fogtisztító

Használj Te is kutyusodnál fogtisztítót! Ne hagyd hogy idáig fajuljon a dolog!

Plakk kutyáknál: Plakk akkor képződik, amikor az ínyvonal mentén megrekedt lepedéket (például ételmaradékot) nem távolítjuk el. A plakk könnyen megkeményedhet és néhány nap leforgása alatt fogkővé szilárdul.

Fogkő kutyáknál: Amikor a lepedék összeérik a nyálban lévő ásványi anyagokkal és megszilárdul, létrejön a fogkő. Ha az ínyvonal mentén egy keményedő anyag megtelepszik, az íny irritálódik, idővel pedig begyullad. Ezt nevezzük gingivitisnek, azaz ínygyulladásnak.

Fogágybetegség (parodontális betegség) kutyáknál: Ha a fogkő még mindig nem kerül eltávolításra, tovább halmozódik az íny mentén és alatta. Végül az íny eltávolodik a fogaktól, nyílást képezve a fogak és az íny között. A lepedék egyre csak gyűlik a nyílásban, ami kedvez a baktériumok elszaporodásának.

Ha hagyjuk, hogy az íny állapota ennyire leromoljon, a kutya fogágybetegségben fog szenvedni. Ekkor már az íny és a fogak károsodása visszafordíthatatlan. A fogak meglazulnak és kiesnek. Ez az állapot gyakran fájdalommal jár, ezenkívül más komplikációk is felléphetnek (például tályog).

Kattints a képek valamelyikére, és szerezd be most te is kutyusod boldog és egészséges jövőjét!

Mind a(z) 2 találat megjelenítve