A kiskutyák tele vannak energiával, szeretettel, és kíváncsisággal. Tehát a játék, és a szórakozás lételeme a kutyád életének. A játék segít, hogy kutyád levezesse az energiáját, és erősítse a kapcsolatot közted, és a szőrmók gyerkőcöd között. Emlékezz – a fáradt kutyus kevesebb kárt tesz.

Tehát mennyi mozgást is igényel a kölyökkutyád?

Legalább 2-szer 30-45 percet kellene mozognia naponta.

A séta, a „hozd vissza” játék, és a kutyaparkok tökéletesek arra, hogy kutyusod kifárassza magát (győződj meg róla, hogy megkapta minden szükséges oltását, mielőtt játszani viszed a parkba).

Hasznos tippek

Te legyél az, aki eldönti mikor kezdődik, és mikor van vége a játékidőnek. Ha a kutyád egy labdát ejt az öledbe, vagy kötélhúzó versenyt akar indítani, ne menj bele azonnal. Várj egy kicsit, és csak akkor kezdj el játszani vele, mikor neked is megfelel!

– Ne birkózzatok a kutyáddal, és ne bátorítsd harapó viselkedésre (csípés, morgás, stb.) Ugrálásra se bátorítsd. Az efajta viselkedés talán aranyos amíg még kicsik, de ez megerősíti a rossz magatartást, ami felnőt korukig elkíséri őket.

– Ne kergessétek egymást. Ha egymással kergetőztök az azt fogja sugallni, hogy szórakoztatóbb elfutni előled, mint sem odamenni hozzád, mikor hívod – emiatt kevésbé valószínű, hogy megcsinálja.

– Egy kiskutya nagy felelősséggel jár. Mielőtt hazaviszel egy kis szőrmókot, tudd, hogy milyen kötelezettségekkel jár, és ne félj kijavítani a rossz magatartást, ha idővel előjön.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog x Erste Bank

CricksyDog x Erste Bank

Te is szereted azt ha pénzt kapsz vissza a vásárlásod után? Szuper, mert mi is! Most az Erste bank George appjában vásárolt CricksyDog-os finomságok után 5% visszajár! 1. Hogyan működik a dolog? Nagyon egyszerűen. Sajnos azt tudnod kell hogy egyelőre csak Erste bankos...

bővebben
Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Helló, embertársak! Hé, igen, te, aki éppen olvasod ezt! Gondolkoztál már azon, milyen egy kutya szemszögéből a tökéletes szülinap? Akkor irány felkészülni, mert elkalauzollak egy csodás kalandra! 1. A reggel kezdeteként: ébresztő Ma alapvetően nincs szükségem arra,...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
35062 vélemény