Az elején mindenevő volt és egy olyan hat éve kialakultak rajta ilyen úgynevezett Hotspotok, sebek a testén. Az egész kutya tele volt vele és akkor diagnosztizálták csirkeallergiával és akkor javasolták nekünk az állatkórházban, hogy akkor eliminációs diétát csináljunk a kutyával. Az első hipoallergén táp amit vettünk, az jó volt, viszont Őkelme nem ette meg már a végén, úgyhogy így muszáj volt kitalálni valamit. Próbálkoztunk más ilyen hipoallergén orvosi tápokkal, de annyira finnyás, hogy nagyon nehéz volt. Úgyhogy egy csomó tápba így belekóstoltunk és utána így nem ette meg és egy házibulin, egy kutyás házibulin, egy kutyás gazditól hallottunk a Cricksy-ről és kipróbáltuk és azóta azt fogyasztjuk hatalmas megelégedettségre és hálistennek ezek a hotspotok se jöttek vissza.

 

Imi: Azt látom, mert mind a két kutya felkapta a fejét itt névre, gondolom ők is hallják azért néha. És akkor majd mindjárt visszatérünk Rád is, de most akkor itt erről a tündérről is egy picit, pár szót ha tudnál mondani, mert ő is szerintem már szeretne egy kicsit szerepelni.

 

Johanna: Igen-igen, őt Lizának hívják, a kerületben találták egy kerítésre fönnakadva és akkor meg is sérült a lába és az állatvédő barátnőm ideiglenesbe elhelyezte nálunk és nálunk lábadozott a műtét után.

 

Imi: És akkor ez csak először arról szólt, hogy nálatok lábadozzon, de még nem volt fix hogy akkor ott is marad nálatok.

 

Johanna: Igen, ideiglenesbe fogadtuk örökbe, térdszalagszakadással kellett megműteni, ugye utána hat hét szobakennel, nyugalom, úgyhogy tényleg szegény, egy ilyen kis 1m x 1m-es szobakennelbe volt zárva és olyan méltósággal és olyan nyugalommal és alázattal viselte, hogy az elképesztő és már az 1. perctől kezdve Goróval nagyon jól kijöttek, illetve van még három cicánk, akikkel szintén teljes volt az összhang, úgyhogy hát nem volt kérdés hogy nálunk marad a kutya.

 

Imi: Tehát akkor a falkába beilleszkedett, Goro is engedte hogy azért akkor ő is bekerüljön a családba és akkor onnantól kezdve, gondolom így egymáshoz idomult két kutyus. És akkor a táplálkozása neki is hasonló? Mert ugye Gorónál abbahagytuk, hogy akkor ő hipoallergén táp, Cricksydog-ot elkezdte enni.

 

Johanna: Hát az ő hasán is voltak ilyen sebek, úgyhogy arra gondoltunk, hogy lehet hogy ő is csirkeallergiás és hogy egyszerű legyen az élet, így ugyanazt eszik.

 

Imi: Tehát akkor mind a ketten?

 

Johanna: Mind a ketten ugyanazt.

 

Imi: Ugyanazt a tápot fogyasztják és megelégedésükre.

 

Johanna: Teljes mértékben.

 

Imi: És akkor kb amikor elfogy a táp, akkor mindig rendeltek vagy mindig újra felléptek?

 

Johanna: Előfizetésesek vagyunk.

 

Imi: Akkor az előfizetést használjátok, ami szándékunk szerint ugye azért lett, hogy egy kicsit segítsen, hogy ez gondolom akkor nektek is ad egy kis segítséget, meg a kutyusoknak.

 

Johanna: Igen, nem kell állandóan rendelgetni, hanem jön automatikusan a csomag.

 

Imi: Nem kell mindig nézni, hogy a csomag aljában még van-e és rendeljünk, hanem akkor folyamatosan ez mindig jön, tehát akkor ez is egy segítség, de akkor a kutyáknak is ez megfelelő. Szuper, nagyon örülünk neki! Esetleg még valami történet van? Valamilyen érdekesség vagy bármilyen vicces sztori, ami a kutyusokkal történt?

 

Johanna: Hát mindig nagy örömmel várják a futárt, hogy meghozza a csomagot és természetesen mindig az Ő jelenlétükben nyitjuk ki.

 

Imi: Ja igen és remélem a futárt nem kergetik meg utána!:)

 

Johanna: Nem-nem.

 

Imi: Jó, szuper. Köszönjük szépen ezt a sok kedves információt és nagyon örülünk, hogy megismertünk Téged és a kutyusokat is, köszönjük szépen!

 

Johanna: Hát én is örülök hogy találkoztunk.

 

Imi: Köszönjük szépen.

Az alábbi, CricksyDog-os gazdikat bemutató videósorozatunk további részei még érdekelhetnek:

cricksydog-os-gazdik-tortenetei category-kutya-allergia category-kutya-egeszseg category-kutya-taplalkozas category-kutyaknevelesi-tanacsok category-kutyas-erdekessegek tag-cricksydog tag-csaladtag tag-gazdi tag-kutya">
Zsolt és Pippó kutya és Bona kutya története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 3. rész

Zsolt és Pippó kutya és Bona kutya története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 3. rész

Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Zsolt | Város: Érd | Kutya: Pippó és Bona | Használt finomság: Ted marhás kutyatáp A közel 9 perces videóból megtudhatod, hogy Pippó és Bona hogyan került Zsoltékhoz, milyen kezdeti nehézségeken kellett átmenniük, és hogy most, milyen sikereket...

bővebben
allergia category-kutya-egeszseg category-kutya-taplalkozas category-kutyaknevelesi-tanacsok category-kutyas-erdekessegek tag-cricksydog tag-csaladtag tag-csilla tag-gazdi tag-kutya">
Csilla és Macesz története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 1. rész

Csilla és Macesz története (videó) | „CricksyDog-os gazdik történetei a kezdetektől egészen a mai napig” 1. rész

Értékelés: ⭐⭐⭐⭐⭐ | Név: Csilla | Város: Budapest | Kutya: Macesz | Használt finomságok: Juliet hipoallergén lazacos és nyulas kutyatáp; Twinky ízületvédő  A közel 12 perces videóból megtudhatod, hogy Macesz hogyan került Csilláékhoz, milyen kezdeti nehézségeken...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
40316 vélemény