A kiskutyák tele vannak energiával, szeretettel, és kíváncsisággal. Tehát a játék, és a szórakozás lételeme a kutyád életének. A játék segít, hogy kutyád levezesse az energiáját, és erősítse a kapcsolatot közted, és a szőrmók gyerkőcöd között. Emlékezz – a fáradt kutyus kevesebb kárt tesz.

Tehát mennyi mozgást is igényel a kölyökkutyád?

Legalább 2-szer 30-45 percet kellene mozognia naponta.

A séta, a „hozd vissza” játék, és a kutyaparkok tökéletesek arra, hogy kutyusod kifárassza magát (győződj meg róla, hogy megkapta minden szükséges oltását, mielőtt játszani viszed a parkba).

Hasznos tippek

Te legyél az, aki eldönti mikor kezdődik, és mikor van vége a játékidőnek. Ha a kutyád egy labdát ejt az öledbe, vagy kötélhúzó versenyt akar indítani, ne menj bele azonnal. Várj egy kicsit, és csak akkor kezdj el játszani vele, mikor neked is megfelel!

– Ne birkózzatok a kutyáddal, és ne bátorítsd harapó viselkedésre (csípés, morgás, stb.) Ugrálásra se bátorítsd. Az efajta viselkedés talán aranyos amíg még kicsik, de ez megerősíti a rossz magatartást, ami felnőt korukig elkíséri őket.

– Ne kergessétek egymást. Ha egymással kergetőztök az azt fogja sugallni, hogy szórakoztatóbb elfutni előled, mint sem odamenni hozzád, mikor hívod – emiatt kevésbé valószínű, hogy megcsinálja.

– Egy kiskutya nagy felelősséggel jár. Mielőtt hazaviszel egy kis szőrmókot, tudd, hogy milyen kötelezettségekkel jár, és ne félj kijavítani a rossz magatartást, ha idővel előjön.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

7 olyan kutyafajta, amelyek nagyobb veszélyben vannak nyáron

A nyár beköszöntével, ideje beszélnünk a napszúrás és hőguta veszélyeiről. Mivel a kutyák nem izzadnak, csak a lihegéssel/zihálással tudják hűteni saját testhőjüket. Napszúrás és hőguta bármely kutyánál előfordulhat, viszont egyes kutyafajták nehezebben tudják...

bővebben

Nyári kozmetikai tippek: megnyírni vagy nem nyírni?

Beköszöntött a nyár, ezzel együtt a hőség is. Míg nekünk elég vastag ruháinkat lengébbre cserélni, kutyáinknak ilyen lehetőségük viszont nincs. Érdemes őket ilyenkor teljesen megnyírni? Kell aggódni így a napszúrástól és a napégéstől? Mi a helyzet a rövidszőrű és...

bővebben

Csomagod kiszállításáról a DPD és az MPL gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja