Kérdező:

Érdeklődöm, hogy az ún. sertés fehércsont adható-e labrador-németjuhász-vizsla keveréknek, aki 38 kg-os, imádja a csontot, de amúgy hipoallergén száraztápot kap.

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Mivel évente több tucat kutyával megtörténik, hogy a csontetetés végzetes emésztőszervi katasztrófát okozott, így nem tudom jó szívvel ajánlani a csontetetést. Van ehelyett sokkal biztonságosabb fogtisztító jutalomfalatunk, a Denty fogtisztító varázslat “maxi” (közép- nagytestű kutyusoknak). Most ugyan még jól emészti a kutyája a csontot, de ahogy idősödik, sok kutya beteg lesz tőle. A nehézség abban rejlik, hogy lehetetlen megmondani, mikortól fog a kutyája emésztése romlani idősebb korában, így a csontetetés egy állandó hazárdírozásnak tekinthető.

A kérdése másik felére is válaszolva amennyiben hipoallergén étrendet tart, akkor arra kell figyelnie, hogy minden egyéb állati fehérjés táplálék kiegészítő is illeszkedjen a kutya étrendjébe. Tehát, ha például a kutya allergiás a csirkére és Ön helyesen a mi Ted bárányos hipoallergén tápunkkal eteti, akkor emellé ne válasszon neki egy csirkehús tartalmú jutifalatot, mert az tönkre fogja tenni a hipoallergén diétát. A kulcs tehát az állati fehérje minősége és forrása, hogy milyen fajhoz tartozik, allergiás-e rá az állat vagy sem. Szerencsére a mi Friky jutalomfalatjaink mind hipoallergének, és csirkehús mentesek.

Rólunk mondtátok
27964 vélemény